oLjuba Написано Јануар 15, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2011 Кад већ доказујете? Вероватно знате онај пад авиона у планинама Чиле са онимм фудбалским тимом? Јесте ли читали како су преживели објашњавали своја осећања док су јели смрзнуто људско месо? Захваљаући томе они су и преживели? Уживали, а? То човек да једе човека са уживањем је апсурд - апсурд према записаном и изтраживаном. А то показује и овај пример на беспућу планина Чилеа. Ааа Бог даје разум... Добро, Хвала на одговору. А овамо Бог у Делима апостолским усмерава тај свој дар. А у Старом завету се мили жртвом паљеницом. Ако нисте озбиљни да разговарате онда ми реците. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Јануар 15, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2011 Коринћанима посланица прва, глава 10, стих 27 свето Јеванђеље по Луки, глава 10, стих 8 i koga sablazni desno oko nega ga iskopa. i ko ne mrzi svog oca i svoju majku nije dostojan isusa. a tek shto o jehovi ima zanimljivih citata. samo shto nema apsolutno jednog objektivnog razloga zashto bi ih prihvatali kao nekakav autoritet.Са појавом изобиља и преобиља и индустријске исхране изгубио се тај однос према природи која се узима за исхрану али се не сматра тиме да се врши убиство него се учествује у кружењу живота (природног, наравно). Животиња су се јеле али не као данас.i zhivotinje su jele ljude. npr. zhivotinja pojede tvoje dete, ne bi imala nishta protiv (ipak je to samo uchestvovanje u krugu zhivota)? a "shto ne zhelish sebi, ne chini drugima".. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 15, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2011 не видим у чему је проблем и згражавање. све животиње су благословене на јело, укључујући и пса. da li bi ti pojeo psa ili macku?!најнормалније. 4chsmu1Ако ли вас ко од неверника позове, и хоћете ићи, једите све што се пред вас донесе, и не премишљајте ништа савести ради. Коринћанима посланица прва, глава 10, стих 27 И у који год град дођете и приме вас, једите шта се донесе пред вас. свето Јеванђеље по Луки, глава 10, стих 8 ok, to kad bi te nevernik ponudio sa psecim pecenjem...a da li bi zaklao i pojeo psa? па не разумем у чему је разлика између пса и мачке и краве и свиње као хране? :cheesy:као што дајем паре да се закоље крава или свиња или нешто треће у моје име, тако исто не видим да ли би било различито да дам паре и за неку другу храну. и не, нисам гадљив на крв и клање животиња. одрастао сам са циганима у дворишту који су најнормалније клали овце за своје празнике, ишао чак и да просим са њима. једноставно, не видим шта је ту гадно. и не, не пада ми на памет да затворим животињу у четри зида или двориште и да је зовем ''љубимцем'' и полако убијам недостатком слободе. зоо врт је врхунац гадости, ако мене питаш. док, кад је у питању однос, волео бих да умем са свим животињама да остварим однос као што умем са псима. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oLjuba Написано Јануар 15, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2011 Толико година живим у "свету" али у кинески ресторан не могу, па ме могу... све ми се чини да ће из тањира да буде "ав" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirjanap Написано Јануар 15, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2011 "shto ne zhelish sebi, ne chini drugima".. Треба разликовати животињу од човека. Ја небих могла осудити животињу што ме поједе јер је гладна, она је таква, ма колико боловала од туге. А сад реци ти мени, ако би ми престали јести животиње, да ли би ме лав појео или заобишао. Ја мислим да би се понашао по законима природе и апио би ме. Ипак, монаси не једу месо. Треба и то знати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Јануар 15, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2011 па не разумем у чему је разлика између пса и мачке и краве и свиње као хране? ne razumes?!ok da se jedu krave, svinje, ovce....ali psi i macke .... odvratno!!! pre bih umro od gladi nego pojeo psa ili macku ili nesto trece! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јануар 15, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2011 Setih se jedne žene, engleskinje, koja je postala pravoslavni vernik. I pitao sam je za motiv prelaska iz Anglikanizma u Pravoslavno hrišćanstvo. Ona mi je rekla da je počela da razmišlja o tome šta je Bog pred njom učinio, dok je živela i radila (mislim da je medicinar) u jednoj pravoslavnoj zemlji. Naime, naišla je na nekolicinu monaha koji nikada nisu jeli meso. Ne, nije im to bilo zabranjeno, to je nešto izmedju Boga i njih. E sad, ono što je nju frapiralo nije bilo njihovo ne jedenje mesa, videla je vegetarijance po Britanijama, već je bilo to da su oni jako retko jeli išta, a tokom strasne nedelje, nedelju dana pred Vaskrs, niti su išta jeli niti pili! Ona je rekla da to nije moguće jer bi im bubrezi 'otkazali'! Oni su joj rekli da nisu znali da to ali da nemaju nameru da menjaju naviku jer njima to i nije neka poteškoća - vole Boga. A ljubav je jak motiv, pogotovo kada je obostran! Tako da ja i dalje čvrsto verujem da je manje relevantno šta jedemo već - zašto to radimo! Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirjanap Написано Јануар 15, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2011 Толико година живим у "свету" али у кинески ресторан не могу, па ме могу... све ми се чини да ће из тањира да буде "ав" Да, треба разликовати нормално стање од крајње посебног. Ето, да се нађете на Андима појели би пса. И били би срећни јер не морате мртвог човека да кусате да би преживели (читала сам). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirjanap Написано Јануар 15, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2011 Tako da ja i dalje čvrsto verujem da je manje relevantno šta jedemo već - zašto to radimo! Тако је. Једно је исхрана а друго је ждерање света око себе. (Иначе ја сам особа која воли да једе ... али сам свесна овога). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oLjuba Написано Јануар 15, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2011 Па добро Мирјана, тамо нема паса. Нема ничега. И ти људи су морали да једу нешто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јануар 15, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2011 па не разумем у чему је разлика између пса и мачке и краве и свиње као хране? ne razumes?!ok da se jedu krave, svinje, ovce....ali psi i macke .... odvratno!!! pre bih umro od gladi nego pojeo psa ili macku ili nesto trece! Јеси ли сигуран у своје речи? Но,но...очигледно ниси у животу био много гладан,а да не причам што засигурно ниси био гладан на смрт! Ако случајно кажеш другачије,тј да јеси био у таквој ситуацији,знаћу да...мислим,извини,не желим да те критикујем,али категорички тврдити тако нешто а притом немати искуство истинске и ужасне глади,јесте,најблаже речено,смешно! Поготово што они који су били гладни на смрт,а на жалост и ја сам био међу њима,знамо више него добро шта смо све јели...боље да не причам. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
miroslavm Написано Јануар 15, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2011 А како ћемо без прасета за Божић? :bla: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirjanap Написано Јануар 15, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2011 Па добро Мирјана, тамо нема паса. Нема ничега. И ти људи су морали да једу нешто. Нисам ја о.Љубо ништа замерила. Само сам хтела да поцртам да изузетне ситуације нас стављају у изузетан положај који се, ипак, не може узети у неко опште правило и норму. Ја то више разговарам, не расправљам се. Тако ме и ова тема навела да мислим да су заговорници против "убијања" животиња имали неки разлог и мислим да он лежи у одговору да се ми према природи понашамо недозвољено уништавајући је и мучећи је, а са друге стране, заговорници коришћења животиња у исхрани имају за то дозволу уколико је, по мом мишљењу, исхрана у питању иза које не стоји само глад, него може и светковина у мери у којој она није иживљавање, обест и претеривање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сербонац Написано Јануар 15, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2011 Свако има право на своје мишљење. Неки људи нису за то да се животиње убијају, ипак су и то жива бића са душом, све нас је исти Бог створио, значи ипак имамо нешто тј. некога заједничког - Бога Творца. Са неким се коментарима и слажем, са неким не, док коментаре корисника ''rogi'' нисам био у стању дешифровати, јер је ортоепска норма толико унакажена... :bla: :cheesy2: "Род Трибала, Срба на земљи је најстарији и највећи!" - Лаоник Халкокондил Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirjanap Написано Јануар 15, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2011 Свако има право на своје мишљење. Неки људи нису за то да се животиње убијају, ипак су и то жива бића са душом, све нас је исти Бог створио, значи ипак имамо нешто тј. некога заједничког - Бога Творца. Са неким се коментарима и слажем, са неким не, док коментаре корисника ''rogi'' нисам био у стању дешифровати, јер је ортоепска норма толико унакажена... :bla: :cheesy2: Бог Творац нам је и дозволио да једемо месо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука