Jump to content

KANABIS (ulje)

Препоручена порука

Kush! :krstix:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 95
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

јао мрачњак, ти ми причаш о ароганцији а не знаш одакле сам дошао ни шта сам прошао.

сутра, кад стигнем, мало ћу да ти опишем да је све то из личног и студиозног искуства, да не лупеташ више са сопственом ''прозорљивом'' предрасудом и патронажним тоном некоме о коме не знаш ништа, па си још умислио да продаш маглу за памет.

пс. ја сам пушио ганџу ко пљуге од како отворим очи, а не ко вас двојица спорадичних викендаша ...

Da, znam.. tad si verovatno bio i ateista, a onda si otkrio hrista  i vratio na pravi put? Kod tebe be sve neki stereotipi...

hehe... sta je ovo medo, takmicenje "ko se vise drogirao u mladosti", gubis tu igru ne pokusavaj.

TO sto si pusio je lepo ali kako ti to daje za pravo da pricas neistine? Ili makar da ne ostavis mogucnost da je  u [itanju sibjektivna stvar? Ne, kod tebe je tako kako je i nikako drugacije nije... Ti si ousio a ja usim i dan danas... a ranije... e ranije je tu bilo i mnogo tezih stvari... mnogo... i nikad nisam postao zavistan a li o tome ne treba pricati jer onda deluje afirmativno a to je velika greska.. pozdrav!

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ja sam bio zavisnik od nikotina, i u Splitu sam uvek u jednoj kaseti držao po par boksova, odlično se sećam onog crvenog Winstona.

Jednom odem na podmornicu a tamo nema cigara a jedan moj kolega i drugar, sad je neki načelnik u policiji u Beogradu pa neću ime da mu spominjem, pođe na teren i kako nije imao cigara otvori moju kaseteu i pokupi.

Vladala neka oluja i njega pravo sa terena u bolnicu jer je dobio upalu pluća. Ja se vratio i željno otvaram kasetu a tamo visi rengenska slika pluća i poruka. "Ja sam u stacionaru vidi šta su mi uradile tvoje cigare".

Samo zbog duhovitosti sam mu oprostio.

Prestao sam da pušim kad su cigare morale da se kupuju po ulici i nikad više nisam zapalio.

A sa tom marihuanom nisam imao iskustva.  Dešavalo mi se da zaplenim velike količine, Split je bio poznat po tome, i nikad nisam došao u iskušenje da probam.

Подели на овим сајтовима

Zawisza: Ja sam bio zavisnik od nikotina, i u Splitu sam uvek u jednoj kaseti držao po par boksova, odlično se sećam onog crvenog Winstona

Aj, ne spominji mi ga Winston, to isto i ja, al ti znaš šta valja, za tebe se ja ne bojim, hahahaha!

Подели на овим сајтовима

Судећи по ове две теме, изгледа као да су чланови форума колективно решили да експериментално провере ко је у праву - Меда или Мрачњак.  :drugarstvo:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2029.975.html

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1728.25.html

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :drugarstvo: link=topic=10914.msg433906#msg433906 date=1304823468]

јао мрачњак, ти ми причаш о ароганцији а не знаш одакле сам дошао ни шта сам прошао.

сутра, кад стигнем, мало ћу да ти опишем да је све то из личног и студиозног искуства, да не лупеташ више са сопственом ''прозорљивом'' предрасудом и патронажним тоном некоме о коме не знаш ништа, па си још умислио да продаш маглу за памет.

пс. ја сам пушио ганџу ко пљуге од како отворим очи, а не ко вас двојица спорадичних викендаша ...

Da, znam.. tad si verovatno bio i ateista, a onda si otkrio hrista  i vratio na pravi put? Kod tebe be sve neki stereotipi...

hehe... sta je ovo medo, takmicenje "ko se vise drogirao u mladosti", gubis tu igru ne pokusavaj.

TO sto si pusio je lepo ali kako ti to daje za pravo da pricas neistine? Ili makar da ne ostavis mogucnost da je  u [itanju sibjektivna stvar? Ne, kod tebe je tako kako je i nikako drugacije nije... Ti si ousio a ja usim i dan danas... a ranije... e ranije je tu bilo i mnogo tezih stvari... mnogo... i nikad nisam postao zavistan a li o tome ne treba pricati jer onda deluje afirmativno a to je velika greska.. pozdrav!

видиш да ти не прија дрогирање, па не разликујеш зависТ од зависности.

јесам, био сам атеиста, неке ствари сам обавио пре крштења.

вратио на прави пут? никад до тад нисам ни био на путу КА Богу.

кад си већ питао, ја сам грувао и хероин а требало би и пар ствари да знам о ганџи после дугогодишњег стажа и својих, медицинских и фармаколошких опажања. немам никакав проблем да ти цитирам и разне про и анти изворе због твојих покушаја релативизације.

Подели на овим сајтовима

A sa tom marihuanom nisam imao iskustva.  Dešavalo mi se da zaplenim velike količine, Split je bio poznat po tome, i nikad nisam došao u iskušenje da probam.

амин.

ја јео пљуге, нисам их пушио.

једна пакла увек у резерви, нема да нестане, а у по ноћи ми није било тешко да препешачим километар до отворене трафике  :291291291: :bla: 0110_hahaha

а шта смо све завијали са ганџом, не смем ни да помињем  :drugarstvo: 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

nije fazon sta si zavijao sa gandzom, nego u sta si zavijao gandzu! greengrin

PS: a samo se vi khm khm ko je veca faca, ja cutim cutim al ako beknem izblamiracu vas sve zajedno greengrin

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Medo bas ti glupo ovo sa zavisnost/ zavist...

Mogao si ti da ispusis celu jamajku i da usmrkas pola kolumbije, ali ako ti i pored tog bogatog iskustva pricas da marihuana stvara zavisnost, znaci da ili lazes ili su ti podvaljivali nesto u dzoint... Marihuana ne stvara zavisnost i ma koliko ti "gandze" ispusio (a mora da je bilo bas davno posto je tako vise niko ne zove greengrin ) to se nece promeniti...

Druga stvar... ja se ne kajem ni za jedan dzoint koji sam ispusio u zivotu niti za bilo sta sto sam radio od opijata. I da se vrati vreme sve bih opet isto radio...

Подели на овим сајтовима

Ja se ne kajem ni za jedan dzoint koji sam ispusio u zivotu niti za bilo sta sto sam radio od opijata. I da se vrati vreme sve bih opet isto radio...

Ја се кајем што нисам - да јесам, сад не бих имао глауком...

:cheesy:

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

nije fazon sta si zavijao sa gandzom, nego u sta si zavijao gandzu! greengrin

PS: a samo se vi khm khm ko je veca faca, ja cutim cutim al ako beknem izblamiracu vas sve zajedno dada

не коментаришем из фазона коме је већи, већ ме иритира што неко замишља да смо сви балсамовани зато што смо православни и да немамо права да бекнемо о греху, па још инсистира да је ок да човек ван Цркве ради греоту а у Цркви не.

тачније, двоструки аршин.

пс. овде већ сви знају све ово што сам написао, ја то не кријем. не да бих био рон џереми већ је човеку лакше кад се осети правилно идентификован.

због овога:

Подели на овим сајтовима

Mogao si ti da ispusis celu jamajku i da usmrkas pola kolumbije, ali ako ti i pored tog bogatog iskustva pricas da marihuana stvara zavisnost, znaci da ili lazes ili su ti podvaljivali nesto u dzoint... Marihuana ne stvara zavisnost i ma koliko ti "gandze" ispusio (a mora da je bilo bas davno posto je tako vise niko ne zove dada ) to se nece promeniti...

Druga stvar... ja se ne kajem ni za jedan dzoint koji sam ispusio u zivotu niti za bilo sta sto sam radio od opijata. I da se vrati vreme sve bih opet isto radio...

није глупо већ ефектно, па се барем више нећеш бламирати да бркаш  greengrin

ако узмеш да пушиш ко цигарете, биће ти све јасно. ганџа је оригинални назив на индијском, датира још од пре мог рођења а тај зелениш има толико глупавих назива да само тај употребљавам јер ми звучи најправилније.

јамајка је прихватила боба марлија, а етиопљани су одавно смислили тај фазон који је он фурао. сва срећа, човек се крстио у православну Цркву пре смрти.

у колумбији и по јужној америци се гаји скоро искључиво кока, афганистан и блицки/средњи исток су главни извозници хероина и мака.

ти кад би знао и разумео последицу својег деловања, кајао би се.

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал joooj link=topic=10914.msg434887#msg434887 date=1304940371]

Mogao si ti da ispusis celu jamajku i da usmrkas pola kolumbije, ali ako ti i pored tog bogatog iskustva pricas da marihuana stvara zavisnost, znaci da ili lazes ili su ti podvaljivali nesto u dzoint... Marihuana ne stvara zavisnost i ma koliko ti "gandze" ispusio (a mora da je bilo bas davno posto je tako vise niko ne zove :) ) to se nece promeniti...

јамајка је прихватила боба марлија, а етиопљани су одавно смислили тај фазон који је он фурао. сва срећа, човек се крстио у православну Цркву пре смрти.

у колумбији и по јужној америци се гаји скоро искључиво кока, афганистан и блицки/средњи исток су главни извозници хероина и мака.

jel ima ova lekcija iz geografske narko produkcije neku poentu u temi ili samo imas potrebu da nas zasenis svojim (tananim) znanjem?

dada

није глупо већ ефектно, па се барем више нећеш бламирати да бркаш  dada

OK, pokazi mi gde sam pobrkao te termine i ja cu se izviniti... u protivnom ocekujem da se ti meni izvinis sto me prozivas javno da ne umem da koristim pravilno izraze...

i ne lupaj vise... marihuana ne izaziva zavisnost...

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=10914.msg434887#msg434887 date=1304940371]

Mogao si ti da ispusis celu jamajku i da usmrkas pola kolumbije, ali ako ti i pored tog bogatog iskustva pricas da marihuana stvara zavisnost, znaci da ili lazes ili su ti podvaljivali nesto u dzoint... Marihuana ne stvara zavisnost i ma koliko ti "gandze" ispusio (a mora da je bilo bas davno posto je tako vise niko ne zove :D ) to se nece promeniti...

није глупо већ ефектно, па се барем више нећеш бламирати да бркаш  smej.gif

jel ima ova lekcija iz geografske narko produkcije neku poentu u temi ili samo imas potrebu da nas zasenis svojim (tananim) znanjem?

leteti

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=10914.msg434887#msg434887 date=1304940371]

OK, pokazi mi gde sam pobrkao te termine i ja cu se izviniti... u protivnom ocekujem da se ti meni izvinis sto me prozivas javno da ne umem da koristim pravilno izraze...

има за поенту да се покаже површни приступ проблему и твоје ''аргументације'', једно по једно.

а што се тиче термина, нема потребе да се извињаваш, већ да разумеш.

... i nikad nisam postao zavistan a li o tome ne treba pricati jer onda deluje afirmativno a to je velika greska.. pozdrav!

једно је бити зависТан, правилно се каже завидан, сасвим друго зависан о нечему или некоме, зависник, зависити.

две су различите речи и различито се мењају да би се јасно разликовале у смислу кад се тумбају по реченици.

Подели на овим сајтовима

Marihuana izaziva psihicku zavisnost. Fizicka zavisnost i tolerancija kod kanabis tipa zavisnosti odigravaju se samo do nekog manjeg stepena i vecinom kod stalnih korisnika. To znaci da nema apstinencijalnog sindroma po prestanuku uzimanja, ali optimalno dusevno stanje te osobe zavisi od droge. Zato joj se ona i stalno vraca - radi ponovnog izazivanja "prijatnog raspolozenja", ili pak radi izbegavanja neprijatnog raspolozenja.

THC je bezbedniji pri predoziranju od opijata ili etanola (jer ne izaziva respiratorne i kardioloske efekte koji ugrozavaju zivot, overdoza kao najtezi efekat daje "samo" gubitak svesti), ali dugogodisnji pusaci marihuane pate od hronicnog bronhitisa, angine pektoris, ortostatske hipotenzije i povecane koncentracije karboksihemoglobina u krvi. Ne preporucuje im se upravljanje motornim vozilima jer je takvim osobama motorna koordinacja otezana. Pri tom dokazano je da THC izaziva teratogene i mutagene efekte, kao i povecanje hromozomskih poremecaja cirkulisucih celija bele krvne loze... Primeceni su i odredjeni endokrini efekti, i medju njima najjace je izrazeno smanjenje nivoa testosterona u plazmi - za vise od 50%.. plus postoji pozitivna korelacija sa pojavom shizofrenije i razvoja stanja apatije...

To su otprilike argumenti koji sprecavaju legalizaciju kanabisa... Kanabinoidi imaju i svoje pozitivne farmakoloske efekte (antiemeticko dejstvo, analgezija, povecanje apetita, smanjenje intraokularnog pritiska, bronhodilatacija...), i postoji Nabilon (usao je u terapiju zbog antiemetickih osobina), a tezi se i razvoju drugih formulacija koje bi mogle biti korisne u terapiji multiple skleroze i AIDS-a, medjutim u nasoj zemlji nije dozvoljena upotreba kanabisa u medicinske svrhe...

Summa summarum, Meri Dzejn nije bezopasna... hehehh

:drugarstvo:

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...