Jump to content

Свето причешће

Оцени ову тему

Колико се често причешћујете?   

98 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често причешћујете?

• Једном седмично или чешће.
      9
    • Једном у две седмице.
      7
    • Једном месечно.
      5
    • Једном у два месеца.
      2
    • Више пута у току сваког од 4 год. поста.
      11
    • По једном/два пута у току сваког од 4 год. поста.
      14
    • Два пута годишње.
      3
    • Једном годишње.
      2
    • Једном у току неколико година.
      5
    • Како кад... врло променљиво.
      3
    • Не причешћујем се.
      5
    • Не причешћујем се. Шта значи причестити се?
      0
    • на свакој Светој литургији
      27

Препоручена порука

On 2. 1. 2012. at 21:57, Иван Цветковић рече

Неко рече да (чика) попа не може да служи када се посече ( и ако има фластер да прилепи на посечено место). Да ли се рачуна и то ако сам се, на пример, ако ти крвари неки зуб? Да ли онда ваља да служи? Или ако се одвалила нека краста (од неког претходног ударца) па почела помало да крвари?

Meni je tako objasnjeno, krv i Pricesce ne idu zajedno. Pa sta da radim, nemam blagoslov, sta mogu osamucen

Подели на овим сајтовима

On 2. 1. 2012. at 21:57, Иван Цветковић рече

Неко рече да (чика) попа не може да служи када се посече ( и ако има фластер да прилепи на посечено место). Да ли се рачуна и то ако сам се, на пример, ако ти крвари неки зуб? Да ли онда ваља да служи? Или ако се одвалила нека краста (од неког претходног ударца) па почела помало да крвари?

то је ок, тога нема у канонима greengrin greengrin greengrin

Подели на овим сајтовима

• Гости

Наравно, слушај свештеника и то је то. Овде наравно можемо да разговарамо о различитим праксама и мишљењима а најпре схватању Литургије.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1325541537' post='552882]

Патријарх Павле је свесно игнорисао чињеницу да је у Јеванђељу крвоточива жена примила пуну благодат од Бога, освећење и излечење, иако је смерно пришла само да се хаљине додирне.

пренесено на Литургију и свето причешће, крвоточива жена може смерно прићи (као и сваки други верник) и примиће и растерећење од греха и живот вечни кроз свето причешће.

Ако се не варам,сам текст о томе да ли жена треба да приступи причешћу за време циклуса је опширнији,ово је само део... немам цео текст.

Подели на овим сајтовима

On 2. 1. 2012. at 21:59, Katarina ex izgubljena рече

Meni je tako objasnjeno, krv i Pricesce ne idu zajedno. Pa sta da radim, nemam blagoslov, sta mogu osamucen

а шта би рекла кад би те отац Иван, док служи Литургију, позвао поименце и руком да приђеш и примиш свето причешће?

Подели на овим сајтовима

On 2. 1. 2012. at 22:01, C.A._R.I.A. рече

Ако се не варам,сам текст о томе да ли жена треба да приступи причешћу за време циклуса је опширнији,ово је само део... немам цео текст.

ја га имам у папринатој форми и према томе кројим своје мишљење.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1325541695' post='552888]

а шта би рекла кад би те отац Иван, док служи Литургију, позвао поименце и руком да приђеш и примиш свето причешће?

Prisla, rekla situaciju, pa nek otac odluci.

Подели на овим сајтовима

On 2. 1. 2012. at 21:58, w.a.mozart рече

neverovatno kolko volimo svoje stavove.... a moram reći da sam i ja prvi takav-iskreno... ne daj se,Ines

Ma ja bih rekao samo da smo skloni pretjerivanju,generalno

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1325541749' post='552889]

ја га имам у папринатој форми и према томе кројим своје мишљење.

Хвала на исправци.

Па скенирај то па пошаљи молимо те...

Видиш да се мучим(о) овде без целог текста :D

Подели на овим сајтовима

• Гости

А сад једна мала паузица да видимо шта на ово каже Владика Порфирије, тј. на однос према Причешћу:

Подели на овим сајтовима

On 2. 1. 2012. at 21:58, w.a.mozart рече

neverovatno kolko volimo svoje stavove.... a moram reći da sam i ja prvi takav-iskreno... ne daj se,Ines

Najgore je sto to uopste nije moj stav, ali sta da radim, nema blagoslova pa nema. A sad da radim na svoju ruku, to mi malo preterano.

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 2. 1. 2012. at 22:09, Иван Цветковић рече

А сад једна мала паузица да видимо шта на ово каже Владика Порфирије, тј. на однос према Причешћу:

Дакле, ви који волите све на готово, на извол'те јер немате времена за губљење да слушате читавих десет минута, почните да слушате од четвртог минута. Видећете у чућете оно о чему сам покушао, наравно веома траљаво и слабашно, да појасним .

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...