Jump to content

miroslavm

Члан
  • Број садржаја

    5
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

О miroslavm

  • Рођендан 01/17/1984

Profile Information

  • Пол :
    Мушко

miroslavm's Achievements

Тек дошaо/ла

Тек дошaо/ла (1/9)

2

Форумска репутација

  1. Хвала Великом Архитекти па се неко хвата у коштац са овом проблематиком и покушава да динамизује ствари и узбурка учмале духове. Многи од нас имају у тексту споменути "баласт" и не смеју да изводе дубље импликације изазване богословским апоријама. Но, опет остаје бреме емпиријске проверљивости (а да није индивидуално искуство) у очима оних који сматрају да је натурализам згазио и превазишао овакве ствари. Православље, Фојербахова пројекција, wishful thinking, Универзална Свест или нешто сасвим друго? Многе опције у оку и уму савременог човека. У сваком случају Авви скидам капу. Да се послужим аввином метафороми применим је на њега, јер се често сети да отвори прозор да уђе свежи ваздух критичког неепигонског размишљања.
  2. Михољдан, Миољдан, Свети Михољ, то су по Вуку Стефановићу Караџићу, називи за Арханђела Михаила. Настали су међу Србима на простору Аустроугарске. Тамо се, наиме, избегавало да Срби обележавају Митровске задушнице које су настале под утицајем Руске Цркве, већ су им као задушнице одређиване Михајловске, односне Михољске, које су падале у суботу пре римокатоличког празника Арханђела Михајла. Како су постале у тим крајевима уобичајене Михољске задушнице, тако је и празник који им следи у народу назван Миољдан.
  3. Свака част за линкове и књиге...само постављај оче Иване. Многе нас интересују баш такве теме, како из теологије тако и из философије. Мирослав Мишановић
  4. Страшна и грозна имена, додуше има лепих, али ова турска су ужас. Поред толико лепих српских, православних имена, Срби се поводе за разним именима.Тако је било и са шпанским серијама. Боље да дају грчка и руска имена, ако ћемо већ тако.
×
×
  • Креирај ново...