Jump to content

Svećenik Vjerkoslav Lasić: Ante Pavelić je u raju!

Оцени ову тему

Препоручена порука

a iz četveregodišnjeg perioda života tj. boravka u samostanu se sa sigurnošću može utvrditi da je zaista bio tek samo iskušenikom.

4. dubna (4.aprila) 1942 mu bylo zakázáno vykonávat kněžské úkony.

O půl roku později, 22. října (22. oktobra) 1942. byl vyloučen z řádu.

4. aprila 1942. mu bila uložena zabrana svećenićke službe.

Pola godine kasnije 22. oktobra 1942. bio isključen iz Reda.

Тако је то са вама, тзв. римокатолицима. Браните ту организацију која себе назива РКЦ без обзира шта је она урадила. Тај вас пут води ... (нећу да кажем где).

Немој бранити најодвратније злочине који су почињени у римокатоличкој режији и онда се позивати да си на форуму писао "Косово је србија". Мисли на себе, а мање на Србију, Косово и чије је оно.

Какви докази? Коме да се доказује да је Павелић злочинац а да је римска курија злочине подстрекавала и одобравала, благосиљала их и бринула се од душама кољача и убица деце. Па Павелић је на самртничкој постељи добио специјални благослов римског папе. Тако му се римокатоличка црква одужила за достигнућа која је постигао против шизматика.

Фрањевац Филиповић је преклао читав један разред пред учитељицом у селу Дракулићи која је завршила после тога у лудници. Пратили су га други фрањевци из његовог католичког самостана Петрићевца који су присуствовали клању и њих је Филиповић представио као своје апостоле.

Šta god da napišemo i ja i Zayron isto nam se hvata. Ako ti napišem da su naši sveti stradali od fašista i da su nam pobili skoro 3000 sveštenika, ako znaš koliko je to tri hiljade sveštenika da je nekoliko čeških biskupa ubijeno u Dahau, ja znam imena dvojice, sigurno ih je bilo više, o Poljacima da ne pišem jer bi trebalo strane da ispišem. Zajedno sa srpskim pravoslavnim sveštenicima su bili i poljski pravoslavni sveštenik i češki episkop.

Ima link koji vodi na stranu ja sve nisam najbolje razumeo ali govori o Srbima Rusima i Grcima u Dahau.

Naš fratar Maksimilijan Kolbe je proglašen svetim, ubijen je u Aušvicu.

http://www.jasenovac-info.com/biblioteka/Hristos-Voskrese-u-Dahauu_l.html

http://minoriti.rkc.si/auschwitz/auschwitz.htm

Подели на овим сајтовима

• Одговори 135
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ne znam sta hoces, brate. Receno ti je pet stotina puta da niko ne smatra da su svi clanovi RKC organizacije zlocinci. Ne moras navoditi svece i mucenike. Ni ti nisi zlocinac, a katolik si, a to vazi i za ogromnu vecinu katolika, zivih i mrtvih.

Drugo je u pitanju. RKC je organizacija koja je svesno prikrivala i blagosiljala zlocine nad sizmaticima tokom drugog svetskog rata. A zlocince je velicala, brinula se o njima, krila ih, sakrivala, blagosiljala ih (Jovan XXIII-Pavelic; Lasic-Francetic i Pavelic), zlocine negirala i skrivala ucesce svog klira (blazeni Stepinac-Pije taj i taj) i vernika u tim zlocinima.  A ti, kada branis Rimokatolicku organizaciju u ovoj stvari, onda imas isti odnos kao i ona prema zlocinima koji su cinjeni u njeno ime i od strane njenih pripadnika.

A tvoje je da brines o tvojim stvarima. Nista te ja ne poducavam kako ces se u ovom zivotu ponasati i sta ces govoriti.

Подели на овим сајтовима

Drugo je u pitanju. RKC je organizacija koja je svesno prikrivala i blagosiljala zlocine nad sizmaticima tokom drugog svetskog rata. A zlocince je velicala, brinula se o njima, krila ih, sakrivala, blagosiljala ih (Jovan XXIII-Pavelic; Lasic-Francetic i Pavelic), zlocine negirala i skrivala ucesce svog klira (blazeni Stepinac-Pije taj i taj) i vernika u tim zlocinima.  A ti, kada branis Rimokatolicku organizaciju u ovoj stvari, onda imas isti odnos kao i ona prema zlocinima koji su cinjeni u njeno ime i od strane njenih pripadnika.

То је суштина и тужна истина.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Како преноси портал Индекс, Кос је у проповеди злочинца назвао

-uglednikom koji je podnio žrtvu za sve nas.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=X_een1PmNYg&NR=1

Сатанисти.

И демонски легеони би им позавидели

Демонски легеон се не би постидео пред њима, али би био итекако поносан са овом својом по злу непревазиђеном децом, тачније, својим робовима земаљским.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

a iz četveregodišnjeg perioda života tj. boravka u samostanu se sa sigurnošću može utvrditi da je zaista bio tek samo iskušenikom.

4. dubna (4.aprila) 1942 mu bylo zakázáno vykonávat kněžské úkony.

O půl roku později, 22. října (22. oktobra) 1942. byl vyloučen z řádu.

4. aprila 1942. mu bila uložena zabrana svećenićke službe.

Pola godine kasnije 22. oktobra 1942. bio isključen iz Reda.

Тако је то са вама, тзв. римокатолицима. Браните ту организацију која себе назива РКЦ без обзира шта је она урадила. Тај вас пут води ... (нећу да кажем где).

Немој бранити најодвратније злочине који су почињени у римокатоличкој режији и онда се позивати да си на форуму писао "Косово је србија". Мисли на себе, а мање на Србију, Косово и чије је оно.

Какви докази? Коме да се доказује да је Павелић злочинац а да је римска курија злочине подстрекавала и одобравала, благосиљала их и бринула се од душама кољача и убица деце. Па Павелић је на самртничкој постељи добио специјални благослов римског папе. Тако му се римокатоличка црква одужила за достигнућа која је постигао против шизматика.

Фрањевац Филиповић је преклао читав један разред пред учитељицом у селу Дракулићи која је завршила после тога у лудници. Пратили су га други фрањевци из његовог католичког самостана Петрићевца који су присуствовали клању и њих је Филиповић представио као своје апостоле.

Šta god da napišemo i ja i Zayron isto nam se hvata. Ako ti napišem da su naši sveti stradali od fašista i da su nam pobili skoro 3000 sveštenika, ako znaš koliko je to tri hiljade sveštenika da je nekoliko čeških biskupa ubijeno u Dahau, ja znam imena dvojice, sigurno ih je bilo više, o Poljacima da ne pišem jer bi trebalo strane da ispišem. Zajedno sa srpskim pravoslavnim sveštenicima su bili i poljski pravoslavni sveštenik i češki episkop.

Ima link koji vodi na stranu ja sve nisam najbolje razumeo ali govori o Srbima Rusima i Grcima u Dahau.

Naš fratar Maksimilijan Kolbe je proglašen svetim, ubijen je u Aušvicu.

http://www.jasenovac-info.com/biblioteka/Hristos-Voskrese-u-Dahauu_l.html

http://minoriti.rkc.si/auschwitz/auschwitz.htm

zawisa brate pa neoptuzuje ni tebe ni brata zayron ,i vasi su bili sami zrtve ustaske kolko sam razumjela kao i mnogo drugih hrvata,uostalom ovo nije za diskusiju medju vjernicima  ,ovo je problem od hrvatske crkve  njihovih poglavara sto nemoguce u ovo vrijeme i povjerovati da se zlocini uvelicavaju i bas od strane crkve njihove,problem je isto to zavisi kao hrvatskih poglavara tako i dalje od pape da taj problem rijesi,sto sumnjam da bi ga ovi svestenici i poslusali jel su stvarno duboko otisli to nije vrijedno zbog njih dase uopste prica  i dase nadpjevavate vi izmedju jel nemozete to ispraviti niko na forumu sta taj svestenik izjavljuje ,neznam dal je to sada vazno jel duh zlobe covjeka kad obuzme i te kako je u stanju da tvrdi sve da je dobro pa cak i ume isusa,na kraju ima jos uvijek gospod koji je najveci a dal oni sami svoj raj grade i toje moguce u takvim situacijama  da ljudi tvrde na zemlji,najkasnije kad odu sa zemlje  ce znati  svi
Подели на овим сајтовима

ovo je problem od hrvatske crkve  njihovih poglavara

Konačno jedna pametna a to vrlo pametna stvar, moja pomjesna Crkva je českomoravska, nikakvi Češi, ni Moravani a ni Slovaci ili Poljaci s tim veze nikakve nemaju tako onda te stvari treba rješavati s Hrvatima i njihovom pomjesnom Crkvom pa to tamo onda konačno i rješavajte a ne napadajte nas sad sve linearno ko "maxim po diviziji" raspali, ožeži pa šta kome stignemo! Koji to Poljak, Čeh, Moravan, Slezan, Slovak, Rusin ili Slovenac je Srbe mordovao, klao i utiskivao? Koji to Francuz, Španac, Portugalac, Irac ili Holanđanin? Znači vi hoćete preko milijardu katolika na kugli zemaljskoj splahnut do zahodu radi tih deset milona Hrvata! Već sam vam objasnio da smo i mi ISTO ORGANIZIRANI KAO PRAVOSLAVNA CRKVA NA NACIONALNOM PRINCIPU! Jer se neki bolji i ljepši ne može za sada izmisliti niti se do sada pronašao. A to što su određeni pojedinci iz srpskog etnika odgovorni tj. direktno svojim rukama porouzročili nasilnu smrt mojih nekoliko pripadnika najuže porodice i prijatelja u 2ww i pa čak i u ovom drugom najnovijem ratu za to bih ja znači imao i trebao kriviti sve Srbe i sve pravoslavce? Dakle i Rumune, Grke, Ruse itd? I sve pravoslavne sveštenike, monahe, epislope, vladike i patrijarhe od srpskog, preko ruskog pa sve do vaseljenskog carigradskog? OMG Saberite se!

Подели на овим сајтовима

ovo je problem od hrvatske crkve  njihovih poglavara

moja pomjesna Crkva je českomoravska, nikakvi Češi, ni Moravani a ni Slovaci ili Poljaci s tim veze nikakve nemaju tako onda te stvari treba rješavati s Hrvatima i njihovom pomjesnom Crkvom pa to tamo onda konačno i rješavajte a ne napadajte nas sad sve linearno ko "maxim po diviziji" raspali, ožeži pa šta kome stignemo!

Znaci tvoja ceskomoravska crkva ne priznaje rimskog papu?

Onoga koji je blagosiljao Pavelica, makar tri puta.

Drugi deo tvog posta je neuljudan. Niko ovde nikada nije napisao da optuzuje sve katolike, a ti diskutujes kao da je to receno. Takva vrsta spinovanja i izricanja neistine da bi se zamaskirala masovna uloga RKC u klanju (makar desetak franjevaca je klalo!), i blagosiljanju najgorih zlocinaca (Pije, Jovan XXIIII, Lasic) nema nikakvog smisla i ne govori povoljno o tvojim namerama ovde. Znam da omerta tvoje organizacija zahteva da se ne govori istina o ulozi RKC u klanju i ubijanju Srba i blagosiljanju i pomaganju Hrvata koji su to cinili. Nema vise potreba da nas u to uveravas.

Подели на овим сајтовима

Vatikan za cijelo vrijeme postojanja NDH nije priznao NDH državom, s njom nikada nije uspostavio nikakve zvanične kontakte a također nije priznao takozvanu Republiku Kosovo niti misli da je prizna, S te strane je dakle Vatikan jasno dao do znanja šta o kome misli a takve  Pape priznaju pomjesna českomoravska katolička Crkva, i sve ostale na svijetu pomjesne katoličke Crkve koje postoje. Znači takve koji nikada nisu priznali ni NDH niti Kosovo.

Подели на овим сајтовима

Vatikan za cijelo vrijeme postojanja NDH nije priznao NDH državom.

Opet ti. Pitanje je bilo retoricko, znam da volis papu i da ga "priznajes". Sala, prijatelju i brate.

Medjutim, upravo je nevolja u tome. Ako priznajes papu, a papa kanonizije kao sto je Stepinac i blagosilja Pavelica, to je onda tvoj svetitelj i nosilac blagoslova posto ste u jedinstvu sa papom. O tome ti govorim. RK organizacija ima citavu istoriju saradnje sa najogorim zlocincima iz redova mirjana i klirika (klerika, ovo samo da vidis da postujem tebi blizi latinski izgovor), zatim blagosiljanja zlocinaca i kanonizacija zlikovaca.

To je razume se tvoja stvar. Vidi sta ces sa njom, ali samo nemoj opet ponavljati da ste vi Poljaci i Slovaci ok. Znam to i sam.

I ovo ti je bas glupo za NDH drzavu. Sanjao sam da sam na ovom forumu video rimskog papu okruzenog ustasama.

Подели на овим сајтовима

@Syd

Šta misliš na čiji nagovor, tko nosi najveću odgovornost za to što NDH nikada za cijelo vrijeme svog postojanja nije bila priznata od Vatikana? Vatikanska diplomacija na terenu je direktno zavisna od toga što o toj nekoj državi bilo gdje na svijetu misli, tvrdi i kaže njen mjesni ordinarij tj. biskup, nadbiskup itd. ukratko šef te iste pomjesne Crkve koja njegovoj jurisdikciji tj. ovlasti prinaleži. Ako on kaže da sa nekom državom nikakve te zvanične kontakte ne treba uspostavljati onda se to sa sigurnošću na 99% tako i desi. Radi toga se poglavari pomjesnih Crkvi sazivaju s vremena na vrijeme u Rimu na redovne i vanredne sastanke i konzultacije gdje potom oni izlažu pred raznim tim kurijama i samim Papom kakvo to stanje imaju  u svojim dijecezama. I s njima se Pape potom savjetuju o tom svemu što trebaju a njihovo mišljenje je od ključne važnosti u takvim stvarima. Ili valjda ne misliš da Pape o tome hoće li neku državu priznati ili ne odlučuju to tako što uzmu taj bijelo-žuti cvjetić valjda se "bela rada" zove na srpskom pa ko curice trgaju listiće: voli me, ne voli me... dakle hoću, neću, hoću, neću ili bacaju kockice? OMG

Подели на овим сајтовима

I ovo ti je bas glupo za NDH drzavu. Sanjao sam da sam na ovom forumu video rimskog papu okruzenog ustasama.

A ja sanjam dan kad ću se dočekati da s vama razgovaram i bez tog da svaki put spomenete RIMSKOG PAPU 50 puta za deset minuta ili njegovo ime ne napišete 50 puta u 10 rečenica! Već me svi zubi zaboliše od RIMSKOG PAPE! OMG

Подели на овим сајтовима

Već me svi zubi zaboliše od RIMSKOG PAPE! OMG

Sta ocekujes? Da optuzim Dalaj Lamu za klanje sizmatika?  Pa papa je prakticno blagosiljao ustasko/franjevacka klanja kada je dosao u Petricevac, u istu samostansku prostoriju gde su ustase i franjevci (tj. one ustase koji su bili istovremeno i franjevci) slavili ubistvo (koje su sami pocinili) 500 sizmaticke dece i 2000 odraslih sizmatika. I da ne bi bilo zabune blagosiljao je tri puta Antu Pavelica, komadanta svih ustasa. Pa toliko puta nije blagosiljan ni sv. Franja Asiski (inace, brate i prijatelju, osecam veliku ljubav prema ovom hriscaninu)

Kao da zvaces rimskog papu sve vreme ako te zubi bole od njega. Evo ti jedna bratska preporuka: ispljuni ga, brate, pa te nece vise boleti zubi, niti ces sebe dovoditi u situaciju da branis zlocince i njihova dela. A donece ti i veliku duhovnu korist.

Svako dobro od Boga tebi brate Zayron.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...