Jump to content

Кompjuteri su u pitanju

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

Оћу неке сличице да ставим на ФБ али су превелике у МБ и у Величини како то да средим? Неки програмч(ћ)ич(ћ)  89898989898989

Имаш две могућности.

Једна ти је да то одрадиш у Paintu и нема инсталације никаквих програма. 

Друга је инсталација програма уз то ја предлажем Microsoft-ову апликацију Image Resizer

иначе је апликација малена 521кб .

---------------------------------------------------------

1. PAINT

десни клик на мету  односно одређену слику  па у конекст мени  иди на Еdit 

ту ти се отвара PAINT  па горе у палети иди на Image  и клини на 

Stretch  and Skew на месту где пише Stretch  у првом пољу ти је вредност за Horizontal  100% ти је промени у која теби одговара такође и пољу где пише Vertical100%  мењај вредност у коју желиш и потом клини на ОК  у PAINT-у ти се појави слика у величини коју си задао и тако тако изнова док не добијеш одговарајућу величину слике  када си добио слику која ти одговара иди у палети на File  па у том менију ако изабереш Save  онда ћеш променити оргиналну слику а ако идеш на Save as

Онда ти одређујеш локацију и назив слике али овог пута нове слике а оригинал ти остаје такав кава је .

2.Image Resizer

Апликацију можеш преузети са овог линка

http://download.microsoft.com/download/whistler/Install/2/WXP/EN-US/ImageResizerPowertoySetup.exe

Апликација не захтева проверу легалности система ( она чувена  WGA алатка )

Након преузимања и инсталације апликације идеш на одређену слику и десни клик па затим у контекст мени идеш на Resize Pictures и аутоматски ти се покреће апликација па у понуди имаш више стваки а ти изабереш која ти одговара види слику .

Постављена слика

ја најчешће користим Custom јер ту одређујем величину слике упишем вредност коју желим и потом на ОК и слика је ту ново настала .

:)

Подели на овим сајтовима

hvala свима  29dz8zk

Koristicu metodu 2.Image Resizer. Nemogu da uplodujem na imgeshack pa onda da smalim ....  :cmizdrenje: bighugbighug bighugbighug

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

2.Image Resizer

Је л то сигурно, Zoxy? И ја бих да "скинем" програмчић, али сам се једном прешла са преузимањем са Microsoft-a. Морала сам да инсталирам други Windows.

Подели на овим сајтовима

2.Image Resizer

Је л то сигурно, Zoxy? И ја бих да "скинем" програмчић, али сам се једном прешла са преузимањем са Microsoft-a. Морала сам да инсталирам други Windows.

то је официјелни мајкрософтов линк са њиховог сајта, тако да немаш никаквих проблема.
Подели на овим сајтовима

Је л то сигурно, Zoxy? И ја бих да "скинем" програмчић

али сам се једном прешла са преузимањем са Microsoft-a. Морала сам да инсталирам други Windows.

Наравно да је безбедно и сигурно но предпостављам да си до сада већ преузела и инсталирала апликацију .

али сам се једном прешла са преузимањем са Microsoft-a. Морала сам да инсталирам други Windows.

Ако се мало прошеташ по овој теми наћићеш моје објашњење како да уклониш ту мајкрософтову WGA алатку и то искључиво ручним путем такође имам начин како регистровати свој XP код мајкрософта и то савршено функционише и нема никаквих проблема ја сам прошао две провере легалности система једна када сам преузимао са њиховог сајта било коју апликацију која захтева проверу а следеђи пут када сам укључио Up date u Windovsu и приликом тих закрпа су ми инсталирали и WGA алатку након рестетарта рачунара све је нормално радило и мој систем је прошао потпуно нормално као и сви остали легални системи  0110_hahaha

Постављена слика

Постављена слика

0110_hahaha... bliss jeeee.....за више информација на ПП кога занима

Подели на овим сајтовима

da se ubacim....

live cd-postoji i live dvd- je disk koji je butabilan a poseban je po tome što sa njega možete pokrenuti operativni sistem i na računaru koji nema hard disk... slično ovome,postoje i live usb fleš stikovi

npr  Постављена слика

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Jeste... Koriste memoriju računara i isto su operativni i funkcionalni kao i instalirani sistemi. Skoro svi noviji Linux OS rade na tom principu pre instalacije... Inače strašno dobra stvar ako trebate da spasite neke podatke ili da proverite da li će nešto da radi na tom OS ili ne nakon instlacije ......

Подели на овим сајтовима

da pitam nešto glupo ....

ako mi se "rikne" komp. ... ok , imam na drugim mestima fotose i video ...

ali sve ove adrese i programe koji su unutra ... ?

dobro ,

na  novom komp. bi morao da ponovo instaliram sve programe ,

ali za neke i ne znam adresu (odakle sam ih skinuo)

kako da sačuvam gomilu adresa sajtova ?

mislim , verujem da može da se stavi na disk , ali kako da to izvedem ?

izvinjavam se ako je glupo pitanje

ali, nisam prob'o ... (možda je jednostavno)

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

ima program za bek up programa na kompu,gdje on pokupi sve instalacije koje postoje,tako da ih se uvijek može ponoviti

evo ovi su besplatni

http://www.downloadsquad.com/2008/10/12/13-great-free-backup-programs-for-windows-mac-and-linux/

a za bukmarkse na fajerfoksu ja koristim FEBE,besplatan add-on koji zapamti izgled(podešavanja) browsera kao i sve add-one i adrese koje su sačuvane

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

još nešto ...

ne mogu da upload-ujem na youtube ...

u stvari , može da ode ali .... kaže : "ne može da se konvertuje"

to je običan dvd disk , snimljen na dvd rekorderu

ali ni sa njega , a ni iz kompjutera - neće !

a , ranije je moglo ...

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...