rogi Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 prstgore cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Дакле ти си стварно смешан. У природи постоје разне ствари и нису све исте за све. Ти резонујеш као: жирафа брсти крошње дакле требамо и ми, глиста рује земљу дакле требамо и ми. Свако према својој врсти има своју улогу у природи.upravo. a chovek je razumna zhivotinja i njena uloga je da zhivi razumno. dakle, ako cjemo da prichamo o tome shta treba da radimo, treba da prichamo o etici, vrlini, u ovom sluchaju- pravdi- jer smo razumna bicja i treba da razmishljamo, a ne da iskljuchimo mozak i da se pozivamo na biblije ili lance ishrane.a kada uzmemo da razmishljamo, jasno i nedvosmisleno je da je nemoralno ubijati zhivotinje za hranu, jer je takav postupan nepravedan. Svaki narod ima odredjeni kodeks ponašanja i ophodjenja prema _________________ (upisati po nahodjenju) koji naziva svojim moralom. Ako želimo uporediti moral jednog naroda sa moralom drugog naroda, moramo pronaći standard, etalon uporedjivanja, uporednik, koji ma koliko bio blizak i jednom i drugom moralu - ne sme biti 'proizvod' ni jednog od njih i mora biti 'iznad' oba. E u odnosu na Njega, jedan narod i njegov moral je na većem nivou nego onaj drugi. Ali oba naroda moraju dobrovoljno pristati da ima baš taj, etalon, uporednik, bude ...Hm, 'lakmus papipir' koji će ih definistai i/ili presuditi.Komuniciraš ovde sa osobama kojima nije njihova volja ili emocija Autoritet, već je to - Vaskrsli Hristos. Zato mi jesmo hrišćani premda se ti trudiš da od nas napraviš ...'rogišćane'. Nisi ti prvi koji dolazi s ovom idejom a bojim se da nećeš biti ni poslednji. I tako je to bilo kroz vekove... Apostol Pavle piše: "Mnogi, - o kojima sam vam više puta govorio, a sada i plačući govorim, - žive kao neprijatelji Hristova krsta; njihov kraj je propast, trbuh je njihov Bog, a slava im je u sramoti, oni misle samo na zemaljsko. Naše carstvo je, međutim, na nebesima, odakle i Spasitelja očekujemo, Gospoda Isusa Hrista, koji će preobraziti naše poniženo telo, - da bude saobrazno njegovom slavnom telu, - svojom silom kojom može sve da pokori sebi." Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Zato mi jesmo hrišćani premda se ti trudiš da od nas napraviš ...'rogišćane'.ja samo pokushavam da vam objasnim da ja ne propovedam "rogicjanstvo", nego samo govorim da treba da iskoristimo dar razuma koji nam je bog dao. ako nam je bog dao da imamo razum, sigurno hocje da ga i koristimo, a ne da ga iskljuchimo, i prihvatimo neku religiju na osnovu toga shto smo se rodili u srbiji, ili shto je lepa, ili iz bilo kog subjektivnog razloga. treba da razmishljamo o tome shta je ispravno a shta ne, shta moralno iz objektivne perspektive.trbuh je njihov Bogpa ovo bi moglo da se kazhe za ljude koji su se protivili mom pisanju na ovoj temi, i koji zhele da opravdaju nemoralno delo koje chine samo da bi ugodili svom stomaku i jeziku. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Zato mi jesmo hrišćani premda se ti trudiš da od nas napraviš ...'rogišćane'.ja samo pokushavam da vam objasnim da ja ne propovedam "rogicjanstvo", nego samo govorim da treba da iskoristimo dar razuma koji nam je bog dao. ako nam je bog dao da imamo razum, sigurno hocje da ga i koristimo, a ne da ga iskljuchimo, i prihvatimo neku religiju na osnovu toga shto smo se rodili u srbiji, ili shto je lepa, ili iz bilo kog subjektivnog razloga. treba da razmishljamo o tome shta je ispravno a shta ne, shta moralno iz objektivne perspektive.Rogi, sunarodniče - zašto misliš da sam ja (ili mnogi drugi ovde) bez razmišljanja prihvatio ...'religiju'?Kapiram da pošto me ne poznaješ imaš pravo na omašku takve vrste. Ali čoveče... Ko te je tako ružno slagao da smo mi hrišćani bez da .. 'dva puta merimo', odmah presekli? Pa i oni koji tako nešto i urade, ne ostaju dugo u Crkvi. trbuh je njihov Bogpa ovo bi moglo da se kazhe za ljude koji su se protivili mom pisanju na ovoj temi, i koji zhele da opravdaju nemoralno delo koje chine samo da bi ugodili svom stomaku i jeziku.Da li ima medju hrišćanima pravoslavnim ima onih koji i dalje više o hrani razmišljaju nego o Hristu Spasu?Naravno da ima i - u Crkvi su da se i od toga oslobode i - budu slobodni. Da li si ti medju onim dvema rečenicama pronašao nešto što misliš da sam ja namenio tebi? Jesi. Ali ja sam sebi (a i tebi) 'namenio' onu potonju rečenicu i njen krešendo - da će Hristos preobraziti naša tela (digestivni trakt je fragment toga) da budu poput Njegovog Tela, a On je postio 40 dana ne jedući ništa i ostajući čista uma i bezgrešne svesti, reči i dela. E, ka tome molitveno stremimo. E to i sebi i tebi od srca želim! Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Rogi, sunarodniče - zašto misliš da sam ja (ili mnogi drugi ovde) bez razmišljanja prihvatio ...'religiju'?nije poenta da razmishljash, poenta je da ispravno razmishljash. a da si to radio, ne bi, npr. na ovoj temi propagirao nemoral i nazivao zlo dobrim.Da li ima medju hrišćanima pravoslavnim ima onih koji i dalje više o hrani razmišljaju nego o Hristu Spasu?treba da se razmishlja o etici i moralu. shta je dobro a shta loshe, shta je moralno a shta nemoralno. da će Hristos preobraziti naša tela (digestivni trakt je fragment toga) da budu poput Njegovog Tela, a On je postio 40 dana ne jedući ništa i ostajući čista uma i bezgrešne svesti, reči i dela.ma jeste, i hodao je po vodi i materijalizovao hranu. i muhamed je leteo na letecjem konju, i krishna se preobrazio u ogromno bicje sa hiljadama ruku, i nanak je 3 dana i 3 nocji sedeo na dnu reke i prichao sa bogom i gobind sing je vaskrsao 5 ljudi kojima su bile odsechene glave. ja pricham o ukljuchivanju mozga i razmishljanju, a on se poziva na mitove.. a nijedan od tih mitova ne menja chinjenicu da je nemoralno ubiti zhivotinju za hranu. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Da li je neko probao jagnjetinu ispod sacha? 1000000001010 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 rogi tebe je onaj crvjezik "Miro"ljub bas zatrovo a 1000000001010 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 rogi tebe je onaj crvjezik "Miro"ljub bas zatrovo akoji miroljub?Za Rogozuba, ili čovek nije isto kao životinja..naravno da nije. shto neznachi da chovek treba da chini nasilje i bude okrutan prema zhivotinjama. a ubijanje zhivotinja za hranu je okrutnost jer je to nepotrebno ubijanje. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Da li je neko probao jagnjetinu ispod sacha? 1405_love eheeeej Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дете Апокалипсе Написано Фебруар 7, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2011 Сећам се и да су једном приликом наши монаси објашњавали ово око људске вилице на почетку клипа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Фебруар 7, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2011 http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSN32AzXnz7tgXTOausX_nj-0DdwohGyoH-fRWQuHqMADI_QdH4 http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS_BDWK19IE78ZbaVrfSAK6J0udtj3nvfjj6CHvblpEkZ2PsKAs Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 7, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2011 http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSN32AzXnz7tgXTOausX_nj-0DdwohGyoH-fRWQuHqMADI_QdH4 njamnjam ekstra “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Фебруар 7, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2011 ekstra njamnjam njamnjam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дете Апокалипсе Написано Фебруар 7, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2011 http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSN32AzXnz7tgXTOausX_nj-0DdwohGyoH-fRWQuHqMADI_QdH4 http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS_BDWK19IE78ZbaVrfSAK6J0udtj3nvfjj6CHvblpEkZ2PsKAs Немој да ме погрешно схватиш, али контекст у коме ти постављаш ове слике сличан је контексту у коме су били Адам и Ева при искушењу са јабуком. Замисли када би постављали еротске слике жена у контексту ,,зар нису добре? зар не би волео да их пробаш?" njamnjamИначе, ја једем месо, али мислим да је боље не јести га. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Фебруар 7, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2011 У контексту у којем ти тумачиш ове фотографије, испада да није добро женити се. То је у реду, али само као твоје лично мишљење, а не као правило за све. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука