anajrim Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Nije najvažnije gde si lociran već prema kome si okrenut. Eво и коментар једног безазленог душебрижника: Јутрос сам био у цркви на недељној молитви. У цркви је, међу мушкарцима, стајао и један просјак. Прљав, запуштен и помало заудара (јасна вам је слика). Сви око њега, уредно обучени, обријани, намирисани и удаљили се од човјека 2 метра. Претпостављам да их већина долази у цркву редовно и да су крштени али чврсто мислим да је тада и у том моменту за те људе који су се удаљили од њега, граница Светог духа била сведена на мање од 2 метра. Nije najvažnije gde si lociran već prema kome si okrenut. Eво и коментар једног безазленог душебрижника: Јутрос сам био у цркви на недељној молитви. У цркви је, међу мушкарцима, стајао и један просјак. Прљав, запуштен и помало заудара (јасна вам је слика). Сви око њега, уредно обучени, обријани, намирисани и удаљили се од човјека 2 метра. Претпостављам да их већина долази у цркву редовно и да су крштени али чврсто мислим да је тада и у том моменту за те људе који су се удаљили од њега, граница Светог духа била сведена на мање од 2 метра. ...ddane legendo,gdje si girl_jumping...pisi na pp sta ima :bla:.... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данијел Драгичевић Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Моје виђење ствари је такво да границе Светог Духа нису утврђене некаквим "протоколом" и да нису фиксне или мјерљиве земаљским јединицама. Сам за себе он је вјечан и свеприсутан. Али за наше поимање: он је присутан у нама само ако ми изабермо да буде у нама (гдје год се ми тада физички налазили). Он нас испуњава до те мјере до које ми прихватамо да нас испуњава. Он траје у нама онолико времена колико ми вјерујемо у Њега. Значи лична мјера за свакога. Sanja888 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 ....ama ddane bola' ja ne mogu da odolim,a da ne podijelim ono,i ne dozvoljavam da se imalo ljutis greengrin ....znate onaj "prosjak" i to..... ...e,stoji tako prosjek osamljen,ali ne zadugo jer na scenu stupa nas ddane greengrin ...prilazi "prosjaku",i staje tik do njega....i pomoli se u sebi-Gospode,pomozi,da preko ovog covjeka ucinim i ja neko dobro djelo!!!!....i tek sto to pomisli,"prosjakov" ogrtac pade na pod.....ddane se brze-bolje saze i dohvati se ogrtaca,ogrnu "prosjaka" i cvrsto ga zagrli.....za sebe i ostale ne zna,ali u "prosjakovu" ozarenost nema nikakvu sumnju,zato o njoj i svjedoci......kaze da se taj "prosjak" molio uzdisajima neiskazanim........ ...i ko je onda ovdje prosjak greengrin ddane care 0102_laugh ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Nije najvažnije gde si lociran već prema kome si okrenut. Eво и коментар једног безазленог душебрижника: Јутрос сам био у цркви на недељној молитви. У цркви је, међу мушкарцима, стајао и један просјак. Прљав, запуштен и помало заудара (јасна вам је слика). Сви око њега, уредно обучени, обријани, намирисани и удаљили се од човјека 2 метра. Претпостављам да их већина долази у цркву редовно и да су крштени али чврсто мислим да је тада и у том моменту за те људе који су се удаљили од њега, граница Светог духа била сведена на мање од 2 метра. Moze biti ali ne mora da znaci. Mirise mi takvo merilo na neku juridiku za koju u delovanju Duha nema mesta. Sta cemo tek onda reci za neke svestenike koji svojim (ne)moralnim delima odbacuju Duha a sluze i dalje u Crkvi - da Ga nemaju? Imaju Ga ali zbog ljudi koji su dosli i zbog blagodati koja se daje pridoslima a ne kao da su oni merilo Crkve jer identitet Crkve nije u ljudima vec u Bogu. ......e sad,ono sto meni nikako nije jasno......kako neko ko ima tako veliko iskustvo blagodati,u isto vrijeme i grijesi.....ili mozda,posto je ima,ustvari misli da je na pravom putu,i pripisuje je sebi i nekim sopstvenim 'zaslugama'....ne osudjujem nikog,ali to nikako ne mogu da pojmim... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Моје виђење ствари је такво да границе Светог Духа нису утврђене некаквим "протоколом" и да нису фиксне или мјерљиве земаљским јединицама. Сам за себе он је вјечан и свеприсутан. Али за наше поимање: он је присутан у нама само ако ми изабермо да буде у нама (гдје год се ми тада физички налазили). Он нас испуњава до те мјере до које ми прихватамо да нас испуњава. Он траје у нама онолико времена колико ми вјерујемо у Њега. Значи лична мјера за свакога. Слажем се. Али и то је хришћански концепт који је нама донекле јасан. како неко може да има Духа а да нема свест о Духу? Тавита не верује да створење не може да не позна Створитеља. Довољно је отићи на форум Крстарица или неки атеистички форум, па да се и на делу види сва безблагодатност (чак и хула) о којој овде полемишемо. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данијел Драгичевић Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Довољно је отићи на форум Крстарица или неки атеистички форум, па да се и на делу види сва безблагодатност (чак и хула) о којој овде полемишемо. Ја мислим да је довољно и једноставно сићи у своје срце, у њему потражити Светог Духа и дозволити му да те Он одведе до Царства небеског и покаже ти Његове границе (ако оне уопште и постоје). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 27, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Довољно је отићи на форум Крстарица или неки атеистички форум, па да се и на делу види сва безблагодатност (чак и хула) о којој овде полемишемо. Ја мислим да је довољно и једноставно сићи у своје срце, у њему потражити Светог Духа и дозволити му да те Он одведе до Царства небеског и покаже ти Његове границе (ако оне уопште и постоје). Brkas pojmove. To je hriscanski koncept i kao sto kaze Hristos, ne znamo odakle Duh dolazi niti kuda ide jer je poput vetra, misleci upravo na to da Duh nema granice. Drugo, svesni smo da sva tvar postoji zahvaljujuci Bozijim energijama koje sve odrzavaju u postojanju. Trece, ono sto pokusavamo da resimo kao problem, jeste gde su granice delovanja Duha tamo gde nije dobrodosao - zato je naveden primer sa vulgarnim ateizmom, a i sire (vidi linkove). Takodje, zanimljivo je primetiti kako admiral pravi razliku izmedju Hrista i Crkve a da Hrista nema bez Crkve. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Како ће се спасити толики људи који живе без Христа и Литургије? :.mislise. :.mislise. СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Evo postavicu tekst koji je pisao Velja pre tri godine То је у склaду са откривењем у Христу, а Житије овог светог коптског мученика са своје стране благовести о РАДОСНОЈ ВЕСТИ ОПТИМАЛНОГ СПАСЕЊА! Смешко И ја сам исто о томе већ писао. Опуштен Православна Црква проповеда, да Бог жели да се сви људи спасу и да дођу у познање Истине, да Бог постане све у свему. За Цркву је сваки човек уникат од Бога створен за вечни живот! Зато и Свети Августин речима слађим од меда созерцава: "Господе за Себе си нас саздао, зато и јесте немирно срце наше, док се не смири у Теби." Господ напомиње да онај ко се крсти тај ће се спасити. Ту се природно намеће једно логично питање ( Смешко мислим, више питања, али ово се посебно намеће): Како се могу сви спасити ако апостоли нпр.. нису стигли у Кину или Америку??! Наше богато Црквено предање је забележено у боголсужбеним књигама. Тако у једној од Минеја стоји написано: Помоћу ангела си просветио васелену (певамо: Ангелми просветил јеси васеленују!), а види и ОТКРИВЕЊЕ 14: 6,7. То значи: где нису стигли апостоли Цркве стижу Бели Анђели (а из житија Св. Уара, видимо да стижу и упокојени молитвеници и светитељи Божији). Тако да нпр. умирући Кинез или Индијанац, Еским итд. (или овај Јован син Клеопатрин) који није био крштен, у СВОЈИМ ПОСМРТНИМ МУКАМА ЛИЧИ НА РАСПЕТОГ РАЗБОЈНИКА НА ГОЛГОТИ!!!!!!!!!!! Онда му Бели Ангео каже (овде је то био Св. мученик Уар): "Ако се данас покајеш пред Распетим Господом (то је погружење у смрт Господњу, одговара радњи при крштењу погружењу у Крштењску воду), Он ће теби рећи исто што је рекао и Десном Разбојнику - Данас ћеш бити самном у Рају (одговара радњи при Крштењу која се састоји израњањем из Крштењске воде, Нови живот у Васкрслом Христу)". Природно, је да и црни анђео проповеда умирућем некрштеном човеку побуну против Господа, као и сумњу: "Наду ћеш положити на Распетог... Ако ОКУСИШ са тог Дрвета (Крста), умрећеш заувек, плату Његову ћеш примити...” Али ми парвославни смо оптимисти Смешко и надамо се да већина прихвата Господа и Цркву Његову. Први који је ушао у Рај, покајани разбојник на Велики Петак, БИО ЈЕ КРШТЕН НА СЛИЧАН НАЧИН. ______ Протестанти у Америци, одбацивши Свето Предање и радосну вест да је Господња жеља да се сви спасу и ДОЂУ У ПОЗНАЊЕ И С Т И Н Е, овако су размишљали: да је Господ Бог желео да спасе ови црвенокоже – Индијанци, Он би њима још у првом веку послао макар једног апостола, али пошто се то није десило то значи да их је Бог "предодредио" за пакао (!), па их ми можемо убијати као зечеве (бејаху у ПРЕЛЕСТИ и злоби протестанти Калвинисти) Тужан « Последња измена: Јул 18, 2008, 01:16:21 -Legeonar- » Пријави уреднику Сачувана Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Moralnim zakonom koji ima svaki čovek. Ovu temu smo obradili nekoliko puta. http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 algabacaju algabacaju algabacaju А ко гарантује нама да ћемо се ми спасити и ако имамо литургију ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Па БАШ зато питам algabacaju Мислим, слушајући неке то је ко добар дан... СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 algabacaju algabacaju algabacaju А ко гарантује нама да ћемо се ми спасити и ако имамо литургију ? Naša vjera 0442_feel http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дете Апокалипсе Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 :229229229: :229229229: А ко гарантује нама да ћемо се ми спасити и ако имамо литургију ? Naša vjera Зависи каква нам је вера, односно каква су нам дела :229229229: Али опет, само од Божије милости зависи да ли ћемо се спасити или не. Дуња је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 :229229229: :229229229: А ко гарантује нама да ћемо се ми спасити и ако имамо литургију ? Naša vjera Зависи каква нам је вера, односно каква су нам дела :229229229: Али опет, само од Божије милости зависи да ли ћемо се спасити или не. Božja Milost ovom svetu je dato pričešće. Veča mislost ? http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука