Crveni Baron Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Odakle ti ovaj zakljucak o kom moralu je rec? Crkvena zajednica i Crkveni moral nisu sinonimi. Нису, свакако. Али црквени морал је ЦРКВЕНИ морал! Мој свакако није. Ја рецимо сматрам да не само да није неморално имати секс пре брака, него је неморално НЕМАТИ секс пре брака и не утврдити пре брака да ли си сексуално компатибилан са особом са којом претендујеш да проведеш цео живот. Судећи по општем понашању велики број људи, па и верника, се слаже са овим, те законска забрана имања секса пре брака, као што постоји у неким исламским државама, не може постојати у овој држави ако она претендује да се зове секуларна, тј. световна. Исто и са љубљењем на јавном месту и држањем за руке. Ali moj recimo jeste. I sada zbog cega tvoje vidjenje morala ima prednost nad mojim? osim ako nisu ugrozena moja prava koja mi taj isti ustav garantuje? jer i meni garantuje zastitu a ne samo tebi. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 1. Када се у Србији појаве фашисти и нацисти, Србија и јесте нападнута - и то изнутра. Као што 1941. године Срби нису пристали на пакт са ђаволом, не пристајем ни ја. Наравно, и тада је било оних који су једва дочекали Хитлера, као што би и сада ти и твоји образовци једва дочекали успостављање фашистичке диктатуре - али као што је српски народ 27. марта јасно и гласно одговорио Хитлеру, верујем да и данас има довољно разумних људи чије памћење, када је фашизам у питању, није селективно и трајно колико и памћење златне рибице... 2. Милион пута сам се осведочио да људи који се стално бусају у груди као ти никада рата омирисали нису, и да, када загусти, први збришу преко гране или се завуку у мишију рупу. Ваша храброст се своди на празне приче по форумима, мржњу и празне претње. 3. Као што сам ти већ пар пута рекао - кад си већ толика Србенда, крајње би време било да коначно научиш српски. Не могу више да гледам твоју елементарну неписменост - од сада ћу ти исправљати граматичке и правописне грешке у цитатима. Шта да радим, професионална деформација. Хвала за исправке!У Србији нема фашиста ни нациста ...осим у визијама неких људи..... нпр.. Тадића, Дачића, Нишизаве, Фра Зокса итд... Можда да објавите књигу ... Одакле вам такве информације..мени није познато... Одакле вам потреба да нападате и оптужујете људе за било шта без доказа...а да не спомињем такве оптужбе као што је нацизам и фашизам! Молим доказе за такво шта... А око бежања..живи били па видели.... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Јел забрана претњи, расизма, позива на насиље и позива на ускраћење легитимних права другима суштинско ограничење слободе говора? Није. Прво то је релативно мала класа свих врсти говора те није СУШТИНСКО ограничење права на слободу говора. Друго, представља отворени психички напад на другог, који је из историјског искуства неретко претходник и физичком нападу, и угрожава право на осећај личне безбедности. Треће, такав говор озбиљно подрива односе међу људима и темеље демократског друштва. Evo primer: "Homoseksualizam je bolest. Homoseksualci su stetna pojava. Treba se boriti svim sredstvima protiv nezdravih pojava u drustvu. " Ovde nema pretnje, poziva na nasilje i iznosim svoje licno misljenje da je to bolest a imam pravo da iznosim svoje licno misljenje koje donosim na osnovu svog morala na koji takodje imam pravo i koji ne mora biti isti kao i tvoj. Smem li ja javno u demokratskoj drzavi da iznosim takve tvrdnje i da okupljam druge ljude sa istim ili slicnim misljenjem? Poziv na borbu nije poziv na nasilje. protiv stetnih pojava se moze boriti nba razne nacine, obrazovanjem na primer. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 "Homoseksualizam je bolest. Homoseksualci su stetna pojava. Treba se boriti svim sredstvima protiv nezdravih pojava u drustvu."А по чему је хомосексуализам штетна појава по друштво ? Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 1) Да. Младој и још увек лабилној демократији, али од 2000. свакако демократији. 2-3) Већ сам рекао: право већине да формира државну политику, власт изабрана на поштеним, регуларним и непосредним изборима са општим правом гласа, и све то са скупом неотуђивих основних људских права која мањина и појединац ужива. 4) Сме и мора да користи силу у ОДБРАНИ легитимних права мањине, иначе би и дан данас на југу Америке у неким деловима владао апартхејд. Владавина руље није демократија. Ако ти мислиш да је ''репресија полиције'' то што хулигани нису добили права да каменицама гађају, бију, а можда неког и убију од учесника геј параде, и што је то полиција спречила користећи кудикамо мање силе него што би у било којој другој околности да је нека друга група у питању, онда је то стварно твој проблем. Prvo drugi pasus. Ne mislim to, jednostavno diskutujem. Tema su homoseksualci slucajno, interesuje me sloboda demokratija i pozivanje na iste. A sada boldovano. To sta se desavalo ili desava u americi mene u Srbiji ne zanima. Mi nemamo crnce a ni polja pamuka tako da je to njihov tradicionalni problem. I zasto bih ja sada se zamajavao onim sto me se ne tice. Mene zanimaju tradicionalni Srpski problemi u demokratskoj Srbiji. I ne zelim da mi se implementiraju vestacki problemi koje nisam imao do sada. Evo jedan primet. sada nesto hoce da gone Milosa Bojanica i neku pevacicu (uopste me ne zanimaju i nisam antisemita) zbog antisemitizma? Ne kapiram zbog cega? Hajde u zapadnoj evropi, Nemackoj, Italiji koji su 1000 godina prtoganjali Jevreje , spaljivali, pljackali i sta znam sta sve ne radili ali zasto sada treba posebno Srbija da se bavi antisemitizmom koji nama nije nikada bio svojstven? Cisto implementiranje problema koji objektivno u Srbiji nijenikada postojao. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 "Homoseksualizam je bolest. Homoseksualci su stetna pojava. Treba se boriti svim sredstvima protiv nezdravih pojava u drustvu."А по чему је хомосексуализам штетна појава по друштво ? Ne tvdim to vec samo iznosim jedan primer misljenja. Ono moze biti pogresno ali imam li ja pravo da iznosim javno svoje misljenje pa makar bilo i pogresno? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 "Homoseksualizam je bolest. Homoseksualci su stetna pojava. Treba se boriti svim sredstvima protiv nezdravih pojava u drustvu."А по чему је хомосексуализам штетна појава по друштво ? Да цитирам Митрополита Хомосексуализам или „мужелоштво“ (старословенска ријеч), библијски назван „содомија“, „содомијски гријех“, за Цркву представља одвајкада, па и данас, један од смртних и смртоносних човјекових грјехова. По Мојсијевој књизи Постања (Пост. 19, 1-29) тај гријех је био повод да Бог затре сумпором и огњем градове Содом и Гомору, који су постојали на мјесту гдје се данас налази Мртво море, море у коме не могу опстати жива бића (археолози тврде да се у њему заиста налазе остаци неких древних градова). За библијско и црквено самосазнање, и уопште сверелигијско сазнање (поред Хришћанства то нарочито важи за Јудејство и Ислам), мужелоштво представља: а) скрнављење и злопуотребу саме људске природе и њених Богоданих сила, б) насиље над моралним поретком ствари, в) дубље гледано, оно је свјесни или несвјесни порив човјеков за самоуништењем. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,8933.0.html Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Хвала за исправке! У Србији нема фашиста ни нациста ...осим у визијама неких људи..... нпр.. Тадића, Дачића, Нишизаве, Фра Зокса итд... Можда да објавите књигу ... Одакле вам такве информације..мени није познато... Одакле вам потреба да нападате и оптужујете људе за било шта без доказа...а да не спомињем такве оптужбе као што је нацизам и фашизам! Молим доказе за такво шта... А око бежања..живи били па видели.... Када неко на свом сајту пропагира удружења која као симболе имају нацистичке заставе и кукасте крстове, облаче се као СА одреди и вичу зиг-хајл, и када се уз то још узме у обзир какве је све акције то удружење предузимало (премлаћивања, прекидања литургија, антицрквене митинге и сл) то би свакоме ко има две вијуге у глави требало да буде довољно да схвати о коме и о чему се ту ради... Међутим, знајући колика је твоја способност игнорисања стварности још од када си одбио да поверујеш да је Артемије потписао видовдански меморандум и поред тога што су ти људи поставили факсимил истог, немам намеру да се даље бакћем око таквог сизифовског посла... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 "Homoseksualizam je bolest. Homoseksualci su stetna pojava. Treba se boriti svim sredstvima protiv nezdravih pojava u drustvu."А по чему је хомосексуализам штетна појава по друштво ? Да цитирам Митрополита Хомосексуализам или „мужелоштво“ (старословенска ријеч), библијски назван „содомија“, „содомијски гријех“, за Цркву представља одвајкада, па и данас, један од смртних и смртоносних човјекових грјехова. По Мојсијевој књизи Постања (Пост. 19, 1-29) тај гријех је био повод да Бог затре сумпором и огњем градове Содом и Гомору, који су постојали на мјесту гдје се данас налази Мртво море, море у коме не могу опстати жива бића (археолози тврде да се у њему заиста налазе остаци неких древних градова). За библијско и црквено самосазнање, и уопште сверелигијско сазнање (поред Хришћанства то нарочито важи за Јудејство и Ислам), мужелоштво представља: а) скрнављење и злопуотребу саме људске природе и њених Богоданих сила, б) насиље над моралним поретком ствари, в) дубље гледано, оно је свјесни или несвјесни порив човјеков за самоуништењем. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,8933.0.html Па ? Лоше је по њихову душу. Лоше је по њихово спасење, то знам и сам, без да ми ико каже. Међутим опет питам: по чему је хомосексуализам штетна појава по друштво ? Нешто нисам чуо да су ломили и рушили Београд... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Када неко на свом сајту пропагира удружења која као симболе имају нацистичке заставе и кукасте крстове, облаче се као СА одреди и вичу зиг-хајл, и када се уз то још узме у обзир какве је све акције то удружење предузимало (премлаћивања, прекидања литургија, антицрквене митинге и сл) то би свакоме ко има две вијуге у глави требало да буде довољно да схвати о коме и о чему се ту ради... Међутим, знајући колика је твоја способност игнорисања стварности још од када си одбио да поверујеш да је Артемије потписао видовдански меморандум и поред тога што су ти људи поставили факсимил истог, немам намеру да се даље бакћем око таквог сизифовског посла... ја још нисам добио доказе о Раде Неимар случају... ...толико о игнорисању стварности... а то што си набројао није доказ фашизма у Србији већ у другим државама...које ЗАМИСЛИ имају слободу говора.. Па США има више нацистичких покрета него остатак света заједно... Залуђена деца ...која имају криви поглед на свет није доказ фашизма и нацизма...него доказ слабог школског система...и мисионарског рада Цркве.. У Србији нема партије нити покрета који је идеолошки нацистички или фашистички... ..можда имају елементе истог...али исто то нису елементи нацизма или фашизма већ јакубинског покрета у Француској...па и даље кроз историју се провлаче... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Па ? Лоше је по њихову душу. Лоше је по њихово спасење, то знам и сам, без да ми ико каже. Међутим опет питам: по чему је хомосексуализам штетна појава по друштво ? Нешто нисам чуо да су ломили и рушили Београд...Па ако си чуо за саблазан..или тако нешта слично у Хришћанству...само ће ти се рећи.... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Па ? Лоше је по њихову душу. Лоше је по њихово спасење, то знам и сам, без да ми ико каже. Међутим опет питам: по чему је хомосексуализам штетна појава по друштво ? Нешто нисам чуо да су ломили и рушили Београд...Па ако си чуо за саблазан..или тако нешта слично у Хришћанству...само ће ти се рећи....Па мене су више саблазнили они дивљаци рушитељи Београда, а поготово када су након тога, замисли каљајући блажено име моје Мајке, Свете Цркве причали како су ишли на молебан или како бране хришћанске вредности. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Па мене су више саблазнили они дивљаци рушитељи Београда, а поготово када су након тога, замисли каљајући блажено име моје Мајке, Свете Цркве причали како су ишли на молебан или како бране хришћанске вредности.Мислиш на Ђинђића, Вука, Отпор и Богослове?Слажем се ..већи су дивљаци... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Па мене су више саблазнили они дивљаци рушитељи Београда, а поготово када су након тога, замисли каљајући блажено име моје Мајке, Свете Цркве причали како су ишли на молебан или како бране хришћанске вредности.Мислиш на Ђинђића, Вука, Отпор и Богослове?Слажем се ..већи су дивљаци... 1405_love 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Па мене су више саблазнили они дивљаци рушитељи Београда, а поготово када су након тога, замисли каљајући блажено име моје Мајке, Свете Цркве причали како су ишли на молебан или како бране хришћанске вредности.Мислиш на Ђинђића, Вука, Отпор и Богослове?Слажем се ..већи су дивљаци... Не, него мислим на чланове следећих секти, без обзира да ли су рушили Београд на дан геј параде, или не (као и да ли су ухапшени или не): Двери, Образ, СНП1389, Гарда ЦЛ, Национални Строј, Крв и част, Расоналисти, Српски Четници, итд. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука