Justin Waters Написано Април 4, 2011 Пријави Подели Написано Април 4, 2011 Цитат Цитат Цитат Цитат Цитат Охохохохохо, и за јерес оптужујете? Лепо, лепо Бога ми, стварно..... Хвала вам браћо од срца! Не оптужује те нико са форума, него помјесни сабор Источних Патријараха из 1872. Што се мене тиче они којима је нација испред Цркве још нису на том нивоу да буду јеретици (дакле хришћани који нетачно исповиједају вјеру) него су још на нивоу паганизма, о чему и свједочи огроман број родовјераца међу младим нацистима диљем земаља бившег Варшавског пакта. Јесте, све са св. Савом и св. Николајем.... Ја од нације не правим идола.... Оваквим својим ставовима о нацији (не постоји и слично) само терате младе људе у родоверје.... Прика нација постоји. Она непостоји у домену када ти се гади човек црне или жуте коже, и када таквог никад не би имао за брачног друга ни по цијену да такав спозна Христа. Земља је округла, сунце се не окреће око земље...расе не постоје у биолошком елементу. Само да те подсјетим. Где сам ја то написао да ми се људи друге боје коже гаде? О браку уопште нећу ни да причам..... Један твој сабрат избјељивач је изјавио како се ни у сну не би оженио црнкињом. И брату Ивици је рекао да чини геноцид над срБским народом тиме што ће оженити мјешанку. Дакле њега тобоже не привалче физички црнкиње или азијаткиње, али зато ладно саспе некоме да чини геноцид над срБским народом, ако воли мјешанку и она ћему бити жена. Ето искажи се слажеш ли се са овим његовим ријечима или се не слажеш. Пропагирао си да Србе треба едуковати како се не смију расно мијешати. То си изјавио и поред јасне чињенице да расе не постоје осим у представама које настају у мозгу усљед неуронских активности. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Април 4, 2011 Пријави Подели Написано Април 4, 2011 Цитат То си изјавио и поред јасне чињенице да расе не постоје осим у представама које настају у мозгу усљед неуронских активности. Cuj rase ne postoje!? Rase su nastale odabiranjem alela koje forsiraju jaci izrazaj mealnina u kozi. Tako smo mi Beli u stanju da upijemo vise sunca u hladnoj klimi i samim tim generisemo vise vitamina D. Sad ako si ti neki Globalista, koji oce da siri propagandu kako Vitamin D nije nesto sto definise nas identitet - slobodan si, ali svi ce videti koliko je to glupo. Novi Svetski Poredak je cak otisao toliko daleko da je napravio tablete sa vitaminom D, i ispira mozak ljudima kako to moze da nadomesti prirodni proces generisanja, i da je Bogu svejedno. To nije istina! Za Slobodu! Za Kralja i za Vitamin D! :bla: The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 4, 2011 Пријави Подели Написано Април 4, 2011 Цитат Ja negiram da je nacija ista vise od apstrakcije, kultur socioloski fenomen nista vise nista manje. Nikad nisam rekao da to ne treba da postoji da treba iskoreniti. Nikad nisam rekao da to ljudi ne treba da postuju i da se pronalaze u tome. Nikad nisam rekao da treba proganjati ljude koji se pronalaze u tome i daju tome neki bilo kakav znacaj. Ali cu uvek reci da nacija nije nista vise od apstrakcije koju generise ljudski mozak i zbog toga nema govora o glupostima da se nacija ugrozava tako sto neko za supruznika izabere nekog sa drugog kontitenta. Jer kako je neko danas Srbin tako sutra lako moze postati Spanac samo da se nadje u takvom okruzenju. Naravno govorimo o zivotnom dobu do nekih 18-20 godina. Ali ni psole nije nemoguce jer mozak je cudo. Srbija_smesko Srbija_smesko algabacaju Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 4, 2011 Пријави Подели Написано Април 4, 2011 Цитат Цитат То си изјавио и поред јасне чињенице да расе не постоје осим у представама које настају у мозгу усљед неуронских активности. Cuj rase ne postoje!? Rase su nastale odabiranjem alela koje forsiraju jaci izrazaj mealnina u kozi. Tako smo mi Beli u stanju da upijemo vise sunca u hladnoj klimi i samim tim generisemo vise vitamina D. Sad ako si ti neki Globalista, koji oce da siri propagandu kako Vitamin D nije nesto sto definise nas identitet - slobodan si, ali svi ce videti koliko je to glupo. Novi Svetski Poredak je cak otisao toliko daleko da je napravio tablete sa vitaminom D, i ispira mozak ljudima kako to moze da nadomesti prirodni proces generisanja, i da je Bogu svejedno. To nije istina! Za Slobodu! Za Kralja i za Vitamin D! Краљу 0409_feel Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Април 4, 2011 Пријави Подели Написано Април 4, 2011 Цитат Цитат То си изјавио и поред јасне чињенице да расе не постоје осим у представама које настају у мозгу усљед неуронских активности. Cuj rase ne postoje!? Rase su nastale odabiranjem alela koje forsiraju jaci izrazaj mealnina u kozi. Tako smo mi Beli u stanju da upijemo vise sunca u hladnoj klimi i samim tim generisemo vise vitamina D. Sad ako si ti neki Globalista, koji oce da siri propagandu kako Vitamin D nije nesto sto definise nas identitet - slobodan si, ali svi ce videti koliko je to glupo. Novi Svetski Poredak je cak otisao toliko daleko da je napravio tablete sa vitaminom D, i ispira mozak ljudima kako to moze da nadomesti prirodni proces generisanja, i da je Bogu svejedno. To nije istina! Za Slobodu! Za Kralja i za Vitamin D! 0442_feel Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Да је све тако једноставно, како ли би Јевреји опстали као нација скоро два миленијума расејани по свету? „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Црни Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Цитат Jevreji nisu rasa. Jevreji čak nisu ni narod u bukvalnom smislu reči, tj. etnički narod. U Jevreje ima se četiri velikih grupa: istočno- i centralnoevropski Jevreji (Aškenazim), mediteranski Jevreji (Sefardim), orijentalni Jevreji (sve orijentalno od Mediterana, tj. arapske zemlje, Irak, Iran, Jemen itd.) i crnački Jevreji (pre svega iz Etijopije). Kod nas u našim krajevima živeli su Aškenazim i Sefardim i razlike su bile tolike da nije dolazilo do velikog mešanja ovih dve grupe. Tek sa stvaranjem države Izrael pokušava se nation building, stvaranje jedne jedinstvene jevrejske nacije. Šta se tiče nas Srba, mi danas pripadamo narodnoj grupi Slovena i govorimo jedan slovenski jezik, ali poreklom mi nismo samo Sloveni. Mi smo poreklom isto i Iliri, odnosno romanizovani Iliri i Rimljani, tj. protobalkanski narodi koje su stari Sloveni stekli na ovim prostorima - ako bi govorili da su Konstantin Veliki ili car Justinijan bili naši preci, onda donegde ne bi govorili pogrešno, time ali što oni nisu bili Srbi, nego su pripadali drugoj liniji našeg porekla - pa Vlasi itd., pa Nemci, Mađari, Tatari, Grci, Jermeni, Jevreji itd. Glavni deo niveliralo su u srednjem veku u "moderne" Srbe i ova nivelacija se najzad dovršila u doba Nemanjića; zbog toga u prevedenom smislu jesmo u pravu kada kažemo da su Srbi nastali u okviru Crkve. Ostale narodne grupe smo zatim asimilirali u kasnijim vekovima. Srbi sa jedne strane imaju jaku snagu asimilacije, sa druge strane ali lako se i odvaja.. Zato i kad govorimo o nekoj srpskoj rasi - koja rasa? Temelj srpske narodnosti nisu rasa ili krv, nego Crkva, vera, kultura... "Mešanost rase", međutim, važi za sve moderne narode, ovde mi Srbi nismo neki unikat. Bili Rusi u pitanju, ili Nemci, Englezi, Francuzi, Italijani, Hrvati ili Albanci itd., ništa oni nisu manje "mešani" od nas. Samo još ovo da dodam, kada već pominjemo genetiku: svaki čovek odnosno svaka generacija rađa se sa oko tri nova mutacija, a od svojih roditelja nasleđuje oko dvadeset novih mutacija. Genetika..)) Prema tome ako srpsku narodnost vezujemo za rasu, onda je to nešto što mora da propadne, jer takvi uslovi ne postoje. Ako želimo da očuvamo biološku egzistenciju srpskog naroda, onda moramo da razmišljamo u daleko većem kontekstu, a pojmovi poput rase ili krvi ne mogu da imaju veliko mesto u srpskom narodnom programu. Moraćemo da budemo malo agresivni, suprotno svaka lokalna grupa mogla bi da kaže: "Pa dobro, ako su Srbi sve i svašta, zašto mi da budemo Srbi?" - znači, u onom trenutku kad neko uđe u vezi sa Srbima, on ili ona su Srbi, i tačka! Bili oni beli, crni, žuti ili crveni, oni su Srbi, i oko toga nema diskusije. Ovo će nas sa jedne strane čuvati od rasizma i sličnih idiotizma, koje jesu negativne ideologije i kao takve vode propadanju, sa druge strane ali čuva i naš biološki opstanak. Ovo možda malo zvuči nacionalistički ili tako nekako, ali kada već govorimo o narodima, stvaranju nacija i narodnim programima.... Paralelno srpska narodnost mora da stoji za otvorenost, za humanost, za ljudskost. Ako naša narodnost nema narodne vrednosti, narodne ideale, onda nam je zabadava i narodnost. Jedan narodni ideal je vera u Hrista, ali kao što vidimo, nemože svako da veruje u Hrista.. za takve slučajeve onda imamo humanost, imamo ljudskost, imamo ideal slobode i ideal socijalne odgovornosti. U budućem globalnom svetu, kako mislimo da opstanemo? Time što begamo u neka brda i incestujemo se? Ne, nego moramo da imamo jedan globalni narodni program, gde je svako dobrodošao da bude Srbin ili Srpkinja, time ali što mora da prihvati neke specifične uslove ili kriterije, vidi gore. Rasizam, dakle i za moj pojam, ne samo da je jedna negativna ideologija, nego je i pretnja za naš biološki opstanak. Кажи ти то Јеврејима брате, па ћеш видети..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Црни Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Цитат Цитат Цитат Цитат Цитат Цитат Охохохохохо, и за јерес оптужујете? Лепо, лепо Бога ми, стварно..... Хвала вам браћо од срца! Не оптужује те нико са форума, него помјесни сабор Источних Патријараха из 1872. Што се мене тиче они којима је нација испред Цркве још нису на том нивоу да буду јеретици (дакле хришћани који нетачно исповиједају вјеру) него су још на нивоу паганизма, о чему и свједочи огроман број родовјераца међу младим нацистима диљем земаља бившег Варшавског пакта. Јесте, све са св. Савом и св. Николајем.... Ја од нације не правим идола.... Оваквим својим ставовима о нацији (не постоји и слично) само терате младе људе у родоверје.... Прика нација постоји. Она непостоји у домену када ти се гади човек црне или жуте коже, и када таквог никад не би имао за брачног друга ни по цијену да такав спозна Христа. Земља је округла, сунце се не окреће око земље...расе не постоје у биолошком елементу. Само да те подсјетим. Где сам ја то написао да ми се људи друге боје коже гаде? О браку уопште нећу ни да причам..... Један твој сабрат избјељивач је изјавио како се ни у сну не би оженио црнкињом. И брату Ивици је рекао да чини геноцид над срБским народом тиме што ће оженити мјешанку. Дакле њега тобоже не привалче физички црнкиње или азијаткиње, али зато ладно саспе некоме да чини геноцид над срБским народом, ако воли мјешанку и она ћему бити жена. Ето искажи се слажеш ли се са овим његовим ријечима или се не слажеш. Пропагирао си да Србе треба едуковати како се не смију расно мијешати. То си изјавио и поред јасне чињенице да расе не постоје осим у представама које настају у мозгу усљед неуронских активности. Ако је употребио реч геноцид, не слажем се са њим.... не не смеју него "не би требало"..... битно је да таква тенденција не постоји, појединачних случајева ће и даље бити, као што их је и било. Када се ми и у биолошком смислу регенеришемо као народ (пре свега наравно духовно) стање ће доћи на своје место.... За ово задње нећу ни да причам уопште, мислим да са времена на време знаш да нормално комуницираш, па можеш да лепо наставиш у том духу.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Црни Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Цитат Цитат Ја се својим писањем обраћам (као што је јасно ако прочиташ моје поруке на овој теми) свима онима који припадност нацији претпостављају припадности Православној Цркви. Са друге стране, ако ико импутира нешто што саговорник није рекао, то си управо ти, јер не видјех нигдје на овом форуму да је неко негирао постојање нације. А опет и опет ти кажем: прво треба мало проучити Јеванђеље, па тек онда проповиједати, јер управо у Светом Писму један пасус из времена постављања темеља Цркви, њен најистакнутији Апостол (чија писма чине више од половине Новог Завјета) каже: "нема Грка ни Јеврејина, обрезања ни ... дивљака ни Скита, роба ни слободњака, него све и у свему Христос." А будући да се позиваш на св.Јустина Ћелијског, ево ти његово тумачење овог пасуса из његовог тротомног дјела "Догматика Православне Цркве": http://www.svetosavlje.org/biblioteka/AvaJustin/DogmatikaPravoslavneCrkve/DogmatikaPravoslavneCrkve218.htm Аквилио први негира и то си морао видети, Но, добро... Прочитаћу ово што си послао па ћу ти одговорити Прочитао сам, добар текст заиста... Св. Јустин је ипак један од највећих православних теолога..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Chevalier Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Ја не познајем Христа грчког, руског, енглеског, арапског... Христос је за мене – Све, Биће надкосмичко. У Светоме Писму се често каже да је Христос умро за читав свет, за грехе целога света. Зато, када ограничимо личност Христову, када је унижавамо до плана националности, ми све губимо и падамо у таму. Тада је отворен пут за мржњу међу нацијама, за непријатељство међу социјалним групама... https://www.pouke.org/news.php?do=view&id=3826&cid=0 ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Цитат Обзиром да сте у задњих пар дана имали прилику да видите повећан број чланова који форсирају причу о национализму, који се доста често прожима са фашизмом,администрација ЖРУ јавно иступа са овим саопштењем и претњама који су уредници добили: --------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1.Видим да вам смета присуство националиста на форуму. Ја ти сад предлажем предлог, а ти одлучи шта ћеш: - Ако мене и Гехалигтера вратиш до 00:00 на форум, онда ћемо повремено писати о национализму а више ћемо писати о духовности. Ово ти обећавам, иначе бануј ме трајно ако не буде тако. - Ако нас не вратиш на форум, ја ћу позвати 20 Образоваца (старијих које такође нећете успјети испровоцирати) да вас константно саботирају темама. Како каже Чеда Јовановић (идол многим на форуму): Од вас зависи. И моје стрпљење има границе. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2.Ево рекох ја теби на чему се ради: Банован је Гехаилигт без икаквог разлога нити је неко написао због чега. Али сад ће да се покају за тај бан, ја ти обећевам. Пре свега сад ћу ја да пошаљем све Образовце које познајем на ЖРУ у инат, а ако и то буде проблем, онда имам и други метод како се изборити за правду. Све сам снимио, све имам као доказ на рачунару...сваки пост Гехаилигта и одговоре. Кад то пошаљемо владици Јовану, онда ћемо видјети шта ће бити... Да су они у админстрацији знали ко је Гехаилигт, не би се они играли са њим. Али све ћеш видјети на вријеме. Ја сам упозорио на вријеме, нико ме није хтео слушати. Сад ће се испаштати цјена за ову репресију. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Хехе...не могу да вјерујем колко сте ово озбиљно схватили да сте мојим мејловима морали отворити посебну тему! "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Цитат Ја не познајем Христа грчког, руског, енглеског, арапског... Христос је за мене – Све, Биће надкосмичко. У Светоме Писму се често каже да је Христос умро за читав свет, за грехе целога света. Зато, када ограничимо личност Христову, када је унижавамо до плана националности, ми све губимо и падамо у таму. Тада је отворен пут за мржњу међу нацијама, за непријатељство међу социјалним групама... https://www.pouke.org/news.php?do=view&id=3826&cid=0 tacno.... hriscanstvo je anacionalno...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Швајцарац, олади мало. nishizawa "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Човјек који не воли своју нацију не може вољети ни Христа! "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Цитат Човјек који не воли своју нацију не може вољети ни Христа! dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука