Jump to content

Христов благослов на иконама и фрескама :

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Јустинијан

А да ли знаш да глувонеми данас користе управо тај гест (символ) за ђавола?

Није тачно. Рекла казала.

http://www.handspeak.com/word/index.php?dict=da&signID=2988

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 65
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Иначе знаковна азбука енглеског говорног подручија је:

Постављена слика

Па ево нек се свако лепо игра па нек покуша овај горе знак повезати са satan, devil, demon и осталим речима....

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Мислим да треба неко да постави како је настао овај тзв. сатански знак. Колико сам ја читао, њега је први употребио покојни певач Дио и то не као секташки знак него у потпуно другом контексту. Можда неко боље појасни.

Tacno, pokojni Dio je tvrdio da to nije satanisticki znak.

R.I.P. Dio!

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTdJ8vsZAFEClzRVMaNXgSBnvUbODeK0TOWDG_cZkY7dAn2EUM5lg

Све и да се утврди да то није сатанистички знак, било би крајње дегутантно користити га уз тврдњу - па шта, то није оно што ти мислиш- зато што велика већина то користи, и схвата, као, својеврсно, исповедање ђавола. Што наравно не значи да то не треба испитати. Занима ме, ако није то што смо мислили да јесте, шта је.
Подели на овим сајтовима

Све и да се утврди да то није сатанистички знак, било би крајње дегутантно користити га уз тврдњу - па шта, то није оно што ти мислиш-, зато што велика већина то користи, и схвата, као, својеврсно, исповедање ђавола.

Koja већина? Хоћеш рећи мањина савремених фарисеја и традиционалних протестантских фанатика...

Нема ту никакве већине која га користи и схвата као исповиједање ђавола. На концертима маса га користи као гест позитивних емоција упућених извођачу чију музику воле и дошли су да слушају, док гестови јавних личности такођер упућују на позитивне емоције фановима који их гледају...

Не браним ја овај знак, нити га волим нити користим само одбацујем свако фанатично мишљење које овај знак повезује са сатанизмом, и према томе оцењује које су иконе православне а које не.

Неки су због таквог фарисејства толико забраздили у заблуду да сваку икону, фреску и мозаик, па био он и из старијег периода, било оригинлано или рестаурирано по оригиналу, једнсотавно проглшавају фалисфикатом кога су подметнули масони.. sFun_bat. Сва срећа па они нису никаква већина него фундаментална мањина.

Подели на овим сајтовима

Например, средњи прст, онако како то показују некад у филмовима не значи то што се обично мисли. То је стари знак,а користили  су  га још Римљани да означе неодобрење, например.

Подели на овим сајтовима

Све и да се утврди да то није сатанистички знак, било би крајње дегутантно користити га уз тврдњу - па шта, то није оно што ти мислиш-, зато што велика већина то користи, и схвата, као, својеврсно, исповедање ђавола.

Koja већина? Хоћеш рећи мањина савремених фарисеја и традиционалних протестантских фанатика...

Нема ту никакве већине која га користи и схвата као исповиједање ђавола. На концертима маса га користи као гест позитивних емоција упућених извођачу чију музику воле и дошли су да слушају, док гестови јавних личности такођер упућују на позитивне емоције фановима који их гледају...

Не браним ја овај знак, нити га волим нити користим само одбацујем свако фанатично мишљење које овај знак повезује са сатанизмом, и према томе оцењује које су иконе православне а које не.

Неки су због таквог фарисејства толико забраздили у заблуду да сваку икону, фреску и мозаик, па био он и из старијег периода, било оригинлано или рестаурирано по оригиналу, једнсотавно проглшавају фалисфикатом кога су подметнули масони.. 1000000001010. Сва срећа па они нису никаква већина него фундаментална мањина.

Брате, нисмо се разумели. Потпуно изоловано коментаришем од оних који то повезују са иконама, фрескама (као "сатанистичку подвалу"). Моја грешка је ако се нисам довољно прецизно оградио од тога. Погледај, и сети се, како се на концертима, и на овој слици изнад (DIO), држе прсти. Онамо је раширен палац, овамо је уз длан. Или мислиш да то не прави довољну разлику?
Подели на овим сајтовима

Да поставимо ствари овако: Сматрате ли пригодним да се на цркви Светог Апостола Петра данас наслика његова мученичка смрт изнад улазних врата?

Римски епископ (РКЦ) има иза папске столице насликан обрнут крст, па шта? То никог не саблажњава у РКЦ јер  они свом народу објасне право тумачење, и то је то. А ми се све као плашимо јао па наш народ је саблажњив, неће разумети, бла, бла.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Ово је из речника за глуве и наглуве у Србији. Имам и видео снимак руског речника али је и ово довољно за рекла казала.

Хехе можда је у српском и руском речнику тако.

Ја сам поставио у америчком занковном језику како се каже ђаво, и није тако како је на слици. А овај фамозни знак и сва халабука настала је од упирања у медијску сцену запада. А па како на западу нема знаковног језика у коме тај знак представља ђавола, онда проблем можда треба потражити код нас или код Руса.  1000000001010

Подели на овим сајтовима

То је тај исти знак, означава рогове очигледно али добро ако се ти разумеш у гестовни говор нека ти буде. Свеједно, волео бих да прокоментаришете оно шта сам написао.

Да ли мислите да би данас било прикладно поставити ову фреску или скулптуру изнад улазних врата цркве Светог Апостола Петра?

Постављена слика

Постављена слика

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Неки су због таквог фарисејства толико забраздили у заблуду да сваку икону, фреску и мозаик, па био он и из старијег периода, било оригинлано или рестаурирано по оригиналу, једнсотавно проглшавају фалисфикатом кога су подметнули масони.. 1000000001010. Сва срећа па они нису никаква већина него фундаментална мањина.

Брате, нисмо се разумели. Потпуно изоловано коментаришем од оних који то повезују са иконама, фрескама (као "сатанистичку подвалу"). Моја грешка је ако се нисам довољно прецизно оградио од тога. Погледај, и сети се, како се на концертима, и на овој слици изнад (DIO), држе прсти. Онамо је раширен палац, овамо је уз длан. Или мислиш да то не прави довољну разлику?

Па шта мислиш да неко стриктно пази да буде истурен палац:

Постављена слика

Једни показују овако, друго онако, али на овој слици нема ни говора да се ова рука у карираној кошуљи поклања циљано ђаволу када је увукао палац.

Подели на овим сајтовима

Аве Сербиа, далеко била тврдња да све што није хришћанско, то је сатанистичко...То је много погрешно.

Није погрешно...

Ако је истина једна и једна Црква Божија..

Онда нема више истина..а ако није истина онда је лаж...

..а отац лажи је ђаво...

Једноставна једначина...без непознатих

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Добро , ајмо из почетка .

Дакле

1. Да ли сматрате да су оне горе на врху теме иконе и фреске које су рађене пре појаве такозваног новотарства новотарске?

2. Ако јесу новотарске , који су то новотарци били у време 13 , 14 , 15 века и раније?

3. Ако нису новотарске , зашто се онда ова спорна икона у тексту сматра новотарском?

4. Ако је то због положаја прстију на икони , да ли су онда све иконе са таквим положајем прстију погрешне и сатанистичке ?

5. Ако јесу , како да знамо шта је исправно а шта неисправно наслеђено из Византије , односно како да знамо где су то сатанисти извршили утицај а где нису?

6. И још на крају који су то сатанисти сликали оне иконе и фреске које сам поставио на почетку теме ? Именом и презименом да се наведу, илуминати, муслимани како каже Сербија , или који већ...

Ако скупиш паре и даш ми људе за истраживање..има да ти окачим и број личне карте дотичних...

али овако немам кад радим неки пројекат!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Шта је било сад? Нећете да прокоментаришете?

Мислим, ред би био, правио сам вам друштво, секао сам у пеинту па качио на нет да поставим ону слику...  :cheesy:

Нема ни потребе да коментаришете. Јасно је да таква икона изнад улазних врата не би била адекватна и да би саблазнила већину верника. А највише би их саблазнила сумња "Зашто су то сад имали да раде?". Из истог разлога се (мало више непотребно) испрепадала и ова госпођа и треба је разумети. Ето толико.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...