И.стојковић Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Ако наставиш оваквим писањем, потрудићу се да Ти и виртуелоно доказивање онемогућим...chisto prichamo, nit pretim, nit pozivana ostvarivanje na temi.......... Драго ми је да тако што прочитам, јер овде смо сви да би своја размишљања ставове размењивали, а не другом наметали. У том смислу, понекад човек треба да застане са писањем или говорењем, и преиспита свој став, а посебно посебно ако је такав став потпуно усамљен. Није реткост, да иако усамљен, покаже се касније да је био исправан, и иако се то заиста не односи на ову тему, предрадња тако нечем увек је било самопреиспитивање. Као прилог дискусији, која би иначе одавно замрла да није Твог инсистирања на потврди свог става, иако унапред знам да ћу поновити писање бар неколико чланова, православље је свеобухватно, јединствено, и као тако не може се ниједна позиција живота проматрати ван контекста. Православни, што год чине чине у сагласју са својим духовницима, а Богу хвала, у последње време све чешће и кроз трибине, агапе, где у разговору са свештеним лицима учествује више заинтересованих. На тај начин, и сама свештена лица, брусе своје мисли и ставове тежећи ка Истини, Који и Јесте читав Контекст. Један вид такве размене мишљења јесте и овај форум. Опредељење неког да, како Ти кажеш, не убија животиње, јесте његов лични став, којим нимало и уопште не угрожава есенцију православља, која је записана у две најважније заповести које нам је Христос оставио. Те две заповести, међутим, упућују нас и да неприхватање таквог опредељења од других не схватамо као некакву неукост тих других, или њихову осуду, већ једноставно као њихово опредељење. О важним одлукама, опредељењима и ставовима, увек одлучује саборност, која у овом случају, по овом питању и на овом месту говори, да се заповест "Не убиј", не односи на животиње које људи користе за своју исхрану. Даље инсистирање, доводи до речи, на које сам, као што видиш, први пут одреаговао. Иако ми је непознато да ли си православне вероисповести, или не, желим искреног срца и добрим циљем, да Те упутим, да о свом, овде, усамљеном ставу, поразмислиш и евентуално поразговараш још са неким....али не само о овој теми, већ о свакој за коју мислиш да си потпуно сигуран. Јер ако се саборно покаже да је такво нешто тачно, помогао си другима...ако се покаже супротно, помогао си себи.. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha facenew22222222 facenew22222222 facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Проблем са твојом логиком је што до закључака долазиш користећи премисе које теби одговарају' date=' а да би управо и дошао до закључка који ти одговара.[/quote']reci za koju premisu mishlish da je objektivno nevalidna, pa onda mozhemo o tome da diskutujemo. a ne o tvojim nepotkrepljenim optuzbama da sam ja subjektivan. Чули смо шта имаш за рећи и као што видиш, скоро нико се није сложио с тобом. to da li je neshto ispravno ne zavisi od toga koliko ljudi cje to da prizna. Поштеди нас убеђивања увек једном те истом причом zato shto niko od vas nije bio ni blizu da je obori, a kamoli da ste mi oborili prichu. Можда да се ти не јављаш док не порадиш на својој теорији? ja propovedam istinu, i svoj stav sam razradio i dokazao, i dokazivacju vam dok se ne desi jedna od tri stvari- 1) da priznate da sam u pravu, 2) da mi objektivno, logichki, razumno pokazhete da nisam u pravu, 3) da jednostavno odete porazheni u svakom pokushaju debate samnom (shto se uglavnom zavrshava i pokushajima da me vredjate i omalovazhite). Није реткост' date=' да иако усамљен, покаже се касније да је био исправан, и иако се то заиста не односи на ову тему, предрадња тако нечем увек је било самопреиспитивање.[/quote']ako je tako, onda treba to i sam da primenish. dakle, ja vama dokazujem neshto razumnom debatom, koja se temelji da na objektivnoj- logichkoj/ racionalistichkoj dokazivosti, a ne pochetnoj premisi da "treba sachuvati esenciju pravoslavlja", shto je potpuno proizvoljan stav koji treba posebno dokazati nekome ko traga za istinom- tj. objektivno dokazati da je pravoslavlje istina. to je druga tema. Иако ми је непознато да ли си православне вероисповести, или не pishe mi ispod slichice koje sam veroispovesti. inache, svaka chast za vrlo smislenu i vrlo pristojnu poruku, chisto da napomenem da cenim to. 0110_hahaha cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 reci za koju premisu mishlish da je objektivno nevalidna, pa onda mozhemo o tome da diskutujemo. a ne o tvojim nepotkrepljenim optuzbama da sam ja subjektivan. Не ради се о томе да ти је нека премиса невалидна, већ да су биране тако да потврде твоје схватање. to da li je neshto ispravno ne zavisi od toga koliko ljudi cje to da prizna. Не ради се о томе да исправност потврђује бројност људи који то потврђују, већ да су ти убедљиви аргументи, убедио би већи број људи. ОК можда је проблем у харизми, а не у теорији (шала). zato shto niko od vas nije bio ni blizu da je obori, a kamoli da ste mi oborili prichu. Многи су ти оборили причу само ти то не схваташ. Нико овде не би био у стању да помери и врати насуканог кита у море па не значи да је кит у праву што лежи на плажи. Таква је одприлике и твоја теорија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Не ради се о томе да ти је нека премиса невалидна, већ да су биране тако да потврде твоје схватање.znachi hocjesh da kazhesh da nisam dokazao svoj stav, ali neznash kako. "nisi u pravu, neznam zashto, ali nisi u pravu". pa ako je neko tu subjektivan, onda si to ti, i to ekstremno.Не ради се о томе да исправност потврђује бројност људи који то потврђују, већ да су ти убедљиви аргументи, убедио би већи број људи."ne radi se o tome da je neshto ispravno ako mnogo ljudi u to veruje, ali da je ispravno, mnogo ljudi bi verovalo u to". 4chsmu1Многи су ти оборили причу само ти то не схваташ. facenew22222222 kad se to desilo? chime? kojim argumentima? molim te, podseti me. chekam 0409_feelНико овде не би био у стању да помери и врати насуканог кита у море па не значи да је кит у праву што лежи на плажи. Таква је одприлике и твоја теорија.ovo je logichka greshka poznata kao lazhna analogija. nemoj da pravish fiktivna poredjenja da 'nekome' oslikash ono shto sam ja napisao, ako mislim da je to shto sam napisao pogreshno, uzmi, pa to i dokazhi. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Дакле све по старом, морам признати да ти Сизифов посао не би уопште тешко пао. trening Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Pa onda ću ovako da ih jedem: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 ako pritulimo životinjku pod anestezijom,je li to moralnoako pritulimo choveka pod anestezijom, jel to moralno? chovek, kao i svaka druga zhivotinjka, ima pravo na zhivot iz istog razloga- zato shto je vrsta koja osecja bol i koja ima volju za zhivotom. морал у храњењу, то је баш философски приступ тупљењу мозга eheeeej eheeeej eheeeejа твоја паралела човек=животиња је равно канибализму 319.gif 319.gif 319.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Rogy,here we go again eheeeej Hvala za link,pročitaću malo kasnije.Dakle,opet da li je moralno ubiti životinju ili nije.Ja kažem da jeste za ishranu i eventualno u samoodbrani.I tačka. eheeeej eheeeej Mada to moralno...moral je prmenjiva stvar u ovom svetu.Ne moralno,već normalno,potrebno i blagosloveno u slučajevima u kojima sam navela.иначе, откад је хришћанина брига за морал?јел ми испуњавамо Закон љубави ради према Богу и ближњем, форме ради, морала раи или чега? 319.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Ja kažem da jeste za ishranuЧак и онда ако нам нису потребне за исхрану, и ако имамо довољно услова да их не једемо?P.S. Штета што је нестало неколико страница ове расправе... пази, сад си свео месо на стомакоугађање, што је непримерено.пс. вала баш. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 eheeeej Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 убијање животиња ради исхране је благословено и неопходно за све предаторе. дакле, не видим у чему је расправа, сем што рогију није јасно, тачније не жели да прихвати. ерго, расправа је беспредметна и непотребно се компликује кад се уведе још и философска категорија морала поврх свега. 319.gif а тек ми није јасна рогијева логика, јер човека поистовећује са животињом и онда ми није јасно како ће лаву, медведу, вуку и осталим предаторима да објасни шта је морал ... можда бисмо требали да га пустимо у неки кавез да им објасни, или да их набоде сваки пут кад крену на месо, овај њега eheeeej eheeeej 319.gif ај што је и роги предатор, ментални eheeeej клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 убијање животиња ради исхране је благословено и неопходно за све предаторе. дакле, не видим у чему је расправа, сем што рогију није јасно, тачније не жели да прихвати. ерго, расправа је беспредметна и непотребно се компликује кад се уведе још и философска категорија морала поврх свега. 0442_feel а тек ми није јасна рогијева логика, јер човека поистовећује са животињом и онда ми није јасно како ће лаву, медведу, вуку и осталим предаторима да објасни шта је морал ... можда бисмо требали да га пустимо у неки кавез да им објасни, или да их набоде сваки пут кад крену на месо, овај њега 0442_feel 0442_feel 0442_feel ај што је и роги предатор, ментални 0409_feel Читаво време хоћу да га питам, какве ципеле носи. Мора да купује код кинеза, тамо гарант нису кожне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 убијање животиња ради исхране је благословено и неопходно за све предаторе. дакле, не видим у чему је расправа, сем што рогију није јасно, тачније не жели да прихвати. ерго, расправа је беспредметна и непотребно се компликује кад се уведе још и философска категорија морала поврх свега. crutches а тек ми није јасна рогијева логика, јер човека поистовећује са животињом и онда ми није јасно како ће лаву, медведу, вуку и осталим предаторима да објасни шта је морал ... можда бисмо требали да га пустимо у неки кавез да им објасни, или да их набоде сваки пут кад крену на месо, овај њега 0442_feel 0442_feel 0442_feel ај што је и роги предатор, ментални 0409_feel Читаво време хоћу да га питам, какве ципеле носи. Мора да купује код кинеза, тамо гарант нису кожне.носи најке, чије фабрике затварају по свету јер ''запошљавају'' малу децу да им шију 0442_feel :cheesy2: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука