Jump to content

Хоће ли Степинац бити проглашен за свеца?

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Исусов херојски свједок, који нам може служити као примјер, био је син ове земље блажени кардинал Алојзије Степинац који се у своме животу морао суочити са три зла 20. стољећа: нацизмом, фашизмом и комунизмом. Вјерност истини стајала га је прогона, затвора и на крају смрти"

Citiras rimskog papu? Ili?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 397
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Zamisli syd da je tebe odveo u žutu kuću, sve mi mogao da nađe kod tebe osim mozga.

Опомена због вријеђања саговорника.

ма не зна  "потомак витезова"  на коју ће страну па вријеђа и понижава људе.

зан њега су моји преци, који су побијени  у Јасеновцу  "гмизавци" за то !није опоменут! овај потомак витезова, сињски алкар и познаваоц аутотохне пољске расе коња...

I ja sam brate bio zaprepascen: jasenovacke zrtve je zavisha nazvao gmizavcima. Ali, verujem da administratori jednostavno to nisu videli. Da su videli, leteo bi sa foruma.

Подели на овим сајтовима

Што ли ме не изненађује ова вест?  :group111:

Mozda svrati i do Jasenovca, uz put mu je a imaju i 'ladno algabacaju, moze tu malo da odmori i da se osvezi.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ајде и ја нешто да додам овде.Мислим да се брат Завиша у морио од ове теме и да је изреволтиран,па је написао ово што је написао,а што заиста не мисли.То је моје мишљење,Завиша,ако грешим,праштај :group111:.Тема је тако комплексна,а опет једноставна.Треба само признати грешке у овом случају Римокатоличке цркве,које је починила,а које Српски народ може и жели да опрости,а не да се  злочини оправдавају,злочинци проглашавају свецима.Једноставно,зар не?

ја сам јако мало писао на ову тему али ако можемо  да оправдавамо увреде и провокације због заморности теме и томе слично ево и ја ћу  рећи "ШОКАЦ ПОЧЕО ДА ЛАЈЕ" ово кажем само због заморности теме и због мог праддјед-стрица и његове жене и четворо дјеце што поклаше у Јасеновцу, ово ћу речи и због оног мог што га  "крстише" 1942 као Анту а он Милан, Србин из Поткозарја, и ово сам рекао због свих оних које су шокчили, клали и у јаме бацали а онај злочинац Алојзије ћутао, какав је он надбискуп био кад није знао шта му ради клир ОДГОВОРАН ЈЕ ПРЕД СВИМА НАМА И ПРЕД БОГОМ! ЗА МЕНЕ НИКАДА НЕЋЕ БИТИ НИШТА ВЕЋЕ ДО ОБИЧНИ РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ!!! какави светци какви бакрачи З Л О Ч И Н А Ц ФАШИСТИЧКИ! а да ово сам рекао и због тога што је мој дјед шутирао главу свог рођеног ујака јер није знао шта је!!!  све сам рекао јер сам "испровоциран"!!!

Ne znam šta su šokci, al moji su na konjima jurišali na tenkove, dok su tvoji gmizali, mi nikad nismo lajali nego smo ujedali, klali vas nisu nikad moji za koje kažeš da lajemo, mi i kad lajemo ne lajemo na zvezde a nikad nismo klali nego smo viteški ubijali i kad smo ubijali.

pojasni šta si ovde mislio pod "dok su tvoji gmizali"
Подели на овим сајтовима

Zamisli syd da je tebe odveo u žutu kuću, sve mi mogao da nađe kod tebe osim mozga.

зан њега су моји преци, који су побијени  у Јасеновцу  "гмизавци" за то !није опоменут! овај потомак витезова, сињски алкар и познаваоц аутотохне пољске расе коња...

Imao sam prijatelja napisao je knjigu "Grakću vuci viju gavranovi", tako i ti gragćeš, nikakav osećaj prema pobijenim sveštenicima druge konfesije nemate, ti fašisti, koje apsolutno nigde nisam branio, jer svaki zločinac ima ime, i priče o srpskim mučenicima stradalim od fašista pa i fašistima u habitima katolika, baš ništa ne dotiče se mene i moje Svete Crkve.

Ispade po vama da je uvreda reći za fašistu da je fašista a za milione mojih sunarodnika stradalih u tom istom ratu a koje su predvodili katolički sveštenici u borbama, kao da su mušice ili komarci.

Jasno mi je pravilo foruma, po kome sam opomenut, ništa ne smeš da vređaš što se nama ne sviđa, sve ostalo je dozvoljeno.

Neko je napisao da sam branio zlikovce, valjda syd, pa syd ti si našao neku temu u kojoj plivaš i napisao sam ti za tebe je crkva politička organizacija, dobro ali koliko je franjevaca u Poljskoj ubijeno, i gde sam branio zlikovce i ubice?

Ne znaš, i to je problem, jer nikad nikakav dokument o kolaboraciji sa Nemcima nisu potpisali katolički sveštenici u Poljskoj, treba da znaš da su srpski episkopi odmah po ulasku Nemaca potpisali jedan takav dokument.

Подели на овим сајтовима

Ne znaš, i to je problem, jer nikad nikakav dokument o kolaboraciji sa Nemcima nisu potpisali katolički sveštenici u Poljskoj, treba da znaš da su srpski episkopi odmah po ulasku Nemaca potpisali jedan takav dokument.

Ovo ne znam ali znam da su samo u Srbiji streljali 100 za jednog. Pa nije ni cudo sto su potpisivali ako su ista potpisivali.

Подели на овим сајтовима

Imao sam prijatelja napisao je knjigu "Grakću vuci viju gavranovi", tako i ti gragćeš, nikakav osećaj prema pobijenim sveštenicima druge konfesije nemate, ti fašisti, koje apsolutno nigde nisam branio, jer svaki zločinac ima ime, i priče o srpskim mučenicima stradalim od fašista pa i fašistima u habitima katolika, baš ništa ne dotiče se mene i moje Svete Crkve.

Ispade po vama da je uvreda reći za fašistu da je fašista a za milione mojih sunarodnika stradalih u tom istom ratu a koje su predvodili katolički sveštenici u borbama, kao da su mušice ili komarci.

Jasno mi je pravilo foruma, po kome sam opomenut, ništa ne smeš da vređaš što se nama ne sviđa, sve ostalo je dozvoljeno.

Neko je napisao da sam branio zlikovce, valjda syd, pa syd ti si našao neku temu u kojoj plivaš i napisao sam ti za tebe je crkva politička organizacija, dobro ali koliko je franjevaca u Poljskoj ubijeno, i gde sam branio zlikovce i ubice?

Viteže, napisao si da su pobijeni u Jasenovcu "gmizali". O tome se ovde radi, viteže. Ne skreći temu. A komadant Jasenovca je bio Filipović, franjevački monah iz Petrićevca, franjevački samostan koji je posetio rimski papa pre neku godinu i odakle je Filipović krenuo u klanja (Rudare, Dragkulić). To je to, ti što laješ na zvezde. A izjavu da je Pavelić u raju izneo je jedan budistički monah, viteže, tako da je stvarno glupo što ti se to spočitava. Trebalo bi dalaj lama da reaguje, a ne Bozanić ili Benedikt.

Toliko o tvojoj organizaciji, viteže i Lasiću.

A ako ti ovo sa srpskim episkopima i kolaboraciji sa Nemcima prodje, svaka čast.

Vredjas i žrtve, i svetitelje, i episkope.

Подели на овим сајтовима

I ja sam dobio opomenu sto sam muslimana nazvao sabanom, pa se nisam bunio.

To bude s toga što negdje u Rimu u crkvi Ara Coeli neki od tih vaših milih južnosrpskih susjeda i sugrađana pročitaše tamo ovo ovako nešto:

Catharinae Reginae Bosnensi

Stephani ducis santi Sabbae sorori

et genere Helene et domo principis

Stephani natae Thomae regis Bosnae

vxori Qvanrum vixit annorum LIIII

et obdormivit Romae anno Domini

MCCCCLXXVIII die XXV oteobris

monumentum ipsus scriptis positiv

što bi, slobodno prevedeno, moglo značiti:

Katarini kraljici bosanskoj

Stjepana Hercega od Svetog Save

od poroda Jelene i kuće kralja

Stjepana rođenog Tomaša kralja bosanskog

ženi koja je živjela 54 godine

i preminu u Rimu ljeta Gospodnjeg

1478, na 25. oktobra

spomenik ovaj postavljen bijaše

kako to njom oporučeno bilo.

Izvor:

http://www.facebook.com/pages/Proglasimo-Katarinu-Kosacu-Bosanskom-Kraljicom-Forever/106991299365532?v=wall

Постављена слика

Постављена слика

Honor to her bright Slavic memory!

Ara Coeli,kraljica bosanska, blažena Katarina Kosača Kotromanić, kći Hercega od Svetog Save

Stefana/Stjepana Kosače.

YMpZO5ga7yg

Постављена слика

Oni i danas misle i tvrde da je to neki njihov Sveti Šaban Nimani bio, da je ustvari bio Šiptarom iliti Albancom a ni u kojem slučaju Srbom! OMG!

Pogledaj sad dole ovo:

Albanci Srbima otimaju Nemanjiće

Vlada u Prištini u prekrajanju istorije ide toliko daleko da tvrdi da su srpski pravoslavni manastiri na Kosovu zapravo albanski, da se Stefan Nemanja zvao Stejan Nimani, a car Dušan Stejan Dušani?!

BEOGRAD - Pravoslavni manastiri na Kosovu i Metohiji su albanski, odnosno ilirski, a Stefan Nemanja je Albanac Stejan Nimani, koji je popustio pred pravoslavnim fundamentalizmom i postao Srbin, baš kao i car Dušan, koji se zapravo zvao Stejan Dušani?!

Na ovaj način prištinska vlada i pokret „Samoopredeljenje“ poslednjih meseci brutalno gaze istoriju i falsifikuju istorijske činjenice pokušavajući da na mala vrata prisvoje i ono malo srpskih manastira i kulturne baštine koju nisu uništili.

Na ovaj problem upozorio je ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, koji je na sednici Uneska u Parizu pozvao međunarodnu zajednicu da pomogne u zaštiti i očuvanju srpske kulturne baštine na Kosovu i da ne dopusti da se kulturno nasleđe zloupotrebljava u političke svrhe. On tvrdi da je poslednji čas da neko reaguje na poruke iz Prištine kako su se albanski preci molili u pravoslavnim crkvama, te da su manastiri zapravo albansko nasleđe koje su Srbi okupirali.

Štaviše, već pet godina kosovska turistička ponuda zasniva se na poseti hramovima SPC za koje se tvrdi da su podignuti na temeljima ilirskih svetilišta. Direktorka odeljenja za turizam pri Ministarstvu za trgovinu i industriju u Vladi Kosova Hilen Sabojeva organizovala je akciju u središtu Uneska u Parizu, kada je deljen pamflet u kome se srpska hrišćanska baština naziva kojekakvim izmišljenim floskulama. Pamflet je povučen tek kad je reagovala SPC. Na zvaničnoj internet prezentaciji Vlade Kosova ponavlja se to isto, kao i na prezentaciji Kosova na sajmu turizma u Ohridu. Ovih dana u prekrajanje istorije uključio se i pokret „Samoopredeljenje“ Aljbina Kurtija.

Vladika raško-prizrenski Artemije upozorava na to da se srpski narod u poslednje vreme uopšte i ne pominje, kao da nikad nije ni postojao ni živeo na Kosovu!

- Na sajmu u Ohridu jedna turistička organizacija sa KiM nudila je posete Pećkoj patrijaršiji i manastirima Dečani i Gračanica prikazujući ih kao vizantijsko-albanske ili kosovske, bez pominjanja SPC. Moramo naći način da zaštitimo ono što smo vekovima stvarali i čuvali kako bismo to mogli da predamo našim mlađim pokolenjima - poručuje vladika Artemije.

I episkop lipljanski Teodosije kaže da se stavovi albanskih vlasti nisu ni najmanje promenili.

- I pored deklarativnih izjava o spremnosti da se poštuje srpska pravoslavna kulturna baština, na šta se Vlada Kosova formalno obavezala u toku prošlogodišnjih pregovora u Beču, mi se suočavamo s najbrutalnijim gaženjem naše istorije - zaključuje ovaj episkop.

Preuzeto sa:

http://forum.krstarica.com/archive/index.php/t-280453.html

Šta će biti sljedeće na redu: Stejan Kirili i Stejan Metodi!

Ili bosanski, pardon ilirski kralj Tarik Kotrumani!   319.gif

Kirilj i Metodiju škjiptare më të mirë.

Pogledaj samo čime se oni bave:

Justinian --- Wikipedia

Hey, I've been trying to get Justinian the Great's name to be displayed in Albanian on Wikipedia. Currently the Roman emperor's name is in English and then in parenthesis in Latin and Greek. Because he was ethnically Illyrian, I thought it only fair to have his name in Albanian as well. However I'm being outnumbered on the discussion board by greeks, friars (yes, really), etc. anyway, all help is appreciated.

Here's the link:

http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Justinian_I

Постављена слика

Justinian I, detail of a mosaic, 6th century; in the Basilica of San Vitale, Ravenna (credit: Alinari-Giraudon from Art Resource, New York)

(born 483, Tauresium, Dardania — died Nov. 14, 565, Constantinople)

Byzantine emperor (527 – 565). Determined to regain former Roman provinces lost to barbarian invaders, Justinian conquered the Vandals in northern Africa in 534 and enjoyed an initial victory over the Ostrogoths in Italy in 540. War with the Goths, however, lasted another two decades and brought great devastation before Justinian gained control of the whole of Italy in 562 . He was unable to prevent Bulgars, Slavs, Huns, and Avars from carrying out raids along the empire's northern frontier. He also carried on an intermittent war with Persia until 561. He reorganized the imperial government and commissioned the reform and codification of the great body of Roman law known as the Code of Justinian. His efforts to root out corruption triggered a revolt in Constantinople in 532 that nearly toppled his government; his wife, Theodora, helped him put down the revolt. Like all Roman emperors, Justinian was an active builder, and his many public works projects included the reconstruction of cities and the construction of the church of Hagia Sophia, one of the finest and most famous buildings in the world.

«Hapi i parë në likuidimin e një populli është të fshini kujtesën e tij. Shkatërroni librat e tij, kulturën e tij, historinë e tij. Atëhere vini dikë të shkruajë libra të rinj, të krijojë një kulturë të re, të shpikë një histori të re. Para se të kalojë shumë kohë kombi do të harrojë se çfarë është dhe çfarë qe».

" A nation of sheep will beget a government of wolves" : Edward R. Morrow ( 1908-1965 ) Journalist

Albanian Atheist for life and proud to be, death to all gypsy religions on earth!

link:

http://www.answers.com/topic/justinian-i

Legal Encyclopedia: Justinian I

The emperor Justinian I ruled the Eastern Roman, or Byzantine, Empire from 527 until 565. He is significant for his efforts to regain the lost provinces of the Western Roman Empire, his codification of Roman law, and his architectural achievements.

Justinian was born circa 482 in Pauresium, Illyricum (probably south of modern Nišs, Serbia). Justinian came to the throne with the intention of reestablishing the Roman Empire as it had been before the provinces of the Western Roman Empire fell under the control of various Germanic tribes during the fifth century. To this end, he sent his armies against the Vandals in North Africa (roughly, modern Algeria and Tunisia), the Visigoths in Spain, and the Ostrogoths in Italy. The Vandals surrendered in 534, but the Visigoths and Ostrogoths proved more difficult. Justinian's forces never succeeded in capturing more than a small part of Spain and subdued Italy only after a devastating war that ended in 563 with Italy in ruins. Nonetheless, when Justinian died, he could claim with some justice that the Mediterranean Sea was once again a Roman lake.......

«Hapi i parë në likuidimin e një populli është të fshini kujtesën e tij. Shkatërroni librat e tij, kulturën e tij, historinë e tij. Atëhere vini dikë të shkruajë libra të rinj, të krijojë një kulturë të re, të shpikë një histori të re. Para se të kalojë shumë kohë kombi do të harrojë se çfarë është dhe çfarë qe».

" A nation of sheep will beget a government of wolves" : Edward R. Morrow ( 1908-1965 ) Journalist

Albanian Atheist for life and proud to be, death to all gypsy religions on earth!

Onda je to neko srpsko plemstvo za njih sitnica kad se oni usude i na veće ribe, Rimljane, Grke i Bizantince.

facenew22222222

Nisu valjda zaboravili na Egipćane, bilo bi šteta, valjda će ih se sjetiti, takve veličanstvene piramide i faraoni, npr. Ramzes - Ramiz Selimi itd.

Preuzeto sa:

http://www.albanian.com/v4/showthread.php?t=18386

Mimohodem, ako to nisi znao, ovo su na slici Agnes Gonxha Bojaxhiu alias Mother Teresa of Calcutta and Jusuf Karolj Wojtanli alias Pope John Paul II

Vidiš da na glavi ima i taj šiptarski ćulah! Ne jemi kudo. We are everywhere. 0442_feel  algabacaju

http://www.forumishqiptar.com/attachment.php?attachmentid=4001&stc=1&d=1030549480

leteti

Подели на овим сајтовима

Mimohodem, ako to nisi znao, ovo su na slici Agnes Gonxha Bojaxhiu alias Mother Teresa of Calcutta and Jusuf Karolj Wojtanli alias Pope John Paul II

Makedonka. Sreca pa nije Albanka sa Kosmeta.

Подели на овим сајтовима

Makedonka. Sreca pa nije Albanka sa Kosmeta.

Da to je tačno, ona se cijeli živoz i uvijek JAVNO, oficijalno i neoficijalno, znači zvanično i nezvanično a dosljedno izjašnjavala i očitovala kao Makedonka, koliko ja znam. Ničim drugim! U vezi s tim nikad nije bilo sumnje, samo sam jednom imao takav spor s jednim Bugarom koji to nije mogao "progutati i svariti", valjda je htio da je od nje u stvari Bugarkinja!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...