пинхас Написано Фебруар 24, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2011 Помаже Бог, браћо Срби и остали. Разврстајте ову тему где хоћете, нисам знао где да је ставим. Нисам Хришћанин али ме занима зашто ви јесте? מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Бог ти помого и добро дошао 0205_whistling јел треба разлог да се изабере љубав према ближњем као начин живота? ал ако ћемо о конкретним мотивима, можеш нечије и да прочиташ: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,11490.0.html колико људи, толико прилаза. ниси хришћанин али називаш Бога верницима, а шта јеси? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Цитат Бог ти помого и добро дошао smej.gifХвала на добродошлици. Цитат јел треба разлог да се изабере љубав према ближњем као начин живота?За то ти не треба хришћанство. Зар атеисти не могу да воле људе око себе, а камоли припадници других вера? Цитат ал ако ћемо о конкретним мотивима, можеш нечије и да прочиташ: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,11490.0.html колико људи, толико прилаза. Најконкректнији је члан Тома који тврди - "Meni se eto 1987. javio Gospod - u snu". То разумем, он има барем какав - такав разлог да буде хришћанин, иако се његово искуство може објаснити на 100 других начина. Остали су имали некакву потребу да верују, али оно што мене занима је зашто баш хришћанство? Зашто баш Исус из Назарета, а не Мухамед, Буда, Кришна, Маниту? Зашто су они лаж, а Исус истина? Цитат ниси хришћанин али називаш Бога верницима, а шта јеси?Тај поздрав сам по себи није искључиво хришћански, а моја прва реченица је имала за циљ да укаже на две ствари - Србин сам, и нисам атеиста који је дошао да се свађа и исмева.Што се тиче тога шта сам, ја верујем у Бога Израела, али пошто нисам Јеврејин, покушавам да држим законе који су обавезни за цело човечанство, и можда још понешто. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 @пинхас 319.gif Бог ти помог'о. У најтежем тренутку у мом животу, када је све почело да се руши и када сам почела да губим орјентацију, међу људима нисам нашла утеху. Сетила сам се Бога.И завапила. И, он ми је дао утеху. А онда и све остало...оно због чега могу да се сматрам православцем. И спознала сам да сам у предсобљу вечног живота ,са чежњом да угледам лице Творца. Извини због слободног стила писања. Овако, мало, као увод... Добро нам дошао. dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Цитат @пинхас 319.gif Бог ти помог'о. У најтежем тренутку у мом животу, када је све почело да се руши и када сам почела да губим орјентацију, међу људима нисам нашла утеху. Сетила сам се Бога.И завапила. И, он ми је дао утеху. А онда и све остало...оно због чега могу да се сматрам православцем. И спознала сам да сам у предсобљу вечног живота ,са чежњом да угледам лице Творца. Извини због слободног стила писања. Овако, мало, као увод... Добро нам дошао. dada Здраво Душо,схватам да ниси могла наћи утеху међу људима, а то пише и у Псалмима: 118:8 Боље је уздати се у Господа него ли се ослањати на човјека 146:3 Не уздајте се у кнезове, у сина човјечијега, у којега нема помоћи Али опет нисам чуо од тебе конкретан разлог зашто си одабрала хришћанство. Зар друге вере не нуде утеху? מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Evo od mene, kol`ko tol`ko kratak odgovor, koji naravno trazi duze obrazlozenje nekom drugom prilikom: Od kad znam za sebe, vazda sam ceznuo za Savrsenstvom... u svemu... Pocev od obicnih svakodnevnih sitnica, pa dalje... i trazio sam nacin da dodjem do tog Savrsenstva, i kad-kad sam i uspevao da Ga nazrem, ali samo po malo... godinama sam prebirao po filosofiji, nauci, umetnosti, po religijama i psevdo-religioznim kultovima... kopao sam `de sam stig`o... U odredjeno vreme dosao sam i do Pravoslavnog i uopste Hriscanstva... i tu sam iznova potrazio ono sto sam nekad davno samo ovlas nazreo... I nasao sam ovde, u Pravosalvnoj Crkvi, i tu sam naravno i ostao. S tim da moram da kazem da je Savrsenstvo, kad sam Ga bolje upoznao, neuporedivo Lepse i Savrsenije od onog kako sam Ga kao mladji zamisljao... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Цитат Здраво Душо, схватам да ниси могла наћи утеху међу људима, а то пише и у Псалмима: 118:8 Боље је уздати се у Господа него ли се ослањати на човјека 146:3 Не уздајте се у кнезове, у сина човјечијега, у којега нема помоћи Али опет нисам чуо од тебе конкретан разлог зашто си одабрала хришћанство. Зар друге вере не нуде утеху? Takođe i Ap.Pavle kaže šta je čovjek da ga se sjećaš,ili Sin Čovječji da ga pohodiš Jednostavno je, čuo si za njega,kako god sada ti hoćeš,nikoga on ne prisiljava ...you can run but you can`t hide "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Да се не бих понављао, поставићу питање на други начин. Зашто мислите да је човек из Назарета који се звао Исус Бог? מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Цитат Evo od mene, kol`ko tol`ko kratak odgovor, koji naravno trazi duze obrazlozenje nekom drugom prilikom: Od kad znam za sebe, vazda sam ceznuo za Savrsenstvom... u svemu... Pocev od obicnih svakodnevnih sitnica, pa dalje... i trazio sam nacin da dodjem do tog Savrsenstva, i kad-kad sam i uspevao da Ga nazrem, ali samo po malo... godinama sam prebirao po filosofiji, nauci, umetnosti, po religijama i psevdo-religioznim kultovima... kopao sam `de sam stig`o... U odredjeno vreme dosao sam i do Pravoslavnog i uopste Hriscanstva... i tu sam iznova potrazio ono sto sam nekad davno samo ovlas nazreo... I nasao sam ovde, u Pravosalvnoj Crkvi, i tu sam naravno i ostao. S tim da moram da kazem da je Savrsenstvo, kad sam Ga bolje upoznao, neuporedivo Lepse i Savrsenije od onog kako sam Ga kao mladji zamisljao... bendoff Шта је то што чини хришћанство савршеним, истинитим? Нешто опипљиво, што га одваја од Јудаизма, Ислама, Будизма... Чега то има у Хришћанству а нема у другим верама? Разлог мора бити објективан а не субјективан да би имао смисла. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Ko kaže da mislim, znam to. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Цитат Ko kaže da mislim, znam to. Како ћеш у то убедити нас који не знамо? Шта смо то превидели? מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Цитат Цитат Ko kaže da mislim, znam to. Како ћеш у то убедити нас који не знамо? Шта смо то превидели? Zašto bi vas ubjeđivao? Ja samo znam nešto što zna dosada ,nznm,otprilike samo 20-ak milijardi ljudi... ili koliko već za ovih 20ak vjekova "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Цитат Да се не бих понављао, поставићу питање на други начин. Зашто мислите да је човек из Назарета који се звао Исус Бог? Kod mene to uopste nije bilo predmet razmisljanja u tom smislu koji ti sad pitas, nego licnog dozivljaja/iskustva... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Цитат Цитат Evo od mene, kol`ko tol`ko kratak odgovor, koji naravno trazi duze obrazlozenje nekom drugom prilikom: Od kad znam za sebe, vazda sam ceznuo za Savrsenstvom... u svemu... Pocev od obicnih svakodnevnih sitnica, pa dalje... i trazio sam nacin da dodjem do tog Savrsenstva, i kad-kad sam i uspevao da Ga nazrem, ali samo po malo... godinama sam prebirao po filosofiji, nauci, umetnosti, po religijama i psevdo-religioznim kultovima... kopao sam `de sam stig`o... U odredjeno vreme dosao sam i do Pravoslavnog i uopste Hriscanstva... i tu sam iznova potrazio ono sto sam nekad davno samo ovlas nazreo... I nasao sam ovde, u Pravosalvnoj Crkvi, i tu sam naravno i ostao. S tim da moram da kazem da je Savrsenstvo, kad sam Ga bolje upoznao, neuporedivo Lepse i Savrsenije od onog kako sam Ga kao mladji zamisljao... bendoff Шта је то што чини хришћанство савршеним, истинитим? Нешто опипљиво, што га одваја од Јудаизма, Ислама, Будизма... Чега то има у Хришћанству а нема у другим верама? Разлог мора бити објективан а не субјективан да би имао смисла. To, kazem opet, moras da okusis, da bi znao... kao kad bi ti ja pricao o ne znam kakvom izvanrednom sladoledu - sve bi ostalo prazna rec, dok ga ne probas... Edit: Inace, objektivan dokaz/razlog za veru ne postoji... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hellblazer Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Цитат @пинхас 0442_feel Бог ти помог'о. У најтежем тренутку у мом животу, када је све почело да се руши и када сам почела да губим орјентацију, међу људима нисам нашла утеху. Сетила сам се Бога.И завапила. И, он ми је дао утеху. А онда и све остало...оно због чега могу да се сматрам православцем. И спознала сам да сам у предсобљу вечног живота ,са чежњом да угледам лице Творца. Извини због слободног стила писања. leteti Овако, мало, као увод... bendoff Добро нам дошао. :group111: Svi govore "Gospod mi je dao utehu" "Gospod mi se obratio"Kako vam je Gospod dao utehu?Kako se vama Bog obraca? “Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.” Yoda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука