Jump to content

Јеромонах Иларион Ђурица

Оцени ову тему

Препоручена порука

Savetovala bih oprez pri pristupanju FB nalogu "Ilarion Đurica". Teško je poverovati da je ista osoba napisala obe ove stvari - a obe se mogu naći na profilu, sa jedno mesec dana razmaka. Uz neshvatljivo mnogo osude veoma različitih ljudi iz nekada potpuno nerazumljivih razloga.

ШЕШЕЉ,ИСЦЕЛИТЕЉ СРПСКОГ НАРОДА ОД ПАТЊЕ И ПРАВИ ЧОВЕКОЉУБАЦ Др Војислав Шешељ заслужено је овенчан војводством и мачем војничког племства и поузданости,те и бритком генијалношћу ума.

СЛОБОДАН ЧОВЕК

Ослобођајућа пресуда др Војиславу Шешеља је мучка америчко-енглеска одмазда уперена против премијера Вучића и председатеља Николића.

Или још горе, у размаку од пар минута, једно изнад другог:

14bizwk.jpg

Подели на овим сајтовима

Hristos je osudio osuđivače, đuture, pa ko se prepozna.

Ovde se taksativno po imenu i prezimenu, a bez nekog konkretnog datog razloga napadaju ljudi za koje stvarno ne znam da su nekome zlo naneli - Divna Ljubojević, Miroslav Ilić, čitave Legende... stvarno je teško razumeti.

Ako poznaješ čoveka kao nekog ko ne osuđuje, to je još jedan razlog da se posumnja u autentičnost naloga.

Itekako je Hristos prozivao lično. On govori istinu. Nikoga ne češe po ušima. Isto i proroci. A proroke su svi odbacivali, pa i samog Hrista na kraju.

Pa jel’ Hristos šibom isterao trgovce iz hrama - jeste. Da li ćeš sada budi dosledna svom raciu i reći da je nasilnik? 

Ljudi kad čitaju Sveto Pismo imaju strah od Boga, i prilagođavaju se onome što pročitaju. I naravno, ne usuđuju se da osuđuju. Jer se plaše Boga. Ali prema običnom čoveku se uvek pokaže pravo lice, jer običan čovek nema božanske moći i ne može da kazni, niti da nagradi.

Moderna je tendencija da se koristi ekstremna dimplomatska korektnost da se neki umišljeni car koji misli da je veličanstven u svojoj  raskoši ne uvredi ako mu kazes da je go, duhovno go. Stvari treba nazvati pravim imenom. U suprotnom smo licemeri, ali i gubimo slobodu.

Ni meni se ne sviđaju neke njegove izjave. Ali ih ne shvatam toliko ekstremno i strašno. Čovek konstatuje stvari. Ima svoje mišljenje i to je to. Shvatam te izjave kroz ono kakvog ga kao čoveka poznajem.

Za Divnu se evo i ja slažem. Malo ne priliči što sebe toliko stavlja u prvi plan, a peva duhovnu muziku sa horom. Ja nemam toliko strog stav prema Divni, a i divno peva. Ali mi recimo nije jasno šta ce joj onoliki dekolte na cd-u duhovne muzike ili na nastupima? Mislim, mene to ne sablažnjava, oguglao sam na golotinju, ali ipak ako već nastupaš, ili stavljaš omot na CD, pa kao ono daj razmisli malo šta radiš i u koju je svrhu taj CD. Itd.

Uostalom, već sam rekao, idite svako ponaosob pa mu recite, ne ujeda, samo nekad razobličava. Osim ako strah od razobličavanja nije sprečavajuci faktor :)

Подели на овим сајтовима

Ma daj molim te. To što čovek ne koristi kompjuter, ne znači da to nisu njegove reči.

То само може да значи да није његов фб налог. На фб имаш и речи Достојевског, али немаш фб налог где се неко представља као Достојевски.

Можда човек користи фб преко телефона.

Ако он не уређује (тј. не пише) на свом фб налогу, онда је у питању обмана. Саговорници се доводе у заблуду да комуницирају директно са о. Иларионом.

Подели на овим сајтовима

Proverio sam. To je sve u redu, njegov je nalog i sve reči su njegove.

Shvatite da čovek ne osuđuje, već rasuđuje. Stvari je potrebno nazvati pravim imenom. Stvari ne posmatra crno belo, niti svrstava bilo kog čoveka u crno beli svet u kome su neki u potpunosti prihvatljivi, a neki u potpunosti neprihvatljivi. Nemojte ni vi. Postoji sredina. Šarena je realnost. Koliko god voleli ili cenili nekoga, moramo priznati sebi kad nešto ne valja, i ako volimo tu osobu to joj i reći. Isto tako koliko god ne voleli neku osobu, to ne znači da ne treba nikad da konstatujemo nešto pozitivno u vezi te osobe, i da je tretiramo kao ljudsko biće.

Подели на овим сајтовима

То само може да значи да није његов фб налог. На фб имаш и речи Достојевског, али немаш фб налог где се неко представља као Достојевски.

Можда човек користи фб преко телефона.

Ако он не уређује (тј. не пише) на свом фб налогу, онда је у питању обмана. Саговорници се доводе у заблуду да комуницирају директно са о. Иларионом.

Sve reči su njegove. Shvati i prihvati! To je nešto što ti iz prve ruke govorim.

Подели на овим сајтовима

Savetovala bih oprez pri pristupanju FB nalogu "Ilarion Đurica". Teško je poverovati da je ista osoba napisala obe ove stvari - a obe se mogu naći na profilu, sa jedno mesec dana razmaka. Uz neshvatljivo mnogo osude veoma različitih ljudi iz nekada potpuno nerazumljivih razloga.

А иначе, тема је 

Или још горе, у размаку од пар минута, једно изнад другог:

14bizwk.jpg

А тема је и заживела практично након једне изјаве о. Илариона, заправо његовог ФБ статуса, о Војиславу Шешељу...

Non serviam

КО СЕ ПОСВЕТИО ТАЈ СЕ ОБРАТИО

Dr Шешељ ми је одмах оспорио свако мисионарско право! И овом приликом јавно је исповедио паганско: Ко се осветио, тај се посветио, а не хришћанство: Ко се посветио, тај се обратио! Тај се покајао! Као прави паганин, он се веома обрадовао због убиства премијера Ђинђића † и отворено признаје да му је власт, чак и пре здравља. Присно је пригрлио зло ради добра. Увек бласфеман према хришћанском блаженству. За блаженство увек има „нећу“. Non serviam. Он мисли да се тако може ослободити и афирмисати слободну људску вољу, а уствари је роб Злога. Роб је греха (Јн 8,35). Он мисли да је грех, освета, узајамно обавезна и одговорна. Међутим, освета се, по ави Јустину, одражава на све створено. А тако је са сваким грехом. Осветник је крив не само пред Богом, него и пред човеком. Тај презир према Богу се веома неповољно одражава на сву живу и неживу природу, на човека, а и васељену. Он одвраћа од Бога, па тако човека лишава пресудног циља живота.

Dr Шешељ се окренуо према злу и пригрлио привидно и лажно добро: освету и власт.

Није чудно! Маркзизам је академски и практични сатанизам. Паганство је као и нацизам, односно фашизам. Маркзизам је не само озледио генерацију Dr Шешеља и моју, већ нас је учинио новим паганима. Зато нашу генерацију чине углавном духовни лешеви.

https://www.pouke.org/forum/topic/1038-%D1%98%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%85-%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%BD-%D1%92%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0/?p=1204008#entry1204008

Подели на овим сајтовима

ТРГОВЦИ У ХРАМУ 
Када је Господ изагнао трговце из храма наступио је као Онај који има власт које је Синедрион приписивао искључиво себи.Све врсте фарисеја,па и православни, до данас самтрају да имају право на богаћење од олтара,да имају власт над њим.

https://www.facebook.com/ilarion.djurica/posts/1683819398551524

Подели на овим сајтовима

ДЕЦА КОМУНИЗМА 

Заиста,и после непокајаног Разбојника,разбојници у мантијама!

https://www.facebook.com/ilarion.djurica/posts/1685105431756254

ЋОПА СА ДЕДИЊА 

Врховни вођа клекалистичке свите у СПЦ је и посмртно непокајани ћопави Разбојник са Дедиња,Непомјаник.

https://www.facebook.com/ilarion.djurica/posts/1685105351756262

ПРВОБОРЦИ КЛЕРИКАЛИЗНА 

Није једино Артемије првоборац клерикализма.Има он континуитет од ране Цркве.А и у савременој Цркви изопачењаци поповштине су у мањини.Невоља је у томе што су упадљиви,па народ види само њих.

https://www.facebook.com/ilarion.djurica/posts/1685105241756273

ДУХОВНА ШИЗОФРЕНИЈА 

Клерикализам јесте духовна шизофренија у којој се уствари дух-душом припада злу ради материјалног богаћења.

https://www.facebook.com/ilarion.djurica/posts/1685104945089636

СЕКТА У ЦРКВИ 

Клерикализам је опасна секта у самој Цркви која је уствари унутрашњи непријатељ саме Цркве бр.1.

https://www.facebook.com/ilarion.djurica/posts/1685104828422981

Подели на овим сајтовима

ПРОТИВ МОНАШТВА

Следбеници идеологије клерикализма не подносе све оне који жуде за идеалом Вере и одбацују их.Та духовна настраност опседа и монахе црквене каријеристе.

ПОКАЗАТЕЉ КЛЕРИКАЛИЗМА

Свако трговање у Цркви је показатељ клерикализма.Работа кривобога Меркура јесте куповање и продавање у Цркви.Ту спада куповина и продаја црквених положаја,али и продаја црквене имовине,као и и производња и продаја црквених ствари за свој џеп.

ДИКЕ ПОПОВШТИНЕ

Перјанице клерикализма у СПЦ воле новац,власт и све три похоте,па ипрезиру духовност,моралност и монаштво.

ШТА ЈЕ КЛЕРИКАЛИЗАМ

Идеологија клерикализма је скупина свести о владању у Цркви,а не у служењу Богу и људима у њој.Клерикализам веру своди на религију и продаје је као робу.

ИЗОПАЧЕЊА И ПОСЛЕДИЦЕ НА ДЕЦИ КОМУНИЗМА

Цвет комунистичке лажноправославне идеологије је поповски и епископски клериказам на челу са Артемијем.Најречитији симбол клерикализма је напрсни крст као одликовање,а не као знак посвећења у свештенички чин.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

ПОРЕМЕЋАЈ МУШКО-ЖЕНСКИХ ОДНОСА 
У духовном тору који предводим имао сам, до скоро, једног до двојицу алкохоличара, па су отпали и отишли од мене. Сада имам преко десет, искључиво високообразованих сестара које су праве, клиничке алкохоличарке.

https://www.facebook.com/ilarion.djurica/posts/1686921721574625

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Иван ♪♫ рече

ПОРЕМЕЋАЈ МУШКО-ЖЕНСКИХ ОДНОСА 
У духовном тору који предводим имао сам, до скоро, једног до двојицу алкохоличара, па су отпали и отишли од мене. Сада имам преко десет, искључиво високообразованих сестара које су праве, клиничке алкохоличарке.

https://www.facebook.com/ilarion.djurica/posts/1686921721574625

Nasmijao sam se za ovo u duhovnom toru:) Ljudi imaju mnogo problema i tesko se nose sa njima tako da potpuno razumijem smirivanje sa alkoholom, bar te oslobodi odredjen period od ogromnog stresa. Posledice jesu gadne, ali takvim ljudima treba mnogo paznje i ljubavi, da bi se doslo do lijecenja. Tako ja na ulici vidim jednog covjeka, teski alkoholicar i on me zovne i zamoli da mu pomognem da dodje do zgrade. Krupan je i tezak, stajali smo mnogo puta dok nismo stigli, on je sjedio, ali najgore sto su me u blizini zgrade njegove komsije i poznanici docekali sa rijecima da sam budala i da sam trebao da ga ostavim jer gubim vrijeme, posto je on non-stop pijan. Uzas:(

Подели на овим сајтовима

Iki a procitaj ispod komentar ove zene. Kako ljudi nemaju nikakvog iskustva da neko kada je teskom psihickom stanju ne moze da ustane iz kreveta kolko je lose, a ne da odjednom povjeruje kao svetitelj. 

Подели на овим сајтовима

28 minutes ago, Ronald рече

Ljudi imaju mnogo problema i tesko se nose sa njima tako da potpuno razumijem smirivanje sa alkoholom, bar te oslobodi odredjen period od ogromnog stresa.

”Схватам помало те покретне спужве. Неко пијан лакше живот одробија.” Ђ. Балашевић

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...