Jump to content

Да ли верујете да сте потомак примата чији је фосил стар 47 милиона година?

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Да ли верујете да сте потомак примата чији је фосил стар 47 милиона година?   

118 члановâ је гласало

1. 1. Да ли верујете да сте потомак примата чији је фосил стар 47 милиона година?

• Да
      28
    • Не
      80
    • Нисам упућен
      10

Препоручена порука

sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol

Tada se rec zoon(zivotinja), sa nastavcima (politikon, teunomeon) koristion u Aristotelovskom smislu a Aristotel je guess what predlozio veliki lanac zivota po kome su se od manjih zivotinja formirale vece sve do coveka. Dakle to nije isto sto i TE ali je slicno i sv Grigoriju Niskom to uopste nije bilo strano da prihvati ali nije verovao da priroda (u njegovom shvatanju Aristotelov lanac) moze kompletno da odgovori na antropogenezu iz Bozije perspektive gde je covek ikona Bozija pa je smatrao da je potrebna i duhovna komponenta koja nije od zemlje nego od Boga. Tako smatram i ja samo sto odbacujem Aristotelov lanac ali smatram da je TE tacna jer ima mali milion podrzanih predvidjanja.

Avgustinoviski antropocentrizam aka jeres. Istocni oci nas uce teoantrpocentricnosti koaj kaze da

je Hristos svedrzitelj jer je on prineo stvorenu prirodu Ocu a mi samo sasluzujemo u tom prinosenju.

Neverovatno je da masa ljudi koja cvika od dolaska pape nesvesno veruje u masu latinski zabluda.

kao prvo za pau mi bas zaigro stojko ne vidim ga sljivu u ektar.a sta ti oces da kazes da covek nije vrhunac bozjeg stvaranja?

Ja sluzim Hristosu i Njegovoj Crkvi .

Подели на овим сајтовима

meni relno nauka nije ni potrebna da bi spoznao Boga ja u Boga verujem ali to nema veze sa temom.

Ni meni. Bog se poznaje gnoseoloskim metodama (molitva,pokjajanje, pricescivanje) a priroda

epistemioloskim metodama (hipoteticko deduktivni metod). Dve potpuno nevezan stvari koje ni

u ludilu ne mogu da iskljuce jedna drugu.

Nit sam kreacionista,nit sam protestant,niti Id vec gledam na evoluciju sa logicke i naucne strane i nista vise.

Za to je potrebno da znas kako se koristi logiak u nauci konkretno dedukcija a sto si ti

vise puta pokazao da kod tebe nije slucaj.

Hipoitetičko deduktivni ili kako se još naziva nemološko deduktivni metod. Od čega se on sastoji?

- Uočavanja fenomena koji se razilikuju od svih do sada primećenih (osnovnim čulima + instrumentima-

za učavanje novih fenomena važi indukcija)

- Postavljanje hipoteze. Hipoteza je set objašenjenja koji predlaže mehanizam po kome fenomene deluje.

Recimo uočili smo skupom svih čula da je vetar različit feonomen od svih ostlaih treba nam hipoteza za

njega. Kažemo recimo vetar je horizontalno kretanje vazduha iz predela sa višim vazdušni pritiskom u

predele sa nižim.

Koji su uslovi koje neki iskaz treba da zadovolji da bi se uopšte kadidovao za hipotezu?

- Mora da ima opseg objašenjenja (explanatory scope). Moramo znati da smo obuhvatili samo fenomene

a ne i neke beznačajne druge elemente koji sa njime nemaju veze.

- Mora da ima moć objašnjenja (explanatory power). Potrebno je da iskaz zatvara smilseno logički krug

nad fenomenom. Da ima što manje praznina.

- Mora da bude oborivo (falsifiabilty). Obavezno je potrebno da iz iskaza možemo dedukovati posledice

koje mehaniza ostavlja sada, koje je ostavljao u prošlosti i najvažnije a bi mogli prediđati njegovo buduće

ponašanje i istovremeno proveriti da li nam je hipoteza dobra hoće li postati toerija.

- Dedukuje se posledice tragovi koje mora ostaviti po predloženom modelu delovanja. - Ako vetar duva

sever-jug na jugu mora biti niži pritisak nego na severu.

- Provera podataka.

-Objavljivanje rezultata.

- Ponavljanje provere.

- Uočavanje grešaka.

- Uključivanje nezavisnih metoda provere.

- Predlaganje nezavisnom timu da proveri merenja.

Ako sve to prodje ovaj iskaz "vetar je horizontalno kretanje vazduha iz predela sa višim vazdušnim pritiskom u

predele sa nižim" je od hipoteze postao teorija. čestitamo!

https://www.pouke.org/forum/blog/23/entry-443-o-metodoloskom-i-metafizickom-naturalizmu/

Pitaj ti Nishizava ove vase ,,pravoslavne evolucioniste,, da li je mutacija slucajan proces ili se odvija po nekom pravilu?

Tvoj Bog je BOg slucajnosti a ne Stvoritelj koji radi po promisli svojoj svemogucoj?

Evo ja cu ti reci da slucajnost ne postoji nego je to rec koju smo vezali za one mehanizme cije ponasanje ne mozemo u potunosti predvideti zbog naseg slabog matematikco aprata ili zbog nedovljne procesorske snage. Van toga slucajnost ne postoji.

Подели на овим сајтовима

А како би еволутивно могао да објасни подједнак развој људи на свим континентима, ако се Пангеа раздвојила пре око 200 милиона година, а први људи настали пре 15 милиона година? Ако имамо у виду да до пре једно 800 година нису имали услова да плове са континента на континент?

Sta je za tebe podjednako?

Подели на овим сајтовима

brate vi ste veci vernici od nekih sektasa! Covece budi musko pa kazi:

ele se uci u uzbenicima da je su sva ziva bica nastala od jednog jednocellijskog organizma?

Ne znam da li se uci ali ne vidim zasto je to bitno? Jer ziva bica i jesu nastala od jednocelijskih

ornganizama.

Подели на овим сајтовима

Sta je za tebe podjednako?

Па прво да су се људи уопште развили као једна иста врста на свим континентима са довољно заједничких карактеристика у време када би требало да им буде немогуће да путују од једног ка другом (и после 15 милиона година могу да дају потомство једни са другима). Значи, одједном, у исто време, пре 15 милиона година, на раздвојеним континентима, настане апсолутно иста врста, или врста са минималним разликама, и 15 милиона година се развија тако да између примерака који су се развијали у потпуно различитим екосистемима данас готово да нема разлика?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

kao prvo za pau mi bas zaigro stojko ne vidim ga sljivu u ektar.a sta ti oces da kazes da covek nije vrhunac bozjeg stvaranja?

Jeste vrhunac je samo sto to nema veza sa onim sto si ti predlozio da je on gospodar zemlje.

On je Gospodar http://en.wikipedia....ist_Pantocrator

Ja sluzim Hristosu i Njegovoj Crkvi .

Tacno sto znaci da nisi ni ti ni ja gospodar zemlje.

Btw samo je u nominativu Hristos po ostalim padezima menjas kao da nema nastavka "os".

Ja sluzim Hristu i Njegovoj Crkvi .

Подели на овим сајтовима

Pa brate sto on mene poredi sa nekim jeretikom?Sto njega ne upozoris?A ako je ovo neki papisticki sajt kazi mi odma ja ga napustam.

На жалост, будући да не владаш најбоље православном теологијом, ниси најбоље разумео шта је хтео да ти каже.

Поуке су Православни сајт који ради са благословом епископа шумадијског Јована.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...