Jump to content

Кompjuteri su u pitanju

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

пааааа, ишао сам у средњу електротехничку Никола Тесла (рачунарски смер), нисам ЈОШ завршио факс, мада сам дао једну годиницу, санкције, посао, зезање и тако то.

и једно 14 година праксе као сервисер, администратор мреже, продавац, предавач, пар сертификата и тако то ...

Подели на овим сајтовима

inače,sad sam proverio hardove..oba su ok...brnči mali kuler na matičnoj...a iznad tog malog je veliki koji je ok... zameniću taj mali samo sutra

da li je frka da samo skinem ovaj mali...sad se ućutao malo...lupkao sam ga šrafcigerom

ма није фрка, али немој задуго тако да користиш рачунар, пошто је он ту са смислом стављен - да хлади један од два чипа који чине чипсет, тај се зове north bridge. логично, мањи од два је south bridge.

прегревање, наравно, доводи до неминовног цркавања компоненте.

то лупкање је помогло зато што има угљене четкице унутра на којима се врти тај вентилатор, илити ротор, око статора. сад си му мало распоредио прашину унутра, али неће то задуго тако.

један начин да га очистиш је да га расклопиш, па да га мало пошприцаш по механизму са оним подмазивачем за зупчанике и слично. не могу сад да се сетим како се зове тај спреј, али то сви аутомеханичари користе ... онај тефлонски ...

или купи нов, али да буде барем приближног броја обртаја као тај стари, пошто у супротном неће довољно добро обављати посао, и опет ниси ништа урадио.

или нађи у неком сервису неки матори а функционалан ...

Подели на овим сајтовима

i ja imam 2 harda...ali kad su mi pre 5-6 dana flešovali bios u servisu rekli mi da su oba harda ok i nema loših sektora...

Па перодично проверавај дали има Бад сектора порављај те секторе у Windows оперативном систему има та опција али ја нисам задовољан њоме мада ако нема никаква онда је и та добра до ње се долази тако што се покрене мој комијутер  па на одређену партицију десни клик у том менију се иде на properties затим Tools i tu se ide na prvu stavku Error-checking ту се кликне на  Check now... у Check now... штиклирај обе ставке  могуће да ће те обавестити да неможе да то одради већ да ће урадити приликом рестарта рачунара и прихвати то тако одради и све остале партиције на хард  диску након рестарт рачунара пусти га да сам све ради немој да га прекидаш а то по некада умем и да потраје све зависи од величине хард диска али и од степена евентуалних лоших сектора али и од спорех сектора на чврстом диску .

Ја за такве сврхе користим HDD Regenerator и он се покреће са диска а диск мора да буде бутабилан и тај процес претраге и опоравак хард диска траје веома дуго поготово ако се се врши над комплетним хард диском а и ево како изггледа мени када се бутује програм .

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

а ево и zoxy је доста помогао, и у мом месечном одсуству 0102_laugh

фала брате, слободно и даље настави да пишеш, отварај теме  :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

хм, за тако озбиљно зезање је најбољи Hiren's Boot CD, најновија верзија је v10.4

Наравно јер заиста има вредних алатки а ја сам хтео да конкретизујем један алат а то поводом проблема око лоших сектора на хард диску наравно и ја препоручујем Hiren's Boot CD

скуп разних алата на једном месту и наравно да напоменем за оне људе који буду скидали

Hiren's Boot CD обавезно га нарезати да буде бутабилан јер оне алатке које су веома битне за одржавање хард диска , биоса , оптичког драјва ... оне се бутују а остале мада не мање важне до њих се долази клсичним начином односно у већ подигнутом систему мени се допао антивирус DR Web  kojи je заиста изврстан и он се појавио први пут у верзији 10.2 мада сам га ја нарезао и сада ми је за случај " недај Боже " као LIVE CD у преводу за отклањање вируса и осталих гамади када вам више основни антивирус није од икакве помоћи односно када је онеспособљен е ту наступа  DR Web мада није он једини може и Касперски, Авира ... али је битно да је LIVE CD

а ево и zoxy је доста помогао, и у мом месечном одсуству Hristos vaskrse

фала брате, слободно и даље настави да пишеш, отварај теме  whackado

0703_read slavabogu  whackado

Подели на овим сајтовима

inače,medo...bio sam kod servisera i nije mogo da mi zameni kuler jer se neka pasta skroz zalepila pa nije hteo da čupa...malo ga štelovao šrafcigerom i sad je puno bolje...mada ne potpuno...reko mi da imam ubitačno dobru ploču-epox iz 2005-6 i oduševio se šta sve ima na njoj-uključujući i firewire...a ja mislio da mi je ploča neka beda

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Brate vec neko vreme mi na laptopu prekida rad (misa t.j na onu podlogu ) ,a danas i 1 put mi je tastatura zakocila.

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

хм, за тако озбиљно зезање је најбољи Hiren's Boot CD, најновија верзија је v10.4

Наравно јер заиста има вредних алатки а ја сам хтео да конкретизујем један алат а то поводом проблема око лоших сектора на хард диску наравно и ја препоручујем Hiren's Boot CD

скуп разних алата на једном месту и наравно да напоменем за оне људе који буду скидали

Hiren's Boot CD обавезно га нарезати да буде бутабилан јер оне алатке које су веома битне за одржавање хард диска , биоса , оптичког драјва ... оне се бутују а остале мада не мање важне до њих се долази клсичним начином односно у већ подигнутом систему мени се допао антивирус DR Web  kojи je заиста изврстан и он се појавио први пут у верзији 10.2 мада сам га ја нарезао и сада ми је за случај " недај Боже " као LIVE CD у преводу за отклањање вируса и осталих гамади када вам више основни антивирус није од икакве помоћи односно када је онеспособљен е ту наступа  DR Web мада није он једини може и Касперски, Авира ... али је битно да је LIVE CD

наравски да треба да буде бутабилан, а ионако долази у ISO формату, тј као image, тако да чисто сумњам да ће неко успети да га нареже другачије по инерцији ...

јел можеш мало да појасниш шта је LIVE CD?

Подели на овим сајтовима

inače,medo...bio sam kod servisera i nije mogo da mi zameni kuler jer se neka pasta skroz zalepila pa nije hteo da čupa...malo ga štelovao šrafcigerom i sad je puno bolje...mada ne potpuno...reko mi da imam ubitačno dobru ploču-epox iz 2005-6 i oduševio se šta sve ima na njoj-uključujući i firewire...a ja mislio da mi je ploča neka beda

аха, плоча ти јесте старија, ал је кева била тад и сад.

плоча ти је сан сваког сервисера, пошто има дијагностику на њој, сем тога што је врло флексибилна и још важније стабилна, гејмерска или оверклокерска у преводу ...

то значи да може да се сасвим лако подешава клок процесора, да ради брже него што је предвиђен фабрички, али само ако је провесор ''откључан''. али, не би се зезо на своју руку, можеш да спалиш нешто ...

иначе, то баш не ваља што ти се паста осушила на кулеру и постала лепак уместо термички проводне пасте ...

мало ћу да гуглам да видим шта може да се уради по том питању, јер може да се деси да греје само, уместо да лади, поготово откад ти вентилатор кочи ...

Подели на овим сајтовима

Brate vec neko vreme mi na laptopu prekida rad (misa t.j na onu podlogu ) ,a danas i 1 put mi je tastatura zakocila.

хм, ајде мало појасни шта се дешава и кад ...

колико дуго седиш на лаптопу пре него се деси, шта радиш у том тренутку, која је конфигурација, који је прикључак миш и је ли бежични или жични, тастатура је екстерна или она на лаптопу ... и тако ...

пошто не мора да буде да је до миша и тастатуре ...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Медо брате, помагај!

Треба ми програм који ће конвертовати wav формат у MP3, али неки програм који неће кратити фајлове, већ их целе конвертовати.

Подели на овим сајтовима

Медо брате, помагај!

Треба ми програм који ће конвертовати wav формат у MP3, али неки програм који неће кратити фајлове, већ их целе конвертовати.

ево овај, најбољи за мој појам, и бесплатан са неограниченом дужином рада и фајлова

http://www.free-codecs.com/download/Audiograbber.htm

моја препорука је да скинеш ову верзију

Download [ Audiograbber 1.83 ]

и овај кодек, тачније његову распаковану садржину, убаци у фолдер илити директоријум у који си инсталирао програм.

обично то бива C:\audiograbber\

http://www.free-codecs.com/download/Lame_Encoder.htm

препоручујем ову верзију

Download [ LAME MP3 Encoder 3.98 ]

иначе, овај сајт је колекција разних програма и кодека за манипулисање и рад на аудио или видео садржају.

http://www.free-codecs.com/

Подели на овим сајтовима

инсталација је на нивоу NEXT-next-NEXT-next-NEXT-next ...

ко не зна немачки, промените језик путем: Datei > Sprachauswahl >  English или који већ језик преферирате.

требаће ти помоћ, ако никад ниси радио конвертовање, па се стрпи мало док покачим слике са објашњењем како се подешава.

Подели на овим сајтовима

моја подешавања, можда неће бити по укусу сваком, али волим да чујем све тонове.

General Settings

где пише --E:\grab-- подесите свој фолдер

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

MP3 Settings

ако сте ме послушали за кодек, онда ће вам овако бити приказано ...

повлачењем клизача улево ћете смањивати и квалитет конвертованог снимка али и величину.

Постављена слика

Normalize Settings

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...