Jump to content

Bivši fudbaler Zvezde , Nenad Jevtić primio Islam

Оцени ову тему

Препоручена порука

Па шта хоћете? Стање је такво какво је, без обзира шта неки мислили.

Хвала. Проблем је што су се сви они сами одрекли и своје нације (част изузетцима). Србства нема без Светосавље, то нам и владика Николај каже.

Ако је једна вјера поред Православља "прихватљива" за Србе, то је онда родоверје...али и то је циркус, никаква то вјера није већ је то поштовање словенске митологије.

Ne, takvi kao ti su ih gurnuli da izgube naciju. Srbi su bili i pre Svetog Save i katolici, pa onda i muslimani, ali jedan tako bandoglav stav ih je, u to vreme, naterao da se okrenu se okrenu onima koji ih prihvataju, pa smo zato izgubili i narod i teritoriju. Možda je neko mislio da će tim stavom da sačuva ono što je ostalo od Srba po jednom kapom i da se preživi turski jaram. To je nekako i uspelo, ali uz kolateralnu štetu o kojoj autori te floskule očigledno nisu ni mogli a možda ni htelo da razmišljaju - danas je to teška budalaština i veoma štetna na mnogo nivoa - a da ne pričam koliko nema veze sa pameću. Sada je drugo vreme, pa nas, koji smo, po tome drugačiji od nametnutog modela, više ne interesuje vaše klupsko odbijanje. Ja nisam Srbin tvog tipa i nemaš pojma koliko mi je drago zbog toga. Sreća je da danas ima mnogo Srba, koji vole i svoju zemlju i svoj narod - kakve god bio vere ili nevere.

Uostalom, to samo pokazuje stanje okamenjenog uma. Koncept nacije nije ni postojao u vreme kad je ta floskula nastala. Anahrono je i potpuno bez pameti da se to i danas primenjuje.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 65
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

.................Srbi su bili i pre Svetog Save i katolici, pa onda i muslimani, ali jedan tako bandoglav stav ih je, u to vreme, naterao da se okrenu se okrenu onima koji ih prihvataju, pa smo zato izgubili i narod i teritoriju. Možda je neko mislio da će tim stavom da sačuva ono što je ostalo od Srba po jednom kapom i da se preživi turski jaram. To je nekako i uspelo, ali uz kolateralnu štetu o kojoj autori te floskule očigledno nisu ni mogli a možda ni htelo da razmišljaju - danas je to teška budalaština i veoma štetna na mnogo nivoa - a da ne pričam koliko nema veze sa pameću. Sada je drugo vreme, pa nas, koji smo, po tome drugačiji od nametnutog modela, više ne interesuje vaše klupsko odbijanje. Ja nisam Srbin tvog tipa i nemaš pojma koliko mi je drago zbog toga. Sreća je da danas ima mnogo Srba, koji vole i svoju zemlju i svoj narod - kakve god bio vere ili nevere.

Uostalom, to samo pokazuje stanje okamenjenog uma. Koncept nacije nije ni postojao u vreme kad je ta floskula nastala. Anahrono je i potpuno bez pameti da se to i danas primenjuje.

Иако се и сам слажем да је православље изнад нације, прецизније речено, ко је заиста православан, сигурно неће никад, никога и ни због чега угрозити, изјашњавањем и о својој националној припадности,

ово што си написао, једноставно није истина, а и начин којим си написао јесте непримерен.

Молим Те да се изјасниш, шта си хтео да искажеш овим пре свега неаргуменотваним и неистинитим писањем, а затим и писањем које у мени изазива забринутост у смислу Твоје добронамерности.

П-С.

И иначе, баш никакве везе нема са темом, ни Твоја, а ни дискусија оних која су тиме испровоцирали, одлажење са теме

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Uopšte ne znam,a pročitala sam nekoliko puta,šta je Midraš hteo da kaže,ovim što je napisao.Onako kako sam ja shvatila,a ostavljam prostor da nisam dobro razumela,to što je napisano,nije istina.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

.................Srbi su bili i pre Svetog Save i katolici, pa onda i muslimani, ali jedan tako bandoglav stav ih je, u to vreme, naterao da se okrenu se okrenu onima koji ih prihvataju, pa smo zato izgubili i narod i teritoriju. Možda je neko mislio da će tim stavom da sačuva ono što je ostalo od Srba po jednom kapom i da se preživi turski jaram. To je nekako i uspelo, ali uz kolateralnu štetu o kojoj autori te floskule očigledno nisu ni mogli a možda ni htelo da razmišljaju - danas je to teška budalaština i veoma štetna na mnogo nivoa - a da ne pričam koliko nema veze sa pameću. Sada je drugo vreme, pa nas, koji smo, po tome drugačiji od nametnutog modela, više ne interesuje vaše klupsko odbijanje. Ja nisam Srbin tvog tipa i nemaš pojma koliko mi je drago zbog toga. Sreća je da danas ima mnogo Srba, koji vole i svoju zemlju i svoj narod - kakve god bio vere ili nevere.

Иако се и сам слажем да је православље изнад нације, прецизније речено, ко је заиста православан, сигурно неће никад, никога и ни због чега угрозити, изјашњавањем и о својој националној припадности,

ово што си написао, једноставно није истина, а и начин којим си написао јесте непримерен.

Молим Те да се изјасниш, шта си хтео да искажеш овим пре свега неаргуменотваним и неистинитим писањем, а затим и писањем које у мени изазива забринутост у смислу Твоје добронамерности.

П-С.

И иначе, баш никакве везе нема са темом, ни Твоја, а ни дискусија оних која су тиме испровоцирали, одлажење са теме

Ne znam šta smatraš neistinitim i neargumentovanim. Meni se, lično, smučilo da raznorazni proglašavaju sve one koji nisu "pravoslavni", a po načinu pisanja očigledno da su i oni sami kilometrima daleko od te "definicije", apatridima. Nažalost, masovno nepoznavanje sopstvene istorije na ovim prostorima je žalosno pa me i ne čudi da masa i dalje niti zna niti hoće da zna da su Srbi bili I katolici I muslimani. Neko vreme, pre turaka, čak pola-pola. Neću da ""argumentujem". Ima dosta knjiga i na netu koji o tome govore. Ja sumnjam svaki put u vašu dobronamernost kad dopuštate drugima da pišu takve stvari, ali , naravno, čim se neko pobuni, odmah postane "nedobronameran".

A da ima veze sa temom - ima i te kako. Čovek je izabrao islam...pa je sad odjednom ostao bez nacije, po vama. Možda, ako se sam tako oseti - njegov problem, ali akoga vi izgurate, onda je to vaša krivica.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Ја сам из мешаног брака и у животу док нисам ишао у Цркву осећао сам се као Србин а када сам кренуо редовно у Цркву и када сам почео да читам светоотачку литературу почео сам да се осећам као Хрват.Ако се на овом попису становништва будем изјаснио као Хрват једини кривац за то ће бити Православна вера и Црква којој припадам и Свети Сава и свети Владика Николај Велимировић.

Е сад као што велечасни тврди да су Срби били добрим делом католици исто тако неки тврде да су Хрвати једно време били православци.

Ако погледамо историске околности тај свет тадашњи је био оно што му се рекло да буде од стране власти.Међутим историја се креће по промислу Божијем тако да слава Богу за све.

Подели на овим сајтовима

Овако је прегледније:

Ne znam šta smatraš neistinitim i neargumentovanim.

..........

Не сматрам већ знам, а вероватно ћеш и сам сазнати, ако будеш имао жеље, да ово није истина:

.................Srbi su bili i pre Svetog Save i katolici, pa onda i muslimani,.........

Ово је по мом мишљењу непримерено

............ali jedan tako bandoglav stav ih je, u to vreme, naterao da se okrenu se okrenu onima koji ih prihvataju, pa smo zato izgubili i narod i teritoriju. Možda je neko mislio da će tim stavom da sačuva ono što je ostalo od Srba po jednom kapom i da se preživi turski jaram. To je nekako i uspelo, ali uz kolateralnu štetu o kojoj autori te floskule očigledno nisu ni mogli a možda ni htelo da razmišljaju - danas je to teška budalaština i veoma štetna na mnogo nivoa - a da ne pričam koliko nema veze sa pameću. ........

јер би се могло закључити да Свети Симеон, Свети Сава, и (мој закључак по хронологији којом си писао) Свети великомученик Цар Лазар, су били творци бандоглавог става, који је народ пратио. Одатле закључујем да Ти из своје перспективе имаш другачије виђење како су то владари средњевековне Србије које си ти имплицирао, а ја цитирао, требали да воде народ, који су баш због одлука које се Теби не допадају ,Светитељи????

Да хоћеш пажљивије да читаш то што сам писао, и не само овде већ свуда, запазио би да никад нисам стављао нацију испред Христа, па самим тим ниједном речју ниједну нацију не фаворизујем. Такође, могао си, пре писања свог новог одговора лично мени, да си имао жеље,  да се увериш да људе, било да су атеисти или других вероисповести, никад ниједном речју нисам повредио. Стога не бих уопште коментарисао различита импутирања, прикривених уопштеним фразама, ка на пример,

у делу одговора

...............Meni se, lično, smučilo da raznorazni proglašavaju sve one koji nisu "pravoslavni", a po načinu pisanja očigledno da su i oni sami kilometrima daleko od te "definicije", apatridima. Nažalost, masovno nepoznavanje sopstvene istorije na ovim prostorima je žalosno pa me i ne čudi da masa i dalje niti zna niti hoće da zna da su Srbi bili I katolici I muslimani. Neko vreme, pre turaka, čak pola-pola. Neću da ""argumentujem". Ima dosta knjiga i na netu koji o tome govore..........

где претпостављам да си и мене идентификовао као неког ко жалосно не познаје историју сопствене нације и опет наводиш да су Срби били и католици и муслимани, пре турака чак пола-пола, перфидно изостављајући оно због чега сам први пут одреаговао.....И ПРЕ СВЕТОГ САВЕ...о том периоду смо говорили, а не о каснијем пар стотина година, нити о периоду током овоземаљског живота Светог Саве.

Даље,

..................Ja sumnjam svaki put u vašu dobronamernost kad dopuštate drugima da pišu takve stvari, ali , naravno, čim se neko pobuni, odmah postane "nedobronameran".

...............

Обзиром да си ми се све време обраћао са "ти", закључујем да под овим "вашу добронамерност", мислиш на више нас, не само на мене, иако си мене цитирао. Врло кратко сам био збуњен који смо то ми, јер си одговор већ дао овде

.........................

A da ima veze sa temom - ima i te kako. Čovek je izabrao islam...pa je sad odjednom ostao bez nacije, po vama. Možda, ako se sam tako oseti - njegov problem, ali akoga vi izgurate, onda je to vaša krivica.

одакле закључујем да мислиш на држављане Државе Србије, српског порекла, православне вероисповести.

Сигуран сам, да сад и сам увиђаш сопствену добронамерност као и (не)примерност стила свог изражавања.

И не, нема везе са темом толико широко и историјски "дубоко" анализирање одлуке човека да по свом избору живи свој живот. Прецизно изражавање јесте, да је човек држављанин (претпостављам) БиХ, српског порекла, исламске веросиповести, а ја као српски држављанин, српског порекла, православне вероисповести, желим му свако добро....да је и српски држављанин, и било које друге земље, потпуно бих се исто изјаснио, јер то је само његова воља...

facenew22222222

klapklap

victory78

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

Подели на овим сајтовима

A zasto neki zele da uvedu Srpski jezik u Liturgiju? Etnofiletizam?

Не, то нема везе са етнофилетизмом. Међутим јерес је (и противно свим еванђељским принципима и директно кршење апостолских заповести) да Лирургија не буде на језику народа који на њој присуствује.

А ко каже да су само Срби на литургији?Па буде и православних Цигана и Мађара, шта ћемо сад?Да дјелимо литургију на неколко језика?

Све што ти мени приписујеш (да сам јеретик етнофилетизма) би се могло примјенитии на цјелу СПЦ, што наравно није тачно.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

A zasto neki zele da uvedu Srpski jezik u Liturgiju? Etnofiletizam?

Не, то нема везе са етнофилетизмом. Међутим јерес је (и противно свим еванђељским принципима и директно кршење апостолских заповести) да Лирургија не буде на језику народа који на њој присуствује.

А ко каже да су само Срби на литургији?Па буде и православних Цигана и Мађара, шта ћемо сад?Да дјелимо литургију на неколко језика?

Све што ти мени приписујеш (да сам јеретик етнофилетизма) би се могло примјенитии на цјелу СПЦ, што наравно није тачно.

Размишљања о Богослужбеном језику у Србији налазе се

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,8108.msg221699.html#msg221699

а овде разговарамо о

Bivši fudbaler Zvezde , Nenad Jevtić primio Islam

"Прости верник"

Подели на овим сајтовима

Ја сам из мешаног брака и у животу док нисам ишао у Цркву осећао сам се као Србин а када сам кренуо редовно у Цркву и када сам почео да читам светоотачку литературу почео сам да се осећам као Хрват.Ако се на овом попису становништва будем изјаснио као Хрват једини кривац за то ће бити Православна вера и Црква којој припадам и Свети Сава и свети Владика Николај Велимировић.Е сад као што велечасни тврди да су Срби били добрим делом католици исто тако неки тврде да су Хрвати једно време били православци.

Ако погледамо историске околности тај свет тадашњи је био оно што му се рекло да буде од стране власти.Међутим историја се креће по промислу Божијем тако да слава Богу за све.

Ово ми требаш нацртати...каква је ово логика?

Е па није онда чудо што ми редовно дјелиш банове klapklap

Ако успјеш да христијанизујеш (оправославиш) Хрвате, частим те facenew22222222

П.С: Немој љеба ти само у Хрватску Православну Заједницу... victory78

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

...

Čovek je izabrao islam...pa je sad odjednom ostao bez nacije, po vama. Možda, ako se sam tako oseti - njegov problem, ali akoga vi izgurate, onda je to vaša krivica.

...

Pa zar muslimani primajuci Islam ne postaju pripadnici Muslimanske nacije? Umme ili kako se vec zove? Nismo mi ti koji ih teramo iz nase nacije vec obrnuto, primajuci Islam oni napustaju dotasnju naciju i pristupaju novoj Muslimanskoj naciji. Na tome su i komunisti izgradili nacionalnost-musliman.

Pa optuzuju za velikosrpski nacionalizam one koji tvrde da su bosanski miuslimani ustvari Srbi. Isto i za Hrvate da su pokatoliceni Srbi. A sada na kraju je Srpska greska sto toboz "izguravamo" iz nacije.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

...

Čovek je izabrao islam...pa je sad odjednom ostao bez nacije, po vama. Možda, ako se sam tako oseti - njegov problem, ali akoga vi izgurate, onda je to vaša krivica.

...

Pa zar muslimani primajuci Islam ne postaju pripadnici Muslimanske nacije? Umme ili kako se vec zove? Nismo mi ti koji ih teramo iz nase nacije vec obrnuto, primajuci Islam oni napustaju dotasnju naciju i pristupaju novoj Muslimanskoj naciji. Na tome su i komunisti izgradili nacionalnost-musliman.

Pa optuzuju za velikosrpski nacionalizam one koji tvrde da su bosanski miuslimani ustvari Srbi. Isto i za Hrvate da su pokatoliceni Srbi. A sada na kraju je Srpska greska sto toboz "izguravamo" iz nacije.

Ne postoji "Muslimanska nacija", postoji samo pripadnik vere Islam. Ummet su ljudi koji slede Muhameda a zatim i  Isa (Isusa), Musu (Mojsija) neka je mir na njih! Ti nisi iz te nacije, nacionalnost znaci pripadati odredjenoj drzavi. Iza svake nacije stoji drzava, tako sto npr. imas Ujedinjene nacije. Brat koji je primio islam je i dalje srpske nacionalnosti.

Drugo kad optuzuju za velikosrpski nacionalizam misli se ne na patriotizam, nego na negativni nacionalizam gde toliko svoje volis da ostale mrzis(90 tih je to bio primer sa pojavom unitarizma kod nekih srbijanaca).

Znaci ti si srbijanac pravoslavne veroispovesti(srbin nije vera), dok npr. imas srbijance (drzavljane Srbije) muslimanske veroispovesti(vere) a bosnjacke nacionalnosti(ne moze se danas reci bas pripadnike nacije vec naroda). I nikog ne mozes da "izguras" iz nacije, jer je to osecaj pripadnosti i on ostaje isti...

Svako dobro! : )

Подели на овим сајтовима

...

...

Ne postoji "Muslimanska nacija", postoji samo pripadnik vere Islam. Ummet su ljudi koji slede Muhameda a zatim i  Isa (Isusa), Musu (Mojsija) neka je mir na njih! Ti nisi iz te nacije, nacionalnost znaci pripadati odredjenoj drzavi. Iza svake nacije stoji drzava, tako sto npr. imas Ujedinjene nacije. Brat koji je primio islam je i dalje srpske nacionalnosti.

Drugo kad optuzuju za velikosrpski nacionalizam misli se ne na patriotizam, nego na negativni nacionalizam gde toliko svoje volis da ostale mrzis(90 tih je to bio primer sa pojavom unitarizma kod nekih srbijanaca).

Znaci ti si srbijanac pravoslavne veroispovesti(srbin nije vera), dok npr. imas srbijance (drzavljane Srbije) muslimanske veroispovesti(vere) a bosnjacke nacionalnosti(ne moze se danas reci bas pripadnike nacije vec naroda). I nikog ne mozes da "izguras" iz nacije, jer je to osecaj pripadnosti i on ostaje isti...

Svako dobro! : )

"Negativni nacionalizam" ne postoji. Nacionalizam je pozitivan uvek i oznacava ljubav prema svom narodu. A to se ne dopada mnogima narocito u slucaju Srba pa falsifikuju nacionalizam i poistovecuju ga sa sovinizmom, u ovom slucaju sovinizam nazivaju "negativnim nacionalizmom". Dok nacionalizam drugih naroda  se ne predstavlja u negativnom svetlu i taj nacionalizam se u slucaju drugih naroda naziva patriotizmom, domoljubljem, rodoljubljem itd.

Nacionalnost nije pripadnost odredjenoj drzavi tako da Srbi iz Republike Srpske nisu republikosbijanci vec Srbi kao i Srbi iz Srbije ili Republike Srpske Krajine. A umma jeste nova nacija stoga se muslimani odricu stare nacije i ne izjasnjavaju kao Srbi sto jesu, vec evo odskora kao bosnjaci. Stoga nemoj gresiti im pogresno nazivati Srbe iz Republike Srpske bosnjacima jer oni su Srbi u potpunosti.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ја сам из мешаног брака и у животу док нисам ишао у Цркву осећао сам се као Србин а када сам кренуо редовно у Цркву и када сам почео да читам светоотачку литературу почео сам да се осећам као Хрват.Ако се на овом попису становништва будем изјаснио као Хрват једини кривац за то ће бити Православна вера и Црква којој припадам и Свети Сава и свети Владика Николај Велимировић.

Е сад као што велечасни тврди да су Срби били добрим делом католици исто тако неки тврде да су Хрвати једно време били православци.

mijesate babe i zabe  ,kakve veze ima Bog sam sa tako necijim osjecanjima  kako se osjecas dal hrvat srbin il mozda da nedodjes na ideju dase osjecas kao 1000000001010 dalje citajuci bas me zasmija ,religije  ili pripadnost jednoj religiji  neznaci  opredjelenje  kako se cojek osjeca ,vec mozda opredjeljenje za Boga samoga i njegov sluga biti- sve drugo bi prije nazvala  ratnicki put
Подели на овим сајтовима

Па шта хоћете? Стање је такво какво је, без обзира шта неки мислили.

Хвала. Проблем је што су се сви они сами одрекли и своје нације (част изузетцима). Србства нема без Светосавље, то нам и владика Николај каже.

Ако је једна вјера поред Православља "прихватљива" за Србе, то је онда родоверје...али и то је циркус, никаква то вјера није већ је то поштовање словенске митологије.

Ne, takvi kao ti su ih gurnuli da izgube naciju. Srbi su bili i pre Svetog Save i katolici, pa onda i muslimani, ali jedan tako bandoglav stav ih je, u to vreme, naterao da se okrenu se okrenu onima koji ih prihvataju, pa smo zato izgubili i narod i teritoriju. Možda je neko mislio da će tim stavom da sačuva ono što je ostalo od Srba po jednom kapom i da se preživi turski jaram. To je nekako i uspelo, ali uz kolateralnu štetu o kojoj autori te floskule očigledno nisu ni mogli a možda ni htelo da razmišljaju - danas je to teška budalaština i veoma štetna na mnogo nivoa - a da ne pričam koliko nema veze sa pameću. Sada je drugo vreme, pa nas, koji smo, po tome drugačiji od nametnutog modela, više ne interesuje vaše klupsko odbijanje. Ja nisam Srbin tvog tipa i nemaš pojma koliko mi je drago zbog toga. Sreća je da danas ima mnogo Srba, koji vole i svoju zemlju i svoj narod - kakve god bio vere ili nevere.

midrase mozda malo i napises to sta znas iz tih knjiga ovdje ,kako tacno i kada su srbi nastali tako se nazvali ,ljudi isto tako kada  to bilo kad sava dosao jel bio katolik isto kolko znam
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...