Jump to content

Atletika :-)

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
  On 16. 8. 2013. at 10:09, feeble рече

Да ли ће сад атлетика постати популаран спорт међу омладином у Србији, као некад одбојка, кошарка или тенис?

Нешто сумњам :)

nadajmo se...to i Emir u izjavi rekao - gore video

Подели на овим сајтовима

• Гости

Volim stort , možda ne pratim to toliko kao neki ali pratim.

Od svih sportova najviše se ulaže u fudbal a najmanje doprinose od vih ostalih. Jest da je fudbal jak na nivou celog sveta ali fudbaleri kada trebaju malo da zapnu za svoju reprezentaciju - njih nigde nema!

Ostaje man nada za ove mlade fudbalere,

samo da ih pare , lična slava i uspeh ne uzdigne kao kod ovih "matorih" iz selekcije.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Diagana: Bekrić može do evropskog rekorda

Ostali sportovi,

17:26, 15.08.2013.

Autor: Beta,Foto: AP

Srpski atletičar će biti jedini Evropljanin u finalu trke na 400 metara s preponama na SP u Moskviemir-bekric-foto-ap-1376580365-352975.jp

BEOGRAD - Bivši svetski prvak i aktuelni evropski rekorder na 400 metara s preponama Stefan Diagana rekao je da srpski atletičar Emir Bekrić može da trči i ispod 48 sekundi, ali i da postane novi evropski rekorder.

Finale trke na 400 metara s preponama na Svetskom prvenstvu u Moskvi na programu je u 19.00, a Bekrić je jedini Evropljanin koji će nastupiti danas. Bivši francuski atletičar, koji je titulu šampiona sveta osvojio u Atini 1997. godine, kazao je da je jako dobro imati Evropljanina u finalnoj trci.

"Bekrić je odlično trčao ove sezone. Pratim sve trkače u ovoj disciplini, ali posebno one koje dolaze iz Evrope. Bio je jako dobar u polufinalu, trčao je 48,36 sekundi, a došao je ovde sa vremenom 48,76. Ima samo 22 godine i može da trči i ispod 48 sekundi. Možda jednog dana postane i novi evropski rekorder, ko zna", rekao je Digana, koji je i dalje vlasnik evropskog rekorda (47,37).

Подели на овим сајтовима

On 16. 8. 2013. at 11:50, Martirije рече

Volim stort , možda ne pratim to toliko kao neki ali pratim.

Od svih sportova najviše se ulaže u fudbal a najmanje doprinose od vih ostalih. Jest da je fudbal jak na nivou celog sveta ali fudbaleri kada trebaju malo da zapnu za svoju reprezentaciju - njih nigde nema!

Ostaje man nada za ove mlade fudbalere,

samo da ih pare , lična slava i uspeh ne uzdigne kao kod ovih "matorih" iz selekcije.

Како је онај коментатор на Еуроспорт кад је преносио пријатељску са Колумбијом рекао: "Шта се деси са нашим фудбалерима, па од онаквих јуниора постану овакви сениори" :D

Подели на овим сајтовима

• Гости
ВИДЕО : Татјанин нови рекорд и финале

Српска атлетичарка Татјана Јелача пласирала се у финале у бацању копља на Светском првенству у Москви и резултатом од 62 метра и 68 центиметара поставила нови државни рекорд. Финале у бацању копља на програму у недељу, 18. августа од 14 сати.

Норма за пласман у финале је била 61,50, метара што је Јелача пребацила у другој серији хицем од 62,68. Она је тим резултатом заузела шесто место у квалификацијама.

Татјанин нови рекорд и финале

Најбоља у квалифкацијама била је Рускиња Марија Абакумова са 69,09 метара, друга је Аустралијанка Кимберли Мајкл са 65,73, а треће место деле Санет Виљоен из Јужне Африке и Линда Стал из Немачке са 64,51.

Tatjana-Jelaca-3.jpg

Аустралијанка Кетрин Мичел бацила је 62,80, Кристина Обергфол из Немачке 62,36, Рускиња Викторија Сударушкина 62,20 метара, а Швеђанка Софи Флинк остварила је резултат од 61,96 метара, што је нови државни рекодрд.

Украјинка Вира Ребрик бацила је 61,70, а у финале су се пласирале још Кинескиња Лингвеи Ли са 61,51 и Надика Барбаранда Лијанаж из Шри Ланке са 60,39 метара.

Tatjana-Jelaca.jpg

"Срећна сам, не знам шта да кажем. Целу ноћ нисам спавала, изашла сам на бацалиште да дам све од себе и у томе сам успела. Хвала свима који су уз мене и који су ме бодрили. У нашем тиму је предивна атмосфера која ми је дала додатну мотивацију", рекла је Јелача.

Рекордерка Србије поручила је да ће се концентрисати да у финалу да свој максимум.

"Сада ћу се концентрисати да у финалу дам све од себе, па шта буде", рекла је Јелача.

Финале у бацању копља на програму је у недељу од 14 сати по средњоевропском времену.

Подели на овим сајтовима

Ministarstvo sporta: Veliki uspesi srpskih atletičara dokaz da u ovaj sport i dalje ne treba ulagati

BEOGRAD, 16. avgust 2013, (Njuz) – Ministarstvo sporta pohvalilo je uspehe srpskih atletičara na Svetskom prvenstvu u Moskvi i naglasilo „da je to savršen dokaz da u ovaj sport i u narednim decenijama ne treba ništa ulagati“.

Ivana-Spanovic-300x145.jpg
Ministarstvo smatra da su naši sportisti dovoljno zreli da se sami staraju o sebi

U saopštenju ministarstva prosleđenom javnosti, navodi se „da rezultati Ivane Španović i Emira Bekrića pokazuju da sportistima u Srbiji ne treba nikakva pomoć jer, iako se radi o mladim sportistima, svi oni umeju i sami da se staraju o sebi“.

- Uspeh ovih mladih ljudi je i naš uspeh iz ministarstva, jer smo svesno ignorisali zahteve njihovih trenera, znajući da novac ume da pokvari čoveka. Njihovi sjajni rezultati govore da nije sve do atletskih staza, rekvizita i šatro neke specijalne ishrane. Puteljak kroz šumu i prepreka na putu itekako mogu da zamene moderne staze i opremu – navodi se u saopštenju Ministarstva za sport – Kada kukate, kao onaj lik što su mu pukle patike, to vam se na kraju obije o glavu pa vas posle svega zapamte samo po kukumakanju. Ivana i Emir su ćutali i trpeli, pa se na kraju, kao rezultat svega toga, Srbija i okitila medaljama – stoji u saopštenju koje je potpisala odlazeća ministarka sporta Alisa Marić.

U zaključku ministarstva navodi se da će oni predložiti Vladi „da i ostala ministarstva primene sličan model koji se u praksi pokazao kao izuzetno efikasan, odnosno da prestanu da isplaćuju plate i penzije, a da umesto toga puste narod da se, po ugledu na sportiste, malo očeliči, umesto što samo kuka i žali se na nemaštinu“.

Мирослав Вујовић, Извор

Подели на овим сајтовима

• Гости

BEKRIĆ: Idem pod Ostrog da se zahvalim Bogu!

Osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Moskvi otkrio je kako će provesti zasluženi odmor, i da će posle Crne Gore ići u Ameriku u posetu sestri

Clipboard01.jpg

Foto: Tanjug/
AP

Nova zvezda srpskog sporta Emir Bekrić već planira svoj odmor, i to zasluženi, posle osvajanja bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Moskvi. Preponaš je najavio da će se prvo uputiti ka manastiru Ostrog kako bi se zahvalio Bogu na ogromnom uspehu, a potom u Ameriku da poseti sestru koja je završila studije.

- Idem na odmor u Crnu Goru, a onda ću da odem pod Ostrog da se zahvalim Bogu na svemu. Potom odlazim u Ameriku, gde mi je sestra Sena završila školovanje kao student generacije i već je dobila posao u Njujorku.

Emir je objasnio da se i u Moskvi pridržavao standardnog rituala pre trke.

- Pre izlaska na stazu slušam muziku i razmišljam o dve, tri tehničke stvari koje treba da uradim. Taj recept nisam hteo da promenim ni za finale.

Bekrić se oduševio kada je čuo da mu je najbolji svetski teniser čestitao na bronzi.

- Novak Đoković mi je čestitao? Vau! Fenomenalno! Znači mi popularnost. Ne zbog mene lično, nego zbog toga što mogu da promovišem srpski sport i dovedem našu kraljicu sportova na vrh – rekao je Bekrić “Informeru”.

(Telegraf.rs)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости

четвртак, 22. авг 2013, 20:14 -> 21:09

Невероватна Ивана Шпановић!

Ивана Шпановић победила на митингу Дијамантске лиге у Стокхолму скоком од 6,64 метра.

Српска атлетичарка Ивана Шпановић постигла је још један велики успех пошто је тријумфовала у скоку у даљ на митингу Дијамантске лиге у Стокхолму.

Ivana.jpg

Шпановићева је већ у првој серији имала најдужи, победнички скок од 6,64 метара.

Друго место заузела је Британка Шара Проктор резултатом 6,50, а треће Францускиња Елоиз Лесије са 6,46 метара.

„Ово ми је треће учешће у Стокхолму и прва победа. Штета што је било јако хладно и што ветар није био повољан, али најважније је да сам остварила победнички пехар. Ова победа ме посебно радује јер ми је Олимпијски стадион у Стокхолму један од омиљених", рекла је Шпановић.

Шпановићева је 11. августа на првенству света у Москви освојила бронзану медаљу и оборила државни рекорд скоком од 6,82 метара.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости
ДИЈАМАНТСКА ЛИГА: Ивана Шпановић трећа у Цириху

29 авг, 2013

Српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је треће место у скоку удаљ на митингу Дијамантске лиге у Цириху, са скоком од 6,73 метра.

ivana1.jpg

Прво место освојила је Шара Проктор са 6,88, а друго Москве Окагбаре са 6,76.

Шпановићева је пре недељу дана на митингу у Стокхолму освојила прво место са скоком од 6,64 метра.

Најлепше такмичење у каријери

Српска атлетичарка Ивана Шпановић рекла је да јој је митинг Дијамантске лиге у Цириху, на коме је освојила треће место у скоку у даљ, најлепше такмичење у каријери.

– Атмосфера у Цириху је јединствена и ово је било најлепше такмичење у мојој досадашњој каријери. Пресрећна сам, али осетила сам да је било простора и за скок који би ми донео вечерас победу. Ипак, треће место на митингу у Цириху и четрвта позиција у свеукупном пласману Дијамантске Лиге велики је успех за мене – рекла је Шпановићева.

Она је освојила треће место скоком од 6,73 метра.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Шпановићева оборила државни рекорд у Валенсијену
spanovic.jpg
(Фото архива АП-а)

ВАЛЕНСИЈЕН – Српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је данас прво место и оборила државни рекорд у скоку у даљ на последњем такмичењу сезоне, митингу „Десет нација” у француском Валенсијену.

Шпановићева је до тријумфа дошла захваљујући скоку од 6,82 метра у првој серији.

„Презадовољна сам. Заиста сам учинила све што сам могла. Веома ми је жао за два преступа која сам направила, али ћу те даљине озваничити следеће сезоне. Данас је сезона завршена и широког осмеха одлазим на одмор”, изјавила је Шпановићева.

Поред ње, Амела Терзић освојила је четврто место у трци на 1.500 метара на митингу у Валенсијену.

Танјуг
објављено: 31.08.2013.
Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 01. сеп 2013, 18:07 -> 19:12

Колашинац трећи у Берлину

Асмир Колашинац освојио треће место на митингу у Берлину хицем од 19.94 метра.

Српски и европски шампион у бацању кугле изјавио након такмичења да се осећа испражњеним након дуге и напорне сезоне, али и да уколико жели да напредује мора нешто драстично да промени у тренажном процесу.

Српски и европски шампион у бацању кугле Асмир Колашинац постигао је велики успех освојивши треће место у бацању кугле на митингу у Берлину.

Asmir-Kolasinac.jpg

Колашинац је на Олимпијском стадиону у немачкој престоници бацио хитац од 19,94 метра, а испред њега су били светски првак, Немац Давид Шторл, даљином од 20,91 и Чех Ладислав Прашил, који је постигао резултат од 20,79 метара.

Колашинац је рекао после такмичења да се осећа испражњено пред сам крај дуге и напорне сезоне.

„Као и прошле године, свих шест серија бацио сам на линији од 20 метара, али ниједан преко. Истина је да је било поприлично хладно, неких 14 степени, али све остало је било у реду. Осећам се испражњено, јер је ово заиста била дуга сезона. Покушаћу да у Загребу будем бољи, да бацим преко 20 метара. Анализирајући претходне две године и ову, скоро да и нисам напредовао резултатски и мислим да је време за велике промене", изјавио је српски атлетичар по завршетку такмичења у Берлину.

До краја сезоне Колашинац ће учествовати још на традиционалном Ханжековићевом меморијалу 3. септембра у Загребу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...