Гости Guest Светлана Написано Август 8, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 8, 2009 Зоолошки врт у Бечу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Август 8, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 8, 2009 Grizli (Ursus arctos horribilis) Naziv ovog medveda je mrki medved, ali je ljudima poznatiji kao grizli. Dužina ovih medveda je nešto manja od 2,5 m, a težina se kreće od 550 do 850 kg. Dlaka braon medveda je ili smedje ili tamno braon boje. Imaju jake kandže koje koriste za iskopavanje korena biljaka i za lov na ribu. Čula mirisa, sluha i vida su odlično razvijena. Mrki medved može osetiti miris koji potiče sa udaljenosti od 1,5 km. Žive oko 25 godina. Grizli je veoma brz. Mogu da trče brzinom od čak 50 km/h. Pored toga, ova vrsta medveda spada u odlične plivače. Ženke posle sezone parenja na svet donose 2 do 4 mladunca, koji su pri rodjenju teški svega oko pola kilograma. U septembru i oktobru primerci ove vrste započinju zimski san u svojim pećinama, koji traje sve do aprila i maja. U ovom periodu braon medved se budi samo u slučaju da ga jaka buka uznemiri. Mrki medvedi su aktivni preko dana. Hrane se bobicama, korenjem biljaka, ribom i manjim sisarima. Posebno vole lososa. Tokom proleća, leta i početka jeseni medvedi se goje da bi nadoknadili izgubljeno tokom zimskog sna. U tim periodima pojedu i do 45 kg hrane dnevno. Odrasli medvedi ove vrste nemaju prirodne neprijatelje, ali mladunce ugrožavaju razne vrste vukova. Naseljavaju Evropu, Aziju i delove severnoameričkog kontinenta. http://www.netsrbija.net/carstvo_zivotinja_grizli.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikadel Написано Август 8, 2009 Пријави Подели Написано Август 8, 2009 cemu ovakve teme? mislim,stvarno,ako je pravoslavni forum,koncentrisite se samo na to. ako pokusavate da otvarate forum svastaru,od toga nema nista. ako hocete da budete dobri koncentrisite se na jednu oblast,a ne sad o medvedima ili o automobilima,ili cemu vec. moje misljenje. 0120_angryy Владан Здравков Меденица је реаговао/ла на ово 1 Vise volim da me mrze zbog onog sto jesam,nego da me vole zbog necega sto nisam. Kurt Cobain Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Август 8, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 8, 2009 Па ето, ми волимо и животиње. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Август 9, 2009 Пријави Подели Написано Август 9, 2009 Ево нешто "православно" о медведу из пера врло озбиљног научника , тј. мене. Даклем , реч медвед је кованица две словенске речи МЕД и ВЕД. Мед је као што је свима познато храна , призвод пчелињег радничког покрета. А вед је старословенска реч и означава знање, Вјед или Вед, (као и Веде у санскриту) . Према томе дабоме , медвед је онај који зна за мед, у преводу са српског на српски. На балкану а и код неких других народа има митологија по којој је медвед постао од човека, е сад ту се митови разликују како је и зашто постао од човека , но по једном миту због неког греха је "еволуирао" у животињу. То су вероватно неки праостатци тотемизма. Значајно је још и то што медведа у геополитици везују за Русију. Па и сам председник Русије носи презиме Медведев. Ех , да ли је то све случајно. Путин је трасирао пут а Медведев је симбол државе. Иначе на нашим просторима је било млого више медведа него што их је сад. Наравно Цигани нису криви због тога, али данас се највише буке диже око цигањских медоња који играју уз музику за неку кинту или пиво или лубеницу исл. У близини Будимпеште постоји камп за медоње које је држава конфисковала од Цигана , па су сада тамо слободни и живу и уживају колико им срце жели. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Август 9, 2009 Пријави Подели Написано Август 9, 2009 ] ??? ????? "???????????" ? ??????? ?? ???? ???? ???????? ???????? , ??. ????. ?????? , ??? ?????? ?? ???????? ??? ????????? ???? ??? ? ???. ............................................. ?? ??? ????? ????? ?? ?? ?? ??? ????? ????? ??? ?????????? ??????? ??? ?????? ??? ??? ?????? ????, ??????:??????. ??? ????, ??????, ????? (?????), ????, ???? ?? ???? ?????????????? ??????? ???????? ??? ???? ????, ?????? ?????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 Let op de steen die Vicks tegen de ruit aangooit - Beelden: Rob van der Horst Medvjed razbija akvarij kamenom. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Escaping Baby Pandashttp://youtu.be/u155ncSlkCk Baby pandas waking up at the Panda breeding center in Chengdu China. These creatures are beyond cute! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Здравков Меденица Написано Март 28, 2013 Пријави Подели Написано Март 28, 2013 Једино што су ме моји научили кад сам на село, да је медвјед плашљива животиња и да ће да бјежи ако те сретне (сем у случају да је мечка са мечићима...е онда си, народски речено, надрљао. У том случају трчи низбрдо, јер медвјед не може да трчи низбрдо, а узбрдо и на дрво је ка метак.) То је једино и што желим да знам о њима Бојан Сарачевић је реаговао/ла на ово 1 "Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Za sve ŽRU medvede...i medvedice Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Страх и трепет сваког међеда :Д Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Šta gledate? Ne igra mečka valjda. Čekamo na autobus... javor, Manolis, Снежана and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Мој народ... Arsenija је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Mrtav medved na ulici u Podgorici IZVOR: VIJESTI Podgorica -- U blizini podgoričkog kafića “Lovac“ primećeno je beživotno telo medveda, prenose podgoričke “Vijesti“ reči očevica. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 http://toco.distractify.com/postimage/201503/10/8b0a081ce24ec2b8a29548d27b858dc7_650x.jpg Russian soldiers feed polar bears from their tank. [1950] nana, Kaludjerovic Sreten, Agaton Vuzman and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука