JESSY Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Цитат pa da... ali šta da ti kažem... na jednoj strani je o.Joil a na drugoj Jessy.... u startu gubiš.... 8084.gif kraljica vidiš recimo ovaj LazarD... on ti je stub pravoslavlja.... nazove ljude farisejima i to gospodom i smatra da pomaže crkvu i pravoslavlje... ubacio je par nazovi-činjenica i voz se zahuktava...tu-tuuuuuuuu ja imam slične ljude u svojoj okolini... strašno je kako oni pričaju tu anegdotu o tudjmanu i vatrenoj reci i nekoj reumi...sa klasičnom nasladom kraljica prosto im milo što je tudjman tamo....jer,otac Joil zna i gde je sada Tudjman.... ...u redu...predajem se! kraljica ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Цитат Дај Боже да неком од вас не затреба његова помоћ, одмах би другу песму певали. ja zaista ne veujem u magiju duhovnika Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 ali verujem da Bog hoće da rešavam svoje probleme...makar i pogrešno...... jer je On uz mene.... imam prijatelja koji je lično bio pored oca Dionisija u Lipovcu kad ga je duhovno čedo pozvalo i reklo...oče,blagoslovite da idem u wc... baš mi se ide.....na duže Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Цитат ali verujem da Bog hoće da rešavam svoje probleme...makar i pogrešno...... jer je On uz mene.... imam prijatelja koji je lično bio pored oca Dionisija u Lipovcu kad ga je duhovno čedo pozvalo i reklo...oče,blagoslovite da idem u wc... baš mi se ide.....na duže 8084.gif "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Цитат vidiš recimo ovaj LazarD... on ti je stub pravoslavlja.... nazove ljude farisejima i to gospodom i smatra da pomaže crkvu i pravoslavlje... ubacio je par nazovi-činjenica i voz se zahuktava...tu-tuuuuuuuu Прво: хвала ти што ме сматраш за стуб православља 0104_cheesy .А друко: шта сам требао да одговорим на ово доле?Не могу да избацинм овде ни обичан видео клип,а да се неко не нађе да пљује. Цитат О Јоли је хиљадама светлосних година далеко од духовног узраста старца Тадеја , то под један ! Као друго, већ сам то једном напоменуо,како неко може постати такав духовни ауторитет а замонаши се у петој деценији живота !? "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Цитат Цитат Дај Боже да неком од вас не затреба његова помоћ, одмах би другу песму певали. ja zaista ne veujem u magiju duhovnika A ja заиста верујем да је ово свештеник СПЦ кроз Бога предан народу. Ко жели да верује у магију духовника нека скокне до Индије, има тамо свашта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Bog predaje evandjeljsku istinu i Liturgijsku svest narodu a ne duhovnike, pogotovo sa takvim pricama, pretnjama i sl..., kod o. Joila nigde radosti u nstupu samo pretnje............. radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Слажем са са Вама.Сигурна сам да сте и били под Острогом и виђали оца, нисмо сви исти, то је отац Јоило, који је у 17, чини ми се најгушћих година био код Св. Василија,част му и милост. Није лако издржати реке ходочасника из целог света толике године. И сама сам била изненађена његовом оштрином,а онда сам све схватила. Не бих да објашњавам, разумете ме сигурно... Оца Јоила првенствено гледам као православног свештеника СПЦ, и доброг зналца вапијућих душа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 postujem i uvazavam i celivam njegov trud, ali neke stvari ne piju vodu.... to sa pusacima i sl...., danasnji kaludjeri se fiksiraju za jedan tip greha i onda ko o cemu oni samo o tome....................... radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Цитат postujem i uvazavam i celivam njegov trud, ali neke stvari ne piju vodu.... to sa pusacima i sl...., danasnji kaludjeri se fiksiraju za jedan tip greha i onda ko o cemu oni samo o tome....................... И то је тачно, времена су се променила у свему... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Не мора увек да значи ако је неко добар себи да је добар и другима и да је у свему добар, Бог даје разне дарове, неко може да буде сјајан проповедник, неко прозорљивац неко чудотворац, неко има дар да теши, неко да поучава, неко је добар теолог итд. Ми често умемо да генерализујемо некога. И велики светитељи су грешили. Сећам се једног примера да је неки подвижник стекао дар непрестане молитве и веома узнапредовао у том светом делању али пошто је био "самоук" није умео да поучава друге и његови ученици су нашкодили себи следећи га, али касније је то неки други старац приметио и исправио ствар. Суштина је да и кад су благодатни старци упитању увек треба бити опрезан, и слушати глас Цркве. Ја знам да се тамо чуда дешавају и то је велика ствар, али искрено као духовни руковођа поготову мирјанима, о. Јоил ми не делује као неки велики експерт. Ту има и са наше стране проблем, а то је што често читајући књиге о старцима, ми подцењујемо нашег парохијског свештеника и тражимо велике старце као да смо ми достојни њих. Мишљења сам да мирјанима духовник треба да буде мирски свештеник а монасима монах. Поштујем оца Јоила и верујем да је благодатан човек, и његове поуке су ми симпатичне али мислим не и пуно корисне, чак у неким стварима мислим да лоше делује на народ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Цитат Не мора увек да значи ако је неко добар себи да је добар и другима и да је у свему добар, Бог даје разне дарове, неко може да буде сјајан проповедник, неко прозорљивац неко чудотворац, неко има дар да теши, неко да поучава, неко је добар теолог итд. Ми често умемо да генерализујемо некога. И велики светитељи су грешили. Сећам се једног примера да је неки подвижник стекао дар непрестане молитве и веома узнапредовао у том светом делању али пошто је био "самоук" није умео да поучава друге и његови ученици су нашкодили себи следећи га, али касније је то неки други старац приметио и исправио ствар. Суштина је да и кад су благодатни старци упитању увек треба бити опрезан, и слушати глас Цркве. Ја знам да се тамо чуда дешавају и то је велика ствар, али искрено као духовни руковођа поготову мирјанима, о. Јоил ми не делује као неки велики експерт. Ту има и са наше стране проблем, а то је што често читајући књиге о старцима, ми подцењујемо нашег парохијског свештеника и тражимо велике старце као да смо ми достојни њих. Мишљења сам да мирјанима духовник треба да буде мирски свештеник а монасима монах. Поштујем оца Јоила и верујем да благодатан човек, али његове поуке су ми симпатичне али мислим не и пуно корисне, чак у неким стварима мислим да лоше делује на народ. potpuno ispravno i opito receno radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војо Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Цитат zaista niko ne spori trud i rad oca Joila ali ta prozorljivost i to nasledjivanje i sl... nemam reci Заиста, за живог човјека не треба говорити да је прозорљив. Ако је заиста прозорљив, та му се благодат може одузети, а ако се мисли да је прозорљив онда се може довести у веома неугодну ситуацију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Не бих да досађујем више оцу Јоилу, говорила сам овде само у лично име, уз поштовање свих који су изнели своја мишљења и опаске. Немам духовника,нити је ико мој имао, имамо нашег парохијског свештеника који нас венчава, крштава и сахрањује. Имамо Христа,јеванђеља, и веру православну,молимо се Богу у свим приликама,и када вапимо и када захваљујемо. Изразито као породица поштујемо своју веру и наше свештенике и само врло озбиљно разговарамо о томе. Вера нас је одржала,њојзи хвала! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука