Дејан Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Imaš opomenu pred ban. Nemoj ovu opomenu da shvatiš kao stradanje zbog svoje pravednosti 0442_feel А шта ја то слагах и увредих некога ?Ако и увредих молим да ми се каже кога а ако слагах шта слагах ? prstgore Sve si ti tačno rekao i sve je istina,eto samo mi izdajnici vjere pađedovske i papski plaćenici ne možemo da istolerišemo tvoju pravednost i istinu pa te proterujemo na pravdi Boga.Mi ćemo da primimo pare a ti venac mučenički i mirna bačka. confused Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bazileos Megas Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Imaš opomenu pred ban. Nemoj ovu opomenu da shvatiš kao stradanje zbog svoje pravednosti prstgore А шта ја то слагах и увредих некога ?Ако и увредих молим да ми се каже кога а ако слагах шта слагах ? confused Sve si ti tačno rekao i sve je istina,eto samo mi izdajnici vjere pađedovske i papski plaćenici ne možemo da istolerišemo tvoju pravednost i istinu pa te proterujemo na pravdi Boga.Mi ćemo da primimo pare a ti venac mučenički i mirna bačka. prstgore Ко овде кога квалификује ? Назвах ли ја неког, са форума, "...izdajnici vjere pađedovske i papski plaćenici... " ?( фали р тј. "r") Него, ајд' здраво када се прети бановањем свима који не мисле, што би раније рекли, патијској линији . 0442_feel А ви Срби где сте? Милиони Срба боје се Бога. Где се налазите вас неколико стотина што стојите испред народа: да ли сте са Европом или са народом?Ако кажете да сте са Европом, онда се брзо лечите да не би заразили свој народ.Ако ли кажете да сте са својим народом, пазите да се не ухватитe у лажи ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Здраво Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 Јесте мико, свима који сматрају а је Српска Православна Црква исто што и ваше политизерске партије следује бан и то никакве везе нема са догматиком него са лудилом одређене секте која се шири међу Србаљима данас. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bazileos Megas Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 Јесте мико, свима који сматрају а је Српска Православна Црква исто што и ваше политизерске партије следује бан и то никакве везе нема са догматиком него са лудилом одређене секте која се шири међу Србаљима данас. Прво и основно "мико" нешто се не сећам да смо толико "интимни" да би ме тако називао мико мој. Друго, не припадам тзв. "Артемијевцима" као што не схватам све здраво за готово ни у саопштењима која се пласирају од стране "других" тј. информативне службе СПЦ-е ( Вл. Иринеј Буловић ). За ову тему сам се заинтересовао када сам приметио блокаду сваке информације у медијима тумачења поступака Вл. Артемија са његове стране тако да се оно шта он каже може наћи само на, од стране СПЦ-е, проглашеним "анти црквеним" сајтовима. Другим речима некоме не одговара да се чује и друга страна тј. ради се о правој цензури и спрези црквене и световне власти на делу. Из тог разлога сам почео да читам и проучавам како историју, Каноне ( Номоканон, књигу Канона у тумачењу Вл.Атанасија Јевтића, Устав СПЦ-е ) и у преписци са познаваоцима ЦРКВЕНОГ права, цивилним и црквеним, дошао до сазнања да није баш све тако како се жели представити НАРОДУ тј. шта се од њега има за потребу САКРИТИ. 0304_smile4 Питање је само зашто је то потребно СПЦ-и када је, као институција, могла све да реши на СА Саборима а не "преко колена" . Да се ради о тзв. цензури другачијег мишљења види се и на пар "подобних" сајтова где се постављају теме везане за Вл. Артемија и његове "грехе" али се не дозвољава никаква објективна критика друге стране оличене у СА Синоду већ се они који другачије мисле ( не рачунам задрте априори бунџије у то ) банују, што је у реду, ако се хоће једноумље које никада није било ИСТИНИТО. 0110_hahaha Да ли сте и ви такав сајт .... остаје да се види . 0304_smile4 Свако добро. ПС "Када се изгубило литургијско заједничарење, можемо ли да га вратимо? - Изгубило се клерикализацијом коју су Србима наметали Аустроугарска и ислам, па је верска заједница претворена у ауторитарну, да се вера потврђује послушношћу према чиновима. Ми имамо такве знаке слабљења црквености да морамо да приђемо изворним облицима црквености, а то је Литургијски дијалог. Није случајно што су прво Грци схватили хришћанство као дијалог пред Богом између верника и свештеника, јер је у дијалогу једини могући начин човекове самоспознаје. Ја могу да мислим о себи искључиво са саговорником, с тим да не наставим монолог када ме саговорник прекине, него да одговарам на питање које је он поставио. То је једини начин да ми видимо своју слику у лицу саговорника као у огледалу." Проф. др Жарко Видовић, филозоф Парохијски живот- икона наше црквености http://borbazaveru.info/content/view/3204/1/Можда се овде крије разлог за данашње стање у СПЦ-и где се намећу "ауторитети" како страни тако и домаћи који немају ни 50 година "радног стажа" а већ се самопроглашавају за НОВЕ ОЦЕ ЦРКВЕ једне и једине и што је најгоре са њима Црква почиње и завршава се што "браћо не пије воду" јер је само Христос глава Цркве а све остало се заснива на Канонима, Светоотачким списима, Предању и делима Светих Отаца од памтивека. 4chsmu1 А ви Срби где сте? Милиони Срба боје се Бога. Где се налазите вас неколико стотина што стојите испред народа: да ли сте са Европом или са народом?Ако кажете да сте са Европом, онда се брзо лечите да не би заразили свој народ.Ако ли кажете да сте са својим народом, пазите да се не ухватитe у лажи ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 29, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 Наравно да можеш коментарисати све што је на форуму ЖРУ без вређања саговорника и метања све у исти кош (типа: ви сте оно, ви сте ово...- обраћај се конкретној особи а не свима јер то не толеришемо). Друго, на ниједном расколничком сајту или групи не можеш изнети никакву критику, само једномислије... неко би рекао да нема ту шта да се коментарише и да је заиста "истина само једна...". Но, свакако да то није тако и овај сајт ради са благословом Цркве али нећемо дозволити ширење расколничких идеја и плашења људи са теоријама завера. Дакле, ако имаш шта да кажеш- кажи, и мало мање се бави анализом администрације... ако ти се не свиђа политика форума ту могу да урадим само ово: bandit Још једном: Имаш слободу да изнесеш своје мишљењеи нико ти то неће спорити али буди спреман да се твоје мишљење и критикује. То и јесте форум. Свако добро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Okomi Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 Вилоског ( о коме се више и не прича) ? bandit http-~~-//www.youtube.com/watch?v=j5D51whj1Gs Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bazileos Megas Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 Вилоског ( о коме се више и не прича) ? prst ka dole http-~~-//www.youtube.com/watch?v=j5D51whj1Gs Апсолутно одговара узрасту онога који и прати ( пратио је ) дотични серијал .... па сада што има више година а остао на истом развоју . Иначе, да нема горње опсервације IQ-a, добра серија, пуна хумора а деца су могла штогод и научити.Штета што нема више таквих серија. greengrin А ви Срби где сте? Милиони Срба боје се Бога. Где се налазите вас неколико стотина што стојите испред народа: да ли сте са Европом или са народом?Ако кажете да сте са Европом, онда се брзо лечите да не би заразили свој народ.Ако ли кажете да сте са својим народом, пазите да се не ухватитe у лажи ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 Колико ја схватам не замера се "екуменистима" што састанче са представницима других вероисповести, него што се заједно моле са њима. Тако да је у овом делу о екуменизму бившег владике Артемија, текст промашај, јер нема ни једне слике његове у верском објекту, током молитве. А политичке састанке ни једних, ни других не бих коментарисао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 Zajednička molitva je ostvariva samo kroz evharistiju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Okomi Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 ема више таквих серија. :229229229: nisi razumeo nista g. Bazileos iako je ovo stvarno objasnjeno na decijem nivou razvoja. ima u realnom zivotu. putujuci artisti iz LJULJaka traze svoje zrtve. sto rece Sandor "rad tudjeg mozga uzimam pod svoje" jeretici svoje vrste. :229229229: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 по којима тзв. владика Теодосије Епископ Теодосије није "такозвани" него канонски Епископ СПЦ, а за непоштовање ауторитета канонских Епископа Црква додјељује анатеме, а ми ти додјељујемо трајно бановање са овог форума. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 ..Друго болно питање за Вас, драги пријатељи, јесте Наше (не)помињање Патријарха на Литургији, јер по Вама, то „означава не само непризнавање неканонских одлука Сабора, него непризнавање целине СПЦ , у којој има“, како кажете, „и клира и лаика који нису одступили од Христа“. Пре свега, морамо да кажемо, да непомињање Патријарха јесте само Наша доследност горњем ставу, којег смо, надамо се, у претходној тачки довољно објаснили. Што се тиче, пак, непризнавања „целине СПЦ“, што Нам неко пребацује, то нигде и никада до сада нисмо ни рекли ни написали. Такав закључак се из Наших досадашњих ставова не може извући, а да не постане једна од многих клевета изфабрикованих на Наш рачун.... Да ти поједноставим...У односу према Литургији, а самим тим и Цркви , одсецање главе Цркве непомињањем на истој (тј прекид јединства са Христом кроз) Патријарха због своје доследности ,,горњем ставу" је теолошки нонсенс и преседан пар екселанс у историји, ако не подразумева и непризнање ,,целине СПЦ". Као човек који тражи да га не држе за реч коју није изговорио, а делима чини... окренеш ми леђа на улици, а после кажеш-кад сам рекао да те не поштујем? klapklap Овај текст је раван цртаћу у коме лик сече грану на којој седи да отпадне дрво а он остане да седи безбедно...има тога у цртаћима, али не у животу...и још каже да неће да отпадну све гране са дрветом кад дрво падне, него ће неке да остану усправно са његовом граном! Опрости, и дрво и гране остају ту где јесу, а сваки који крене да одсеца грану на којој седи... confused "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука