Jump to content

Програмирање и програмски језици

Оцени ову тему

maxwell

Препоручена порука

Шта знате од програмских језика?

P.S. Уколико некоме треба помоћ, и неко од корисника форума може да је пружи (има дотично знање) онда би било лепо помоћи, отуд је ова тема корисна. Тако да ако некоме треба питатајте (мене можете за C/C++).

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

Ako znas osnove programiranja. Dakle znas sta su promelnjive, konstante, petlje (koja cemu sluzi i kad je najefikasnija), sta su funkcije i kako se pise, sta su klase i osnovne oop operacije. Ako znas to ajde da

kazem na sloju nekog pseudo jezika ti znas osnove programiranja.

U tom slucaju nema potrebe da trosis sate i sate tako sto ces uciti programski jezik from scratch. Uzmes

lepo  neki framwork sa tim konkretim programskim jezikom i naucis ga za mnogo krace vreme. Pa mozes

da pravis mocne stvari za kraci rok i jos si i sposaoban da se ukljucisu neki tim koji svoj razvoj bazira na tom frameworku.

Danas se svaki ozbiljiniji projekat bazira na nekom vec standardizivanom framworku.

Подели на овим сајтовима

Ako znas osnove programiranja. Dakle znas sta su promelnjive, konstante, petlje (koja cemu sluzi i kad je najefikasnija), sta su funkcije i kako se pise, sta su klase i osnovne oop operacije. Ako znas to ajde da

kazem na sloju nekog pseudo jezika ti znas osnove programiranja.

U tom slucaju nema potrebe da trosis sate i sate tako sto ces uciti programski jezik from scratch. Uzmes

lepo  neki framwork sa tim konkretim programskim jezikom i naucis ga za mnogo krace vreme. Pa mozes

da pravis mocne stvari za kraci rok i jos si i sposaoban da se ukljucisu neki tim koji svoj razvoj bazira na tom frameworku.

Danas se svaki ozbiljiniji projekat bazira na nekom vec standardizivanom framworku.

Није да знам само основе програмирања, мислим да поседујем виши слој знања C/C++, али не и знање системског програмирања и програмирања у реалном времену. Ја сам ти некако у geek фазону, те не миришем баш Micro$oft и фрејмворке. Више сам за варијанту C/C++, а GUI зесебно wxWidgets и Qt.

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

Pa dobro sad u sustini ti znas sta te zanima i sta zelis da postignes. I ja sam bio jedno vreme u

tom fazonu da se sve radi bez frameworka i cak bez velikih biblioteka klasa jer postoji velika

autonomija sa mogucnoscu organizacije zauzimanje procesorskih i memorijkih resursa. Ali kad

sam pokusao da napisem svoj framework sam video da od toga nema nista. Jedan covek je jedan

covek ma kako bio mastovit i kakvog god znanjue imao.

Svakako da taj "hakerski" pristup ima svoje mesto i vreme i potrebu ali meni se ne svidja.

Подели на овим сајтовима

Pa dobro sad u sustini ti znas sta te zanima i sta zelis da postignes. I ja sam bio jedno vreme u

tom fazonu da se sve radi bez frameworka i cak bez velikih biblioteka klasa jer postoji velika

autonomija sa mogucnoscu organizacije zauzimanje procesorskih i memorijkih resursa. Ali kad

sam pokusao da napisem svoj framework sam video da od toga nema nista. Jedan covek je jedan

Svakako da taj "hakerski" pristup ima svoje mesto i vreme i potrebu ali meni se ne svidja.

Па немој сада да покренемо "верски рат", OpenSource vs Corporate ! 0110_hahaha 0102_laugh smej.gif

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

Па немој сада да покренемо "верски рат", OpenSource vs Corporate ! 0110_hahaha 0102_laugh smej.gif

Vidi, ja sam vec 2 godine na apache+php+mysql plaformi na koju sam presao sa IIS+ASP+MSSQL tako da

i ako udjemo u takav rat ja mogu biti samo na tvojoj strani. 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Најбоље је оно за шта те плаћају. 0110_hahaha

У сваком случају немој уопште да размишљаш о креирању својих "фрејмворка" јер је то изузетно тешко чак и за велике корпорације. Ослони се на нека добро проверена постојећа решења, али која нису превише везана за једну парадигму. Треба пуно искуства да научиш да препознајеш добре од лоших идеја, али ту смо па ће помогнемо.

Јуки, колико искуства имаш? Јави ми се на ПП.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...