sqny Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 Добро се држе атеисти, али мислим да ће им коначно ова цица отворити очи. :bla: bleh 0110_hahaha Another Question for Atheists Ovaj klip vise ne postoji - prepostavljam da si na ovo mislio: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=TUsgUPX8Pho :cheesy: :cheesy: The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
XIO Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 Оуцх! Зашто Бог кад је већ писао ту књигу није писао о себи у првом лицу? Зашто та књига сарджи моралност и поглед на уређеност света из бронзаног доба? Зашто је Богова богата ауторска каријера стала у 5. веку н.е? Зашто је књига коју је Бог написао једна од најдосаднијих и најсморнијих књига икада, толико да се и сами верници устручавају да је узму у руке? И за крај... Зашто је девојка затворила свој Јутјуб канал? Није се ваљдда постидела овако доброг и оштроумног питања? Било како било стекла је Јутјуб славу, али вероватно не на начин који је желела. ццц Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника. XIO Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 У основи је јако слично. Имамо оне који газе и они који су гажени. Када си на дну, каква је разлика да ли ћеш ту бити 24 или 80 година. Говорим о осећају беде и понижености великог дела људске популације, о модерном ропству, о обезвредњавању човека. A ranije je covek bio vrednovan vise?Odkle ti takva apsurdna romantizacija proslosti. Kako je covek ziveo pre 200 godina? Dostojanstveno? Neobrazovan i nepismen, nikad 15km dalje od mesta u kom se rodio nije bio, duplo kraci zivotni vek, preko pola dece mu pomre pre 5 godine, zene bez ikakvog drstvenog uticaja... Na koga mislis kad kazes da je na dnu danas - a ranije nije bio? EDIT: @XIO - nemoj se previse paliti, izgleda da je u ovom konkretnom slucaju u pitanju zezancija/trolovanje (vidi prvi video odgovor) The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 1) Како можете да не верујете у Бога а да претходно само неверје не изградите на вери јер кроз веру демантујете постојање Бога? Другим речима, кажете да не верујете али уствари верујете да не верујете. 2) Зашто се осећате угроженим од Бога ако Бог не постоји? 3) Како можете било какав став да изнесете о Богу ако Он не постоји? Да бисте рекли да Бога нема, ви Га прво замишљате као постојећег да бисте могли да изнесете став о њему. Међутим, ако Га већ препознате као постојећег како можете да негирате онога ко има постојање? Не могу да кажем да не постоји онај ко не постоји јер онда не бих имао било шта да кажем о ономе што нема постојање? Evo, ja kao bezbožnik da odgovorim (isključivo u svoje ime): 1. To se stalno podmeće onima koji ne veruju. Kao, vi VERUJETE da Bog ne postoji... Ja lično odbijam da verujem u bilo koje priče koje priča bilo koja Crkva, ili koje su zapisane u knjigama po imenu "Biblija", "Kuran" itd. Prosto, kaj ne? (što bi rek'o 319.gif) 2. Ja se uopšte ne osećam tako. Mislim ni ostali bezbožnici, ali, ajde da govorim u svoje ime. Međutim smeta mi preterano uplitanje vere (religije) u život. To ćeš se najbolje informisati kod ateista na njihovom sajtu i forumu. Ima toga... Srbija ipak nije verska država. A, evo da ponovim nešto smešno što sam već negde napisao. Citiram se : "...meni ide na nerve propaganda od strane vernika, koji u mnogim situacijama spominju svog boga. Recimo, umre neko, pa se nađe neki vernik, koji, da bi utešio ožalošćene, priča o tome kako je pokojnika Bog uzeo kod sebe i slično... Meni to smeta. Neka svako u sebi veruje u šta hoće, ali nemoj da propagira naokolo svoje ideje (da ne spominjem Crkve i njihov "rad" i obrađivanje...). Kako bi bilo da ja nekome, ko je izgubio dragu osobu, sad nešto pričam u fazonu (u cilju utešivanja): "Ma, dobro... Deda Mraz će pokojnika da večno vozi na svojim sankama... " ili tako nešto..." 3. Iznose se mišljenja o VEROVANJU u njegovo postojanje... Dobro, nekada nevernici, kao, komentarišu njega i njegov rad, ali samo da bi pokazali da je apsurdmo pomišljati da on zaista postoji. . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 У основи је јако слично. Имамо оне који газе и они који су гажени. Када си на дну, каква је разлика да ли ћеш ту бити 24 или 80 година. Говорим о осећају беде и понижености великог дела људске популације, о модерном ропству, о обезвредњавању човека. A ranije je covek bio vrednovan vise?Odkle ti takva apsurdna romantizacija proslosti. Kako je covek ziveo pre 200 godina? Dostojanstveno? Neobrazovan i nepismen, nikad 15km dalje od mesta u kom se rodio nije bio, duplo kraci zivotni vek, preko pola dece mu pomre pre 5 godine, zene bez ikakvog drstvenog uticaja... Na koga mislis kad kazes da je na dnu danas - a ranije nije bio? EDIT: @XIO - nemoj se previse paliti, izgleda da je u ovom konkretnom slucaju u pitanju zezancija/trolovanje (vidi prvi video odgovor) Не романтизујем прошлост, али ми је смешно када неко данашње време романтизује и назива утопијом. Опет кажем велика је разлика између облективног и субјективног. Био је необразован и неписмен, као и сви остали, а и на крају крајева шта би и читао. Није могао да путује ,а није ни имао потребе, могуће врло ни жеље.Ја знам за човека који је целог живота живео на острву а никад се није окупао у мору јер није осећао жељу. Дужина века ? Па и данас је као и тада неком живот предуг а некоме је и 100 година мало. Људи су умирали тада а умиру и сада. Ако је технологија тако битна за срећу, како је онда могуће да неко ко има и аутомобил и веш машину и мобилни телефон изврши самоубиство. Оно што сам хтео да кажем је, не да је пре 1000 година било боље, већ да није било горе и да индивидуална срећа нема много везе са доступном технологијом, већ са личним осећањем испуњености, са духовним хлебом а он био једнако доступан и тада као и сада. Технологија ,колико год корисна, је само алат ,а да ли ће да је искористи да неком помогне или одмогне одлучује човек, и љубав или мржња у њему. А наука ,колико ми је познато, још није ни близу да нађе лек против зла у људима . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
XIO Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 Не романтизујем прошлост, али ми је смешно када неко данашње време романтизује и назива утопијом. Опет кажем велика је разлика између облективног и субјективног. Био је необразован и неписмен, као и сви остали, а и на крају крајева шта би и читао. Није могао да путује ,а није ни имао потребе, могуће врло ни жеље. Зато су се авантуристичке књиге типа ''Кроз пустињу и прашуму'' и ''Робинзон Крусо'' ВРЛО слабо продавале кад је писменост евентуално стала на ноге. Ја знам за човека који је целог живота живео на острву а никад се није окупао у мору јер није осећао жељу. Дужина века ? Па и данас је као и тада неком живот предуг а некоме је и 100 година мало. Људи су умирали тада а умиру и сада. Ако је технологија тако битна за срећу, како је онда могуће да неко ко има и аутомобил и веш машину и мобилни телефон изврши самоубиство. Можда због одвећ људске тенденције да се ствари узму здраво за готово. Усамљености. Човек данас има времена да се осети усамљено. Оно што сам хтео да кажем је, не да је пре 1000 година било боље, већ да није било горе и да индивидуална срећа нема много везе са доступном технологијом, већ са личним осећањем испуњености, са духовним хлебом а он био једнако доступан и тада као и сада. Технологија ,колико год корисна, је само алат ,а да ли ће да је искористи да неком помогне или одмогне одлучује човек, и љубав или мржња у њему. Апсолутно се слажем. Али то је само испуњеност ако човек иде напред. Она студија среће, да су људи у Нигерији срећнији од нас, само горови томе да они верују и то са оправдањем да ће им бити боље. Човек је као ајкула, ако стоји у месту угине. А наука ,колико ми је познато, још није ни близу да нађе лек против зла у људима . А кад је то био њен циљ? Што се научника тиче његов посао је готов кад открије како свет шљака. Како ће се то знање употребити је тзв. Примењена Наука, што није наука у правом смислу речи. Па и тад, студирање зла у психологији је већ дало конкретне резултате. Препоручујем ти књигу ''Луциферов ефекат'' који проучава то под којим условима и добри људи могу чинити злодела. Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника. XIO Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 А кад је то био њен циљ? Што се научника тиче његов посао је готов кад открије како свет шљака. Зато је ту Хришћанство и "воли ближњега свога као самога себе". Препоручујем ти књигу ''Луциферов ефекат'' који проучава то под којим условима и добри људи могу чинити злодела. Више би ме интересовала нека ведрија књига, рецимо о томе под којим условима зли људи могу чинити добра дела. Ако знаш неку такву радо бих је прочитао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука