Jump to content

Истраживање и путовање до суседних сунчевих система

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

Човек мисли да ће живот сачувати тако што ће обезбедити свој замрзивач, своје оставе. Али у тим замрзивачима, у тим оставама, не налази се живот. У њима човек држи лешеве којима се храни. И мисли, наивни човек, да је то живот: да једеш лешеве и да будеш жив.

"Ја сам хлеб живота: Који мени долази неће огладнети, и који мене верује неће никад ожеднети."                                                                                                                            (Мт 6, 35)

Slažem se...zato treba bojkovati zamrzivače (i ostale proizvode potrošačkog mentaliteta, recimo računare), pa lepo u šumu u lov -  šta se nađe/uhvati, to će se jesti. Ako se ništa ne ulovi - pa, u svakom slučaku ostaju mudrosti za utehu, zar ne?

Не. Погрешно си ме разумео.

Подели на овим сајтовима

@Milan Nikolic

"...krenemo odavde gde jesmo i idemo 33 000 uspravnih kilometara na gore, onda na zapad sledeći zvezdanu devijaciju do ovde, a onda zaokret dole na jugoistok, astralnim procepom do ovde, pa ovde, pa ovde i ovde, a onda svemirskim kompasom do ovde i ovde, pa ovde i ovde, a onda trinaestostepenim stratokubulusom preko četiri miliona svetlosnih godina i pljas! Pljas pravo na zemlju! Jel' ti sad jasno kako se stiže na planetu iks?..."

@Alexandar

"...pozvao sam te, Nedostizni, jer je kriza - svetske zalihe ludijuma od koga se pravi pena za brijanje su skoro pale na nulu..."

:) :) gringrin

Naravno, sve je odavde...

Patak Daca Planeta X Daca Nedostizni RTB

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Теоретски гледано, ако се постигне да свемирски брод иде брзином светлости...а да то не утиче на човека који би био у њему, онда нам треба 230 година да би стигли до прве звезде која има планету евентуално погодну за живот. Дакле потребно је да се смени неколико генерација које би онда дочекале да се спусте на ту планету. И опет овде се носи много питања која нису уопште научне природе...како ће ти људи одрастати на путовању, и у какве ће се личности формирати и за шта ће бити способни? Како ће користити ту планету ? Хоће ли понети са собом лоше особиен људи које су у принципу и довеле до евентуалне миграције са земље?

Мишљења сам да је просто немогуће постићи да колонизујемо неку удањену планету и то из простог разлгоа што закони физике стоје као огромна препрека. Не може се поредити ово са страховима и неверици коју су људи имали када су се требао отиснути на прекоокеансе пловидбе...Тасда људи нису ништа знали о удаљеним световима Америке и Аустралије....а ми из ове перспективе можемо да много тога знамо и о самој крајњој дестинацији на коју је циљ путовања...

Са научне стране много ми је смисленије размишљати о колонизацији марса него путовању у друге сунчеве системе. Пре ћемо формирати атмосферу на марсу него што ћемо доспети до прве насељеиве планете стотинама светлосних година удаљене....Но најпре сам мишљења да се живот на планети може још реорганизовати и евентуално омогућити да се време продужи за одвијање историје. Још је много могућности које наука носи са собом, тако да то може бити мач са све оштрице...колико можео имати добра толико можемо и изгубити. Све зависи како се користи. То је прави проблем човечанства, како користити ресусрсе и како се понашати у оквиру заједнице, а не да ли нам недостаје простора на земљи, или да ли ће нас сунце у свом путу ка супер новој спржити...Мислим да је колонизације марса крајњи домет докле ће човек и имати потребе и технички успети да искористи потенцијале које му нуди космос...

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

@Upravda

Da bi se formirala atmosfera na Marsu, naucnici vele da je potrebno (ako imas tehnologiju, koju nemas, naravno :)) oko 1000 godina najmanje, sto znaci bolje razmisliti o brodu koji moze da tera na daleko...

Osim toga, na Marsu bre zima stalno... :)

A evo kako su vizionari zamisljali i kako zamisljju brodove za generacijska putovanja...

To bi po njima bile kilometarske ladje sa potpunim imitiranjem zemlje i atmosfere unutra, valjkastog ili okruglog oblika koji sporom rotacijom daje zeljenu vestacku gravitaciju...

Постављена слика  Постављена слика

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Sto se kolonizacije bliskih planeta i satelita tice...

Ovako zmaisljaDu da moze da izgleda baza i naselje na Mesecu... druga slika prikazuje sportsko prvenstvo 0409_feel...

Подели на овим сајтовима

@Upravda

Ko ти је управда?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

A ovako zamisljaju teraformirani Mars - prvo su prikazane faze, onda poredjenje sa Zemljom u velicini...

Постављена слика   Постављена слика

....................................

Naravno, sve ovo sto sam postavio gore je i dalje debela naucna fantastika... 0409_feel

Подели на овим сајтовима

@Upravda

Ko ти је управда?

joooj

Upravda = Justinijan (samo na srpskom 0409_feel)

Подели на овим сајтовима

Evo i slikovitog objasnjenja...

Постављена слика

Постављена слика

.............................................................................

Slike su odavde...

http://www.photosfan.com/mars-terraform/

Подели на овим сајтовима

...Трагедија палог човека је та што није постао свештеник, приноситељ творевине Богу, већ потрошач творевине. Тај свој паразитски менталитет човек сада показује што увиђа да је полако потрошио своју мајку Земљу, зато и размишља да тражи нову жртву. Све у циљу како би хранио и држао живим мртваца у себи. То је наша трагедија. Бесмисао. Окретање ствари наопачке...

"Ја сам хлеб живота: Који мени долази неће огладнети, и који мене верује неће никад ожеднети."

(Мт 6, 35)

"И ко жедни нека дође, ако хоће нека узме воду живота бадава."

(Отк 22, 17)

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

Још један непремостиви проблем, када су у питању далеке галаксије. Можда човек, неким чудом, направи неку машину да реши питање удаљености и времена пута. Међутим, оно што сигурно човек не може променити то је брзина светлости. Знамо да када посматрамо удаљена небеска тела, ми уствари гледамо прошлост, чак веома далеку прошлост. Светлости са нама најближе звезде (Сунце) треба око осам минута да стигне до нашег ока. Кажу да је најближа планета, која је скоро откривена (била је вест на ТВ-у ових дана), а која изгледа слична Земљи, удаљена 500 светлосних година од нас. Дакле, ми видимо ту планету онакву каква је била пре 500 година! И сад, одлучимо да кренемо ка њој, стигнемо за коју стотину година тамо, а оно....ћорак! Нема је више, не постоји.

Подели на овим сајтовима

Још један непремостиви проблем, када су у питању далеке галаксије. Можда човек, неким чудом, направи неку машину да реши питање удаљености и времена пута. Међутим, оно што сигурно човек не може променити то је брзина светлости. Знамо да када посматрамо удаљена небеска тела, ми уствари гледамо прошлост, чак веома далеку прошлост. Светлости са нама најближе звезде (Сунце) треба око осам минута да стигне до нашег ока. Кажу да је најближа планета, која је скоро откривена (била је вест на ТВ-у ових дана), а која изгледа слична Земљи, удаљена 500 светлосних година од нас. Дакле, ми видимо ту планету онакву каква је била пре 500 година! И сад, одлучимо да кренемо ка њој, стигнемо за коју стотину година тамо, а оно....ћорак! Нема је више, не постоји.

Pa sa danasnjom tehnologijom bi trebalo mozda 5000 godina, nije to tako dugo :) .

PS - to jest ne tehnologijom, vec teoretskom brzinom koju tehnologija omogucava.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Pa sa danasnjom tehnologijom bi trebalo mozda 5000 godina, nije to tako dugo ne_shvata .

PS - to jest ne tehnologijom, vec teoretskom brzinom koju tehnologija omogucava.

Ma sto da se mucimo i cekamo, igra u bioskopu "Rat zvezda".

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...