Jump to content

Јеромонах Иларион Ђурица

Оцени ову тему

Препоручена порука

Цитат
Ма немаш везе са везом. Стефан Лазаревић је сарађивао са њима, тачно, али на корист српског народа и државе. Једно би било да они сарађују са ЕУ и овима и да том својом сарадњом извлаче неку корист за српски народ и државу. А нешто сасвим друго је кад они без поговора  извршавају све што од њих траже, то није сарадња него послушно извршавање налога. Поготово што ни од тога српски народ нема никакву корист. Напротив.

Ja se recimo ne slazem sa tobom. Ja mislim da saradnjom sa EU izvlacimo korist za Srpski narod i drzavu a odbijanjem saradnje stetu.

Цитат

Све ово је празна демагогија. Али, ајде реци ми конкретно, какву корист Срби на Косову имају од бриселског споразума, изласка на Тачијеве изборе, итд? Какву корист Срби  имају од тога?

Tako sto mogu da postave svoje predstavnike u organima KiM, i mogu preko njih da se bore za svoja prava i da ih stite.

Цитат

Ма ово је чиста демагогија, нема везе са везом, нити сам ја икада тврдио да си ти издајица, мани ме тих прича.

Ево по мени најбоље дефиниције: издајица је онај ко својим деловањем ради против свог народа и своје државе.

Pa eto, ja mislim da Seselj svojim delovanjem radi protiv svog naroda i drzave, trebam li da ga nazovem izdajicom? Mislim da ti svojim delovanjem radis na stetu svog naroda i drzave terba li da te nazovem izajicom..

naravno da ne, vi ste moji neistomisljenici.... koristim raznorazne stvari u borbi protiv vaseg misljenja od argumenata do nekad uvreda, prozivke i prepucavanja - ali da pricam o vasem hapsenju i da vas optuzujem za teska krivicna dela kao sto je izdaja - ne pada mi na pamet.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 17. 11. 2014. at 17:08, Млађони рече

Pazi ja kad kazem Milosevic mislim na Slobodana Milosevica + bagru oko njega.

Isto kada se kaze Boris Tadic misli se boris tadic + bagra oko njega.

Bitno je shvatiti da oko tih centristickih lichnosti cuce raznorazni smutljivci kao vec spomenuti Vulin.... pa Sinisa Mali, pa Maja Gojkovic,Beba Popovic i mnogi drugi njima slicni. Oni gravitiraju oko tih vodja.. gravitirali su oko Milosevica, Djindjica, Tadica.. i sada oko Vucica....

Eto ti si bio u drzavnom organu... kak oje u policiji? Ima li vise interesnih grupa? Ima.. e tako je u vlasti.. svakoj... Srpskoj, Nemackoj, Ruskoj....

Nema tu nista homogeno...

ja sumnjam da je milosevic lichno narucivao ta ubistva.. ali njegov rezim, i interesne grupe unutar tog rezima svakako jesu.... da li im je on ostavio ruke otvorene ili sta je radio, kao centralisticki vodja, mora se smatrati odgovornim.

Фора је што ја сматрам да иза тих убистава и осталих намештаљки стоје баш оне групације које се детаљнијом обрадом могу довести у везу са страним владама (западно европским). Због тога сам категорички против ЕУ јер од пада берлинског зида, више или мање прикривено, врши агресију на нашу земљу. И та наводна европска оријентинсаност једног дела Србије не би била ни десети део толика да нема те агресије од стране ЕУ (медијске, кроз државне институције итд.) Како онда могу да будем за творевину која сва почива на лажи,обмани и агресији? На страну то што се горки плодови западног приступа животу већ одавно виде на њима самима. То је оно што не желим нити себи, нити својој деци, нити свом народу.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Шешељ ово, Шешељ оно, како вам не досади?

Прво морају да се схвате неке ствари, а то је да је 12 година људе било баш брига за њега, странка му је била добро испод цензуса, а сада када је дошао сви воле Шешеља. Разумем да људи воле вође, какве такве, али морате себе мало да преиспитате. Што је сада толико битно причати о политици и о Шешељу?

Са друге стране су и његови противници дали гас, пошто су насели на тактику власти. Још није ни слетео а већ је по медијима изашло "Шешељ се свети", "Шешељ рекао да му није жао Ђинђића"... на конференцији за новинаре су га питали 260 хиљада пута о освети, Ђинђићу и осталим глупостима. Власт зна његове слабе тачке, па је то искористила, ипак су били заједно. Нико не поставља питања шта су наша 2 председника говорила о том истом Ђинђићу и шта су све говорили, то се наравно заборавило, њима оростило, иако се никада нису покајали...

Нико му није поставио прва питања: како сте, 12 година је дуго, да ли вам треба нешто, како здравље...

А реално и он је посебна прича, али га у неку руку разумем, јер се за 12 година много тога променило и много тога се издешавало, а он је остао на 2003 години. Треба и њему времена да се уклопи у токове друштва.

Него маните се политике и препирања, то поготово код нас никоме добро није донело, већ само зло, брат на брата су ударали због проклете политике. Друго, избори су тек прошли, тако да нам не требају предизборни митинзи овде, а и ако већ неко има жељу за политиком може лепо да се учлани у неку странку, па нека политичари тамо.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

И немојте сваку тему спамовати, кренете од Кулина бана. Пишите конкретно о теми, ако имате шта да пишете.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

On 17. 11. 2014. at 17:20, Млађони рече

Ja se recimo ne slazem sa tobom. Ja mislim da saradnjom sa EU izvlacimo korist za Srpski narod i drzavu a odbijanjem saradnje stetu.

Ако си слушао Шешељев говор, ни он није искључивао сарадњу са ЕУ, само ако је то на корист Србије. Шешељ сматра да Србија не треба да уђе у ЕУ, али не одбацује друге видове сарадње.

Него, можеш ли ми конкретно рећи које су то користи за српски народ од ЕУ?

Tako sto mogu da postave svoje predstavnike u organima KiM, i mogu preko njih da se bore za svoja prava i da ih stite.

Па, ето, сети се кад је потписан споразум, или кад су били избори, а заједница српских општина још није, колико ја знам, формирана, нема српских органа, напротив шиштари хапсе српске прваке на Косову (Ивановића, на пример), малтретирају их, а шта је Вучићев режим предузео поводом тога. Очигледно је да брислелски споразум не функционише.

Pa eto, ja mislim da Seselj svojim delovanjem radi protiv svog naroda i drzave, trebam li da ga nazovem izdajicom? Mislim da ti svojim delovanjem radis na stetu svog naroda i drzave terba li da te nazovem izajicom..   naravno da ne, vi ste moji neistomisljenici.... koristim raznorazne stvari u borbi protiv vaseg misljenja od argumenata do nekad uvreda, prozivke i prepucavanja - ali da pricam o vasem hapsenju i da vas optuzujem za teska krivicna dela kao sto je izdaja - ne pada mi na pamet.

Па немам ја неки велики проблем са тим. Слободно ме назови како желиш (ја тебе иначе никад нисам назвао издајником). Али, ја кад за Вучића кажем да је издајник, кажем то јер постоје многе конкретне чињенице које то потврђују. А тебе, рецимо, нема потребе да тако називам, јернема разлога за тим...

Подели на овим сајтовима

On 17. 11. 2014. at 17:17, Млађони рече

Slazem se. Ne odredjujemo mi - vec ustavni sud. Gde je ustavni sud doneo takvu odluku? Ili ti mislis da si kadar za tumacenje ustava?

eto kazes da si policajac.. imao si osnovnu obuku iz prava .. znash da pravnu normu najbolje tumaci organ... a ne tumaci se slobodno kako se kome cefne. Recimo ti kao policajac kada hapsis lopova, ne odredjujes mu ti kaznu i krivicu vec sud. On odredjuje da li je zakon prekrsen.

Dakle samo ustavni sud moze osuditi nekog izdajnikom.

Drugo, briselski sporazum ne krsi nijednu tacku ustava. Niti priznavanje pasosa. Niti ista...

Niko to ne komentarise iz strucne javnosti. Bar ja nisam video.

Trece, ti zaboravljas da su i medjunarodni sporazumi - deop ustava, deo ustavne materije, da imaju pravnu snagu kao i ustav. U Medjunarodnom sporazumu 1244 pise da mi nemamo suverenitet nad kosovom i metohijom....

Бивши сам полицајац, чисто ради тачности.

Што се тиче осталих ствари које си писао, пре се може направити друго поређење. Често пута у пракси полицајац ухвати прекршиоца закона и уз пријаву га проследи надлежном државном органу. Буде често подигнута и оптужница и првостепени или другостепени орган и изрекне окривљујућу пресуду али на неком следећем нивоу такав буде ослобођен због разноразних махинација и корупције пошто је или богаташ или нечији рошђак, или ради за неку тајну службу и да не набрајам даље.

Значи имамо очигледно кривично дело, за које није потрбно никакво тумачење да ли постоји или не, него је суд потребан само да утврди околности и одреди тежину казне. Али због спреге судства са криминалним или политичким структурама починилац буде ослобођен.

Прочитај устав, није то дугачко штиво, нити је толико нејасно да и лаик може да види да постоји очигледно кршење устава.

Подели на овим сајтовима

On 17. 11. 2014. at 15:45, Православни Србин рече

А шта је то ,,мудра политика"? Јел ,,мудра политика", рецимо Вучићево потписивање бриселског споразума, јел ,мудра политика" терање Срба на Тачијеве изборе или ово најновије што су урадили- признање пасоша ткз. ,,независне државе" Косово? Јел то ,,мудра политика"? 

Немој погрешно да ме схватиш, али очигледно је тај термин ,,мудра политика" постао синоним за најгору врсту издајства народа и државе.

Е па, увек ћу пре да бирам Шешељеву политику, него ту ,,мудру политику" која се у Србији спроводи још од 5. октобра 2000.

Jel mudra politika kad Stefan nejaki svoju sestru uzme za ruku i odvede u turski harem,?

Mudra politika je ono što nam osigurava biološki opstanak

Подели на овим сајтовима

On 17. 11. 2014. at 17:35, Дејан Бићанић рече

Jel mudra politika kad Stefan nejaki svoju sestru uzme za ruku i odvede u turski harem,?

Mudra politika je ono što nam osigurava biološki opstanak

Ок, слажем се.

Само, ја сматрам да се од 5. октобра, а нарочито данас, не води таква политика.

Подели на овим сајтовима

On 17. 11. 2014. at 17:12, Милан Ракић рече

Ма да, за време поменутог све бејаше толико бајно и сјајно, да је морало доћи до пуча и пркатично народ натерати страним парама да свргну СМ... 

Далеко од тога да је било бајно и сјајно, али да би без мешања страног фактора и то на најпокваренији начин Милошевић отишао са власти, тешко. И то не зато што би крао изборе и слично, него зато што је реално имао велику подршку у народу. Што се тиче 2000те, то је био пуч 100%. Ако се икада искобељамо из ове окупације т.ј. ако ја и ти то доживимо (пошто верујем да ћемо се кад тад ослободити), то ће врло лако бити расветљено и историјски тако и бити забележено.

Подели на овим сајтовима

On 17. 11. 2014. at 17:35, ПиП рече

Прочитај устав, није то дугачко штиво, нити је толико нејасно да и лаик може да види да постоји очигледно кршење устава.

Procito, polozio, doduse ne sa nekom zavidnom ocenom, sedmica... i ja ne vidim krsenje ustava...  kao ni sam ustvni sud.

Vidim samo laike koji slobodno tumce preambulu, i slobodno tumce 1244 onako kako njim odgovora, i u skladu sa time slobodno tumace briselske sporazume itd.... nista vise..

opet cu apsolutno laicko tumacenje ustava porediti sa tvojim rdom u policciji... sigurno si cuo onu cuvenu "ako svi znamo da je kriminlac, sto ga vi policajci ne uhapsite" to je apsolutno laicko glednje procesa istrge, krivicnog proesnog prava itd..

Ili ono... uhapsili ga pa ga odmah pustili....?

Opet laicko nepoznvnje da je ovek pusten do pocetk sudjenja d se brni s slobode... ne d je oslobodjen sudjenja z krivicu...

itd

itd..

Подели на овим сајтовима

On 17. 11. 2014. at 17:45, ПиП рече
него зато што је реално имао велику подршку у народу

Ја не зна брате на чему ти засниваш ову тврдњу, али ја сам ретко кога знао у односу на укупан број људи које сам знао (и знам) из породице, фамилије, пријатеља, војске, цркве,..., који су га подржавали... Тако да, не бих се сложио да је имао велику подршку у народу-спрам мог узорка... 

Подели на овим сајтовима

On 17. 11. 2014. at 16:47, Млађони рече
U srbiji nije bilo izbora, jer mi josh uvek nemamo pojma o demokratiji. Kod nas je demokratija na nivou 1930 tamo kad je stala...... pa su nas posle zajahali komunisti i zaustavili razvoj demokratije...

Демократија, онаква каквом је ти сматраш, не постоји нигде у свету. Не постоје никакви представници народа. То су увек партије које само обављају посао за одређене интересне групе. Сами избори су уствари само фарса која се одржава само ради психолошког ефекта да ја као нешто бирам. Разлика је једино у томе што у неким земљама те интересне групе више раде за своју државу и народ него за стрене државе. На жалост код нас то није случај, из разноразних разлога, као што су географски положај, вера, малобројност на које када се дода алавост и подмитљивост онда добијемо ово што имамо данас.

Подели на овим сајтовима

On 17. 11. 2014. at 17:45, ПиП рече

Далеко од тога да је било бајно и сјајно, али да би без мешања страног фактора и то на најпокваренији начин Милошевић отишао са власти, тешко. И то не зато што би крао изборе и слично, него зато што је реално имао велику подршку у народу.

Ma ajde.. imao medju babama i dedama, kada su tvoje kolege upadale u medijske kuce, a tajne sluzhbe ubijale novinare koji su bili previse opasni po njegovu vlast.

Smucio se ljudima, onim mladjim informisanijim. Smetnuti diktatora je dobar puc.

Hvala bogu na tom pucu i tim stranim sluzbama koje su nam pomogle u tome da sklonimo autokratu. Imao je parcijalnu podrsku u narodu koju je apsolutno izgubio, sto se videlo po masovnosti pucha... i nemogucnosti da iko zaustavi taj puch....

On 17. 11. 2014. at 17:59, ПиП рече

Демократија, онаква каквом је ти сматраш, не постоји нигде у свету. Не постоје никакви представници народа. То су увек партије које само обављају посао за одређене интересне групе. Сами избори су уствари само фарса која се одржава само ради психолошког ефекта да ја као нешто бирам. Разлика је једино у томе што у неким земљама те интересне групе више раде за своју државу и народ него за стрене државе. На жалост код нас то није случај, из разноразних разлога, као што су географски положај, вера, малобројност на које када се дода алавост и подмитљивост онда добијемо ово што имамо данас.

Posto vidim da ti se ne svidja demokratija koji bi ti sistem? Fasizm? Nacizam? Komunizam?  Serijat? Teokratiju? Feudalizam? Koji nedemokratski sistem posto toliko kritikujes demokratiju......

Inaace, demokratija kakvom je ja smatram i te kako postoji u svetu. I demokratij i podela vlasti. Naravno ima i interesnih grupa, ali ima i intersa ljudi i ono za sta biraju predstavnike.

Evo ti primer, americke demokratije... utavni sud je podigao optuznice protiv dva americka predsednika, Regana i Klintona i obojicu je smenio sa vlasti. Sta je to ako nije demokratija!?!

Ne kazem da nisi parcijalno u pravu da nema interesnih grupa.. toga uvek ima.... ali to sto je neko interesna grupa ne znaci da se gradjani ne slazu sa tom interesnom grupom.

Naprimer Koh braca finasiraju "studenti za slobodu" i "kato institut".. .medjutim mnogi gradjani se slazu sa politikama i idejama koje sire te organizacije (medju kojima i ja ) i slazemo se sa interesnom grupom.

Подели на овим сајтовима

On 17. 11. 2014. at 17:57, Милан Ракић рече

Ја не зна брате на чему ти засниваш ову тврдњу, али ја сам ретко кога знао у односу на укупан број људи које сам знао (и знам) из породице, фамилије, пријатеља, војске, цркве,..., који су га подржавали... Тако да, не бих се сложио да је имао велику подршку у народу-спрам мог узорка... 

На томе да је имао велику подршку у народу (поготово оној старијој генерацији), што се показивало на изборима. А од нас који смо тада били против њега (највише због зелене памети), више од пола је било испраног мозга западном и прозападном пропагандом, као и разним разних НВО и "Отпора" што је уствари све једно те исто. Већ почетком 2001 године ми је то било потпуно јасно, али је такође било и касно.

Подели на овим сајтовима

On 17. 11. 2014. at 18:05, Млађони рече

Ma ajde.. imao medju babama i dedama, kada su tvoje kolege upadale u medijske kuce, a tajne sluzhbe ubijale novinare koji su bili previse opasni po njegovu vlast.

Smucio se ljudima, onim mladjim informisanijim. Smetnuti diktatora je dobar puc.

Hvala bogu na tom pucu i tim stranim sluzbama koje su nam pomogle u tome da sklonimo autokratu.

Грешиш, Млађони, дебело грешиш. Управо износиш слику какву су и хтели да створе они који су били креатори тих догађаја (мислим на убиства која помињеш, крађу избора итд.) Што се тиче баба и деда, т.ј. наших мајки и очева они су само доказ да је џаба имати и три факултета завршена док немаш животног искуства довољно. Они су искуством осећали да се иза демократских промена крије нешто јако лоше, па су зато и гласали за Милошевића. Њихова слутња се показала итекако истинита и једино онај ко је ћорав на оба ока, данас не види сву пропаст коју нам је пуч 2000те донео.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...