Jump to content

Кompjuteri su u pitanju

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

Можда ово није право место за овакво питање ......па ипак 1312_womens,Имам проблем да нешто нарежем на ДВД од 8 ГБ, наиме скинуо сам АГАПЕ пет епизода и све то лепо спојио у један , да кажем фајл или један филм , е сада сам то пребацио на ДВД са WINawi converter и испало је два фолдера један је 4,2 ГБ а други 2,42 ГБ.Е сада покушао сам да нарежем то на један ДВД од 8 ГБ са НЕРО који подржава duolaer неможе ! Шта да радим ? Како то да одрадим да ли можда ти знаш неку фору ?  0102_laugh

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Нормално да јесте иначе те небих питао да неможе.

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

ако га режеш из nero express-a, онда би било најбоље да изабереш опцију DATA DVD, и урадиш класично додавање оба фолдера и то би требало да проради.

ако га режеш из nero burning rom-a, онда изабери опцију DVD-ROM (ISO) и NO MULTISESSION DISK

можда не би било лоше да ми кажеш тачно где и кад се дешава и која грешка, па тек онда могу конкретније да ти помогнем.

Подели на овим сајтовима

Брате Медо када покушам nero express-a покушавао сам као видео фајл и када убацујем оба фолдера он само учита један и то онај од 4,2 ГБ а другог нигде , а кад убацујем један по један онда први фајл се изгуби и остане само други од 2,42 ГБ , неизбацује никакву грешку . Пошто сам још на послу покушаћу кад стигнем вечерас кући по твом савету па ти јављам јели успело . Хвала ти усваком случају на твојој доброти да ми помогнеш и Бог те благословио !  :drugarstvo:

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

да, у томе сам и мислио да је проблем.

не може баш то тако како си наумио, пошто му ти тиме задајеш да прави специфичну структуру која изузима постојање 2 видео фајла, зато ти се други и не види.

ако хоћеш да направиш диск који може да се чита у класичном двд плејеру, онда можеш да нарежеш два диска са два видео фајла, али ако ти то не треба, већ само за пуштање на компу, онда уради онако како сам ти навео у претходном посту.

Богу хвала за све брате  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Ааааа,значи неможе све то да се упакује на 8 ГБ и да може да се гледа на класичном ДВД плејеру  kolo2 .Требало би да се све то сними на класичном ДВД-у од 4,7 ГБ али је проблем што трећу серију АГАПЕ је поделио на неједнаке делове  :drugarstvo: па добро кад се заврши један диск убацим други и крај.

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Медо,и мени помагај!  :smiley:

Дакле,знаш онај од тренутака када нешто несвесно чиниш,и правиш од себе овцу?

Е,да ми буде лакше за почетак.

0104_cheesy

На фб-у сам примио поруку од неког ш-к-љ пријатеља (васпитачица из мог вртића)...али,из авиона се види да је профил ухакован,јер је порука била на енглеском и сл...и ја будала,аутоматски,скроз неразмишљајући кликнем линк...и сада не може да ми се упали  мозила фајерфокс.

0501_music

А тамо сам фаворизовао неке веома битне линкове који су ми од виталне значајности за матурски...сада имам овај шугави експлорер. Преко њега сам пробао да скинем мозилу,али неће уопште да ми упали инсталацију.

Помагај,ако Бога знаш!!      0104_cheesy

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

Моzilla Firefox верзија 3.xx

за Windows XP

пронађи фолдер са путањом C:\Documents and Settings\твоје корисничко име

треба да су ти приказани скривени фајлови (постижеш у Windows Explorer прозору бирањем опције Tools па Folder Options-> View -> Show Hidden Files)

уђи потом у фолдер Application data.

потом уђи редом у фолдере Mozilla-> Firefox -> Profiles

под Profiles, пронаћи ћеш фолдер који је именован комбинацијом карактера. уши у њега и неићи ћеш на фолдер bookmarkbackups. у њему ћеш наћи неколико фајлова са датумом.

копирај негде фајл са најскорашњијим датумом.

после тога скини инсталацију своје верзије фајерфокса и кад будеш инсталирао поново иди путањом из менија Bookmarks -> Organize Bookmarks-> Import and Backup -> Import HTML и изабери онај фајл који си сачувао.

после тога требало би да имаш све своје старе пречице до сајтова поново.

за Windows Vista

пронађи фолдер са путањом C:\Users \твоје корисничко име

треба да су ти приказани скривени фајлови (постижеш у Windows Explorer прозору бирањем опције Tools па Folder Options-> View -> Show Hidden Files)

уђи потом у фолдер Application data.

потом уђи редом у фолдере Roaming – > Mozilla-> Firefox -> Profiles

под Profiles, пронаћи ћеш фолдер који је именован комбинацијом карактера. уши у њега и неићи ћеш на фолдер bookmarkbackups. у њему ћеш наћи неколико фајлова са датумом.

копирај негде фајл са најскорашњијим датумом.

после тога скини инсталацију своје верзије фајерфокса и кад будеш инсталирао поново иди путањом из менија Bookmarks -> Organize Bookmarks-> Import and Backup -> Import HTML и изабери онај фајл који си сачувао.

после тога требало би да имаш све своје старе пречице до сајтова поново.

Подели на овим сајтовима

и да, не бих се зачудио на твом месту да ти је хакован фејсбук налог, па сачувај са њега све што ти је важно, ако крене да сам спамује од себе, укинуће ти га фејсбук администрација ...

знаћеш тако што ће те неко од пријатеља обавестити да га спамујеш са глупим порукама, врло вероватно истим као што си и ти примио.

ко зна, можда будеш имао среће да се ништа не деси.

Подели на овим сајтовима

Овај део нисам разумео  :drugarstvo:

Тј. скинем инсталацију,и инсталирам,и буде она опција- лаунцх фирефокс,али једноставно неће...а овај фајл из букмаркапс сам ископирао већ...

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

Mедо брате,

КАКО ДА НАЂЕМ КИНТУ ЗА НЕКИ ДОБАР РАЧУНАР!?  0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Овај део нисам разумео  0110_hahaha

Тј. скинем инсталацију,и инсталирам,и буде она опција- лаунцх фирефокс,али једноставно неће...а овај фајл из букмаркапс сам ископирао већ...

прво анинсталирај претходну верзију коју имаш.

онда стартуј антивирусни програм и види да ли те је напао неки тројанац, што је врло могуће.

не би било лоше да ми напишеш и који антивирусни програм имаш, али свеједно не би било лоше неко поучен да ти погледа комп и шта му се дешава и због чега.

углавном, постоји и још пар бесплатних програмчића који раде посао, и малтене су неопходни, поред самог антивирусног програма.

мислим да си фасовао неку заразу преко нета, па ти је због тога тако.

углавном, после тога би требало да буде све како треба.

па ћеш онда моћи да инсталираш нову верзију, незаражену и евентуално чак скинуту на другом незараженом рачунару, и тако наставиш да користиш благодати нета на радост и задовољство.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...