Jump to content

Debata: Katolička crkva je sila dobroga u svijetu?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Podledajte na youtube-u kao playlistu od 5 snimaka -

Malo je reći da su ih ateisti počistili u debati...

Rezultati glasanja publike prije i poslije debate:

Da li je katolička crkva sila dobroga u svijetu?

Prije            Poslije        Promjena

Da                    678             268             -410

Ne                  1102            1876           774

Neopredjeljeni   346               34

Подели на овим сајтовима

• Одговори 81
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Dobra debata.

Spooky imamo ovde jednu temu gde inace stavljamo debate:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7924.0.html

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Živo me interesuje zašto je temema debate baš katolička crkva?

Zato!

Sú katolíci kresťania? Jesu li katolici uopšte hrišćanima?

Ján 8:31-32 A poznáte pravdu a pravda vás vyslobodí.

Otkg3zapa_8

Prosím aby si uvažoval, a zvážil svoje cesty ak si katolík. Spása nieje založená na náboženskom systéme ale na jednej, jedinej osobe--Ježišovi Kristovi.

● Križiacke výpravy: Výzva pápeža Urbana II. z 27. novembra 1095 priniesla smrť viac ako miliónu ľudí strašným spôsobom. Urban bol 14.7.1881 vyhlásený za "svätého". Toto bola len jedna zo 7 križiackych výprav, ktorých obete sa odhadujú na 22 miliónov ľudí

● Počet obetí cirkevného honu na čarodejnice, ktorého výbežky dosiahli až 19. storočie, sa odhaduje na minimálne 40.000 až 80.000 ľudí.

● Počet obetí Inqvizície sa odhaduje až na 9 miliónov ľudí.

● Dobytie Ameriky prevažne katolíkmi stálo život za 150 rokov okolo 100 miliónov ľudí. Katolícky teológ Leonardo Boff nazýva dobytie Ameriky najväčšou genocídou všetkých čias.

Výnimočne podlo a surovo postupovala rímsko-katolícka cirkev vždy proti Prakresťanom, ktorí namiesto zločinov kňazského kultu uprednostňovali život podľa Desatora prikázaní a Kázne na vrchu Ježiša, toho Krista. Títo boli brutálne prenasledovaní, mučení, trýznení a vyvraždení, už či to boli Markionitovia, Paulikiani, Manikejci, Katarovia alebo Albigejci, Bohumilovia, prívrženci Savonarolu, Waldensovci, Husiti a iní. Na všetkých rímsko-katolícka cirkev vykonala svoju dogmatickú úlohu odstránenia.

DESAŤ BOŽÍCH PRIKÁZANÍ

Druhé prikázanie : Neurobíš si vyrezávanú modlu, ani podobu ničoho, čo je na nebi hore, čo je na zemi dolu, alebo čo je vo vode pod zemou.Nebudeš sa im klaňať, ani im slúžiť !

Onda u naslovu radije pridajte odmah i sebe, pravi i potpun naslov bi imao glasiti:

Da li su katolici i pravoslavni uopšte hrišćanima!  Jer to se odnosi i na vas kjoji ste prema Dušanovom zakoniku odsijecali jezike bogumilima i zbog čega su najviše Sveti Simeon Mirotočivi i njegov preblaženi sin Sveti Sava Srpski I KOD NAS KATOLIKA štovani kao svetitelji.

Kod nas je još važniji sam Stefan Nemanja njegov otac jer on je u tome potiranju jeresi bio prvim a Sveti Sava ga je u tom chvala Bogu samo dalje nasljedovao kao vjerni sin svog oca i svoje matere Svete Hrišćanske Crkve i zato su oba kod nas uvažavim kao svetiteljima. Sveti Sava i zvanično u najstarijoj slavenskoj hrišćanskoj dijecezi na svijetu i najstarijoj slavenskoj hrišćanskoj  Crkvi na svijetu. Olomoucka dijeceza - Velehradska katedra svetog Metodija i českomoravska Crkva katolička. Ako radujete tome kako su ti ateisti "rasturili" katolike onda stvarno ne znam koga su rasturili, mislite da je naš Bog naprotiv ateistima nečim drugim nego vaš, naš Isus Hrist i Duh Sveti nečim drugim nego vaši a naša Blažena Djevica i Bogorodica Marija nečim drugim nego vaša Prisnodjeva Marija Theotokos a na kraju naše Sveto Pismo - Jevanđelje nekakvo drugačije nego vaše! Chvala na podršci! Mi vas podržavamo u tom što je za sve hrišćane dobro a vi nas u NIČEMU! CHVALA! CHVALA! CHVALA!

A evo sad pa čitajte i veselite se!

Baš krasan smisao po crkvenost i eklisiologiju!

:drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Na osnovu čega si ti zaključio da se ja veselim?

To je napisano i namjenjeno Spooky-ju i svim eventualnim "veseliteljima",

ni u kojem slučaju razumnim i produhovljenim srpskim pravoslavim hrišćanima!

Kao reakcija na ovo:

Подели на овим сајтовима

Mislim da onaj glumac nije ateista već veruje u nešto.

Dragi Dejane, nisam još ni vidio taj video a s tim mojim pasivnim znanjem engleskog će mi trajat nekoliko sedmica da ga dešifrujem. Ono što je mene najviše uznemirilo je ta konstatacija s kojom se neko, bilo tko od pravoslavaca može poistovjetiti ili složiti i s njim tim videom ili tom raspravom saglasan, zadovoljan ili spokojen biti, dakle:

Ja za svojih  48 g godina ne pamtim da sam tako nešto slično pročitao o pravoslavnoj Crkvi u katoličkom tisku, knjigama i slično! A zato što je nama važnija Crkva nego sva lukavština svjetska (i đavolska naravno)! I ne zato što si mislimo da bi neki ateista to mogao sposoban biti k tomu da je: "malo reći da su ih ateisti počistili u debati..." pa i kad bi se radilo to o pravoslavcima ili protestantima! Zaista čudnim pravoslavcima bi bili ti koji bi se k tomu još "veselili"!???? Zanimljivo baš!

Подели на овим сајтовима

Dragi Dejane, nisam još ni vidio taj video a s tim mojim pasivnim znanjem engleskog će mi trajat nekoliko sedmica da ga dešifrujem. Ono što je mene najviše uznemirilo je ta konstatacija s kojom se neko, bilo tko od pravoslavaca može poistovjetiti ili složiti i s njim tim videom ili tom raspravom saglasan, zadovoljan ili spokojen biti, dakle:

Ja za svojih  48 g godina ne pamtim da sam tako nešto slično pročitao o pravoslavnoj Crkvi u katoličkom tisku, knjigama i slično! A zato što je nama važnija Crkva nego sva lukavština svjetska (i đavolska naravno)! I ne zato što si mislimo da bi neki ateista to mogao sposoban biti k tomu da je: "malo reći da su ih ateisti počistili u debati..." pa i kad bi se radilo to o pravoslavcima ili protestantima! Zaista čudnim pravoslavcima bi bili ti koji bi se k tomu još "veselili"!???? Zanimljivo baš!

A da udahneš duboko deset puta duboko pre nego što napišeš ovakav emotivan post? Ja koji sam to napisao sam ateista - tako da ne kontam što si se toliko okomio na "braću" pravoslavce... Uostalom ne mislim da postoji bitna razlika između jedne i druge crkve u ovakvim stvarima - katolička crkva je samo veća i bila je na centru zbivanja pa je imala više prilike da gluposti uradi u proteklim vjekovima...

A što se tiče tog komentara kako su ih ateisti počistili - nisam mislio da vređam ili bilo šta slično - već je to prosto jedini komentar koji izlazi iz rezultata glasanja... Napominjem - preko 2000 ljudi je glasalo - a ionako loši rezultati o pitanju debate po katolike su drastično pokvareni poslije debate...

P.S. Ako ne razumjete engleski - imate transkript na http://www.amindatplay.eu/2009/12/02/intelligence%C2%B2-catholic-church-debate-transcript/ pa možete koristiti neki od internet servisa za prevod u razne jezike (http://translate.google.com/?hl=sr#) - evo vam odmah i link na prevedeni tekst na srpski http://is.gd/v5TFw9 (malo je "indijanski" prevod - posebno na početku ali mislim da se može u osnovi razumjeti - držite miš iznad teksta da pogledate original na engleskom)

Подели на овим сајтовима

Katolička crkva je u daljoj i novijoj istoriji počinila mnoge greške i sad ispašta zbog toga.

To je činjenica.

To nije nama pravoslavnima razlog za veselje jer smo zbog toga i mi u problemu do guše,naročito u evropi.

Подели на овим сајтовима

Katolička crkva je u daljoj i novijoj istoriji počinila mnoge greške i sad ispašta zbog toga.

To je činjenica.

To nije nama pravoslavnima razlog za veselje jer smo zbog toga i mi u problemu do guše,naročito u evropi.

Коју грешку? Што нисмо сјекли језике богумилима али смо због тог Светог Саву светим прогласили!

Хвала! algabacaju

Подели на овим сајтовима

To je činjenica.

Коју грешку? Што нисмо сјекли језике богумилима али смо због тог Светог Саву светим прогласили!

Хвала! greengrin

Pa eto i to vam je greška.

Priznajete svetitelja zato što je sekao ili podržavao sečenje jezika nekim drugim ljudima.

Onda nije ni čudno što ćete i Stepinca kanonizovati,on se veoma efikasno izborio sa šizmaticima  algabacaju

Подели на овим сајтовима

Uostalom ne mislim da postoji bitna razlika između jedne i druge crkve u ovakvim stvarima - katolička crkva je samo veća i bila je na centru zbivanja pa je imala više prilike da gluposti uradi u proteklim vjekovima...

Припази мало шта причаш, вређаш православце на православном форуму. Замолио бих те да се суздржиш од таквих ствари, за вређање Цркве се добија бан.

@Zayron: Зна се зашто је Немања прогонио богумиле, а то је зато што је богумилство захватило огроман прој племића, и претило је да уништи државу јер су они сматрали да је материја зло, и да је свака власт од Сатане, те би то уништило државу, а није Свети Сава секао језике богумилима, прећутно је прихватио... Запитајте се шта би данашња власт урадила револуционарима анархистима? Без обзира на велике симпатије које ја лично гајим према католицизму, знају се тачно многобројни греси Католичке Цркве. Навешћу само два: крсташки рат(ови) уопште (да не помињем оне који су уперени на православце), инквизиција...

Постављена сликаПостављена слика

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

To je činjenica.

Хвала! algabacaju

Pa eto i to vam je greška.

Priznajete svetitelja zato što je sekao ili podržavao sečenje jezika nekim drugim ljudima.

Onda nije ni čudno što ćete i Stepinca kanonizovati,on se veoma efikasno izborio sa šizmaticima  algabacaju

Ми признајемо светитеља зато што је био свет према тадашњим обичајима и законима!

Не зато што је "одсекавао језике" веђ зато што је бранио праву хришћанску вјеру,

али неки од вас већ 1000 година не знате шта је права вјера па се тога ни не можете сјетит!

Доказ тому је то твоје такво питање! Надам се да то не мислиш озбиљно!

greengrin

Подели на овим сајтовима

Ми признајемо светитеља зато што је био свет према тадашњим обичајима и законима!

Не зато што је "одсекавао језике" веђ зато што је бранио праву хришћанску вјеру,

али неки од вас већ 1000 година не знате шта је права вјера па се тога ни не можете сјетит!

Доказ тому је то твоје такво питање! Надам се да то не мислиш озбиљно!

Хришћанство се брани пацифистички, животом по Христу, а не насиљем и сечењем (некога или нечега некоме)!

Древни хришћани су екстремним пацифизмом одбијали било какво насиље, а данашњи све нешто туц-муц, па у самоодбрани је мањи грех тралала... Да ли се Христос бранио? Није ли рекао: "Ко се ножа лати, од ножа и страдава..."

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...