Гости Guest - . . .- Написано Јануар 10, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 Više ti Jevreji u sinagogi poštuju našeg patrijarha nego ovi što lože logorsku vatru.Kako to da taj "detalj", mislim na paljenje sveca u sinagogi od strane Patrijarha, niste prokomentarisali? Da li je i to po kanonima? Ali kako kaze Atanasije, te kanone treba da okacimo macku o rep? Коментарисали смо, читава тема је покренута. Прочешљајте мало форум. МАРКО Мaленчић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 10, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 Više ti Jevreji u sinagogi poštuju našeg patrijarha nego ovi što lože logorsku vatru.Kako to da taj "detalj", mislim na paljenje sveca u sinagogi od strane Patrijarha, niste prokomentarisali? Da li je i to po kanonima? Ali kako kaze Atanasije, te kanone treba da okacimo macku o rep?Nije Atanasije već vladika Atanasije. МАРКО Мaленчић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
majamaric Написано Јануар 10, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 Više ti Jevreji u sinagogi poštuju našeg patrijarha nego ovi što lože logorsku vatru.Kako to da taj "detalj", mislim na paljenje sveca u sinagogi od strane Patrijarha, niste prokomentarisali? Da li je i to po kanonima? Ali kako kaze Atanasije, te kanone treba da okacimo macku o rep?Nije Atanasije već vladika Atanasije.U redu Vladika Atanasije. Ali to i dalje nije odgovor na moje pitanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 10, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 Više ti Jevreji u sinagogi poštuju našeg patrijarha nego ovi što lože logorsku vatru.Kako to da taj "detalj", mislim na paljenje sveca u sinagogi od strane Patrijarha, niste prokomentarisali? Da li je i to po kanonima? Ali kako kaze Atanasije, te kanone treba da okacimo macku o rep?Nije Atanasije već vladika Atanasije.U redu Vladika Atanasije. Ali to i dalje nije odgovor na moje pitanjetvoje pitanje je oftopik.Imaš temu o tome pa tamo pitaj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pezza Написано Јануар 10, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 Епископ банатски Г. Г. Никанор зна за ово? Ако не зна, треба да се записат шта му ради свештенство за Бадње вече остављајући своју паству и одлазећи код рашчињених монаха који директно раде на рушењу своје Свете Цркве, предвођени бившим Епископом Артемијем.Није му први да оставља парохију на Господње празнике. Навика је чудо... 0442_feel МАРКО Мaленчић је реаговао/ла на ово 1 Бити хришћанин значи бити аутентичан човек, а Христов... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
majamaric Написано Јануар 10, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 Više ti Jevreji u sinagogi poštuju našeg patrijarha nego ovi što lože logorsku vatru.Kako to da taj "detalj", mislim na paljenje sveca u sinagogi od strane Patrijarha, niste prokomentarisali? Da li je i to po kanonima? Ali kako kaze Atanasije, te kanone treba da okacimo macku o rep?Nije Atanasije već vladika Atanasije. U redu Vladika Atanasije. Ali to i dalje nije odgovor na moje pitanje tvoje pitanje je oftopik.Imaš temu o tome pa tamo pitaj. Nisam ni mislila da cu dobiti odgovor....Ali nekome je i to dovoljno da spozna neke stvari.....Hvala Vam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 10, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 Više ti Jevreji u sinagogi poštuju našeg patrijarha nego ovi što lože logorsku vatru.Kako to da taj "detalj", mislim na paljenje sveca u sinagogi od strane Patrijarha, niste prokomentarisali? Da li je i to po kanonima? Ali kako kaze Atanasije, te kanone treba da okacimo macku o rep?Nije Atanasije već vladika Atanasije. U redu Vladika Atanasije. Ali to i dalje nije odgovor na moje pitanje tvoje pitanje je oftopik.Imaš temu o tome pa tamo pitaj. Nisam ni mislila da cu dobiti odgovor....Ali nekome je i to dovoljno da spozna neke stvari.....Hvala Vam https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10783.msg341184.html#msg341184 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 10, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 приметио сам да су они који походе уљуљкивање погибијом код монаха Артемија пуни себе и теже плус бесконачно у ''прозорљивост'' и ''спознање''. ево шта каже свети Ава Јустин, духовни отац монаха Артемија, за сваког ко је против Цркве: Зашто треба слушати Цркву а не једнога човека који мисли против цркве, ма он био назват и највећим мислиоцем? Зато што је цркву основао Господ Исус Христос, и зато што цркву надахњујући руководи Дух Божји Свети. Зато још што црква означава државу светих, градину питомих воћака. Ако један устаје против државе светих, значи да је он несвети, те зашто њега слушати? "Црква је ограда," говори премудри Златоуст; "ако си унутра, вук не улази; ако ли изађеш, зверови ће те ухватити... Не удаљуј се од цркве: ништа силније од цркве нема. Црква ти је нада, црква спасење. Од небеса је она виша, од камена тврђа, од земље шира; никад не стари, увек се подмлађује." Охридски пролог за први јануар, расуђивање http://www.svetosavlje.org/biblioteka/prolog/index.php?m=1&d=1&a=1&date=1-2011 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
berđajev bijeli Написано Јануар 10, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 приметио сам да су они који походе уљуљкивање погибијом код монаха Артемија пуни себе и теже плус бесконачно у ''прозорљивост'' и ''спознање''. ево шта каже свети Ава Јустин, духовни отац монаха Артемија, за сваког ко је против Цркве: Зашто треба слушати Цркву а не једнога човека који мисли против цркве, ма он био назват и највећим мислиоцем? Зато што је цркву основао Господ Исус Христос, и зато што цркву надахњујући руководи Дух Божји Свети. Зато још што црква означава државу светих, градину питомих воћака. Ако један устаје против државе светих, значи да је он несвети, те зашто њега слушати? "Црква је ограда," говори премудри Златоуст; "ако си унутра, вук не улази; ако ли изађеш, зверови ће те ухватити... Не удаљуј се од цркве: ништа силније од цркве нема. Црква ти је нада, црква спасење. Од небеса је она виша, од камена тврђа, од земље шира; никад не стари, увек се подмлађује." Охридски пролог за први јануар, расуђивање http://www.svetosavlje.org/biblioteka/prolog/index.php?m=1&d=1&a=1&date=1-2011 Pa ko je van Crkve, svi smo mi u Crkvi. Ne znam šta hoćeš ovim pisanijem da pokažeš, svoju silnu želju da budemo van Crkve, da bi ti mogao slavodobitno da kažeš oni su van Crkve, a ja sam u Crkvi tj. ja sam dobitnik. Gdje je tu briga za duše braće hrišćana? I ja sam u Crkvi i kao takav do kraj ću govoriti protiv ovih neljudi koji danas upravljaju Srpskom Crkvom, to mi je pravo od Gospoda zagarantovano, ne mogu me ekskomunicirati, a ja ću da pričam i pričam i uzvikujem Nedostojan, Nedostojan. Да, слободно Ти то вичи, али не на овом православном форуму. За ово имаш задњу опомену пред бановање са форума на онолико колико то одреди Администрација. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
majamaric Написано Јануар 10, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 приметио сам да су они који походе уљуљкивање погибијом код монаха Артемија пуни себе и теже плус бесконачно у ''прозорљивост'' и ''спознање''. ево шта каже свети Ава Јустин, духовни отац монаха Артемија, за сваког ко је против Цркве: Зашто треба слушати Цркву а не једнога човека који мисли против цркве, ма он био назват и највећим мислиоцем? Зато што је цркву основао Господ Исус Христос, и зато што цркву надахњујући руководи Дух Божји Свети. Зато још што црква означава државу светих, градину питомих воћака. Ако један устаје против државе светих, значи да је он несвети, те зашто њега слушати? "Црква је ограда," говори премудри Златоуст; "ако си унутра, вук не улази; ако ли изађеш, зверови ће те ухватити... Не удаљуј се од цркве: ништа силније од цркве нема. Црква ти је нада, црква спасење. Од небеса је она виша, од камена тврђа, од земље шира; никад не стари, увек се подмлађује." Охридски пролог за први јануар, расуђивање http://www.svetosavlje.org/biblioteka/prolog/index.php?m=1&d=1&a=1&date=1-2011 Pa sam Ava Justin nije hteo da primi Patrijarha. Pa sam Jovan Zlatousti je bio rascinjen....Ali nisu se oni borili protiv Crkve vec za Crkvu... Zato i jesu Sveti....I oni i jesu pravi primer.....Hvala Vam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 10, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 samo što sveti Jovan nije sektašio. Svaki proganjani svetitelj je smireno podnosio svoje breme ,nije pravio neke katakombne crkve i parasinagoge. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 10, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 Овако склопљене реченице показују заиста вашу неутемељеност у ономе о чему причате. Имате право да мислите како хоћете и да радите шта хоћете, али ово што пишете нема везе са истином. Никакве везе нема Артемије са светим Јованом, а још мање са Аввом Јустином, нарочито сада после свега шта је урадио. Пре ће бити испуњење пророчких речи Патријарха Павла: Артемије ће направити раскол. Нажалост, многи то не увиђају јер им није стало до Цркве већ до партијашења и секташења. Ево сада имамо прилику да видимо како овоме свештенику нису били довољно православни ни еп. Јован ни сада његов еп. Никанор. Отишао човек да поново окуша срећу... јер то тако иде. На крају човек улази у раскол са самим собом, као амебе и бичари. Дељење и растакања и уситњавање до смрти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
berđajev bijeli Написано Јануар 10, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 Да, слободно Ти то вичи, али не на овом православном форуму. За ово имаш задњу опомену пред бановање са форума на онолико колико то одреди Администрација. Ja samo pokušavam iskreno da govorim, tj. da govorim ono što mislim. Ne bi trebalo pritom nikoga vređati, i tu se slažem da sam pretjerao sa ovim "neljudi", ali mislim da reći da je neko Nedostojan nije ništa uvredljivo, to je samo suprotno od Dostojan...Ne bi se to ni izgovaralo prilikom rukopolaganje da se očekivalo da svi kažu Dostojan i zašto bi neko uopšte pitao narod ako bi svi rekli Dostojan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 10, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 Да, али ако хоћеш то да "вичеш", лепо постави овде своје име и презиме, па лепо напиши писмо САСабору и кажи ко је недостојан и чекај суд. Али буди свестан да, ако не будеш у праву, сносиш канонске последице и то искључење из Цркве. То што ти "вичеш" да је неко недостојан је, вероватнотако видиш, нека нормална ствар. Брате, то није шала. Зато на форуму ЖРУ неће бити викања "недостојан" јер ниси рекао ни ко си ни шта си. Разумеш? Да ли поштујеш суд наше Свете Цркве? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 10, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 приметио сам да су они који походе уљуљкивање погибијом код монаха Артемија пуни себе и теже плус бесконачно у ''прозорљивост'' и ''спознање''. ево шта каже свети Ава Јустин, духовни отац монаха Артемија, за сваког ко је против Цркве: Зашто треба слушати Цркву а не једнога човека који мисли против цркве, ма он био назват и највећим мислиоцем? Зато што је цркву основао Господ Исус Христос, и зато што цркву надахњујући руководи Дух Божји Свети. Зато још што црква означава државу светих, градину питомих воћака. Ако један устаје против државе светих, значи да је он несвети, те зашто њега слушати? "Црква је ограда," говори премудри Златоуст; "ако си унутра, вук не улази; ако ли изађеш, зверови ће те ухватити... Не удаљуј се од цркве: ништа силније од цркве нема. Црква ти је нада, црква спасење. Од небеса је она виша, од камена тврђа, од земље шира; никад не стари, увек се подмлађује." Охридски пролог за први јануар, расуђивање http://www.svetosavlje.org/biblioteka/prolog/index.php?m=1&d=1&a=1&date=1-2011 Pa sam Ava Justin nije hteo da primi Patrijarha. Pa sam Jovan Zlatousti je bio rascinjen....Ali nisu se oni borili protiv Crkve vec za Crkvu... Zato i jesu Sveti....I oni i jesu pravi primer.....Hvala Vamали НИКАД нису војевали заузимајући и упадајући по црквама и манастирима, или бивали ван манастира и камповали демонстративно.и све су смирено прихватали, а нису подизали силу верног народа и одрицали благодат било коме у Цркви. опомени се како оправдавајући монаха Артемија аутоматски самооправдаваш и себе и своју странпутицу чинећи се праведном и изнад суда Цркве, самим тим се стављаш у позицију да си ван Ње. а коме Црква није Мајка, том ни Отац није Бог. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука