Prolece Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 Ja ipak mislim da je dodavanje fuora kroz tabletice i vodu nepotrebno u najmanju ruku,njega ima prirodno u hrani i vodi i rekla bih da je to prava mera i prava doza u prevenciji karijesa. Онако одокативно, а, прецизно одређено околометријском методом? 4chsmu1 Стварно ми није јасно одакле људима смелост да овакве ствари просто одваљују? Откуд ти то знаш, среће ти? И још тражи аргументе. :cheesy: Него, питам се зашто се ова господа заверолози и алтернативци увек острве на науку или медицину. Нисам видео да се неко од њих осмелио да се мало бави озбиљним инжењерством. Рецимо одокативно да процене да је тотално непотребно нешто што се користи у производњи модерних авиона. Или тако нешто. Баш би било занимљиво гледати плодове таквог рада. A kako svari stojem tim avionom bi putovali svi osim zaverologa i njihovih advokata sa sve kulturom dijaloga. 4chsmu1 A ta kultura tebi nedostaje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 Ja ipak mislim da je dodavanje fuora kroz tabletice i vodu nepotrebno u najmanju ruku,njega ima prirodno u hrani i vodi i rekla bih da je to prava mera i prava doza u prevenciji karijesa. Онако одокативно, а, прецизно одређено околометријском методом? 4chsmu1 Стварно ми није јасно одакле људима смелост да овакве ствари просто одваљују? Откуд ти то знаш, среће ти? И још тражи аргументе. :cheesy: Него, питам се зашто се ова господа заверолози и алтернативци увек острве на науку или медицину. Нисам видео да се неко од њих осмелио да се мало бави озбиљним инжењерством. Рецимо одокативно да процене да је тотално непотребно нешто што се користи у производњи модерних авиона. Или тако нешто. Баш би било занимљиво гледати плодове таквог рада. Na koji nacin tebe ugrozava moj komentar? Ili bilo koga drugog? Ja sam napisala sta mislim,a ne da preporucujem tako nesto. A poredjenje ti je nebulozno. I ja nisam nikakav 'alternativac' niti 'zaverolog' ,samo mi se cini da je jedina prava mera za sve Bog tj. onako kako je on ostavio tj.sastavio. I da mislim,da je davanje tabletica fluora trudnicama i deci nepotrebno,dovoljna je uravnotezena ishrana,manje slatkisa i redovno prenje zuba,sa ili bez fluora kako god. I zamolila bih te da budes manje cinican i pokusas da lepo razgovaras. -Ne ugrozava njega licno niti mene ali ugrozava druge ljude, trudnice, kojima daje svoje savete zasnovane na svom misljenju. Dakle subjektivnim nestrucnim i antiracionalim procenama. Dakle nemas nikavu naucnu, empirijsku osnovu za svoje tvrednje a iznosis svoje subjetkivno nestrucno misljenje po ovako bitnom pitanju za hiljade ako ne i milione drugih ljudi. -Ma hajde. Kakve sad to veze ima sa pitanjem naucne opravdanosti upotrebe fluora? - To prvo treba zasluziti. Vi neoluditi ste jedni od visoko rangiranih kandidata za totalno unistenje civilizacije. Jedino sto vas vadi je cinjenica da to radite iz ne znanja, nesveno, uvereni da svojim delovanje cinite sluzbu Bogu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 Ja ipak mislim da je dodavanje fuora kroz tabletice i vodu nepotrebno u najmanju ruku,njega ima prirodno u hrani i vodi i rekla bih da je to prava mera i prava doza u prevenciji karijesa. Онако одокативно, а, прецизно одређено околометријском методом? 4chsmu1 Стварно ми није јасно одакле људима смелост да овакве ствари просто одваљују? Откуд ти то знаш, среће ти? И још тражи аргументе. :cheesy: Него, питам се зашто се ова господа заверолози и алтернативци увек острве на науку или медицину. Нисам видео да се неко од њих осмелио да се мало бави озбиљним инжењерством. Рецимо одокативно да процене да је тотално непотребно нешто што се користи у производњи модерних авиона. Или тако нешто. Баш би било занимљиво гледати плодове таквог рада. A kako svari stojem tim avionom bi putovali svi osim zaverologa i njihovih advokata sa sve kulturom dijaloga. 4chsmu1 A ta kultura tebi nedostaje Takva "kulutra" ce mi nedostajati dok sam pri cistoj svesti i zdravoj pameti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 Ja ipak mislim da je dodavanje fuora kroz tabletice i vodu nepotrebno u najmanju ruku,njega ima prirodno u hrani i vodi i rekla bih da je to prava mera i prava doza u prevenciji karijesa. Онако одокативно, а, прецизно одређено околометријском методом? 4chsmu1 Стварно ми није јасно одакле људима смелост да овакве ствари просто одваљују? Откуд ти то знаш, среће ти? И још тражи аргументе. :cheesy: Него, питам се зашто се ова господа заверолози и алтернативци увек острве на науку или медицину. Нисам видео да се неко од њих осмелио да се мало бави озбиљним инжењерством. Рецимо одокативно да процене да је тотално непотребно нешто што се користи у производњи модерних авиона. Или тако нешто. Баш би било занимљиво гледати плодове таквог рада. Na koji nacin tebe ugrozava moj komentar? Ili bilo koga drugog? Ja sam napisala sta mislim,a ne da preporucujem tako nesto. A poredjenje ti je nebulozno. I ja nisam nikakav 'alternativac' niti 'zaverolog' ,samo mi se cini da je jedina prava mera za sve Bog tj. onako kako je on ostavio tj.sastavio. I da mislim,da je davanje tabletica fluora trudnicama i deci nepotrebno,dovoljna je uravnotezena ishrana,manje slatkisa i redovno prenje zuba,sa ili bez fluora kako god. I zamolila bih te da budes manje cinican i pokusas da lepo razgovaras. -Ne ugrozava njega licno niti mene ali ugrozava druge ljude, trudnice, kojima daje svoje savete zasnovane na svom misljenju. Dakle subjektivnim nestrucnim i antiracionalim procenama. Dakle nemas nikavu naucnu, empirijsku osnovu za svoje tvrednje a iznosis svoje subjetkivno nestrucno misljenje po ovako bitnom pitanju za hiljade ako ne i milione drugih ljudi. -Ma hajde. Kakve sad to veze ima sa pitanjem naucne opravdanosti upotrebe fluora? - To prvo treba zasluziti. Vi neoluditi ste jedni od visoko rangiranih kandidata za totalno unistenje civilizacije. Jedino sto vas vadi je cinjenica da to radite iz ne znanja, nesveno, uvereni da svojim delovanje cinite sluzbu Bogu. Ja nikoga nisam savetovala,ni ovde na forumu,a ni u svom okruzenju. Ako verujemo da je Bog stvorio svet,onda verujemo i da se pobrinuo za nas u svakom smislu,jedini je problem sto mi vise verujemo sebi i u sebe nego Bogu i u Boga. Ko su ''neoluditi''? Jesi li ti video moje ranije postove pa me svrstavas medju ''neoludite'' ili to onako odokativno? 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 ма то су само Ивица и аквиљо, не обраћајте пажњу, није им ни први ни последњи пут ... паметни су и образовани, ал ретко дају аргумент а да није прожет шибом. :cheesy: него, јел има још неко неки текст за прочитати? иначе, што се ставља хлор у воду? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 ма то су само Ивица и аквиљо, не обраћајте пажњу, није им ни први ни последњи пут ... паметни су и образовани, ал ретко дају аргумент а да није прожет шибом. 4chsmu1 него, јел има још неко неки текст за прочитати? иначе, што се ставља хлор у воду? Nisu dali nikakav argument,samo sibu :cheesy: Sto se tice hlora sad sam bas mislila da procesljam net. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 Hlorise se zbog dezinfekcije koliko ja znam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A5%D0%BB%D0%BE%D1%80 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 хлор: сем тога што је један од потребних елемената за уношење у тело. флуор: нисам за уношење у јавни систем водовода јер може човек да се трује прекомерним уношењем. а није ни нешто потребан елемент за тело, а може на толико другачијих начина да се уноси безбедно. поготово нисам за то јер само служи за чување зуба, колико сам прочитао до сад. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 samo mi se cini da je jedina prava mera za sve Bog tj. onako kako je on ostavio tj.sastavio. Sastavio je i coveka sa razumom. I ostavio ga sa razumom. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 ма то су само Ивица и аквиљо, не обраћајте пажњу, није им ни први ни последњи пут ... паметни су и образовани, ал ретко дају аргумент а да није прожет шибом. :P него, јел има још неко неки текст за прочитати? иначе, што се ставља хлор у воду? Bas sam se pitao kud se dede arhiadvokat. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 ма то су само Ивица и аквиљо, не обраћајте пажњу, није им ни први ни последњи пут ... паметни су и образовани, ал ретко дају аргумент а да није прожет шибом. него, јел има још неко неки текст за прочитати? иначе, што се ставља хлор у воду? Bas sam se pitao kud se dede arhiadvokat. eh... 0212_rolleyes Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 ма то су само Ивица и аквиљо, не обраћајте пажњу, није им ни први ни последњи пут ... паметни су и образовани, ал ретко дају аргумент а да није прожет шибом. него, јел има још неко неки текст за прочитати? иначе, што се ставља хлор у воду? Bas sam se pitao kud se dede arhiadvokat. eh... 0212_rolleyes то ти причам greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 иначе, што се ставља хлор у воду?Хлор се ставља зато што је јефтинији од флуора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 Ни Тесла не би био Тесла, да је тако мислио или још боље речено да је тако лако одустајао од размишљања, у смислу све је одгонетнуто, рашта још думати? 319.gif У Грацу, на студијама Тесли се родила идеја о стварању обртног поља. Када је једном од својих професора изложио идеју да би можда било могуће покретати мотор без четкица добио је следећи одговор: “Можда ће господин Тесла да уради велике ствари, али му сигурно неће успети да уради ово. То би било као кад би се једна константна привачна сила као што је гравитација преобратила у ротациону. То је перпетуум мобиле, немогућа идеја.” ... Али Тесла је више поверења поклањао својим сопственим инстинктима него знању свог наставника, и у пет следећих година у глави је конструисао и погонио различите типове једносмерних и наизменичних машина. Године 1880. пребацио се на Универзитет у Прагу, а наредне године запослио се код новоосноване телефонске компаније у Будимпешти. ЈЕДНОГ поподнева 1882. севнуло му је кроз главу решење за његов "немогући" мотор. Јасно је видео мотор без четкица и комутатора који се окреће у електричном вихору, тј. у магнетном пољу које производе две наизменичне струје ван синхронизације у односу једне на другу. Тесла је штапом у песку нацртао шеме за индукциони мотор који ће он представити пред АИЕЕ шест година касније. О томе сам Тесла говори: "Негде дубоко у свести налазило се решење, али још нисам могао да нађем начин да га изразим. Једно поподне, које ћу увек памтити, уживао сам у шетњи по градском парку са својим пријатељем и рецитовао поезију. У то време знао сам напамет целе књиге, од речи до речи. Једна од њих је и била Гетеов Фауст. Сунце које је залазило подсетило ме на чувени одломак: "Дан је при крају; оно, све даље сија, хита да други оживљава свет, О, што ме крила не дигну са тла, па за њим, вечно, да управљам свој лет! Дивног ли сна док оно доле креће! Ах, куда лете крила бестелесна, телесна крила винути се неће!" Док сам изговарао ове надахњујуће речи, синула ми је идеја, и у тренутку сам открио истину. Штапом сам нацртао дијаграм у песку, који је мој пратилац савршено схватио и који сам шест година касније изложио у своме говору у Америчком институту електроинжењера. Слике које сам видео биле су чудесно оштре и јасне и имале чврстину метала или камена, у толикој мери да сам му рекао: "Погледај мој мотор. Пази како ћу сада да га покренем у супротном смеру." Не могу да опишем своја осећања. Да је Пигмалион видео своју статуу како оживљава, не би могао бити потресенији. Хиљаду тајни природе на које сам могао да набасам, дао бих за ову једну тајну, коју сам од ње отео, упркос свим чудима и опасностима за свој опстанак." „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука