Jump to content

Ateisti o religiji opet

Оцени ову тему

Препоручена порука

нигдје не пише да је некога ударио, зато нисам ни цитирао  Св Писмо, већ тај "релевантни" извор..

Pa vuce bre, "bicem ih je ignao iz hrama"? Sigurno im tim bicem nije mutio kajganu :cheesy2:

праштај ако те увриједих 0110_hahaha

Da bih ti oprostio morao bih prvo da ti zamerim algabacaju
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

нигдје не пише да је некога ударио, зато нисам ни цитирао  Св Писмо, већ тај "релевантни" извор..

Pa vuce bre, "bicem ih je ignao iz hrama"? Sigurno im tim bicem nije mutio kajganu klapklap

праштај ако те увриједих 0110_hahaha

Da bih ti oprostio morao bih prvo da ti zamerim :cheesy2:

нигдје не пише да јесте, тако да не бисмо требали "нагађати"....  algabacaju

Подели на овим сајтовима

I beše blizu Pasha judejska, te ode Isus gore u Jerusalim. I nađe prodavce volova, ovaca, golubova i menjače novca kako sede u hramu. Tada načini bič od uzica i izagna sve iz hrama, i ovce i volove, menjačima prosu novce i ispretura stolove, a onima što prodavahu golubove reče: nosite to odavde, ne činite od doma Oca moga kuću trgovačku.

Čini mi se da je Hristos bičem 'tretirao' ovce i volove, da je menjačima prosuo lovu

i ispreturao stolove a golubarima rekao ... šta da rade.

Ako veruješ da je On ovo uradio, ti si vernik.

A ako ukapiraš zašto je On ovo uradio - ti si vernik na kvadrat!  0110_hahaha

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Ako je tako, zašto tako malo ljudi menja svoju veru? Luteran će ostati luteran, a katolik katolik i svi su podjednako ubedjeni da je naš njihova vera prava.

За разлику од расправе око тога "има ли Бога", чињеницу да је православље истинско хришћанство веома једноставно потврђује историја...е сад да ли је хришћанство истинска вера, и да ли је било која вера истинска то је већ друга прича.

@Multivers: Не знамо домострој спасења. Верујемо да једино Бог зна ко ће бити спасен.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

gde pise da je tukao????

Prema navodima jevanđelja, Isus je bičem isterao menjače novca i prodavce životinja iz hrama, zajedno sa ovcama i govedima, isprevrtao stolove i prosuo novac.

http://sr.wikipedia.org/wiki/Incident_u_Hramu

I beše blizu Pasha judejska, te ode Isus gore u Jerusalim. I nađe prodavce volova, ovaca, golubova i menjače novca kako sede u hramu. Tada načini bič od uzica i izagna sve iz hrama, i ovce i volove, menjačima prosu novce i ispretura stolove, a onima što prodavahu golubove reče: nosite to odavde, ne činite od doma Oca moga kuću trgovačku.

– Jevanđelje po Jovanu, 2:13-16

Па ту пише истерао?Он није морао да их бичује да их избаци из храма?Брате ја те молим да следећи пут 3 пута размислиш кад питаш нешто и да не схваташ све буквално.  algabacaju

Подели на овим сајтовима

Sto puta da procitam, sto puta ce pisati da ih je "BICEM isterao"

Ali ok, poslusacu te i verovacu u ono sto mi kazes umesto u ono sto pise, da ne ispadam bukvalista  algabacaju

Подели на овим сајтовима

Sto puta da procitam, sto puta ce pisati da ih je "BICEM isterao"

Ali ok, poslusacu te i verovacu u ono sto mi kazes umesto u ono sto pise, da ne ispadam bukvalista  algabacaju

Јесте бичем ИСТЕРАО-НЕ ПРЕБИО!

Наравно послушај ме,јер и на тараби пише..па није то  algabacaju

Подели на овим сајтовима

Dobro,  priznajem da postoji mogucnost da ga nije upotrebio... mozda ga je samo pokazao i mahao njime a oni sami pobegli od straha...

Mada mi je licno, ta mogucnost manje verovatna... ovo jedan od retkih dogadjaja koji je opisan u sva cetiri jevandelja tako da je ocigledno podigao puno "prasine"... ne bi tolko bilo upecatljivo da ih je samo malo zaplasio svojim bicem...

PS. Biblija i taraba ne bi trebalo da su isto, mada sta znam ja infidel  slava3...

Подели на овим сајтовима

Dobro,  priznajem da postoji mogucnost da ga nije upotrebio... mozda ga je samo pokazao i mahao njime a oni sami pobegli od straha...

Mada mi je licno, ta mogucnost manje verovatna... ovo jedan od retkih dogadjaja koji je opisan u sva cetiri jevandelja tako da je ocigledno podigao puno "prasine"... ne bi tolko bilo upecatljivo da ih je samo malo zaplasio svojim bicem...

PS. Biblija i taraba ne bi trebalo da su isto, mada sta znam ja infidel  slava3...

Па нема ту теби како више одговара,нигде не пише да их је тукао,тако да не можеш да га оптужујеш.Подигао је пуно прашине због тога што су они направили да то буде нека трговачка радња да се богате,а не да ту буде дом Бога и дом молитве.

Подели на овим сајтовима

Naravno da nije ispravno! dete je slabo i nejako i batinama samo dokazujes da ne umes da ga vaspitas kako treba pa primenljujes silu.

A i sramno je da covek od 100 kila bije dete od 20kg.

Izvini ali stvarno ti je glupo poredjenje...

Подели на овим сајтовима

Naravno da nije ispravno! dete je slabo i nejako i batinama samo dokazujes da ne umes da ga vaspitas kako treba pa primenljujes silu.

А јел је жалосно да неко тамо где треба човек Богу да се моли да они праве трговачку радњу.Да ту где треба да буде дом молитве да се неко богати?НЕ то није нормално и шта је чудно што их истераш из Божијег дома?

Ја теби морам просто да пишем,да би могао просто да схватиш,пошто ти баш не иде најбоље разумевање Новог завета.  facenew22222222

Подели на овим сајтовима

е мој пријатељу,

нико није рекао да се неко треба иживљавати на дјеци или ударатих их  тако снажно да им се наносе повреде.

сад би ти мој умировљени прото рекао "немој ти, туће милиција" ово је рекао током једне проповједи када сам заказивао свадбу "мало" смо причали тако о свему и исприча како му је једном долазио отац од једног дјечка који је тада био основна "каже оче, укро дневник, укро срамне новине из пордавнице, лаже, бјежи од куће, не знам шта да му радим" прото мало строжи онако  па му каже " имаш ти кајиш туци човјече" а отац онако либерално "гдје ће  тући своје  дјете "

"НЕМОЈ ТИ, ТУЂЕ МИЛИЦИЈА"!

па мој  вршњак Клинцов  сада лежи данас на Туњицама за покушај пљачке златаре и наношење тешких тјелесних повреда.. тата либералан био

па ти види Мултиверс, само немој да подмећеш насиље хришћанству...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...