Jump to content

Кompjuteri su u pitanju

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

Lepo to sklonis, i instalnes ovo:

http://www.kingsoftstore.com/writer-free.html

U svemu imitira word - od formata koje koristi, do izgleda i alatki. I naravno, potpuno je besplatan...

Kingsoft-Office-Suite-Free-Screenshots-1

slika

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Hvala, videću. Nije za mene već za strica koji ima firmu pa na laptopu ga zeza... mislim da mu baš word treba (ne znam da li je ovo baš 100 posto kopija)

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

koliko dugo ti se to pojavljuje,ako je od skoro možeš otići na sistem restore point i vratiti stanje sistema na neki raniji datum... to ako ti se tek od skoro javlja,ako ne ,ja bi otisao u control panel i deinstalirao sve te programe koji ti ne trebaju,zatim bi uzeo cc cleaner i ocistio komp od temp fajlova,istorije,registri kljuceva i slicno tako sam mnogima doveo kompjuter u red ,poslije toga dobro je defragmentovati disk i ima da radi sve kao sat,ne treba uopste reinstalirati windows jer ovo nije oštećenje na sistemu... također preporučujem ti da probas sa eset  smart security 6 da ga imaš na kompu,skini demo verziju mislim da mjesec dana radi a kasnije ga produzavas imas kljuceve cak i na fejsu za njega,meni je to najbolji antivirus i anti spam paket ikada koji sam koristio

Право да ти кажем Никола, покушавам рачунар да држим максимално чистим, тако да на њему не држим никакве програме који ми не трбају, сем оног нужног зла које долази са "народним" верзијама игара и имам обичај барем једном недељно да бришем историју, чистим регистре, тј. све оно што ради програм који си ми предложио (CC Cleaner). Пошто нисам хтео комп да оптерећујем никаквим анти-вирусима, јер ми је нпр. Авира правила проблеме са крековима за игре, а рачунајући да нешто много не лутам по нету, на рачунар сам инстаилирао онај основни Микрософтов анти вирусни програм... Ај пробаћу са овим смарт сикјуритијем... Хвала свакако... И теби и Игору и брату Веруму...

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

ovaj windows me izluđuje, baciću ga kroz prozor, on konstantno učitava i učitava i učitava i ore i ore, i učitava, ne mogu da koristim komp po 10 min nakon što ga upalim, a mašina je ok, i stalno svlači neke update-e, i učitava i resetuje, i kad resetuje onda konfiguriše te update, pa se onda opet resetuje za svaki slučaj, pa opet malo konfiguriše pa se opet resetuje, i tako prođe ko zna koliko vremena od kako stisnem power dusme dok mi zapravo ne dozvoli da koristim svoj kompjuter

Подели на овим сајтовима

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Neapdejtovani računar sa Windows OS-om koji se koristi za pristup internetu je kao kad se najedeš belog luka i odeš da se voziš gradskim autobusom kružnom linijom i ne prestaješ da pričaš a usput skineš cipele pa i noge počnu da zaudaraju :)

Treba ažurirati svaki OS redovno, kao i sve aplikacije koje su instalirane, između ostalog i iz odgovornosti prema drugim korisnicima interneta.

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

ovaj windows me izluđuje, baciću ga kroz prozor, on konstantno učitava i učitava i učitava i ore i ore, i učitava, ne mogu da koristim komp po 10 min nakon što ga upalim, a mašina je ok, i stalno svlači neke update-e, i učitava i resetuje, i kad resetuje onda konfiguriše te update, pa se onda opet resetuje za svaki slučaj, pa opet malo konfiguriše pa se opet resetuje, i tako prođe ko zna koliko vremena od kako stisnem power dusme dok mi zapravo ne dozvoli da koristim svoj kompjuter

Ne znam koliko si vičan računarima, ali ne bi bilo lose da proveriš šta se sve startuje sa sistemom prilikom boot-ovanja.

Autoruns.exe aplikacija koju je napravio legendarni Mark Russinovich je prava stvar za tako nešto:

http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx

Poenta je da isključiš automatsko startovanje onih programa i servisa za koje znaš da ti nisu neophodni non-stop, i na taj način olakšaš i ubrzaš podizanje sistema.

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

zna li neko da mi kaze koji je najbolji od ovih novih OS s obzirom da je  XP otisao u penziju?

drugo,koji su lap topovi najbolji? konkretno me zanima da ima memoriju.

hvala unapred!!!

Подели на овим сајтовима

Najbolji windows je win7. A ako nekad resis da malo menjas, mozes da probas i neke od linux distribucija.

A ovo za laptop te nisam bas razumeo - svi oni imaju memoriju, naravno, mozda si mislila da ima vecu RAM memoriju?

Osim toga, da bi dobila neku jasniju preporuku, trebalo bi da napises za sta bi sve koristila taj laptop osim za internet.

Inace, sto se marki laptopova tice, najbolje se Dell, Lenovo, Toshiba, pa onda ostali...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Najbolji windows je win7. A ako nekad resis da malo menjas, mozes da probas i neke od linux distribucija.

A ovo za laptop te nisam bas razumeo - svi oni imaju memoriju, naravno, mozda si mislila da ima vecu RAM memoriju?

Osim toga, da bi dobila neku jasniju preporuku, trebalo bi da napises za sta bi sve koristila taj laptop osim za internet.

Inace, sto se marki laptopova tice, najbolje se Dell, Lenovo, Toshiba, pa onda ostali...

sem za net, pitam za memoriju pogotovo zbog cuvanja raznih knjiga, slika, muzike (imam oko 25gb svacega).

Подели на овим сајтовима

Ја користим Линукс Убунту 12.10, најкоришћенији Линукс за широке масе, већ два-три месеца на рачунару који ми служи као мултимедијални центар и изузетно сам задовољан. Размишљам да га инсталирам и на нетбуку који користим за рад, али дотични има лиценцирани XP па ми некако жао, а и навикао сам на Win као на радно окружење.

Убунту има багова али званична верзија се непрестано побољшава и апдејтује свака два-три дана (без икаквог кочења у току процеса). Поента је да је неопходно истраживати, што је потпуно супротна концепција од Виндовса. Избор програма (99% бесплатних) је много већи него за Виндозу.

Иначе, Убунту је некако много лепши, имам утисак да боље користи потенцијале графичке картице.

Нема вируса, дакле ни антивируса.

Опенофис је достојна алтернатива Мајкрософтовом Офису, мада, кажем, још увек нисам сасвим навикао на неке ствари и као радни компјутер користим споменути нетбук.

Када се превладају први страхови и стекне оријентација све постаје једноставно. Што се тиче инсталације, како самог система тако и појединачних програма, онај ко зна како инсталирати Виндовс и у Виндовсу успеће да научи како се све то ради у Убунтуу. Онај ко не зна тај не зна, ђа Виндовс ђа Линукс.

За почетак, па чак и за стално, Виндовс се може оставити у животу, али ја сам га на овом "мултимедијалном" рачунару стартовао можда два пута од кад сам инсталирао Линукс.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

@Milena

Evo 2 izvrsne ponude (na akciji):

Acer PB ENTE69CX

Lenovo IdeaPad G505

Подели на овим сајтовима

Najbolji windows je win7

Моје искуство је јако лоше. Спор и чини ми се да се много брже напуни смећа него XP.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Моје искуство је јако лоше. Спор и чини ми се да се много брже напуни смећа него XP.

Naravno da je XP bolji, ali ona trazi da ga zameni drugim, posto je za XP 8. aprila ukinuta podrska.

Kad izuzmemo XP, sledeci bi bio win7...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...