Jump to content

Како се пости у сиропусној недељи?

Препоручена порука

Ја сутра купујем у Максију разноо-разне безуљне семенке и грицкалице. Али, шта ми вреди кад сам данас ишао да вадим биометријска документа. Мораћу да пржим прстиће на уљу... :(

Пази, Макси је продат и то странцима, мислим Белгијанцима. Ем што дајеш паре у туђи џеп, ем се петљаш са Бриселом, плус ова биометрија...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 54
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Рекао сам себи, ове године- кад ме неко буде питао: ''Постиш ли?'', само ћу да одговорим: ''Шта те брига!'' facenew22222222, наравно, у шаљивом тону.  Јер ми је само више преко главе народних савјета- шта и како- типика, поп овај је рекао ово,поп онај је рекао оно, отац Јоил је рекао треће....  не занима се, искрено. .kov.

А постићу како ми околности дозвољавају, уз савјет са својим свештеником.

Подели на овим сајтовима

А постићу како ми околности дозвољавају, уз савјет са својим свештеником.

;)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

ЈЕ ЛИ ГРЕХ МРСИТИ У ПОСТУ?

Јесте, осим за оне који су разрешени (болесни, труднице, деца и сл.). Грех је, у првомреду, зато што је такав акт, мрс у посту, НЕПОСЛУШАЊЕ Цркви. А непослушање је темље богоотпадије.

Подели на овим сајтовима

Ја сутра купујем у Максију разноо-разне безуљне семенке и грицкалице. Али, шта ми вреди кад сам данас ишао да вадим биометријска документа. Мораћу да пржим прстиће на уљу... klapklap

Не ваљају биометријска документа нимало. Грех је узимати тако нешто. Да знаш само како сам испао зрикав на црно-белој слици. Ужас. Да је макар слика у боји...

Што се тиче теме, моје питање је: Јел грех јести месо у месопусној недељи?

Подели на овим сајтовима

А шта ако нпр. одем на зимовање и нема посног у понуди хотела?

Па већ ако живимо у 21 вијеку и идемо на зимовања, онда ћемо свакако и искористити могућност да се информишемо у какву средину и демо колико су нам намирнице достпуне. У складу са тим ћеш се припремити и организовати. Немогуће је да у хотелу гдје ћеш бити нема да се наручи рибе, кромпира, риже, лигњи или другог јела. Ако пак имаш класичан полупансиоан, дакле само доручак гдје се углавном по хотелима служе саламе, паризери, млијеко, јогурт, маслац итд...онда ћеш се сигурно информисати има ли у одмаралишту продавница гдје можеш кушити посну храну, а 99% је вјеровватноћа да сви скијашки центри имају и продавнице. Е сад једино ако идеш на приватно зимовање негдје на нечију викендицу, онда ћеш ваљд понети са собом хране, конзервиране рибе итд...Мислим разне су могућности.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ја сутра купујем у Максију разноо-разне безуљне семенке и грицкалице. Али, шта ми вреди кад сам данас ишао да вадим биометријска документа. Мораћу да пржим прстиће на уљу... klapklap

Не ваљају биометријска документа нимало. Грех је узимати тако нешто. Да знаш само како сам испао зрикав на црно-белој слици. Ужас. Да је макар слика у боји...

У месопусној недељи се и једе месо, осим наравно среде и петка.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Пардон, мислио сам на среду и петак у месопусној. Капирам сад.

Подели на овим сајтовима

А шта ако нпр. одем на зимовање и нема посног у понуди хотела?

Снађеш се и својим сналажењем потврђујеш своју слободу - да те не спутавају као личност никакве нужности, па ни мени хотела.  dada

Подели на овим сајтовима

Ја сутра купујем у Максију разноо-разне безуљне семенке и грицкалице. Али, шта ми вреди кад сам данас ишао да вадим биометријска документа. Мораћу да пржим прстиће на уљу... dada

У овим данашњим документима нема никаквог зла ни греха, Семберац. О томе сам разговарао са много компетентнијим личностима из Цркве (један од њих је и најкомпетентнији по том питању - отац Оливер Суботић). Важно је да остане на овој фази, каква је данас. Треба бити обазрив да не пређу црвену линију  - слободу и приватност наше личности.

Подели на овим сајтовима

Otkud sad to, pa zasto se onda zove mesopusna?

Naravno, ja sam kao i do sad ovu sedmicu bio samo na belom mrsu.

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Otkud sad to, pa zasto se onda zove mesopusna?

Naravno, ja sam kao i do sad ovu sedmicu bio samo na belom mrsu.

Прошла је била месопусна (недеља - месне покладе), а ова је сиропусна (данас, недеља - беле покладе).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...