Jump to content

Припаднику Харе Кришна у Јагодини урезиван крст на телу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Јадан Живота! Правда за Животу! Све је фин некако....баш је...кул. Уместо да му украду " божанства" или млатарку којом их лади и тера муве...него некако ми он неозбиљно делује, шта кажете?

тако сви кришнаити изгледају  0102_laugh

сасвим је свеједно које је вере или исповедања (док год не угрожава другог) и човек је а држава и грађани су дужни да реагују кад се овако нешто деси.

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...
  • Одговори 81
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Подели на овим сајтовима

Vjerska mrznja na rijeci i djelu  :) prema pripadnicima drugih konfesija, i/ili ateistima, onima koji krse vjerske/moralne zakone (gej i sl.) je nazalost jak argument ateistima. Cesto to cujem kao argument ateista: kako vi vjernici umijete da budete losi, a ne biste trebali, a kako mi mozemo biti dobri ljudi... Neki vjernici jesu losi ljudi puni predrasuda i mrznje i to oni koji ponajmanje razumiju svoju vjeru, narocito hriscanstvo, pravoslavlje. Ateisti nam ovom tvrdnjom nesvjesno priznaju i opominju nas da bismo trebali biti 'svjetlost svijetu'.

Taj koji je ovo uradio je neki kreten kojemu je hriscanstvo samo jedna dopuna njegovog nepostojeceg identiteta kao licnosti, i on o hriscanstvu uopste nista ne razumije i ama bas nikako ga ne predstavlja, tj.nije hriscanin iako mozda pripada zajednci, mozda je krsten itd...

Mi iz Bosne znamo besmisao vjerske mrznje, osjetili smo to u zadnjem ratu i u svakom ratu...

Подели на овим сајтовима

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/264190/Hinduisti-iz-Jagodine-10000-evra-odstete-zbog-torture

Ово је још један пример накарадног резона да ако је неко Србин, нужно следи да је и Православац. Овај човек је одлучио да пређе у неку другу веру (лично опредељење) и тако је навукао на себе мржњу других Срба, а наша земља је кажњена да му плати одштету због дискриминације (одлука суда у Стразбуру). Овако нешто је недопустиво, не само за секуларну државу него и за било какво иоле цивилизовано друштво.

Опет напомињем, вера је ствар личног избора и не видим зашто се неки, због туђег избора, осећају угроженим или увређеним, па због тога па прибегавају претњама.

Ovo vernici nisu uradili .

То су урадили неки примитивци, каквих је "хвала Богу" пун Балкан.

Рецимо атеисти су избеглици из НДХ свештенику Нову Делићу који је примљен у црногорску митрополију извадили очи затим му донели јеванђеље и рекли :"Читај попе!"

Подели на овим сајтовима

Jao bre pa koje 70 godina terorisao verujuce i sad odjedanput se svi pravite tose.

Jel Novi Delicu su vernici izvadili oci? I da komunizam na celu sa Titoizmom je bio verski pokret?

Joj kako slabo secanje pojedinci imaju.

Ovo je skup primitivaca napravio i to samo izjednog razloga jer im se moglo. Policija nek ih pohapsi, odere financijski i taj novac posle daju coveku za prezivljenu traumu.

Ora et labora

Подели на овим сајтовима

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/264190/Hinduisti-iz-Jagodine-10000-evra-odstete-zbog-torture

Ово је још један пример накарадног резона да ако је неко Србин, нужно следи да је и Православац. Овај човек је одлучио да пређе у неку другу веру (лично опредељење) и тако је навукао на себе мржњу других Срба, а наша земља је кажњена да му плати одштету због дискриминације (одлука суда у Стразбуру). Овако нешто је недопустиво, не само за секуларну државу него и за било какво иоле цивилизовано друштво.

Опет напомињем, вера је ствар личног избора и не видим зашто се неки, због туђег избора, осећају угроженим или увређеним, па због тога па прибегавају претњама.

Ovo vernici nisu uradili .

То су урадили неки примитивци, каквих је "хвала Богу" пун Балкан.

Рецимо атеисти су избеглици из НДХ свештенику Нову Делићу који је примљен у црногорску митрополију извадили очи затим му донели јеванђеље и рекли :"Читај попе!"

То су били комунисти. Они нису имали религију, али су зато имали идеологију у коју су веровали са истом затуцаношћу каква се испољава код верника фундаменталиста. Данашњи атеисти се залажу за слободно мишљење, а то између осталог значи и не робовати никаквој идеологији.

Дакле, атеиста није исто што и комуниста.

Ја поштујем туђе право да верује све док ту своју веру не почне да намеће другима и док не почне да негира научне чињенице јер нису у складу са његовим тумачењем догми вере којој припада.

Ни верник није исто што и православни Хришћанин , то је заправо шира поставка, тако исто и комунисти су били атеисти.

Подели на овим сајтовима

Онда би било добро да се СПЦ огради од тих примитиваца исто као што се ми атеисти ограђујемо од комуниста.

Најбоље је сад да се СПЦ ограђује од свега лошег што уради било који Србин.

То је класична ксенофобија, нек се држава ограђује.

Подели на овим сајтовима

Онда би било добро да се СПЦ огради од тих примитиваца исто као што се ми атеисти ограђујемо од комуниста.

Најбоље је сад да се СПЦ ограђује од свега лошег што уради било који Србин.

То је класична ксенофобија, нек се држава ограђује.

Не, то што сам ја имао на уму није ксенофобија. Образ, 1389, Наши, Национални строј и друге организације примитиваца које мисле да раде под благословом СПЦ-а само нарушавају углед Цркве и Православних верника. Црква би требало да се отворено огради од ових паљевина.

Е сад си га све збућко.

Национални штрој није исто што и Образ , образ опет није исто што и Наши и снп1389 .Такође не бих се баш сложио да су сви побројани примитивци, рецимо Давидовић звани Фирер је дипломирао историју, ни најмање није примитиван , Иван Ивановић је вероучитељ , не знам да ли је примитиван али је мени занимљив, Вацић можда и није нешто млого образован , али дефинитивно није примитиван .

Такође разлике између ових покрета су огромне, наци штрој је изразито нацистичка организација под забраном која се сама оградила од Цркве, Наши и снп1389 су можда мало више десно него лево али нису нацистичке организације него само патриотске , а Образ је прича за себе и има дуг историјат, тако рецимо даје Образ негде између наци штроја и ове две друге.

Но како год ни један од ових организација није нека црквена организација , нити парацрквена .

Шта би сад требала Црква да се ограђује од њих и зашто ?

Да ли би по тој логици Црква требала да се ограђује од сваке организације чији чланови кажу да су верници, да славе славу или да долазе на литургију ?

Онда би се можда Црква требала повремено ограђивати и од изјава министра Дачића , што да занемаримо српску левицу на рачун деснице ?

Или да се ограђује од изјава других политичара и министара зато што су неки од њих крштени у Цркви или виђени како једу нафору у Цркви ... мислим којештарије...

Најбоље још од Цркве да се тражи да се ограђује од изјава Чеде Јовановића ( а испросипао их је у последње време по прилично ) јербо је дотични крштен својевољно у православној Цркви.

Али што уопште од ових поменутих организација да се Црква ограђује ?

Зато што је неко од њих рекао да има некакав благослов?

Па шта ако и има благослов?

Па имам ја прегршт благослова од свог дуовника па шта сад !

Значи и Црква треба од мене да се ограђује кад ја у афекту некоме нешто овде саспем у брк, ајте молим вас каки су то трипови?

Или можда вама којима генерално смета српски патриотизам смета и то што Црква никада није јавно изјавила да се ограђује од српског патриотизма?

Па зар и то треба ?

Ако се ови момци из тих покрета позивају на светосавље и сматрају Тадића издајником зар због тога треба Црква да се ограђује ?

Па пола Србије сматра Тадића издајником. Можда ће се од Цркве у скорије време тражити да се огради од српског народа ...

Чини ми се све иде у том правцу.

А знам сад ћете ми спочитавати кршење и ломљење по Београду на разним парадама и другим скуповима.

Али опет што би се Црква оградила од свега тога.

Држава је јасно знала да ће бити немира, та ваљда и ова држава има неке своје стручњаке који могу да предвиде какав скуп носи колики ризик , па ипак су дозволили те скупове , значи држава је та која треба да се ограђује а не Црква.

Црква не може да дели народ ни на леве ни на десне , ни на средње , све је то народ који долази у Цркву , гејеви наравно не долазе у Цркву јер се Црквено учење коси са њиховим моралом и сексуалним триповима.

Дакле од кога да се огради Црква ?

Подели на овим сајтовима

Ali pola Srbije ne smatra Borisa izdajnikom.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5c/BorisTadic.jpg

:)

Па можда и више од пола га не воле.

Ал не знам и да би неког другог волели, није то ни битно , но не можемо због свега сад баш прозивати Цркву , па то нису радили ни слобисти ни комунисти.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...