Jump to content

Свети Стефан-дан Републике Српске

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 47
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Srećna slava.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

АКО ЈЕ ДРИНА ГРАНИЦА - ПОПИЋЕМО ЈЕ!!!

Поздрав браћи!

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

https://www.facebook.com/smrt.svetu

Подели на овим сајтовима

Пошто је прошло оно иницијално славље, сад да ја кажем онако нешто искрено. Надам се да Аве Србији неће засметати, колеге смо, а ја ћу само да будем објективан.

Искрено ја нисам доживео овај празник као нешто посебно, као што га не доживљавам ни ранијих година. Јадна је Република која је новопечена без историје, и великих дела, а од њеног оснивања, па све до политичке гарнитуре данашњих дана воде је сами хохштаплери, демагози и идеолози који користе Републику Српску за остварење личних политичких интереса, и личног богаћења и досада су је за ових 19 година изаткали корупцијом, да је корупција постала основни и главни везивни елемент који обједињује све механизме њеног фукнционисања.

Одувек је важило правило да су државе настајале на темељима економског и културног успона, владавине закона и реда када су се људи око тих идеала удруживали ради постизања бољег квалитета живљења. Логично је када направиш једну државу која је економски стабилна, у којој влада право и закон, онда ћеш имати и цветање културе, и онда ћеш имати и чиме да се поносиш, и онда ћеш таквој држави и доделити обележја по коме ће она бити и препознатљива попут заставе, грба, химне итд.

Кад од почетка немаш ни добре економије, ни правног поретка, а имаш химну, грб и заставу, онда је то квази држава, са квазивођама, а боме и квазинародом који то све упија и дичи се тиме и даје легитимитет таквим квазивођама на изборима. Овде доста људи живе на рачун историје и митова па то онда даје привид да тобож постојиш као нека држава, као народ који има гарант опстанка. Кад чујем изјаву да је Српска гарант опстанка Српског народа у БиХ, онда ми се стварно смучи, јер оне главне карике опстанка једног народа управо недостају, јер сама та Српска са својим надримеханизмима функционисања доприноси нестанку Срба, јер тај исти српски народ са политичком гарнитуром којој даје легитимит на изборама, води ову Републику путем наизменичне корупције и док цветају абортуси у коме годишње изумру омањи градови. Тако се ствара једно врзино коло, из кога изгледа не може више да се изађе.

Ја сам већ одавно заузео позицију да у Босну и Србију треба једноставно да дође нови народ. Овај да буде затрт као Содома, а дође нови који ће да ову земљу користи на начин како је то Бог одредио. Вероватно зато и полако губимо дио по дио територије јер сами смо одбацили све већ могуће механизме и законе универзума по којим се нешто ствара, да просто ова спорост која се одвија, почев од Крајине, Косова, а надвија се над Санџаком и Војводином, видим као неизмерно Божије милосрђе који чека покајање овог безобзирног народа, можа већ једино још на рачун молитава светих Срба на небесима, јер то је једино што нам је остало још вредно, а остало смо већ са ђаволом поделили.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Брате...

Српска има традицију државотворности...преко средњевјековне Србске државе БиХ и Котромањића..

Имамо историју, културу и традицију везане за ове просторе...

Р.Српску су створили Срби гинући за њу...а не Додик и раја...и остали који краду...

Зато треба имати веру у Бога и бољу будућност за овај напаћени и обезбожени народ...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Брате...

Српска има традицију државотворности...преко средњевјековне Србске државе БиХ и Котромањића..

Имамо историју, културу и традицију везане за ове просторе...

Р.Српску су створили Срби гинући за њу...а не Додик и раја...и остали који краду...

Зато треба имати веру у Бога и бољу будућност за овај напаћени и обезбожени народ...

Па Грци су још упечатљивији пример, јер су континуално имали државотворност од стварања Константинопоља 330г. до пада Византије 1453г. То је готово 1123г. године непрекидног пребивања у оквиру Римске државотворности и то у православној симфонији. Да не помињем, постојање грчке цивилизације још уназад бар 1500 година као античке. И где је сад Грчка државотворност, где је сад Грчка у Малој Азији? Цариград ће се као вратити Грчкој? Хоће кад на врби роди грожће..То је просто, припао је другом народу који боље са њим сад располаже, него што су то чинили Византинци пред пад. Слушам и људе који путујући у Истанбул, посете и Атину, и порсто су искрени у чињеници да Истанбул као град боље функционише него Атина...а неки се надају повратку Цариграда у Грчке руке...Зашто би то Бог дозволио када Турци добро располажу Цариградом?

Зато нема никакве везе што су Срби у једном периоду остварили државу која се звала Босна. То је било врло кратко..Од те прошлости се неће ништа постићи, она је отишла у домен културног наслеђа, а они механизми који граде једну државу просто су заказали код нас. Зато нема вера у Бога ништа са тим, као што ништа није помогло да се очува Византија, нити је ишта помогло да се Содом не затрпа. Кад једном дође време да се сече и баца у огањ, онда се баца јер суво дрво ничему не користи. Богу је све могуће то је тачно, али нама људима није могуће. На нас се може применити онај комични виц о лото играчу, када се он молио Богу да добије седмицу, и онда му стиже глас да треба најпре да уплати листић. Ово нама фали, "неуплаћујемо ништа", одавно смо разбуцали све и онда нема шта да очекујемо од Бога.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Република Српска као да је терет некима из наше мајке Србије. Очигледно је да ми из Реп. Српске с више љубави гледамо на Србију и више нас занима, него њих Реп. Српска и њен народ. Ми смо за неку нашу браћу само (глупи) БОСАНЦИ, што је жалосно! Реп. Српска није ни Радован К., ни Младић, ни Додик, Реп. Српска је народ српски, који уз Божију помоћ чува и афирмише ПРАВОСЛАВЉЕ западно од Дрине и који је изгинуо у њеном стварању, а то што има криминала (као што неки наводе), а зар у Србији није још већи... Ко се сјећа РСК, занемарује се Реп. Српска, неки би и Косово продали...  Ми смо и даље одани Србији, ал нећемо зависити од никога. Поздрав свој браћи, ма гдје год били који иду СВЕТОСАВСКИМ путем и афирмишу га, који чувају истинско Православље.  Слава Богу!   

Чашу меда јошт нико не попи

што је чашом жучи не загрчи;

чаша жучи иште чашу меда,

смијешане најлакше се пију.

Подели на овим сајтовима

Па Грци су још упечатљивији пример, јер су континуално имали државотворност од стварања Константинопоља 330г. до пада Византије 1453г. То је готово 1123г. године непрекидног пребивања у оквиру Римске државотворности и то у православној симфонији. Да не помињем, постојање грчке цивилизације још уназад бар 1500 година као античке. И где је сад Грчка државотворност, где је сад Грчка у Малој Азији? Цариград ће се као вратити Грчкој? Хоће кад на врби роди грожће..То је просто, припао је другом народу који боље са њим сад располаже, него што су то чинили Византинци пред пад. Слушам и људе који путујући у Истанбул, посете и Атину, и порсто су искрени у чињеници да Истанбул као град боље функционише него Атина...а неки се надају повратку Цариграда у Грчке руке...Зашто би то Бог дозволио када Турци добро располажу Цариградом?

Зато нема никакве везе што су Срби у једном периоду остварили државу која се звала Босна. То је било врло кратко..Од те прошлости се неће ништа постићи, она је отишла у домен културног наслеђа, а они механизми који граде једну државу просто су заказали код нас. Зато нема вера у Бога ништа са тим, као што ништа није помогло да се очува Византија, нити је ишта помогло да се Содом не затрпа. Кад једном дође време да се сече и баца у огањ, онда се баца јер суво дрво ничему не користи. Богу је све могуће то је тачно, али нама људима није могуће. На нас се може применити онај комични виц о лото играчу, када се он молио Богу да добије седмицу, и онда му стиже глас да треба најпре да уплати листић. Ово нама фали, "неуплаћујемо ништа", одавно смо разбуцали све и онда нема шта да очекујемо од Бога.

Но.1

Ови данашњи Грци имају везе са античким Грцима од пре 1500 година, колико и ја.

Но.2

Грци су сами криви за малу азију...и то је њихов проблем..зашто би се ја угледао на њихово пропадање које су и убрзали са ЕУ интеграцијама..

Зар наш циљ као Хришћана није да стремимо савршенству кроз Божију призму, како у односу према ближњима кроз државу (заједницу) тако кроз наше поштовање Божијих закона као Хришћана (духовно)

За Ромеју смо криви сви ђутуре...а посебно грчки национализам..који је резултирао појавом осталих национализама...наравно погуран Римом...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Но.1

Ови данашњи Грци имају везе са античким Грцима од пре 1500 година, колико и ја.

Но.2

Грци су сами криви за малу азију...и то је њихов проблем..зашто би се ја угледао на њихово пропадање које су и убрзали са ЕУ интеграцијама..

Зар наш циљ као Хришћана није да стремимо савршенству кроз Божију призму, како у односу према ближњима кроз државу (заједницу) тако кроз наше поштовање Божијих закона као Хришћана (духовно)

За Ромеју смо криви сви ђутуре...а посебно грчки национализам..који је резултирао појавом осталих национализама...наравно погуран Римом...

Е ако ови Грци немају везе са античким Грцима, онда ни ти ниси динароид. Не можеш преко хаплогрупе.  prstgore

Наравно да су сами криви за Малу Азију, али није Европска Унија крива за садашње Грчко пропадање. Грчку нико није терао да погрешно води економију и да се разбацује са парама. Имали су прилику да се економски развију, али су је прокоцкали.

За Визнатију смо такођер криви. Тј некдашњи Римљани, или Грци јер је Византија спала на грчки елемент пре њен пад.

Наравно да тежимо хармонији и савршенству кроз Божију призму. Само не може бити хармоније ако у маломе фасујемо. Где нема поштовања природног закона нема ни Божијег, јер природни закон је изведен из Божијег. Природни закон је просто не убиј, не кради, не сведочи лажно....Ако не можемо да не убијамо, не крадемо и не лажемо онда не можемо ни до виших идеала, љубити Бога и љубити ближње. Онда нам је све узалуд. А ја у овој нашој РС видим само крађу, убијање (разне врсте убистава, физичке, психичке, економске, правне....), и лаж...И како ће овде заживети хармонија? Нема ту хармоније, само лагано одумирање.

Подели на овим сајтовима

Аве Сербиа, без спамовања, порука једна за другом и без шовинистичких и националистичких песама.

Било би лепо да си поставио слике са свечаног пријема и резање славског колача са владикама Василијем, Јефремом и Хризостомом, а не "Сигурна кућа за Ратка Младића".

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

ja sam zaljubljena u generala Ratka Mladića, on je jedan od najboljih ljudi koje znam.

Баш га знаш лично?

Подели на овим сајтовима

ja sam zaljubljena u generala Ratka Mladića, on je jedan od najboljih ljudi koje znam.

За то се обрати њему лично, његовој жени, борачким организацијама РС или психијатру, на овој теми се о твојој заљубљености неће расправљати. Буди уверена у то.

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

За то се обрати њему лично, његовој жени, борачким организацијама РС или психијатру, на овој теми се о твојој заљубљености неће расправљати. Буди уверена у то.

0442_feel    

Ako nemaš nešto normalno da kažeš - onda ne moraš ni ovakvim tonom da pišeš ovakve komentare. Koji je tvoj problem? Ako imaš nešto protiv Ratka Mladića - onda imaš i protiv Republike Srpske. O čemu se neće raspravljati na ovoj temi? Ja i nisam imala namjeru da raspravljam o bilo čemu ovde.

Неће баш да буде, Република Српска није једнако Ратко Младић  1405_love

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...