Jump to content

Debata: Katolička crkva je sila dobroga u svijetu?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pavelić je bio katolik, legitimni vođa hrvatskog naroda, papa je papa svim katolicima a ne samo "dobrim" katolicima.

Kako legitimni vodja majke ti? Pobedio na izborima?

Ako nije to bilo legitimno onda je to bila diktatura pod kojom su trpjeli kako Srbi tako i ostali! O tom moja rodbina zna dosta! Jedino što je na Srbe bila proglašena "sezona lova", druge su lovili od slučaja do slučaja, a Srbe već samo po imenu!

Na žalost, sasvim legitimno, Kvaternik je dobio izbore, u Kraljevini Jugoslaviji su bile zabranjene samo dve partije a to su ustaše i komunisti i one su bile u ilegali.

Kvaternik je pozvao Pavelića i dao mu mandat da sastavi vladu.

Po ugledu na Nemačku, jer je Nemačka uvek imala sjajne pravnike, i trudila se da najpre postavi zakon a onda po njemu da radi, Hrvati donose rasne zakone i "lov" može da počne.

Nemci su uvek donosili zakon, ma kako to apsurdno zvučalo i ti zakoni su obavezivali Nemce. Tako se država štiti od društvenoopasnog delovanja. U tome se ogleda i stabilnost pa i snaga jedne države.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 81
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Kongregacija za nauk vere mora da štiti učenje crkve, ali ne od laika ili naroda, već od učenih ljudi, kvalifikovanih, koji se suprostavljaju tom učenju.

To sam im ja objašnjavao više puta da je najviše oficijalno anatemisanaih oko 80 % svećenika, monaha, redovnika, opata, gvardijana, episkopa ili arhiepiskopa. I da se Crkva štitila time kako bi se znalo kad kome od njih a koji dan tačno (kojeg datuma) prestaje pravomoć u obnašanju svojih crkvenih dužnosti i prava - pravosnažnog služenja u Crkvi!

Подели на овим сајтовима

Kongregacija za nauk vere mora da štiti učenje crkve, ali ne od laika ili naroda, već od učenih ljudi, kvalifikovanih, koji se suprostavljaju tom učenju.

To sam im ja objašnjavao više puta da je najviše oficijalno anatemisanaih oko 80 % svećenika, monaha, opata, gvardijana, episkopa ili arhiepiskopa. I da se Crkva štitila time kako bi se znalo kad kome od njih a koji dan tačno (kojeg datuma) prestaje pravomoć u obnašanju svojih crkvenih dužnosti i prava - pravosnažnog služenja u Crkvi!

Да ли то значи, да по том рецепту треба СПЦ да спали Артемија на ломачи?!?

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

To sam im ja objašnjavao više puta da je najviše oficijalno anatemisanaih oko 80 % svećenika, monaha, opata, gvardijana, episkopa ili arhiepiskopa. I da se Crkva štitila time kako bi se znalo kad kome od njih a koji dan tačno (kojeg datuma) prestaje pravomoć u obnašanju svojih crkvenih dužnosti i prava - pravosnažnog služenja u Crkvi!

Pa koga je spalio današnji papa?

Pomalo suludo pitanje postavljaš.

Подели на овим сајтовима

Ma jok, dosta mu je uzet ključeve od stana, auta i od kuće a na penziju mu uvalit exekutora što vidim da se već uveliko radi na tom tim što je bio optužen! Ali pažnja, to isto se radi protiv vladici +Amfilohiju Radoviću i on se  može jednog jutra probuditi sa egzekutorskim nalogom na sve šta ima osim hlača, čarapa i cipela. To se desilo i našem nadbiskupu Puljiću u Sarajevu, jedva se nekako izvuče iz te mušafere! OMG!

Подели на овим сајтовима

Pa koga je spalio današnji papa? Pomalo suludo pitanje postavljaš.

Наравно да је сулудо, и наравно да Бенедикт XVI то не би урадио. Оно што хоћу да кажем да добар је циљ могуће постићи само уз добро средство.

Ma jok, dosta mu je uzet ključeve od stana, auta i od kuće a na penziju mu uvalit exekutora što vidim da se već uveliko radi na tom tim što je bio optužen! Ali pažnja, to isti se radi protiv vladici Amfilohiju Radoviću i on se  može jednog jutra probuditi sa egzekutorskim nalogom na sve šta ima osim hlača, čarapa i cipela. To se desilo i našem nadbiskupu Puljiću u Sarajevu, jedva se nekako izvuče iz te mušafere! OMG!

Добар је циљ могуће постићи само уз добро средство. Ето то је једино што хтедох рећи на овој теми, а око екуменизма има она друга. Нисам ја зурлот па да критикујем папу онако из чиста мира, неаргументовано...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Svako vreme ima svoje sredstvo.

Nekad su se oni koji su se protivili pravilima crkve, spaljivali, žigosali, unakazivali, danas je i pomisao na tako nešto kažnjiva.

Danas ima sredstava komunikacije i ono što se naziva u politici "kapacitet", prenosi se i na ovakvu vrstu sukoba. Za sada Artemije nema potreban kapacitet da bi nešto mogao da uradi u smislu pridobijanja više naroda na svoju stranu.

U vreme Dušana Silnog, ko to zna?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...