Jump to content

Bivši fudbaler Zvezde , Nenad Jevtić primio Islam

Оцени ову тему

Препоручена порука

Dakle, Bosanac (Bosanka), odnosno Hercegovac (Hercegovka), je ime gradjana drzave, koja se zove Republika Bosna i Hercegovina, a samim time i ime nacije - kao sto je Francuz gradjanin Republike Francuske i pripadnik nacije Francuza.

Та прича нема везе с мозгом. И сам устав БиХ каже да је то држава три народа, тако да твоја поставка у старту омаловажава двије хришћанске нације: Хрвате и Србе и поставља их као грађане другог реда.

Реално (уосталом и биолошке анализе то показују) ради се о потпуно истом народу, подјељеном искључиво вјером, тако да прича о некаквој посебној "босанској" нацији апсолутно не стоји. Та прича је настала (знам из прве руке) када би наши муслимани ишли код браће из арапских земаља и на питање "Шта си по националности" кад свако нормалан каже "Сиријац" "Египћанин" итд, наш каже мртав ладан "муслиман", на шта се ови увриједе и кажу "Па да, и ми смо муслимани, али шта си по нацији?" "Србин, Хрват, Словенац итд"

Е, онда је пар наших сарајајевских приглавак-интелектуалаца набрзину крајем осамдесетих година измислило посебну нацију "бошњак" јер им се није допадало да се изјашњавају као Хрвати и Срби (што је једно вријеме и била пракса), да би та сулуда прича за пар деценија добила све луђе и вратоломније заплете тако да сад постоји круг писаца научне фантастике из Сарајева који тврде да су баш ти "бошњаци" народ најстарији, да су баш они потомци оних 136 босанских богумила и сличне (историјски неутемељене  и ни на једном озбиљном универзитету укључујући и арапске, неприхваћена) теорије.

Небулоза, као уосталом и све приче у овим крајевима.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 65
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Moj post je, s jedne strane, i apel administraciji ŽRU- malo više topica o Hristu i Njegovom Carstvu (kako bi koga priveli), a što manje o nacijama, četnicima, ustašama, ideologijama i sl.

Потпис.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Moj post je, s jedne strane, i apel administraciji ŽRU- malo više topica o Hristu i Njegovom Carstvu (kako bi koga priveli), a što manje o nacijama, četnicima, ustašama, ideologijama i sl.

:drugarstvo:

klapklap

bliss jeeee

klapklap

klapklap

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Dakle, Bosanac (Bosanka), odnosno Hercegovac (Hercegovka), je ime gradjana drzave, koja se zove Republika Bosna i Hercegovina, a samim time i ime nacije - kao sto je Francuz gradjanin Republike Francuske i pripadnik nacije Francuza.

Та прича нема везе с мозгом. И сам устав БиХ каже да је то држава три народа, тако да твоја поставка у старту омаловажава двије хришћанске нације: Хрвате и Србе и поставља их као грађане другог реда.

Реално (уосталом и биолошке анализе то показују) ради се о потпуно истом народу, подјељеном искључиво вјером, тако да прича о некаквој посебној "босанској" нацији апсолутно не стоји. Та прича је настала (знам из прве руке) када би наши муслимани ишли код браће из арапских земаља и на питање "Шта си по националности" кад свако нормалан каже "Сиријац" "Египћанин" итд, наш каже мртав ладан "муслиман", на шта се ови увриједе и кажу "Па да, и ми смо муслимани, али шта си по нацији?" "Србин, Хрват, Словенац итд"

Е, онда је пар наших сарајајевских приглавак-интелектуалаца набрзину крајем осамдесетих година измислило посебну нацију "бошњак" јер им се није допадало да се изјашњавају као Хрвати и Срби (што је једно вријеме и била пракса), да би та сулуда прича за пар деценија добила све луђе и вратоломније заплете тако да сад постоји круг писаца научне фантастике из Сарајева који тврде да су баш ти "бошњаци" народ најстарији, да су баш они потомци оних 136 босанских богумила и сличне (историјски неутемељене  и ни на једном озбиљном универзитету укључујући и арапске, неприхваћена) теорије.

Небулоза, као уосталом и све приче у овим крајевима.

Po tom ustavu i mozemo videti koliko zapravo steti samim Bosnjacima. Zamisli da je u Srbiji nekakav ustav gde imas predsednika madjara, bosnjaka i srbina???      I kad imas predsednika nisi gradjanin 2. reda, nego 1. : D

Evo sto se tice DNK: "Pašić dokazuje kako u etnogenezi Bošnjaka dominantnu ulogu imaju ilirski, gotski i keltski korijeni, kao i ostavština drugih naroda koji su nastanjivali ovo podneblje u predslavenskoj istoriji. Njegova naučna saznanja potvrđena su, kako je istaknuto, istraživanjima švajcarskog instituta za DNK u Ženevi. Naime, ova istraživanja su pokazala kako u genetskoj strukturi Bošnjaka, ilirski etnoelemenat zauzima čak četrdeset procenata. To između ostalog dokazuje kako su Bošnjaci autohtoni narod ovih prostora. "

Eto pretpostavimo da se i radi o istom narodu, onda nismo ni srbi ni hrvati ni bosnjaci, nego slaveni : )

ALI opet se postavlja pitanje, zasto su npr. Petar Petrovic NJEGOS i Vuk Stefanovic KARADZIC spominjali BOSNJAKE , ako je to izmisljotina nastala krajem osamdesetih???

Mada sto neko rece, pred Bogom smo svi isti koje god nacije da smo, vazan je samo osecaj pripadnosti.

Sto rece Isus(Isa a.s.):  Neka je mir sa vama!

Подели на овим сајтовима

Istina-je-jedna: Eto pretpostavimo da se i radi o istom narodu, onda nismo ni srbi ni hrvati ni bosnjaci, nego slaveni : )

.mislise.

Evo sam sav procvjetao, u situaciji kad od jednog Srbina slušam i čitam upravo danas kako on jjeste Srbinom ali nipošto ne i Slovenom ili Slavenom onda je to što slušam od tebe za mene kao panslavistu "rajska muzika" i sasvim super stvar a za pohvalu dok to tako misliš. Tim više kad si sasvim svjestan i tih svojih predslavenskih ilirskih korijena isto kao što su ih dobro svjesni i Česi svojih keltskih ali im svejedno nikom od njih nikada nije zbog toga palo na pamet negdje proglasiti da nisu Slovenima. Naciju i pripadnost naciji ne čini samo genetika i ja uvijek onda pitam takve: zašto vas onda vaša majka nije kao malo dijete naučila ni jednu keltsku ili ilirsku ili tračansku dječiju nabrajalicu, zašto vam nije dok ste sisali to takvo njeno "neslovensko" materinsko mlijeko pjevala onda tračanske, ilirske ili keltske pjesmice, pričala te takve tračanske, ilirske i keltske priče i bajke i na kraju vas nije ni naučila progovoriti ni jednu jedinu riječ, a ni to najmanje slovce tračanskog, keltskog ili ilirskog? Dobio si od mene POHVALU!

Подели на овим сајтовима

Istina-je-jedna: Eto pretpostavimo da se i radi o istom narodu, onda nismo ni srbi ni hrvati ni bosnjaci, nego slaveni : )

0203_cool

Evo sam sav procvjetao, u situaciji kad od jednog Srbina slušam i čitam upravo danas kako on jjeste Srbinom ali nipošto ne i Slovenom ili Slavenom onda je to što slušam od tebe za mene kao panslavistu "rajska muzika" i sasvim super stvar a za pohvalu dok to tako misliš. Tim više kad si sasvim svjestan i tih svojih predslavenskih ilirskih korijena isto kao što su ih dobro svjesni i Česi svojih keltskih ali im svejedno nikom od njih nikada nije zbog toga palo na pamet negdje proglasiti da nisu Slovenima. Naciju i pripadnost naciji ne čini samo genetika i ja uvijek onda pitam takve: zašto vas onda vaša majka nije kao malo dijete naučila ni jednu keltsku ili ilirsku ili tračansku dječiju nabrajalicu, zašto vam nije dok ste sisali to takvo njeno "neslovensko" materinsko mlijeko pjevala onda tračanske, ilirske ili keltske pjesmice, pričala te takve tračanske, ilirske i keltske priče i bajke i na kraju vas nije ni naučila progovoriti ni jednu jedinu riječ, a ni to najmanje slovce tračanskog, keltskog ili ilirskog? Dobio si od mene POHVALU!

E bas mi je drago, prolece jee : )))

Da se razumemo, ja se sa time ne slazem. To sam citirao zbog " Evgenik " jer je on spominjao te neke bioloske analize. Ne verujem da Bosnjaci imaju  ilirske, gotske ili  keltske korene bas zbog tih tvojih argumenata koje si nabrojao, mada je interesantno za cut. 

Ja verujem da narodi sa nasih prostora poticu sa Karpata, i da naravno svi imamo stro slavenske korene. Ali da takodje jedan deo Bosnjaka jesu i bogumili koji su na ovim prostorima bili staresedeoci. Dokaz za njihovo postojanje jeste ovo: "Najmasovniji materijalni ostaci bogumilske kulture su stećci. Postoji preko 66000 pobrojanih stećaka u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Područja najgušće zastupljena stećcima su u Hercegovini."

A kasnije dokaz za njihovo primanje islama jeste i prepis iy 1724. godine  koji je u Istanbulu sacinio Mustafa Celebi, gde se izmedju ostalog kaze da su prema tom zapisu "36.000 bogumilskih porodica pohrlilo je pod Jajce da se pokloni sultan Mehmed II Fatihu. Oni su tu svi yajedno odjednom prihvatili islam i tako postali muslimani."

Ovo potvrdjuje pored Mustafe i Petar Masarechi. Dok savremeni poljski hronicar Jan Dlugosz zabelezio da je SUltan Fatih sa sobom iz bosne poveo 130.000 osoba. Dokaz da su oni povedeni iz Jajca muslimani jeste sledeci: "tu se odmah trideset hiljada za vojsku sposobnih Bosnjaka zaklelo sultanu"na njegovu zastavu kao janicari".

Takodje je u Bosni "zakonom odredjeno da se samo uzimaju muslimanski sinovi i primaju odmah u carske saraje i basce." " da se muslimanska djeca iz Bosne,bila obrezana ili neobrezana bez joklame(pregleda) moraju primati u saraje."

To je dokaz da je u tih 130. 000 ljudi bilo muslimana koji su tada odvedeni  sa Mehmed II Fatihom.

Opet je tu po mojem misljenju bitan osecaj pripadnosti nekoj naciji ili narodu. Tako da nasi u dijaspori kada odu i kada dobiju decu, ta njihova deca se najcesce osecaju ne kao Srbi ili Bosnjaci, nego kao Nemci ili Svedjani...

Mislim da Bosnjaci ne treba da toliko obracaju paznju na provociranja sa strane o tome da li su narod ili ne. Meni je dovoljno da cujem jednu sevdalinku i da pogledam neki lepi nastum nekog ansambla obucenog u bosnjacku nosnju(koja je osim  fesa potpuno razlicita od Turske) i da shvatim ko zaista Bosnjaci jesu.

Svako dobro! : ))

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...