DYNABLASTER Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 ima ovde i neinformisanih, pa ne znaju da je Isus hranio ljude zivotinjama Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Nina što se više trudiš da im objasniš,sve manje uspevaš.Kao što je Solomon već rekao,ova tema je tako nepotrebna i izlišna.Kada neko ne želi da shvati,ne možeš mu objasniti,jer taj u svojoj glavi već ima "utvrđene" i prihvaćene odgovore,tako da svaki pokušaj objašnjenja i diskusije se svodi na "ja o klin,a on o ploču".Evo koliko stranica već...imaju slobodu da filozofiraju,filozofiraće dok ih muka ne natera da shvate i šta je glad i nužda i "preka potreba".Do tada,reči su samo reči. Хвала ти сестро, свесна сам тога, али ваљда мајчински инстинкт. 0304_smile4 319.gif 0120_angryy “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Да ли је овде ико рекао да треба убијати животиње без преке потребе?ishrana mesom ne da nije preka potreba, nego nije uopshte potreba. argument stoji neoboren. choveku nije potrebno da jede meso da bi bio zhiv zdrav ili jak, tako da je jedenje mesa chisto sladostrashcje i stomakougadjanje. a zhelja za uzivanjem nikako nije "preka potreba" koja mozhe da opravda ubijanje svesnog bicja koje osecja bol i zheli da zhivi. preka potreba mozhe da podrazumeva jedino samo-odbranu.О.К. онда нећемо јести месо већ ћемо убијати животиње ради селекције, природне равнотеже... Домаће животиње нећемо ни гајити јер оне и не учествују у природним ланцима исхране тако да нису потребне, пустићемо да изумру.u prirodi postoji harmonija. kada bi svi ljudi postali vegetarijanci, priroda bi se lako vratio u balans, chakshtavishe, bila bi zdravija chitava planeta, jer bi chovek koristio manje zemlje i manje bi krchio shume.Никада ја нисам рекла да нам животиње нису потребне ради исхране. То тврдите ти и Роги. Људима су неопходни протеини, а протеина највише има у месу.znachi, zato shto je lakshe dobiti proteine iz mesa nego iz druge hrane opravdano je jesti meso? dakle, lenjost je dovoljan razlog za ubijanje svesnih osetnih bicja. ma super x)Објашњавао ми је колико има грешака код људи који желе такву исхрану, а не знају довољно и каве су последице. Немој сад дати за пример испоснике јер они живе другачијим животом. Постоје неке секте које заговарају такву исхрану и итекако им се јављају одређени здравствени прблеми проузроковани исхраном (рахитис, анемија, гојазност...). Да би таква исхрана била адекватна треба имати и времена и новца.ovo je josh vishe tachno za ishranu koja sadrzhi meso. gomila bolesti je direktno ili indirektno povezana sa konzumiranjem mesa.ima ovde i neinformisanih, pa ne znaju da je Isus hranio ljude zivotinjamaima o ovde i nerazmishljajucjih, pa se ponashaju kao da treba iskljuchiti svoj bogom-dani um i prihvatiti zdravo za gotovo ono shto nam je neko servirao. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 ja ne znam sta ti pokusavas uopste, ne postoji i najmanja sansa da mozes da me ubedis u te tvoje samonabedjene ispravne stavove koji treba da vaze za sve ljude, ja tvoj stav postujem i ne zvocam ti, a ne vidim sta se upires tolko da postignes, ajde sta oces izjasni se opasne su to stvari, tako je i Hitler pocinjo eno ti Miroljub pa mozes da uzivas snjim u zajednickoj temi, ovo ovde nije uzivanje kako vidim ni za jednu stranu Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 ovo ovde nije uzivanje kako vidim ni za jednu stranupa na ovo vam se i svode "argumenti"..mozhda bi trebalo da se zamislite da li postoje u zhivotu stvari bitnije od uzhivanja.. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 nije da necu da ti odgovorim, nego nema svrhe. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дете Апокалипсе Написано Фебруар 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2011 Ево мало да се информишете о реалном животу и погледате неке чињенице: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=gTS2Yp-UgI0&feature=related Да не буде да је моја прича само прича и ништа више... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 18, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2011 па ти си бре дечко неморалан до сржи јер су ти словесни људи исто што и животиње.nigde nisam rekao da su razumne zhivotinje (ljudi) isto shto i nerazumne zhivotinje, vecj da imamo isto pravo na zhivot, jer smo i jedni i drugi svesna bicja koja osecjaju bol i imaju volju za zhivotom. a ti si taj koji je nemoralan jer insistirash na opravdanosti ubijanja svesnih bicja zbog zadovoljstva i uzhivanja.е супер си 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahahaбрате, реко си лепо да је канибализам јести месо не поистовећујем врх креације - разумног човека - са неразумном животињом. мене брига за морал, а савест није ствар ни морала ни менталне заосталости. објасни ти лепо животињи шта је морал, па можемо да причамо о поистовећивању са човеком и даље. objasni ti lepo najtezhe retardiranom choveku shta je moral, pa onda mozhemo da prichamo o objashnjavanju zhivotinjama shta je moral. zakljuchak da je moralno jesti zhivotinje jer im se nemozhe objasniti shta je moral je nevalidan, jer kad bi ga primenili dosledno (da je moralno jesti one kojima se nemozhe objasniti shta je moral), onda bi doshli do toga da je moralno ubijati za hranu retardirane, potpuno senilne, psihichki bolesne i slichne ljude, shto je ochigledno pogreshno.не чујеш, не читаш шта пише: мене брига за морал, дакле не морам да објашњавам никоме шта је та наказност. морал за храну је као морал у пливању greengrin то што је човек даје јој слободу да уради шта оће, кад оће, како оће.pa i mudzhahedinu to shto je chovek daje slobodu da uradi shta hocje, kad hocje i kako hocje, i to neznachi da je sve shto uradi dobro. npr. neki retardirani chovek nema takvu slobodu jer nije razuman, i to shto mudzhahedin ubije tog retardiranog choveka zato shto misli da mu je bog to blagoslovio ne znachi da je to moralno.мене брига за морал, колико пута да ти поновим а ово што си искасапио, нећу ни да те удостојим коментара. - А у оној кући будите, и једите и пијте шта у њих има; јер је посленик достојан своје плате; не прелазите из куће у кућу. - И у који год град дођете и приме вас, једите шта се донесе пред вас. - Све што се продаје на месарници, једите, и ништа не испитујте савести ради; - Ако ли вас ко од неверника позове, и хоћете ићи, једите све што се пред вас донесе, и не премишљајте ништа савести ради. ГДЕ си у овим цитатима из Новог Завета нашао морал, меса ти? greengrin greengrin greengrin а ти као роб својих уверења немаш такву слободу, чак ни у размишљањуchemu sad uvodjenje ovih glupavih ateistichkih floskula kojima oni pljuju svaku religiju? chim si prihvatio neki stav ili verovanje- ti si rob toga. mani meнапротив, ја могу и да не живим више као хришћанин и да живим, у питању је избор.ти, као велики инквизитор свих моралиста, си роб својег поимања морала dada имам једно питање - јеси ли потпуно избацио месо и месне производе (млечне намирнице, јаја, све живо) из своје исхране? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 18, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2011 Ево мало да се информишете о реалном животу и погледате неке чињенице: Да не буде да је моја прича само прича и ништа више... вала баш тужно и патетично да наседнеш на овај маркетинг 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahahaсве време ти је сиромаштво проблем и узрок све глади, дефорестације и емисије непожељних гасова а не једење меса greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 18, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2011 Ти ако верујеш да си животиња, разумна животиња, Роги, то је проблем, огроман проблем. Не могу да разумем да тако размишљаш.ogroman problem su predrasude koje ti imash (kao i ostali ovde), shto prema odredjenim ideja, shto prema odredjenim terminima. potpuno je nebitno kako definishemo rech "zhivotinja", da li tu podpada chovek ili ne, ono shto je bitno da i mi i zhivotinje (ili "i mi i nerazumne zhivotinje") jesmo svesna bicja koja osecjaju bol i imaju volju za zhivotom i samim tim nas (sve nas) je moralno/ etichki loshe neopravdano povredjivati i ubijati. Боголико биће - човека, у било каквом контексту називати животињом је незамисливо, и недопустиво. Разумем шта желиш да кажеш, све време разумем твоје настојање, али се не слажем са њим. Свети Григорије Ниски каже да је човек животиња позвана на обожење. кад би га тако као ти Црква схватила буквално, био би јеретик а не светитељ. 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дете Апокалипсе Написано Фебруар 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2011 Ево мало да се информишете о реалном животу и погледате неке чињенице: Да не буде да је моја прича само прича и ништа више... вала баш тужно и патетично да наседнеш на овај маркетинг 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahahaсве време ти је сиромаштво проблем и узрок све глади, дефорестације и емисије непожељних гасова а не једење меса greengrin Баш не желиш да видиш неке ствари, зар не? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дете Апокалипсе Написано Фебруар 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2011 Ти ако верујеш да си животиња, разумна животиња, Роги, то је проблем, огроман проблем. Не могу да разумем да тако размишљаш.ogroman problem su predrasude koje ti imash (kao i ostali ovde), shto prema odredjenim ideja, shto prema odredjenim terminima. potpuno je nebitno kako definishemo rech "zhivotinja", da li tu podpada chovek ili ne, ono shto je bitno da i mi i zhivotinje (ili "i mi i nerazumne zhivotinje") jesmo svesna bicja koja osecjaju bol i imaju volju za zhivotom i samim tim nas (sve nas) je moralno/ etichki loshe neopravdano povredjivati i ubijati. Боголико биће - човека, у било каквом контексту називати животињом је незамисливо, и недопустиво. Разумем шта желиш да кажеш, све време разумем твоје настојање, али се не слажем са њим. Свети Григорије Ниски каже да је човек животиња позвана на обожење. кад би га тако као ти Црква схватила буквално, био би јеретик а не светитељ. 0110_hahahaКако сам ја (јеретик) то схватио, а како ти? Молим да ми објасниш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 18, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2011 Ево мало да се информишете о реалном животу и погледате неке чињенице: Да не буде да је моја прича само прича и ништа више... вала баш тужно и патетично да наседнеш на овај маркетинг 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahahaсве време ти је сиромаштво проблем и узрок све глади, дефорестације и емисије непожељних гасова а не једење меса greengrin Баш не желиш да видиш неке ствари, зар не? јеееееееееееесте, ослепео сам од једења меса greengrin greengrin greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 18, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2011 Ти ако верујеш да си животиња, разумна животиња, Роги, то је проблем, огроман проблем. Не могу да разумем да тако размишљаш.ogroman problem su predrasude koje ti imash (kao i ostali ovde), shto prema odredjenim ideja, shto prema odredjenim terminima. potpuno je nebitno kako definishemo rech "zhivotinja", da li tu podpada chovek ili ne, ono shto je bitno da i mi i zhivotinje (ili "i mi i nerazumne zhivotinje") jesmo svesna bicja koja osecjaju bol i imaju volju za zhivotom i samim tim nas (sve nas) je moralno/ etichki loshe neopravdano povredjivati i ubijati. Боголико биће - човека, у било каквом контексту називати животињом је незамисливо, и недопустиво. Разумем шта желиш да кажеш, све време разумем твоје настојање, али се не слажем са њим. Свети Григорије Ниски каже да је човек животиња позвана на обожење. кад би га тако као ти Црква схватила буквално, био би јеретик а не светитељ. 0110_hahahaКако сам ја (јеретик) то схватио, а како ти? Молим да ми објасниш.брате, ниси ти јеретик, нити сам ти то ни инсинуирао. 0110_hahahaкао што се ни Свето Писмо не схвата буквално, тако ни свети Григорије није човека некрштеног назвао животињом. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Фебруар 18, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2011 брате' date=' реко си лепо да је канибализам јести месо[/quote']znachi pocheo si uveliko da lazhesh. rekao sam da je jedelje mesa nemoralno kao shto je slichno tako i kanibalizam nemoralan. не чујеш, не читаш шта пише: мене брига за морал, дакле не морам да објашњавам никоме шта је та наказност. морал за храну је као морал у пливању pa ovo podvucheno govori dosta o tebi. a moral u pitanju ishrane vrlo postoji. npr. nemoralan je vecj pomenuti kanibalizam, dalje- nemoralno je prejedati se, a takodje je, kao shto sam vecj dosta puta dokazao na ovoj temi- nemoralno je i jesti meso zhivotinja ubijenih za ishranu. ГДЕ си у овим цитатима из Новог Завета нашао морал da ne bude posle da ja pricham da u novom zavetu nema morala- to sami radite. јеси ли потпуно избацио месо и месне производе (млечне намирнице, јаја, све живо) из своје исхране? ti neznash osnovne stvari o ishrani, a hocjesh samnom da uchestvujesh u etichkoj raspravi koja se iste tiche? mlechni proizvodi i jaja su MESNI proizvodi? dakle, pored toga shto si se sam izjasnio kao amoralan (nemoralan) i ovde pokazao frapatno nepoznavanje materije o kojoj se pricha, napusti temu i pokri se ushima. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука