Иван Недић Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Опет бих се позвао на однос крштења и причешћивања. Da na ovaj veoma los primer, za ovu temu, ces se pozivati sve dok budes odlagao da mi odgovoris na pitanje da li su hriscani izolovani od ne hriscana? Da li nema ljubavnih veza izmedju hriscana i nehriscana. E kad, sebi pre svega, budes odgovorio na to pitanje onda ces shvatiti koliko ti je lose poredjenje vodjanja ljubavi sa pricescivanjem. Тек ми је сада јасна интенција помињања нехришћана. Ово отвара нове перспективе. Поразмислићу "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Опростите,око самог наслова теме,баш је добро што је тако прецизан......са таквим насловима немаш дилему и лако је избегећи оно што нас не занима. To je uredu, to se može napisati i drugačije nego baš Crkva i polucije pa da isto tako bude i jasno i precizno. Al shvatite zaboga da nejde pisati Crkva i polucije, tako isto biste mogli napisati Patrijarh XY i polucije a to je to isto. Crkva je Crkva, ima svog poglavara koji naučava kako se treba vjerovati i to je tačno ali svejedno nećemo valjda radi toga što Patrijarh naučava kako ispravno vjerovati onda svaku temu nazivati prema njemu ili prema Crkvi. Уз све поштовање Зајрон, али ово није та тема. Наслов ове теме је сасвим у реду. Ja nisam ni napisao da naziv OVE teme nije u redu, već o tome kako u odredjenim stvarima podržavam Ivana Nedića a to sam upotrebio samo kao ilustraciju tog svog stava. to onda možeš pročitati gore jer imam utisak da nisi još pročitala sve to šta je rečeno prije. Море, прочитао/ла сам. Него илустровао си и ок. У два поста понављаш то као да је ова тема крива због тога (због наслова те друге теме). То је све. Разумео/ла сам те. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Није ми јасно на основу чега је пресуђено да сам пуританац? Моја запажања су запажања из перспективе опште културе и пристојности међуљудске комуникације.на основу гађења на сопствену полност, пошто и и имаш све исто што и ја и ратко.да не испитујем јел тако или није smej.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Ја сам ожењен човек. Фришко. Толико о мом "гађењу" према полности. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 На пример, можемо расправљати о боји семене течности. Верујем да многи не знају податак (који - гле, чуда - један "пуританац" зна) да је један од могућих показатеља бесплодности провидност сперме, а да је бела, непровидна боја знак плодности. Међутим - и ту је кључ онога што сам хтео да кажем - ја никада на форуму не бих рекао какве је боје моја семена течност. О томе се ради.добро, пошто си открио ''тајну'' засићености семене воде семеном, јел сад ја треба да паднем у несвест, или нека наша ''саблажњива'' сестра? smej.gif smej.gif blehђиђи, нама замераш на колцима а сам пишеш о стварима најслободније које нико поменуп није bleh bleh bleh клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Ја сам ожењен човек. Фришко. Толико о мом "гађењу" према полности.па ти рече да си згађен, не ја smej.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 [quote author=Zayron link=topic=12167.msg391838#msg391838 date=1301005138] Ivan Nedić: Сматрам да је крајње неприлично да се на форуму на овакав начин расправља Ima i gore, ovdje na Forumu bila neka takva slična tema "Crkva i polucije", takav naziv topica. Pa sam im rekao da promjene taj naslov, nek stave šta bilo drugo, kakve veze s tim Crkva ima, s polucijama i fiziološkim hormonalnim sekrecijama. Mogu napisat na primjer Duhovna psihohigijena, hrišćanski vjeronauk i sexualna pitanja i slično. Tu te po toj strani stvarno moram podržat. No, ne treba biti ni puritanac. Raspravljat treba, bez sumnje ali pišite onda barem neke te normalnije naslove. Опростите,око самог наслова теме,баш је добро што је тако прецизан......са таквим насловима немаш дилему и лако је избегећи оно што нас не занима. хвала сестро на коментару bleh smej.gif smej.gif bleh клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Неупоредиво је већи број раскинутих предбрачних веза у којима је било сексуалних односа. Uopste nebitno za ovu pricu kojih raskida je vise nego da li ima mnogo, kroz istoriju ili u jednom isecku iste, raskida ovih sa "obecanjima". Posto je odgovor da ima mnogo takvih raskida onda tvoja hipoteza pada u vodu. Опет бих се позвао на однос крштења и причешћивања. Да ли то што многи крштени људи не живе црквеним животом и не причешћују се - дакле из наше перспективе одвајају се од јединства у Христу (= Цркви) - значи да је свеједно да ли ће се крстити па онда причешћивати или ћемо им допустити да се причешћују и пре крштења? Ако двоје који се спремају за брак могу да воде љубав, зашто онда оглашени (катихумен) не би могао да се причести?! Предуслов причешћивања је крштење, предуслов полних односа је ступање у брак. Све остале варијанте и комбинације су изузеци. ооооооооооо нововенчани ...ти би то сад да одређујеш преко свештеничке ко ће да се причешћује и да удараш правила где их нема у нечијим животима, надобудно изузимајући појам исповести и покајања за које нимало не мариш ни да их поменеш? полако брате, немој себе стављати као мерило. теби свака част ако и како испуњаваш СВОЈЕ, ал ми већ имамо духовнике и исповеднике. smej.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Згађен сам на то што се јавно прича о томе кад ко иде у ве-це и кад ко пере свој полни орган од семене течности која је истекла у току ноћи. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Неупоредиво је већи број раскинутих предбрачних веза у којима је било сексуалних односа. Uopste nebitno za ovu pricu kojih raskida je vise nego da li ima mnogo, kroz istoriju ili u jednom isecku iste, raskida ovih sa "obecanjima". Posto je odgovor da ima mnogo takvih raskida onda tvoja hipoteza pada u vodu. Опет бих се позвао на однос крштења и причешћивања. Да ли то што многи крштени људи не живе црквеним животом и не причешћују се - дакле из наше перспективе одвајају се од јединства у Христу (= Цркви) - значи да је свеједно да ли ће се крстити па онда причешћивати или ћемо им допустити да се причешћују и пре крштења? Ако двоје који се спремају за брак могу да воде љубав, зашто онда оглашени (катихумен) не би могао да се причести?! Предуслов причешћивања је крштење, предуслов полних односа је ступање у брак. Све остале варијанте и комбинације су изузеци. ооооооооооо нововенчани ...ти би то сад да одређујеш преко свештеничке ко ће да се причешћује и да удараш правила где их нема у нечијим животима, надобудно изузимајући појам исповести и покајања за које нимало не мариш ни да их поменеш? полако брате, немој себе стављати као мерило. теби свака част ако и како испуњаваш СВОЈЕ, ал ми већ имамо духовнике и исповеднике. smej.gif Нисам имао намеру да одређујем лична правила и да глумим неког универзалног духовника. Зато сам и поменуо изузетке. Изузеци = икономија (духовничко руковођење). "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Згађен сам на то што се јавно прича о томе кад ко иде у ве-це и кад ко пере свој полни орган од семене течности која је истекла у току ноћи. Претерујеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Згађен сам на то што се јавно прича о томе кад ко иде у ве-це и кад ко пере свој полни орган од семене течности која је истекла у току ноћи. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahahaјао Боже ... па ти немој све да замишљаш, још боље немој да учествујеш у дискусији ако ти не прија тема и само се жалиш. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 По пети пут: није ми непријатна тема. Непријатан ми је начин на који ви, господо, о њој расправљате. Непријатан је, додуше, преслаба реч. Тачније - крајње непристојан и дегутантан. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 добро, ајде доста сте зезали тему својим трњем. шиц, сад да причамо о озбиљним стварима kriminalac kriminalac клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 добро, ајде доста сте зезали тему својим трњем. шиц, сад да причамо о озбиљним стварима kriminalac kriminalac Скромније је да кажеш - доста смо - све и да ниси ни најмање крив. kriminalac Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука