Jump to content

О нуклеарној електрани у Србији- отац Александар Михаиловић (видео)

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Одговори 101
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Баш сам провео вече са једном Венецуеланком па ми причала каква је то багра лоповска. Земља плива на нафти, а народ умире од глади.

:cheesy:

Звонко Брате...и ја би поверовао Венецуеланки све...  :)

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Nemci danas tvrde da je veća rentabilnost, znači bolja ekonomičnost (veći dobiti, manji troškovi, manje posledice i ostalo), u ugljanim i gasnim elektranama po savremenim uslovima, što je jedan razlog zašto žele da napuste nuklearnu energiju.

Čula sam da bi unapređivanje tehnološko nuklearki povećalo cenu do mere neisplativosti.

Pored ostalih razloga izgleda da je ovo veoma bitno kod donošenja odluka. E sad pitanje ograničenosti resursa i dalje ostaje ali, gledajući "filozofski": zemlja ima za sve ali ne i za ovakvu potrošnju koja odlikuje savremenu civilizaciju.

Videćemo.

Mogući su novi pronalasci, ratovi za stare resurse, gradnja nuklearki stare tehnologije sa verovatno nekim poboljšanjima, civilizacijsko preumljenje ka skromnosti (u šta sumnjam) .... samo stajanja u mestu neće biti. Mislim da će se ići po starom, dizaće se nuklearke, biće i nesreća, ratova, zagadjenja kao i pobuna da se nešto učini po tom pitanju Ali i akcija ekološki svesnih ljudi i potraga za obnovljivim resursima. Rajskog razrešenja neće biti, ali je svako pozvan da makar sebi i svojoj okolini da neki odgovor. Lično sam u okviru gradjevine zainteresovana za ekološku obnovljivu gradnju i ovde u NS na arhitektonskom fakultetu postoje i inicijative konkretne oko toga.

Takodje sam za preumljenje i skromnost trošenja, unutrašnja promena čoveka, makar postepeno. Bez diktatorskog maltretiranja, naravno, ali ovde na zemlji, u okviru zakonskih normi i standarda svakako.

I za to sam da se to kaže i na glas kao što je to učinio i sveštenik na video materijalu.

Подели на овим сајтовима

U svakom slucaju, imajuci u vidu razmere mogucih rizika, nuklearna centrala je definitivno nesto o cemu ne treba ni razmisljati...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

I jedan odlican komentar sa politikinog clanka...

........................

"U Kusturicinom "Podzemlju" ima ona cuvena recenica genijalnog Bore Todorovica: "Druze Crni, druze Crni, katastrofa! Us'o majmun u tenak". Ko je gledao zna sta je posle bilo."

........................

0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

I naravno - "nuklearna elektrana KRHKO" (2`30")... 0102_laugh

Top lista nadrealista - Nuklearna elekrana

Подели на овим сајтовима

Их бре Медо,баш га претера са неким коментарима 1405_love eheeeej Нисам никакав стручњак за ове  ствари,али морам да те демантујем у једном,а то је да о.Александра лично познајем и знам да је пре теолошког факултета био на природно-математичком и то на физици.Колико сам упућена,сада је и на докторским студијама што се теологије тиче.А иначе,цркву Св.Максима Исповедника бар пар пута годишње обилазе академици из разних области и држе трибине.О. Александар пише чланке на разне теме у нашим епархијским часописима Саборност и Браничевски весник(где је и главни и одговорни уредник)...И овде,на форуму има неких његових чланака,тако да се са тобом не би сложила око тога да нема никакве везе са овом темом,а и шире... :drugarstvo: dance67890 Ја имам своје мишљење о овој теми уопште,али га не би износила,не замерите,али ето...Хвала што сте ме саслушали,мало удавих crvenilo :cheesy:

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Баш сам провео вече са једном Венецуеланком

Ију!  :drugarstvo: smej.gif :cheesy:

Пословно бре, мангупи једни... Могу да вас упознам, видим да има љубитеља Јужне Америке... :cheesy:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Баш сам провео вече са једном Венецуеланком

Ију!  0442_feel klapklap klapklap

Пословно бре, мангупи једни... Могу да вас упознам, видим да има љубитеља Јужне Америке... winter

Немој мене, знаш да Колумбија и Венецуела нису баш у најбољим односима, не бих да изазивам међународне инциденте.  winter

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...