Jump to content

Да ли верујете да су људи крочили на Месец?

Оцени ову тему

Да ли верујете да су људи крочили на Месец?  

163 члановâ је гласало

1. 1. Да ли верујете да су људи крочили на Месец?

• Да
      66
    • Не
      82
    • Нисам упућен/а
      5

Препоручена порука

Gde je progres ljudi na mesecu za 45 godina?Ako su mogli da odu na Mesec,zasto nisu mogli da posalju ekspediciju na Mars .Treba im 60 godina za taj  identican poduhvat,jer ga najavljivuju oko 2030-te.U cemu je sustinska razlika sletanja coveka na Mesec ili na Mars?

Evo sa wikipedije mesec je udaljen od zemlje 384 400km dok je do marsa 55 758 006 to je 145 puta dalje, dakle razdaljina uopšte nije mala da bi se tek tako došlo, kada se uzme u obzir koliko boravak u svemiru pri 0G šteti ljutskom telu. 

Подели на овим сајтовима

Ti meni i ostalim citaocima objasni sta se sve uradilo od sletanja na Mesecu i zasto samo to,zasto ne nesto vise,sto je u skladu sa razvijenom tehnologijom koju covek danas poseduje?

ne znam šta očekuješ još od meseca, ako misliš na kolonije, prvo što tehnologija teraformiranja trenutno ne postoji, druga stvar je što da se naprave nekakve kolonije tamo uopšte nije ekonomski isplativo, nema ništa što može da se šalje na zemlju, a da se za to isplati toliko mučiti i uložiti tolika sredstva. I na kraju što se sa naučnog stanovišta tiče skoro da nema ništa zanimljivo tamo da se istražuje, tako da pare koje se izdvajaju za nauku (a kojih je sve manje i manje) bolje da se daju na druge važnije stvari. 

Подели на овим сајтовима

tamo uopšte nije ekonomski isplativo, nema ništa što može da se šalje na zemlju,

Jel ti to tvrdis da je Mesec i njegove dubine istrazeni!?

Na osnovu cega si to mogao da zakljucis?Zmelja nije istrazena  za svo ovo vreme,a par astronauta ili robota istrazilo sav Mesec za par godina....

Ponovo naglasavam,uzmimo da je vasa pretpostavka o sletanju tacna.

Подели на овим сајтовима

Na osnovu cega si to mogao da zakljucis?Zmelja nije istrazena  za svo ovo vreme,a par astronauta ili robota istrazilo sav Mesec za par godina....

Ponovo naglasavam,uzmimo da je vasa pretpostavka o sletanju tacna.

Nisam rekao da je sve istraženo daleko od toga, ali trenutno ima mnogo zanimljivijih i za nauku korisnijih mesta gde će da istražuju od meseca. Nije samo stvar šta se može i šta se hoće već je stvar u tome da mora da se kalkuliše za šta se ima para i ljudstva. Trenutno što se tiče nebeskih tela mars mnogo zanimljiviji jer ima mnogo više toga nepoznatog (možda i postojanje života, voda itd.) tako da je od suve stene bez atmosvere koja je puna kratera ovo prvo mnogo zanimljivije i mnogo više može da se otkrije. Zatim tu je i LHC u koji je uloženo takođe mnogo para itd.

I opet nije stvar šta se želi i šta može da se uradi nego je stvar u tome šta je isplativije. 

Možeš li ti da mi kažeš, evo na primer sada da pošalju ljude na mesec šta ti ljudi mogu da rade tamo? Šta da istražuju? I onda uporedi to sa time do kakvih saznanja sve može običan rover na marsu da dođe i videćeš zašto mesec niej interesantan.

Подели на овим сајтовима

@@Melhisedek88,

Технологија се уопште није развила у односу на погон кроз свемир. Све је малтене исто.

Ти као да од тркача тражиш да трчи триста на сат. Нема ту никаквог напретка.

Наука је у страховитом заостатку када је реч о погону кроз свемир. А од тога све друго зависи - све мисије у Сунчевом систему.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

zavisi i od medjunarodne saradnje. ocigledno je da ameri ne mogu sami da istrazuju svemir, svejedno sa i bez raketne tehnologije... mora zajedno sa rusima da rade., takodje i sa EU,

odnosno sa fizicarima koji se nalaze u CERN-u.Takodje i ideje da se kolonizuje recimo Mars .Ili  jos bolja da se

promeni klima/atmosfera na Marsu da bude priblizna Zemljinoj, vestacki, sto je moguce brze.

http://en.wikipedia.org/wiki/Terraforming_of_Mars

Samo i da mogu da krenu sada to da rade, mislim da neće jer i ove rovere to su slali gledali su da ništa od mikroba itd ne bude po njima, da bude potpuno čist, jer ne žele da "kvare" ekosistem mikroskopskih organizama na marsu, ukoliko ga ima i dok ga ne ispitaju.

Подели на овим сајтовима

На месец су се склонили нацисти. Гледо ја у филму. Зато мисије више и не лете тамо, плаше се.

Gledo i ja... vrhunski film... :D

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Aman covece ja nisam kao pojedini forumas da sve pratim i sve znam.Ti si lepo rekao da pratis ovu temu,stoga ocekujem da mi konkretno odgovoris,sta su ljudi ucinili na mesecu za svo ovo vreme,i zasto tek tako malo,kad uzmemo za primer podatke da smo danas mnogo tehnoloski  razvijeniji  nego pre 45 godina.Ovo me samo zanima pod pretposvakom,da je ta vasa teorija o sletanju tacna.Ti meni i ostalim citaocima objasni sta se sve uradilo od sletanja na Mesecu i zasto samo to,zasto ne nesto vise,sto je u skladu sa razvijenom tehnologijom koju covek danas poseduje?

Ako ne mozes odgovoriti,nemamo sta dalje diskutovati. 8086.gif

Ako nisu ništa značajno uradili, onda nisu ni bili tamo... logika na nivou ******

Измењено од Милан Ракић

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Аман људи, ајмо да покушамо да не будемо лични према саговорницима.

Подели на овим сајтовима

Još će neko pomisliti da sam napisao neku ružnu reč... a ono što sam napisao je svakako bar za par stepeni više nego npr. "potpuno nelogično"... što i jeste... dakle, izvinjavam se vrsti primata koju sam oklevetao...

Подели на овим сајтовима

Još će neko pomisliti da sam napisao neku ružnu reč...

Ниси, ал` нема потребе за таквим поређењима...

Подели на овим сајтовима

Još će neko pomisliti da sam napisao neku ružnu reč... a ono što sam napisao je svakako bar za par stepeni više nego npr. "potpuno nelogično"... što i jeste... dakle, izvinjavam se vrsti primata koju sam oklevetao...

Cak nisi ni sarkastican!

U pravilniku foruma stoji da je zabranjeno vredjanje sagovrnika.Ti kad citiras moj post i uporedjues ga logikom nizeg oblika zivota,direkno atakujes na moju licnost.I to nije uvreda?Pa ne znam sta treba ove covek da napise,mozda neku prostacku vulgarnost?

иси, ал` нема потребе за таквим поређењима..

Znaci poredjenje je dozvoljeno.Upamticu ovo.Cudno,jer kad sam poredio oblike inteligencije,odmah sam dobio direkat ban,iako mi je to bio prvi prekrsaj na forumu,i to bez opomene.Dok ovaj veoma nacitan sagovornik,Avocado,koji tripuje,ko i neku drugi forumasi da sve znaju,(pa im preslo u naviku da vredjaju druge sagovornike ) prolazi cak i bez opomene.

Ovo bi mogao biti klasican primer licemerja na Vujakliji.

Подели на овим сајтовима

Ti meni i ostalim citaocima objasni sta se sve uradilo od sletanja na Mesecu i zasto samo to,zasto ne nesto vise,sto je u skladu sa razvijenom tehnologijom koju covek danas poseduje?

U svim apolo misijama si imao neke nucne ekesperimente.

Na jednoj su naprimer postsavili ogledalo kojom mere tacnu odaljenost meseca od zemlje. 

Na nekima su uzimali uzorke prasine i mesecevog  tla i donosili nazad na ispitivanje,

I tako uglvnom neke eksperimente, sve sto je moglo da se uradi je uradjeno

Zasto ne nesto vise?

Prvo nema sta da se radi vise tamo.

Drugo mnogo kosta.

Trece mnogo je rizicno. 

Dakle nema  vise nista isplativo i korisno.

Vise manje, nema vise sta da se istrazuje na mesecu. Jedino da postavimo neku ogromnu busilicu i da kopamo sto dublje mozemo da istrazujemo dublje povrsine tla, ali to je sa danasnjom tehnologijom i skupo, i tesko.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...