Јаков. Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Mislim da se većina ovde na forumu izjašnjava o Rimokatoličkoj crkvi kao o instituciji koja sa izvornim hrišćanstvom ima samo ime, ali ne i suštinu. Znači Rimokatolička crkva nije Crkva. Dobro.. Pitanje koje želim da postavim (samo pravoslavnima) jeste, kako objašnjavaju čuda (ako su to čuda) koja se dešavaju kod rimokatolika. 1. isticanje krvi iz nekih kipova Djevice Marije 2. stigmatizam (pojavljivanje takozvanih Hristovih rana na telu pojedinih ljudi) 3. delimična netruležnost tela nekih crkvenih ljudi 4. Ukazivanje Djeve Marije pojedinim osobama (Fatima) ....sve ostalo čega se nisam trenutno setio.. Ako se priznaju ove stvari kao validan vid Bogojavljanja rimokatoličkim vernicima, da li to znači da je i RKC ipak Crkva? Ili to biva po milosti Boga i ako RKC nije Crkva? Ili opet nešto treće... Samo mi recite svoje mišljenje bez nekog mozganja preteranog (tipa rekao taj i taj episkop). Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SveCovek Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Gospod nije diskriminator, cuda se pojavljuju i u budizmu, hinduizmu, islamu pa i kod protestanata, gde god je potrebno, gde ima ljubavi, dobrote, nevinosti, postenja. Cuda nemaju veze i ne dokazuju Crkvenost icega, ona se povezuju sa ljudima i njihovom licnosnom odnosu sa Bogom. Ako se kajes, onda i volis, a ako volis onda si vec Boziji... ljubavlju se sve iskupljuje sve se spasava... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Zaista ne znam ni za jedno čudu u Islamu, Hinduizmu, Budizmu, pa i kod protestanata...Možda ih ima, ali stvarno nikad nisam čuo da su tamo mrtvi ustajali, da su slepi progledali, da postoje mesta gde se narod isceljuje od svojih bolesti.... Možda ima, ali ne znam. Čini mi se da bi se ta bratija iz nabrojanih religija svakako dičila takvim ljudima i takvim mestima i takvim događajima, da postoje ili da su se neka čuda dešavala... A onda teško da ne bih čuo za neka čuda i kod njih. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Мислим да је то демонско чудо,да замажу очи верницима да мисле да је то права црква..лако ђаво превари људе.То је за РКЦ,за остала чуда не знам,осим за Ислам,где птице изговарају име Алаха,где на поврћу пише Алах на Арапском или на небу алах,или на руци изрезано алах,а о тим чудима може мала беба да сведочи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Мислим да је то демонско чудо,да замажу очи верницима да мисле да је то права црква..лако ђаво превари људе.То је за РКЦ,за остала чуда не знам,осим за Ислам,где птице изговарају име Алаха,где на поврћу пише Алах на Арапском или на небу алах,или на руци изрезано алах,а о тим чудима може мала беба да сведочи. smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif 319.gif 0102_laugh smej.gif ekstra clapc clapc clapc 0102_laugh smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Мислим да је то демонско чудо,да замажу очи верницима да мисле да је то права црква..лако ђаво превари људе.То је за РКЦ,за остала чуда не знам,осим за Ислам,где птице изговарају име Алаха,где на поврћу пише Алах на Арапском или на небу алах,или на руци изрезано алах,а о тим чудима може мала беба да сведочи. smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif 319.gif 0102_laugh smej.gif ekstra smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif clapc clapc clapc smej.gif smej.gif Тек сад видим како сам се јадно изразио 0102_laugh smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Ima Allahovo ime na paradajzu.. i kupusu. 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Pitanje koje želim da postavim (samo pravoslavnima) jeste, kako objašnjavaju čuda (ako su to čuda) koja se dešavaju kod rimokatolika. Na isti način kao i čuda koja se dešavaju u našoj Crkvi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SveCovek Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Zaista ne znam ni za jedno čudu u Islamu, Hinduizmu, Budizmu, pa i kod protestanata...Možda ih ima, ali stvarno nikad nisam čuo da su tamo mrtvi ustajali, da su slepi progledali, da postoje mesta gde se narod isceljuje od svojih bolesti.... Možda ima, ali ne znam. Čini mi se da bi se ta bratija iz nabrojanih religija svakako dičila takvim ljudima i takvim mestima i takvim događajima, da postoje ili da su se neka čuda dešavala... A onda teško da ne bih čuo za neka čuda i kod njih. Dizao je mrtve i lecio jos Pitagora, Apolonije iz Tianae itd. ako se dobro secam. verovatno je bilo svedocenja i pre njih.A Indija je je sva cudo, duhovno na visem stupnju od nas, http://www.rastko.rs/svecovek/duhovnost/vlnikolaj/vlnikolaj-indijska_pisma.html procitaj par neces se pokajati. Sto se tice info. o cudima imas na netu ako te zanima. Ali to je sve vrlo neprovereno, isto ces naci svedocenja stotina ljudi koji su videli cudoviste iz Loh Nesa i onih koji su oteti od strane vanzemaljaca radi eksperimenata :291291291: treba naci ljude pa pricati uzivo. Мислим да је то демонско чудо,да замажу очи верницима да мисле да је то права црква..лако ђаво превари људе.То је за РКЦ,за остала чуда не знам,осим за Ислам,где птице изговарају име Алаха,где на поврћу пише Алах на Арапском или на небу алах,или на руци изрезано алах,а о тим чудима може мала беба да сведочи. kriminalac ni demoni nisu kao sto su nekad bili, kriza i kod njih, sad prave cuda 0205_whistling Ako se kajes, onda i volis, a ako volis onda si vec Boziji... ljubavlju se sve iskupljuje sve se spasava... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Mislim da se većina ovde na forumu izjašnjava o Rimokatoličkoj crkvi kao o instituciji koja sa izvornim hrišćanstvom ima samo ime, ali ne i suštinu. Znači Rimokatolička crkva nije Crkva. Dobro.. Pitanje koje želim da postavim (samo pravoslavnima) jeste, kako objašnjavaju čuda (ako su to čuda) koja se dešavaju kod rimokatolika. 1. isticanje krvi iz nekih kipova Djevice Marije 2. stigmatizam (pojavljivanje takozvanih Hristovih rana na telu pojedinih ljudi) 3. delimična netruležnost tela nekih crkvenih ljudi 4. Ukazivanje Djeve Marije pojedinim osobama (Fatima) ....sve ostalo čega se nisam trenutno setio.. Ako se priznaju ove stvari kao validan vid Bogojavljanja rimokatoličkim vernicima, da li to znači da je i RKC ipak Crkva? Ili to biva po milosti Boga i ako RKC nije Crkva? Ili opet nešto treće... Samo mi recite svoje mišljenje bez nekog mozganja preteranog (tipa rekao taj i taj episkop). Ima u Napulju takodje jedno cudo. Cuvaju krv u flasici,sveca, zastitnika Napulja , ne secam se koji je, i ta krv je nekih godina tecna, a drugih ne. Veruje se da kada je tecna da je ta godina dobra za Napulj. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Ima Allahovo ime na paradajzu.. i kupusu. 1000000001010 Pa na paradajzu je to stvarno čudo, kupusu je to svejedno šta na njemu piše, pogotovu ako ćeš da ga kiseliš a na karfiolu po tome može bit ispisan i cijela sura od Kurana kad smo već kod toga sudeći prema tome kako karfiol izgleda. Još malo pa će biti sasvim dovoljno zaći na tržnicu među povrće ako hoćeš da si kupiš Kuran, i ne moraš odmah sve, kupiš dva tri poglavlja ili glavice pa kod kuće s povećalom studiraš šta tamo sve piše! Kad si s tim gotov tak vrneš u lonac a sljedeći put opet na pijacu po sljedeće poglavlje! Vrlo praktično a ekološki! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Ima Allahovo ime na paradajzu.. i kupusu. 1000000001010 Pa na paradajzu je to stvarno čudo, kupusu je to svejedno šta na njemu piše, pogotovu ako ćeš da ga kiseliš a na karfiolu po tome može bit ispisan i cijela sura od Kurana kad smo već kod toga sudeći prema tome kako karfiol izgleda. Još malo pa će biti sasvim dovoljno zaći na tržnicu među povrće ako hoćeš da si kupiš Kuran, i ne moraš odmah sve, kupiš dva tri poglavlja ili glavice pa kod kuće s povećalom studiraš šta tamo sve piše! Kad si s tim gotov tak vrneš u lonac a sljedeći put opet na pijacu po sljedeće poglavlje! Vrlo praktično a ekološki! Allah znači Bog tako da to i nema automatsku vezu sa kuranom.I u šalama treba imati granicu Zayrone. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 "Događaj koji ću opisati desio se u malom selu, koje je smešteno u brdima jednog od Kanarskih ostrva, na jugozapadu Španije. Ovo, nekad srećno selo, postalo je neobično tiho preko noći. Narod bi šaputao čim zađe sunce. Niko više nije izlazio u noćnim satima i uveče se više nije čula pesma. Strah je stegao srca seljana. Radnje i trgovine su zatvarali u rano popodne. Sused je susedu govorio: “Dođi sutra, bolje sad požuri kući, već je skoro mrak”. Zlo je došlo u selo. Čak su i životinje bile preplašene. Neobični, vanzemaljski glasovi, čuli su se iz kuće udovice Karmen Montez, veoma odane kćeri rimokatolicizma. Karmenine noći su se pretvorile u noći užasa. Kroz šapat, seljani su se pitali da li mrtvi zaista hodaju ovim usamljenim ulicama. Karmen je upalila sveću i počela da se moli devici Mariji da se noćas ova užasna sila ne vrati. Međutim, srce je počelo da joj lupa, a znoj da izbija na čelo. Kada se okrenula, osetila je hladnoću po kičmi. Mogla je čuti kako se ulazna vrata polako otvaraju. Ta ista vrata je ona pažljivo zaključala pre zalaska sunca. Sila se vratila. “Sveta majko!” - uzviknula je Karmen - “Ja čujem lance kako se vuku po podu!” Karmen je već posetila svog sveštenika i tražila pomoć. Ispričala mu je kako je bilo užasno to što je doživela u svojoj kući, kako se čulo urlanje i vrištanje u mraku. “Mi verujemo” - odgovorio je sveštenik - “da je ovo urlanje mučenje vaše rodbine u čistilištu. Oni traže da se održi više misa i da se upali više sveća, da bi se olakšalo njihovo mučenje. Oni osećaju agoniju svojih patnji. Vi im možete pomoći da se to zaustavi.” “Ah, oče!” - nastavila je Karmen - “mi smo veoma siromašni, možete li da nas razumete? Ja ću nastojati... oče!” Mnogo misa je bilo održano, ali to nije prestalo, već je postajalo svakim danom sve gore i gore. Cela porodica je bila prestrašena, osim Margarete, koja je spokojno sedela u svojoj sobi i molila krunicu. Margareta je studirala da postane karmelićanka (katolički red koji sebe naziva “braća blažene device Marije”). Ali, vratimo se nekoliko godina unazad, kada, u stvari, ove noći užasa počinju. Karmen Montez je imala trinaestogodišnju ćerku koja je patila od nekontrolisanih epileptičkih napada. Doktori su joj rekli da nema leka za malu Margaretu. Karmen je odvela dete u jedno od svetilišta device Marije i dala zavet da će, ako sveta devica izleči njeno dete, nastojati da mala Margareta postane opatica u karmelićanskom redu. Dok se ona molila kipu device Marije, na Margaretu je sišla neka čudna sila. Napadi su potpuno prestali. Doktori su bili zapanjeni. Mala Margareta se oporavila. To je bilo zaista čudo izlečenja i Karmen je za to dala slavu devici Mariji. Toga dana kada je Karmen htela da obuče Margareti novu smeđu karmelićansku haljinu, da bi videla kako joj stoji, neka sila ju je snažno udarila, slično divljem orkanu. Ta sila je rušila sve po kući. Seoski sveštenik je bio u nevolji zbog ne-katolika u selu koji su znali za nevolje Karmen Montez. On je očajno želeo da se desi čudo kako bi se pokazala sila njegove crkve i oslabili ne-katolici. Stoga je pozvao svoju biskupiju i molio da neko dođe i pomiluje duše mrtvih iz čistilišta, da bi napustili Karmeninu kuću. Ja sam određen da mu pomognem. Sve sam prip- 39 remio za isterivanje duhova - egzorcizam, kroz posvećenje hostije, održavši prikladnu misu. Jednog dana, tokom isterivanja duhova - egzorcizma, kao da se bes pakla oslobodio u kući Karmen Montez i ta sila je počela bivati sve jača i jača. - “Ja ne mogu opstati ovde” - vikala je Margareta. - “Pomozite nam!” - tražila je majka. Sve se to događalo dok je lokalni sveštenik bio pred njihovim vratima. On je bio upozoren da me pričeka, jer su me zamolili da mu pomognem, pošto sam kao jezuita bio obučavan za egzorcizam - isterivanje duhova i sve ostalo što je u vezi s tim. Međutim, pošto su sveštenika molili da im što pre pomogne, otišao je sam bez mene. Pokušavao je da otvori vrata, ali čim je dohvatio kvaku, nešto je zapelo. Vrata su se zatim digla u vazduh i sila ga je uvukla kroz otvor za vrata u kuću. Zatim su se vrata zalupila, a oni napolju su čuli vrisak svog sveštenika. Kada sam stigao u selo, umesto da nađem sveštenika, sreo sam njegovog pomoćnika. Pitao sam ga gde je sveštenik. - “Upravo je otišao napred i čeka na nas, oče Rivera!” - “Ne sviđa mi se to. Trebalo je da me sačeka ovde” - rekao sam. Procesija je krenula od crkve do kuće Karmen Montez. Kada je narod video kako nosimo svete predmete rimske crkve u obliku krsta, ceo saobraćaj je stao u strahopoštovanju. Znali su da je ili neko umro, ili je to zbog isterivanja duhova. Narod je izašao iz svojih automobila i kleknuo. Prekrstili su se, pošto su verovali da sam Isus Hrist prolazi ispred njih u obliku tog malog predmeta (hostije). Bojali su se da ne uvrede hostiju - boga, sveštenike ili svoju crkvu. - “Gde je sveštenik?” - pitao sam. - “On je unutra,” - reče pomoćnik. - “Daj mi odmah svetu vodu!” U međuvremenu, kuhinjsko suđe je letelo napolje kroz razbijene prozore. Čuo se glas: - “Bože, pomozi nam, Sveta Majko!”. - “Idemo unutra” - rekoh. - “Ja se bojim, oče!” - reče pomoćnik. - “Ne brini, samo me sledi.” - “Oče Rivera, gledajte! Vrata se otvaraju!” - primeti pomoćnik. Sveštenik je izleteo napolje naglavačke obliven krvlju. - “Da li je mrtav? Sveta majko Božja! On je mrtav, razrezan na komade, kao da ga je neko britvom razrezao. Vi ne smete ući!” - vikao je pomoćnik u strahu. - “Ja moram!” - odvratio sam. - “I vi ćete biti ubijeni!” Jedna nevidljiva sila me je uhvatila i kroz otvor vrata uvukla u kuću. Narod je prestrašeno govorio da sam otišao u smrt. Počeo sam da se vrtim kao čigra, do plafona. Neko je svukao s mene svu odeću i iscepao je na komade. Unutrašnja scena je bila užasna, prava noćna mora. Ćerke Karmen Montez su bile čas na podu, čas su letele po vazduhu velikom brzinom, povraćajući neku zelenu materiju. Međutim, sila čak ni u svom punom besu nikada nije došla blizu Margarete. Čuo sam i vrisak i smeh. Divlji vetar je lomio, nosio nameštaj i stvari svuda po sobi. Stolice su se raspadale. Konačno sam pao na pod koji je bio pokriven penom i zelenom sluzi. Kada sam pokušao da blagoslovim kuću svetom vodom, Margaretina tetka je iznenada vrisnula: - “Oče, vi nemate krst”. Istegnula se preko poda i zgrabila neke makaze, te je oblikovala krst od njih. Sila je 40 odmah prešla u drugu sobu. U tom trenutku su svi moji pomagači ušli kroz prednja vrata. Zgrabio sam krst i započeo latinsku molitvu. Tek što sam se počeo moliti, devojke su pale na pod. Čula se galama, vrisak i smeh. Ja sam onda uzeo hostiju - “Božji kolačić”, i dao prvo Margareti, pošto je ona bila centar sve ove aktivnosti. Potom sam svim prisutnima podelio hostiju. Glasovi su polako iščezavali. Najzad je “sila” otišla. Kuća je nakon svega izgledala kao klanica. Da li su to zaista bile duše mrtvih? Ne! To su bili demoni. Da li su hostija i krst stvarno isterali tu “silu”? Ne! To je sve bio demonski mudri plan da bi narod sve više i više verovao svojim sveštenicima za zaštitu, a to će ih koštati njihovih života. Pobunjeni anđeli ili demoni postali su armija zlih duhova. Oni su sposobni, lukavi, inteligentni i moćni. Da bismo bolje razumeli njihovo delovanje, potrebno je da se vratimo u prošlost. Demonski cilj je da se razvije okultni religiozni sistem i da se kroz njega kontroliše svet - sistem u koji će narod verovati, ubijati za njega i čak biti voljan i umreti za njega. Da bi predstavili svoj sotonski sistem svetu, demoni su upotrebili dvoje ljudi u Vavilonu: Semiramidu i Nimroda. Semiramida se udala za Nimroda, svog rođenog sina. Prvi grad građen nakon Potopa je bio Vavilon. Demoni su u njemu podigli svoje predstavništvo ili predsedništvo. Semiramida je bila kraljica Vavilona, a Nimrod je vodio narod u pobuni protiv Boga. Demoni su tu postavili temelj za svoju religioznu mašinu, kojom će suzbijati Božji rad i poslati milione naivnih ljudi u smrt i večnu propast. Evo kako je to postignuto kroz Semiramidu. Ona je bila moćna i vrlo lepa veštica, potpuno predana demonima. Oni su joj davali mnoge ideje. Semiramida je podsticala čovečanstvo na pobunu protiv Božjeg zakona ženidbe. Ona je osnovala celibat, koji je bio religiozni pokrivač preljubočinstva, bluda, homoseksualizma, sodomizma i lezbejstva. Odatle potiče rimokatolički celibat. Celibat navodno čini sveštenika svetim. Danas, kao i u vreme Semiramide, rimokatolici veruju da je sakrament svetog reda - celibat, viši nego sakrament ženidbe. Tako demonsku tradiciju stavljaju iznad Božje naredbe. Opatice su bile hramske prostitutke, služeći sveštenicima upravo kao i danas. Tada su one bile nazvane - vestalske device. Danas su one “nevesta Hristova”. Ova institucija je osnovala ispovedaonicu, da bi lakše zavirila u tajne svojih sledbenika. Narod se bojao svojih sveštenika, bojali su se da ne budu ucenjeni. Demoni su voleli ovu ideju. I u budućnosti oni će koristiti ispovedaonice da uništavaju narode." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Ima Allahovo ime na paradajzu.. i kupusu. kraljica Pa na paradajzu je to stvarno čudo, kupusu je to svejedno šta na njemu piše, pogotovu ako ćeš da ga kiseliš a na karfiolu po tome može bit ispisan i cijela sura od Kurana kad smo već kod toga sudeći prema tome kako karfiol izgleda. Još malo pa će biti sasvim dovoljno zaći na tržnicu među povrće ako hoćeš da si kupiš Kuran, i ne moraš odmah sve, kupiš dva tri poglavlja ili glavice pa kod kuće s povećalom studiraš šta tamo sve piše! Kad si s tim gotov tak vrneš u lonac a sljedeći put opet na pijacu po sljedeće poglavlje! Vrlo praktično a ekološki! Allah znači Bog tako da to i nema automatsku vezu sa kuranom.I u šalama treba imati granicu Zayrone. Allah ne znači Bog, to znači samo na arapskom napisano ako već pišemo. Isto kao što je vama pravoslavnima zabranjeno sasluživat i molit se s inoslavnima tako je muslimanima zabranjeno lingvisrtički "općit" s drugim narodnim jezicima osim arapskog u naboženske svrhe pa zaista ta grafema Allah napisana latinicom dok se ne izgovori naglas ne znači ništa! SAMO OVO ZNAČI BOG: الله Osim toga ja sam jednako kritičan i prema takvim nazovi čudesima u hrišćanstvu, Bogorodica ili dokonce sam Hrist se pojave ovdje ili ondje u nekakvom meteorološkom ili prirodnom ukazu! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Мислим да је то демонско чудо,да замажу очи верницима да мисле да је то права црква..лако ђаво превари људе.То је за РКЦ,за остала чуда не знам,осим за Ислам,где птице изговарају име Алаха,где на поврћу пише Алах на Арапском или на небу алах,или на руци изрезано алах,а о тим чудима може мала беба да сведочи. bendoff bendoff bendoff клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука