Давидова Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 Разлика је очигледна. Кич је оно што није лепа уметност без обзира колико се некоме допадао. Ово је само једно поређење. Ратко :( је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 Hvala na objašnjenju.Naravno da sam znala koja je kič,ali otišla si u krajnost postavljajući fotku sa vrištećim kičom.Rekoh da postoje nijanse čak i u kiču.Ali smatram da o ukusima ne treba raspravljati.Ono što je tebi lepo,meni možda nije i obrnuto.Koliko ljudi,toliko i ukusa i poimanja lepog. Meni je kič ( ali ne onog tipa kao tvoja vrišteća fotka) izuzetno lep.Poimanje lepog je širok pojam.Ova tema je otišla u krajnost,odnosno van teme.Tako da ovo o kiču više nema smisla ovde raspravljati. 1000000001010 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 Разлика је очигледна. Кич је оно што није лепа уметност без обзира колико се некоме допадао. Ово је само једно поређење. A sta je po tebi ovde lepa umetnost? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 A ko kaže da umetnost mora da bude lepa,kičeraja u umetnosti ima ihahaaaj,tako da se ja ne bi usudila da generalizujem umetnost,a isto tako i kičeraj.Svako po svom ukusu i bez osude,jer uvek polazim od sebe. Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 О кичу, да не трошим тастатуру и не заузимам место. Клик Виђала сам и кич крстиће. :rolleyes: Ратко :( је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 Milice,ne radi se o definicijama bilo kakve vrste,radi se o ukusima ljudi,bili oni kičasti ili ne.Spamujem temu,tako da se neću više uključivati u ovakvu vrstu konverzacije. 1000000001010 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 A sta je po tebi ovde lepa umetnost? Свака у којој одсуствује и најмањи траг комерцијалног. * * * или Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Септембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2011 Благодарник је нешто сасвим друго, одлично снабдевен са завидним избором књига и осталих ствари. Топло препоручујем. prstgore И ја Што се кича тиче,то је релативан,да не кажем растегљив појам... Имају и привесци за мобилни,православни. То је кич,као и минђуше са православним иконама. Е сад можда то некоме није кич... Али бројанице које су са неком ценом - небу под облаке,јесу проблематичне....бар мени. Давидова је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mrvica ex SANJA Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Meni kad pukne kanap odem u moju parohijsku crkvu da kupim medaljon nekog sveca koji uglavnom visi na lepom crnom kanapčetu. OndaK skinem taj kanapčić i okačim na njega krst. Da li treba da napomenem da u mojoj fioci imam oko pet-šest medaljončića raznih svetaca? Kad budu prestali prodavati te medaljone, ja ću da odem u Optiku i ima da kupim kanap za naočare ^-^ 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 ја сам свој крстић купила пре сигурно 5 година минимум у Сланцима. Квасим га и у слаткој и у сланој води и јоше је читав. Зато сам један што сам добила са Хиландара посејала негде на морском дну нашег Јадранског мора Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pravnik Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Mожда питање није постављено на правом мјесту, али дешава се да изгубимо бројаницу или крстић који носимо око врата. Међутим, када желимо да купимо нову бројаницу (из било ког разлога или је ова коју носимо дотрајала) или крстић, шта учинити са оном бројаницом или крстићем који смо до тада носили? Је ли неко зна можда? Православна цркво наша драга, надо свију нас, у теби је Црногорац нашао свој спас! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mrvica ex SANJA Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Ja ih ne gubim često ali imam problema sa kanapčićem. Nedavno sam bila kod frizera i vidim nešto mi čudno oko vrata, kad ono krst mi upao u majicu. Svaki put ga ufatim ako padne ali su mi ti kanapi nešto slabi iako ne nosim krst od pet santima kao Zosketov drug... Inače, kad se kupam skidam ga obavezno. Isto tako kad radim vežbe- ne podnosim da tad imam nešto oko vrata. Na moru ga skidam kad sam na plaži a kad se vratim u apartman Jopet ga stavim...i takoc... :unsure: 0909_sport Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mrvica ex SANJA Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Mожда питање није постављено на правом мјесту, али дешава се да изгубимо бројаницу или крстић који носимо око врата. Међутим, када желимо да купимо нову бројаницу (из било ког разлога или је ова коју носимо дотрајала) или крстић, шта учинити са оном бројаницом или крстићем који смо до тада носили? Је ли неко зна можда? Koliko ja znam, ne smeš da bacaš stare i dotrajale brojanice ili krstiće jer je to greh.To se čuva negde u fioci ili se odnese u crkvu ali ne sme da se baca. Ja svoje držim u noćniku. Nekoliko puta sam bacila krst i brojanicu i izdešavalo mi se svašta nešto...ne bih ti to nikako preporučila. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antoneta Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Hvala na objašnjenju.Naravno da sam znala koja je kič,ali otišla si u krajnost postavljajući fotku sa vrištećim kičom.Rekoh da postoje nijanse čak i u kiču.Ali smatram da o ukusima ne treba raspravljati.Ono što je tebi lepo,meni možda nije i obrnuto.Koliko ljudi,toliko i ukusa i poimanja lepog. Meni je kič ( ali ne onog tipa kao tvoja vrišteća fotka) izuzetno lep.Poimanje lepog je širok pojam.Ova tema je otišla u krajnost,odnosno van teme.Tako da ovo o kiču više nema smisla ovde raspravljati. 1000000001010 Хехе, ово ме је подсетило на једног мог професора... ексцентричан лик, али јако интересантан и учен човек, у последње време сам га виђала и у цркви... Каже он нама једном а пропо шунд музике коју данас слушамо, безвредних ствари које нас интересују, или уопште стила живота који водимо - "Да, тачно је, о укусима са не расправља... а ја додајем и - под условом да имаш укус..." у то време ми је то било јако симпатично и смешно... још нам је рекао да је према најновијој естетској дефиницији - лепо оно што је ретко... (тад ми је пало на памет да има ту неког основа... замислите колико смо сви ми онда лепи, кад нас је Господ створио не само као ретке, већ као јединствене, непоновљиве...) Крстићи су мени згодни уколико су сребрни, или од неког тако племенитог метала - не морају да се скидају ни због слане воде, нити уопште због честог квашења, не мењају боју, не рђају, не кидају се при уобичајеним активностима... уклапају се и уз елегантнију тоалету, тако да могу стално да се носе и свуда... са друге стране, дрвени су можда мало лепши, јер су скромни и делују једноставно, рустично... али се лако уништавају због абразивног дејства воде, барем је моје искуство такво (некад ми конопчић добије и мирис влаге)... али зато могу и чешће да се мењају: сваке сезоне - нови крстић, хехе... шалим се мало... "Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ОбришитеМојНалог Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Направили сте грешку у називу теме, никако не може ЗА ОКО ВРАТА... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука