Jump to content

Хоће ли Степинац бити проглашен за свеца?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ne znaš, i to je problem, jer nikad nikakav dokument o kolaboraciji sa Nemcima nisu potpisali katolički sveštenici u Poljskoj, treba da znaš da su srpski episkopi odmah po ulasku Nemaca potpisali jedan takav dokument.

Ovo ne znam ali znam da su samo u Srbiji streljali 100 za jednog. Pa nije ni cudo sto su potpisivali ako su ista potpisivali.

To isto pravilo je vrijedilo i u Češkoj i Poljskoj ali tu ništa nitko slično nije potpisivao koliko ja znam!

Ali nema to veze ni da jesu, i carigradski patrijarh je sličan takav dokument "pokoravanja i kapitulacije" potpisao pred turskim sultanom i Osmanlijama kad su oni osvojili i upali u Konstantinopolj i  samo to po seni ništa loše ne znači jer su tako glavno  spriječili dalja krvoprolića Turaka (ili nacista u ovom drugom slučaju) nad nedužnim ljudima - hrišćanima. Bia je to takva tada nužnost i najbolji tada mogući razumni kalkul.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 397
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Извините се искрено,од срца,као прави Хришћани,један другоме,почните да водите нормалан дијалог и не свађајте се више...а ако не можете то да урадите,онда више немојте комуницирати и неће бити проблема...то вам је мој братски предлог...који дајем само једном.

Jednu stvar ne razumem. Kako misliš da se vodi "dijalog" kad je cela tema vređanje nas katolika?Da se ispravno moderiše forum i da se želi zaista dijalog, tema bi bila zbrisana odmah, a ne bi se dozvolilo ovoliko divljanje pojedinaca.  Meni se više smučilo od toga da se raznoraznim sydovima i njemu sličnima dozvoljava da nas pljuju kako god hoće, a kad nama to zasmeta i odreagujemo, onda smo crni đavoli. Te stoga, na radost takvih, a i radi svog duhovnog mira ovo je moja poslednja poruka na ovom forumu.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

To "gmizati" nije se odnosilo na mučenike koji su stradali od ustaškog noža, i netreba lično shvatiti,  već na oficijelne vlasti u Srbiji koji su svesrdno sarađivale sa Nemcima i pomagale im u zločinima.

Moguće da sam konfuzno se izrazio, ali bar oni koji me znaju, a takvih ima mnogo, sigurno će shvatiti da nisam ništa zlonamerno mislio.

Sve koje su moji postovi uvredili nek prime iskreno izvinjenje.

Подели на овим сајтовима

Извините се искрено,од срца,као прави Хришћани,један другоме,почните да водите нормалан дијалог и не свађајте се више...а ако не можете то да урадите,онда више немојте комуницирати и неће бити проблема...то вам је мој братски предлог...који дајем само једном.

Jednu stvar ne razumem. Kako misliš da se vodi "dijalog" kad je cela tema vređanje nas katolika?Da se ispravno moderiše forum i da se želi zaista dijalog, tema bi bila zbrisana odmah, a ne bi se dozvolilo ovoliko divljanje pojedinaca.  Meni se više smučilo od toga da se raznoraznim sydovima i njemu sličnima dozvoljava da nas pljuju kako god hoće, a kad nama to zasmeta i odreagujemo, onda smo crni đavoli. Te stoga, na radost takvih, a i radi svog duhovnog mira ovo je moja poslednja poruka na ovom forumu.

..опростите патер,али ако будете мало пажљивије прочитали све што сам написао,схватићете да се не размимоилазимо у ставу да се комуникација мора подићи на квалитативнији ниво и да то важи за све нас...надам се да ћете остати са нама.Поздрав!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

To "gmizati" nije se odnosilo na mučenike koji su stradali od ustaškog noža, i netreba lično shvatiti,  već na oficijelne vlasti u Srbiji koji su svesrdno sarađivale sa Nemcima i pomagale im u zločinima.

Moguće da sam konfuzno se izrazio, ali bar oni koji me znaju, a takvih ima mnogo, sigurno će shvatiti da nisam ništa zlonamerno mislio.

Мислио сам да ћеш нешто боље да смислиш 0205_whistling.Наравно ја прихватам извињење.

Подели на овим сајтовима

U pravu si, brate, ovo za knjige. Upravo čitam Pitera Brauna, Uspon hrišćanstva na Zapadu. Teška i zanimljiva knjiga o periodu ranog srednjeg veka u zapadnoj Evropi.

A, dobro on zna kako funkcioniše ta rimokatolička organizacija. Zato i to radi.

U redu, samo budi i dalje happy što si u takvoj toj svojoj organizaciji koja god da je i ne spamuj više!

Ja se izvinjavam što sam Syda pozvao da ne spamuje ispred i u ime nekakve te organizacije kojoj on pripada pa da je to ne znam koja i kakva. A također očekujem da ni meni neće niko pripisivati članstvo nekakvim tim organizacijama ne znam ti sve kakvim jer nije jasno na koju je to mislio tačno ako već nije mislio na Katoličku Crkvu. A i u tom slučaju pogotovu ako je to onda tako mislio trebao bi se ispričati jer ni ja nisam nikome od vas pripisivao članstvo nikakvoj toj nekoj vašoj navodnoj organizaciji LOL!

Подели на овим сајтовима

Нема потребе за грубим речима. Може се на сваку тему, па и на ову, аргументовано разговарати, без увреда и сл.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

0409_feel 

klapklap klapklap

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

За озбиљне људи, и озбиљни форум, овакве теме су непримјерене... Али, не само зато што вријеђају друге, већ једноставно, што су толико ниске, примитивне, нецивилизацијске, и пуне сваке злурадости и негативности.

Једноствно, у овој мјери  примитивне и non sense ставове и изјаве не треба ни коментарисати- нису вриједне помена.

Подели на овим сајтовима

За озбиљне људи, и озбиљни форум, овакве теме су непримјерене... Али, не само зато што вријеђају друге, већ једноставно, што су толико ниске, примитивне, нецивилизацијске, и пуне сваке злурадости и негативности.

Једноствно, у овој мјери  примитивне и non sense ставове и изјаве не треба ни коментарисати- нису вриједне помена.

da tačno, slažem se, upravo isto tako i toliko neprimjerene kao na primjer i ta: "Da li je rimokatolička Crkva sektom?"

Ili kakvom to drugom terorističkom organizacijom!

:291291291:

Подели на овим сајтовима

Једноствно, у овој мјери  примитивне и non sense ставове и изјаве не треба ни коментарисати- нису вриједне помена.

Ja ne praktikujem ovakav način dijaloga, ali pročitao sam svih 16 dosadašnjih strana ove teme i vidim da je dozvoljeno neargumentirano pljuvati po svetinjama Katiličke Crkve, vidim da to ne sankcionira administrator, a vidim i da su oni koji pljuju neupućeni i pate od elemenatrnog neznanja, ali imaju mržnju. I još nešto, ovi koji mrze i na ovakav način pišu o drugima su nesigurni u svoju vjeru.

"Kada vam oduzmu sve, ostaju vam dvije ruke, sklopite ih na molitvu pa ćete tada biti najjači"

Bl. Alojzije Stepinac

Подели на овим сајтовима

[quote aovo? Po Svetom kralju papisti pljuju na pravoslavnom forumu?

Syde, ne smaraj, da to kažeš baš ti koji si se praktično sam sebe upljuvao od glave do pete pljujući po nama!

:bla:

Kad hoces da mi se obratis koristi pp. Ako budes odobravao ili na drugi nacin podrzavao blasfemiju, dobices i ti opomenu.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...