Jump to content

Бог не чује молитву...

Препоручена порука

Девојке у дугим хаљинама волим

целивам их у образ,миришу на тамјан

девојке у дугим хаљинама волим

:bla:

још ћеш тражити да слушају црквени метал и да имају природно црвену косу  greengrin bleh greengrin

joooj bendoff

Подели на овим сајтовима

КОд мене у цркви може и овако и онако. <неке попадије носе кратке сукње, неке дугачке. неке жене имају дуге сукње, неке кратке неке мараме, неке панталоне. Баш шарено. Ја понекад будем у панталонама, понекад у сукњи. Зависи од временских прилика. Мараму, ако немам током целе Литургије, оно обавезно кад прилазим Путиру. углавном, нико не опомиње. Наравно, било би опомена кад би неко дошао бзвз обучен. тај би био и удаљен.

У манастир у који идем (чешће но у цркву у мом граду), марама и дужа сукња су императив. И ако нека жена то не обуче, добиће у манстиру на позајмицу. Ако одбије, неће ући. Нико се не буни и никоме не смета. Чак и девојчице од 2 године имају мараме на главама и сукњице. Ни један родитељ не шизи због тога. они који шизе, ту не долазе. Мени такође не смета ни овако ни онако. Али знам да ми је муж јесенас рекао кад се вратио са Литургије из градске цркве да није могао да се ни 5 минута сконцентрише јер су били неки сватови (литургијско венчање је у питању) и било је 7-8 згодних девојака које су биле у минићима и на високим штиклама. Тако да, сукње и мараме можда ипак мушкарцима олакшавају молитву у цркви. Јес да свако себе може да исконтролише, али очи некад лете тамо-`вамо  joooj

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Možda je to samo stvar ispitivanja tvoje poslušnosti?  89898989898989

јао сестро, испашће да одећа чини човека. 0442_feel

Počeću da mislim da su naša razmišljanja uvijek suprotnih predznaka.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

И ако нека жена то не обуче, добиће у манстиру на позајмицу. Ако одбије, неће ући.

е то је већ нешто  slava3 klapklap ekstra 1405_love

то по целој приморској Грчкој има да се мушко и женско огрне ко човек у неку лагану одежду од врата до чланака а мож да дође у гаћама малтене.

додуше, мени пало на памет не би да банем у сукњи у цркву  ;) 1405_love greengrin

једино да сам шкот или индијац, додуше  0442_feel

Подели на овим сајтовима

Možda je to samo stvar ispitivanja tvoje poslušnosti?  89898989898989

јао сестро, испашће да одећа чини човека. 0442_feel
Počeću da mislim da su naša razmišljanja uvijek suprotnih predznaka.
не знам шта би ти реко на то  1405_love не видим да се нешто опонирамо још мање придајем значају ако нам се мишљење и разликују slava3

ја и не доводим у питање послушање према Богу и људима, ни моје ни твоје, а још мање не видим зашто би један свештеник бацао сенку на Бога својим речима представљајући га као неког ко гледа на пуку одећу?

Жртва је Богу дух скрушен;

срце скрушено и унижено Бог неће одбацити.

Псалам 50.

ево ти супротна ситуација, на конто ропства културолошке природе које исказује тај свештеник, замисли само како би објаснио једном индијцу да не треба као мушкарац да носи сукњу?

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Ma nevezano za ovaj slučaj, nego divim se tome kako nas je Gospod različite stvorio.

0442_feel 1405_love slava3

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Није правило, али има истине и у овој изреци:

Ко туђу слуша, својом (главом) удара.  :)

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Joj ala generalizuješ  :drugarstvo: - mi smo dijametralno različitih mišljenja, naravno da nema istih ljudi, ali ima sličnih. Ja samo kažem da ja i ti ne spadamo u kategoriju sličnih - mislim da je vjera jedino što nas povezuje, naravno to je i više nego dovoljno.  :)

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Joj ala generalizuješ  0110_hahaha - mi smo dijametralno različitih mišljenja, naravno da nema istih ljudi, ali ima sličnih. Ja samo kažem da ja i ti ne spadamo u kategoriju sličnih - mislim da je vjera jedino što nas povezuje, naravno to je i više nego dovoljno.  :229229229:

онда је психологизам, да не кажем трип, што мислиш да је штета је што женскиња носи панталоне у цркви са истим срцем  :)

елем.

сасвим је неважно како ћеш се обући, све је то утисак кад погледаш у суштину проблема - композицију греха коју износимо пред Господа у путиру на отпуст греха и обожење.  0110_hahaha

мислиш да је мања благодат због панталона на женскињи или сукње на мушкарцу?  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Medeni brate moj, pogledaj moje komentare ponovo i vidjećeš da ja nigdje nisam rekla da odjevanje utiče na oboženje, samo sam rekla da nošenje suknje i marame NIJE farisejština, i privlačenje pažnje. A pričala sam o poslušanju ne o tome kako odjevanje utiče na oboženje. Kapiš?

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Medeni brate moj, pogledaj moje komentare ponovo i vidjećeš da ja nigdje nisam rekla da odjevanje utiče na oboženje, samo sam rekla da nošenje suknje i marame NIJE farisejština, i privlačenje pažnje. A pričala sam o poslušanju ne o tome kako odjevanje utiče na oboženje. Kapiš?

ма добро, то ти нико није оспорио  :229229229:

него, моје питање остаје - јел улазиш у цркву у сукњи или панталонама и колико себи држиш до тога?

Подели на овим сајтовима

ма добро, то ти нико није оспорио  :229229229:

него, моје питање остаје - јел улазиш у цркву у сукњи или панталонама и колико себи држиш до тога?

Dolazim u suknji i marami, radi se o manastiru, i tako je otac blagoslovio, i toga se drže svi koji redovno dolaze i ja se držim toga. One koji rjeđe dolaze dolaze u pantalonama, i niko im ništa ne prebacuje. Evo večeras sam bila u pantalonama, jer nisam planirala da idem u crkvu, i ništa, oblačenje NEMA UTICAJ NA OBOŽENJE ne trebam to još 1000 puta ponoviti, ali ako je tako poželjno i ako oci tako preporučuju zašto bih se oglušila o to?

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...