Jump to content

О нуклеарној електрани у Србији- отац Александар Михаиловић (видео)

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

Поводом земљотреса у Јапану и експлозије нуклеарне електране и плану прављења нуклеарне електране у Србији, отац Александар Михаиловић говори о  овим проблемима из перспективе православног теолога.

O nuklearnoj elektrani povodom akcidenta u Japanu

Видео је урађен специјално за наш сајт, а препоручујемо да га ширите даље.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 101
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Отац Александар је старешина цркве светог Максима Исповедника. Заиста треба пажљиво послушати ово предавање. Знате ли да се планира изградња нуклеарке у Костолцу?

Подели на овим сајтовима

колико ја видим, ту је рат са бомбама и тенковима на слиКи. greengrin

мислим да је претерао у паници јер ово није била предвиђена ситуација немаром као у чернобиљу већ тотално непредвидива ситуација земљотреса невиђеног обима.

не можемо се плашити и живети у страху само зато што нешто може да се деси.

неке државе располажу ЈЕДНОМ бомбом која може да заврши целу планету у трену.

ми нисмо исланд да можемо на геотермалне изворе да се грејемо и стварамо електрицитет, немамо ветрове као у холандији или плиме као французи, а поготово немамо сунца колико пустињски израел. нисам ни за задуживање до гуше, ал мислим да ово није начин борбе против дужничког ропства, зрачења а за здравље, проповед, научност и смирење.

приде нимало науке, а тенденција се своди на земљорадњу. нормално да су му рекли да је експерт загробног живота  .please.

сви радиоактивни елементи могу бити враћени одакле су извађени, после употребе јер ту никог нису угрожавали или се одложити сасвим безбедно.

с друге стране, Хирошима и Нагасаки су преживели од директног удара нуклеарних бомби у центрима градова а сви други градови и њихови грађани који имају нуклеарке у својој непосредној близини нису ''покретни, светлећи радиоактивни'' људи.

превише сопствене престрашености, ширења страха и панике, за мој укус.

искрено, подсећа ме на неке апокалиптичаре, мада у далеко разумнијој варијанти.

помешао је баш свашта - какве везе има свети Максим Исповедник са нуклеарком, аман?

зар је Бог оставио да будемо Амиши и живимо ко земљорадници са фреске?

још ће да испадне казна имати науку.

Подели на овим сајтовима

Требао је поп још да прича мало и о потрошашком отуђеном друштву које је узрок да нам уваљују нуклеарке.

најбоље да крене у идеологију и масоне greengrin prstgore 4chsmu1

хм, па већ јесте  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Гости

Мислим да треба поставити разлоге ЗА и разлоге ПРОТИВ. Личн мислим да је о. Аца веома лепо објаснио проблем нуклеарних електрана и то повезао са евхаристијским начином живота. Додуше, мислим да данас веома мали број људи живи евхаристисјким начином живоа (имајући у виду ону фреску коју је о. Александар показивао). Ми живимо у индустријском друштву које је уједно и потрошачко друштво. Који одговор има Црква на то? Црква је одговорила Евхаристијом.

Иначе, није ово само о. Аца узео да прича као неки Дон-Кихот. О опасностима нуклеарке говори и васељенски Патријарх Вартоломеј.

Подели на овим сајтовима

Црква је одговорила Евхаристијом.

Иначе, није ово само о. Аца узео да прича као неки Дон-Кихот. О опасностима нуклеарке говори и васељенски Патријарх Вартоломеј.

мислим да Евхаристија није бити Амиш, а управо сам такав утисак стекао од оца Аце.

лепо је то и корисно, далеко од тога да је надобудно, али треба имати озбиљне документе и аргументе за такве приче, свеједно од кога долазе а можда баш због тога да људи не би падали у неке параноје и апокалипсе. ово је једноставно наплашен свештеник, такав је мени утисак оставио. а аргумената нигде.

Подели на овим сајтовима

и није само проблем ресурса и загађења, већ коначности одређених ресурса који су у употреби.

мислим да смо себе и планету довели пред такво стање да немамо баш пуно избора што се тиче енергије, уколико баје из церна не смисле како да савладају плазму и гравитацију. а по логици потрошачког друштва, они ће се и даље купати у светлости и топлоти јефтине енергије, док ћемо ми пролазити скупљи режим застареле технологије  prstgore

Подели на овим сајтовима

• Гости

мислим да Евхаристија није бити Амиш, а управо сам такав утисак стекао од оца Аце.

лепо је то и корисно, далеко од тога да је надобудно, али треба имати озбиљне документе и аргументе за такве приче, свеједно од кога долазе а можда баш због тога да људи не би падали у неке параноје и апокалипсе. ово је једноставно наплашен свештеник, такав је мени утисак оставио. а аргумената нигде.

Зашто мислиш да је свештеник "наплашен"? Зар није, на пример, забринут за своју паству, за свој народ, за своју земљу? Одкле Србији паре да прави нукларку (пођимо од тога)? Шта ће бити цена прављења нуклеарке?

Подели на овим сајтовима

Зашто мислиш да је свештеник "наплашен"? Зар није, на пример, забринут за своју паству, за свој народ, за своју земљу? Одкле Србији паре да прави нукларку (пођимо од тога)? Шта ће бити цена прављења нуклеарке?

то је већ разуман разговор о томе, ал кажем опет: мој утисак је да је човек у страху или чак у паници. то је разумљиво, имајући у виду коју штету (да се тако еуфемистички изразим) коју може да направи једна катастрофа чернобиља или евентуално фукушиме, јер је ипак до сад контаминација задржана и само је на моју велику жалост али и на радост само пар људских живота жртвовано. фала Богу на томе, што се ништа горе није десило, кад је већ морало и оволико.

пази оче, ми пара немамо, а све и да оћемо томе ће деценија и кусур проћи. нуклеарка није нешто што ће за два дана да изникне и нешто што је јуче настало а није то ни петрохемија панчева па да ходају ''покретни, светлећи радиоактивни'' људи који имају тако нешто у својој близини или раде тамо.

једноставно, мислим да се нико није не довољно, него нимало, информисао шта значи нуклеарка. ако ћемо да вагамо са људским животима и шта-би-било или шта-може-бити, онда не бисмо никад направили ни ђонове да не можемо да трчимо ис ломијемо врат а камоли точак или нуклеарке.

мислим да не треба страх да управља, забринутост свакако још мање треба. образованост и аргументи за овако озбиљне ствари, али никако са оваквим тоном. Србија нема пара ни за аутобусе, ако ћемо истини за вољу, а ако ће неко да нам сагради нуклераку (пошто ми за то зезање немамо ни кадар за зидање а камоли управљање и одржавање) и да је одржава ... тешко да бих могао нешто да имам против.

с друге стране, ако се све то добро организује - отпад нуклеарни, кружење воде која служи за хлађење реактора, само електрично постројење које ће да баца електромагнетни флукс до неба а један реактор од свега пар стотина киловата би могао да опслужује целу србију и да погасимо све остале електране ... сем тога што не би било никаквог загађења, јер већ имамо рупе и по километар два за одлагање отпада а близу воде и сличних ресурса нема који би се могли загадити и представљати општу опасност.

мало ли је рећи да је Кршко радио безмало пар деценија без иједног проблема, а да не помињем пар десетина ових нуклеарки са ове мапе?

знаш, нико ту није паметан - откази свим рударима могу да се десе истог тренутка, гомила других ствари. али загађивати деци живот, заглупљивати и смањивати IQ самим квалитетом ваздуха од тренутних погона на угаљ и мазут - није право никако. ако се дође у ситуацију д се бира шта је веће, шта ћемо онда?

опет неки људски животи, стално иста мета, исто одстојање ...

истина, нажалост НЕСРЕЋЕ се дешавају, али су ван наше моћи да их спречимо, али можемо да их ограничимо. то узимати као аргумент је апсолутно бесмислено и позивање на то, па још узимати фреске за наспрамност, је сасвим неразумно.

па се још позивати на ''моћнике'', ако мене питаш нема кредибилитета и звучи као теорија завере. зато кажем наплашеност и зато ми се не свиђа да неко изађе на теве у стилу овог свештеника. верујем са крајње најбољом намером, али само ће добити поклапачу - као што већ јесте ако се мало саслуша између редова.

мени се не свиђа да неко као он представља анти-нуклеарни, зелени, про-грађански, у крајњем случају религиозни покрет такве врсте. сувише месијански приступ за мој укус.

сличан приступ је имао Вук Драшковић, па је народ сасвим оправдано изабрао уземљеног Зорана Ђинђића  у недостатку или горој трећој солуцији. мораћеш да признаш да је овај народ врло прагматичан и да више гледа и не реагује јер је необразован, управо јер неће да се опече. а овај свештеник везе нема са науком и ту му је крај.

да је човек физичар, хемичар, а свештеник - ово би имало некакву тежину.

узми само за пример оца Оливера Суботића, само ће ти се касти.

Подели на овим сајтовима

и није само проблем ресурса и загађења, већ коначности одређених ресурса који су у употреби.

мислим да смо себе и планету довели пред такво стање да немамо баш пуно избора што се тиче енергије, уколико баје из церна не смисле како да савладају плазму и гравитацију. а по логици потрошачког друштва, они ће се и даље купати у светлости и топлоти јефтине енергије, док ћемо ми пролазити скупљи режим застареле технологије  smej.gif

Imamo izbora koliko hoces. Treba stedeti energiju. Prirodu. Vodu. Kako kaze narodna poslovica "Opruzi se onoliko koliko mozes da se pokrijes".

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...