syd Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Почујмо речи фрањевца Диониза Јуричева: У неким крајевима, све сам почистио, од пилета до одраслог човијека, и ако затреба, то би и овдје исто учинио, будући да више није гријех убити седмогодишње дијете, ако се оно успротивљује усташком поретку ... То је био Павелићев исповедник. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Почујмо речи фрањевца Диониза Јуричева: У неким крајевима, све сам почистио, од пилета до одраслог човијека, и ако затреба, то би и овдје исто учинио, будући да више није гријех убити седмогодишње дијете, ако се оно успротивљује усташком поретку ... То је био Павелићев исповедник. па и фра Сотоњара изустио је у дракулићкој школи "сам гријех на моју душу" убио је ђаво брате душе њихове усташке!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 De prestanite sa tim fotografijama koje ništa ne znače ni ne dokazuju. Да није жалосно било би смешно. Također imam i ja vrlo zanimljivih fotografija sa arhiepiskopima i patrijarsima pravoslavnih Crkvi u sličnim "pozama" i sa samim nacistima dakle samim Njemcima i pod nacističkim svastikama a to kad bi ih počeo tu postovat stvarmo bi to bila "diskoteka". Дај постави неку молим те па ћемо видети у ком се контексту они појављују на тим сликама и када су те слике настале. Ова на којој је папа са усташама (које је највероватније благосиљао) је настала само дан пре зверског покоља у бањалучким селима од стране усташа предвођених римокатоличким фратром. Te takve fotografije same po sebi apsolutno ništa ne dokazuju niti objašnjavaju ni o katoličkoj Crkvi ni o pravoslavnim Crkvama jer slikat se mogao bilo tko i s bilo s kim, bilo gdje i kako. Te slike svoju vrijednost imaju za istoričare i pravnike tek kad se postave u određeni istorijski kontekst a ovako izolirane samo fascinuju laike koji se onda do u besvijest bombarduju po raznim Forumima s takvim tim sličicama. Да није још жалосније од оне прве изјаве било би још смешније. Na internetu je svega i svačega, svatko si može tražiti i naći samo to što treba da dokaže tu njegovu istinu. Što tražiš to i nađeš! Слика није са интернета већ је скенирана из књиге "Фратри и усташе кољу" (аутор Лазар Лукајић - један од малобројиних преживелих сведока) која говори о страшним страдањима срба од стране оних поменутих у наслову а у Бањалучким селима Дракулићу, Шарговцу и Мотикама. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 ми имамо случај војводе Момчила Ђујућа комаданта Динарске четничке дивизије, који је био свештеник али који се исто тако узевши пушку у руке одрекао мантије и епитрахиља и никада више није за себе рекао да је свештеник, бранио Србе, вадио из талијанских затвора и таманио усташе па га нисмо канонизовали а задужио је Србе Книнске Крајине својом анитфашистичком борбом.. док код вас имамо случај тотално насупрот овоме, додуше Степинац није узео пушку радио је много горе (подржавао и благослиљао) ствари да је узео пушку дошли би му Срби главе већ некако!! Uporavo ovi je sustina. Mi pravoslavni necemo voditi dijalog sa stepincem, pavelicem,lubuticem niti ce rimokatolici to ciniti sa djujucem vec ce nase dve Crkve to ciniti ili ne ciniti. A pravo pitanje je sta su ucinile Crkve sa tim ljudima i kakav odnos imaju prema njima. Vidita Rusi sada priznaju zlocin u Katinskoj sumi gde su streljali 15-20.000 Poljskih vojnika i oficira. I verujem da oni koji su to ucinili nece od strane ruske drzave biti glorifikovani. Nece im dodeljivati nazive trgova i ulica. To nece uciniti ni Pravoslavna Crkva sa Djujicem. Nece mu dati dan u kalendaru. A Rimokatolicka Crkva hoce stepincu. A u isto vreme Rimokatolicka Crkva hoce i dijalog sa Pravoslavnom Crkvom. A Srpska Pravoslavna Crkva nije odvojena od svih ostalih Autokefalnih Pravoslavnih Crkava vec je u jedinstvu sa njima. Sta to znaci? Po merni samo jedno. Mi, rimokatolici, sa nepogresivim poglavarom Papom, nismo gresili ni do sada kao sto necemo ni od sada. I ono sto smo ucinili , dobro smo ucinili. Mi nase prvake nagradjujemo za sluzbu rimokatolickoj crkvi. Mi smo im zahvalni i molicemo ih se da i sa neba vode i cuvaju rimokatolicku crkvu kao sto su to cinili na zemlòji dok su bili zivi. Vrlo jednostavno. Ja sam već napisao da je katolička Crkva ustvari takva agregacija mjesnih narodnih nacionalnih crkava isto kao i u pravoslavlju i svaki narod tu istupa ispred sebe a u slučaju kanonizacijskih kauza svaki narod ima legitimno pravo postaviti svoje kandidate za svece. Jedini kanonski redovni način kako bi se na takvu kanonizaciju vođenu u hrvatskoj pomjesnoj katoličkoj Crkvi moglo utjecati je intervenirati sa pozicije srpske mjesne katoličke Crkve, pored toga postoji taj extraordinarni način koji sam objasnio posredovanjem dakle medijacijom, zauzimanjem ili dokonce intervencijom neke druge nezauzete, nepristrane, neutralne katoličke mjesne Crkve koja nije učesnicom kanonizačnog procesa. Postoji staro načelo iz rimskog prava tam kde není žalobce, tam není soudce - tamo gdje nema tužitelja nema ni sudije. U slučaju da nijedna od drugih pomjesnih Crkvi što postoje u katoličkoj crkvi ne podnese prigovor protiv tom kanonizačnom procesu onda on zaista može i proći. Ja sam se već jasno sam ogradio od te kanonizacije ali ne moram biti u pravu jer ne znam sve detalje niti sam imao u rukama sve te dokumente koje su imali oni, dakle moji zaključci se svode samo na to što ja znam i mislim a to može biti vrlo manjkavo i nepotpuno, dakle je to onda moje osobno mišljenje. Znači Syde, ne znam da li je Andronik katolikom ili čim već jeste, ali znam da sam se ja ogradio od te kanonizacije zbog svojih opravdanih sumnji koje nažalost ne mogu ni potvrditi ni opovrgnut jer ni za jedno ni za drugo nemam nekakve dokaze, sve su to zatim moje pretpostavke, šta bi bilo kad bi bilo, dakle ništa jasno određeno niti dokazano. A zbog toga se ne mogu ni uključiti u kanonizačni proces jer nikakve takve dokaze nemam kod sebe. U slučaju kad bi ih imao bio bih ne samo u mogućnosti već i dužan i obavezan takve te dokaze bez odlaganja podnijeti svom mjesnom biskupu koji ih je dalje obavezan proslijediti k spisu na kanonizačnu postulaturu i u Rim. Ali ja takve nikakve DOKAZE nemam kod sebe. Ako imate vi onda pošaljite kako sam vam to opisao. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Слика није са интернета већ је скенирана из књиге "Фратри и усташе кољу" (аутор Лазар Лукајић - један од малобројиних преживелих сведока) која говори о страшним страдањима срба од стране оних поменутих у наслову а у Бањалучким селима Дракулићу, Шарговцу и Мотикама. Baš tu sliku sam upravo prije dan dana gledao negdje na internetu i da sam znao da će o njoj biti riječ ostavio bi si bookmark na nju jer je u vrlo dobroj rezoluciji, mnogo boljoj nego ta skenirana. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Ja sam već napisao da je katolička Crkva ustvari takva agregacija mjesnih narodnih nacionalnih crkava isto kao i u pravoslavlju i svaki narod tu istupa ispred sebe a u slučaju kanonizacijskih kauza svaki narod ima legitimno pravo postaviti svoje kandidate za svece. Jedini kanonski redovni način kako bi se na takvu kanonizaciju vođenu u hrvatskoj pomjesnoj katoličkoj Crkvi moglo utjecati je intervenirati sa pozicije srpske mjesne katoličke Crkve, pored toga postoji taj extraordinarni način koji sam objasnio posredovanjem dakle medijacijom, zauzimanjem ili dokonce intervencijom neke druge nezauzete, nepristrane, neutralne katoličke mjesne Crkve koja nije učesnicom kanonizačnog procesa. Postoji staro načelo iz rimskog prava tam kde není žalobce, tam není soudce - tamo gdje nema tužitelja nema ni sudije. U slučaju da nijedna od drugih pomjesnih Crkvi što postoje u katoličkoj crkvi ne podnese prigovor protiv tom kanonizačnom procesu onda on zaista može i proći. Ja sam se već jasno sam ogradio od te kanonizacije ali ne moram biti u pravu jer ne znam sve detalje niti sam imao u rukama sve te dokumente koje su imali oni, dakle moji zaključci se svode samo na to što ja znam i mislim a to može biti vrlo manjkavo i nepotpuno, dakle je to onda moje osobno mišljenje. Znači Syde, ne znam da li je Andronik katolikom ili čćim već jeste, ali znam da sam se ja ogradio od te kanonizacije zbog svojih opravdanih sumnji koje nažalost ne mogu ni potvrditi ni opovrgnut jer ni uza jedno nemam nekakve dokaze, sve su to zatim moje pretpostavke, šta bi bilo kad bi bilo, dakle ništa jasno određeno noto dokazano. A zbog toga se ne mogu ni uključiti u kanonizačni proces jer nikakve takve dokaze nemam kod sebe, u slučaju kad bi ih imao bio bih ne samo u mogućnosti već i dužan i obavezan takve te dokaze bez odlaganja podnijeti svom mjesnom biskupu koji ih je dalje obavezan proslijediti k spisu na kanonizačnu postulaturu i u Rim. Ali ja takve nikakve DOKAZE nemam kod sebe. Ako imate vi onda pošaljite kako sam vam to opisao. Dokazi? Mrtva usta ne govore. Imas slucaj sa Papom i jevrejima iz Rimskog geta. Njih su nemci '43 mislim jednostavno deportovali in pobili. Papa nikakvu ulogu tyu nije imao, njegova jedina krivica je sto nije prstom mrdnuo da ih zastiti. I nije svetac. A stepinac jeste? Mrdo prstima mladi alojzije, ha? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 .... Vidis kako je u Hagu Srbija proglasena nevinom za rat u bosni i streljanje muslimana u Srebrenici ali je "moralno odgovorna sto nije sprecila bosanske srbe" da izvrse taj zlocin. Znaci Haske sudije imaju visa moralna nacela od rimskog Pape? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Ово апсолутно није тачно. То што постоји раскол, наравно није разлог за мржњу или нетрпељивост међу верницима. Али раскол није пука административна препрека, већ велики еклисиолошки проблем који доводи до размимоилажења у поимању природе Цркве, што за последицу има сурогатно понашање или појаве о које се нико не може, нити се оглушује. Mene ni ne zanima toliko to čim raskol jeste ili nije, zanima me sasvim nešto drugo: odgovori mi samo na dva pitanja: 1. Pitao je tvog oca pošto pretpostavljam da si bio dijete 1965 kad su papa Pavao VI svijetle uspomene i blagopočivši patrijarh vaseljenski +Atenagoras skidali anateme da li tako treba da učine ili ne? 2. Pitao je tebe njegova preosveštenost patrijarh srpski +Irinej da li treba ići uopšte na sastanak u Beč i tamo izjaviti da bi se katolička i pravoslavna Crkva trebale pomiriti i vratiti k jedinstvu? Nije u tom stvar šta su uradili ili rekli svaki od njih, čak mi ni to nije bitno! bitno mi je samo doznati kakvu ulogu ste ti ili tvoj otac imali u svemu tome, pitao vas to netko ili nije konačno? Пре свега ја нисам рођен ни приближно '65, већ много касније. Друго патријарх српски није преосвештени, већ свети. Треће ти говориш оно што сам ја одавно написао. Оно што мој отац и ја можемо јесте да прихватамо еклисиолошку реалност, а то је да нас РКЦ сматра дефектним, док су унијати потпуна црква, ами РКЦ ''сестринском црквом'' иако је то тешка флоскула и нема никакву основу. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Ali ja takve nikakve DOKAZE nemam kod sebe. Ako imate vi onda pošaljite kako sam vam to opisao. Ти си пријатељу и брате к'o покварена плоча, како се говорило пре тридесетак година. То је католичка ствар. Ми православни немамо ништа са том вашом организацијом. Са својом савешћу, односу према злочину, злочинцима-светитељима, носите се сами; то је ваше питање; ваш грех (или није). Као што не учествујемо у вашим "мисама", тако не учествујемо у изборима ваших светитеља. Ми вас само гледамо и закључујемо: каква Црква такви и светитељи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Ja sam već napisao da je katolička Crkva ustvari takva agregacija mjesnih narodnih nacionalnih crkava isto kao i u pravoslavlju i svaki narod tu istupa ispred sebe a u slučaju kanonizacijskih kauza svaki narod ima legitimno pravo postaviti svoje kandidate za svece. Jedini kanonski redovni način kako bi se na takvu kanonizaciju vođenu u hrvatskoj pomjesnoj katoličkoj Crkvi moglo utjecati je intervenirati sa pozicije srpske mjesne katoličke Crkve, pored toga postoji taj extraordinarni način koji sam objasnio posredovanjem dakle medijacijom, zauzimanjem ili dokonce intervencijom neke druge nezauzete, nepristrane, neutralne katoličke mjesne Crkve koja nije učesnicom kanonizačnog procesa. Postoji staro načelo iz rimskog prava tam kde není žalobce, tam není soudce - tamo gdje nema tužitelja nema ni sudije. U slučaju da nijedna od drugih pomjesnih Crkvi što postoje u katoličkoj crkvi ne podnese prigovor protiv tom kanonizačnom procesu onda on zaista može i proći. Ja sam se već jasno sam ogradio od te kanonizacije ali ne moram biti u pravu jer ne znam sve detalje niti sam imao u rukama sve te dokumente koje su imali oni, dakle moji zaključci se svode samo na to što ja znam i mislim a to može biti vrlo manjkavo i nepotpuno, dakle je to onda moje osobno mišljenje. Znači Syde, ne znam da li je Andronik katolikom ili čćim već jeste, ali znam da sam se ja ogradio od te kanonizacije zbog svojih opravdanih sumnji koje nažalost ne mogu ni potvrditi ni opovrgnut jer ni uza jedno nemam nekakve dokaze, sve su to zatim moje pretpostavke, šta bi bilo kad bi bilo, dakle ništa jasno određeno noto dokazano. A zbog toga se ne mogu ni uključiti u kanonizačni proces jer nikakve takve dokaze nemam kod sebe, u slučaju kad bi ih imao bio bih ne samo u mogućnosti već i dužan i obavezan takve te dokaze bez odlaganja podnijeti svom mjesnom biskupu koji ih je dalje obavezan proslijediti k spisu na kanonizačnu postulaturu i u Rim. Ali ja takve nikakve DOKAZE nemam kod sebe. Ako imate vi onda pošaljite kako sam vam to opisao. Dokazi? Mrtva usta ne govore. Imas slucaj sa Papom i jevrejima iz Rimskog geta. Njih su nemci '43 mislim jednostavno deportovali in pobili. Papa nikakvu ulogu tyu nije imao, njegova jedina krivica je sto nije prstom mrdnuo da ih zastiti. I nije svetac. A stepinac jeste? Mrdo prstima mladi alojzije, ha? Izgleda da se nikako ne razumijemo, razjasnite vi prvo sebi šta zaista želite dokazati, potom te dokaze počnite skupljati a potom ih pošaljite kamo sam vam to objasnio. Ako također imate dokaze da je Alojzije Stepinac ustaše poticao da te zločine čine onda bi ih trebali predložit njima koji tu kauzu rješavaju. Ako dokažete da je Alojzije Stepinac bio ratnim zločincem onda ćete uspjeti odmah i u toj kanonizačnoj kauzi jer će ona morati biti obustavljena. Ako to ne dokažete može se desiti ni da ne dokažete da nije bio svecem ni dostojnim počasti oltara. Ja sam vam već rekao svoje lično mišljenje i svoje ograde glede njega i njegove uloge u 2ww i to više nema potrebe da ponavljam. Rekao sam to dovoljno jasno i to je mojim osobnim mišljenjem na koje imam pravo i koje je takvo dok me eventualni dokazi ne uvjere u nešto sasvim drugo. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 ...Izgleda da se nikako ne razumijemo, razjasnite vi prvo sebi šta zaista želite dokazati, potom te dokaze počnite skupljati a potom ih pošaljite kamo sam vam to objasnio. Ako također imate dokaze da je Alojzije Stepinac ustaše poticao da te zločine čine onda bi ih trebali predložit njima koji tu kauzu rješavaju. Ako dokažete da je Alojzije Stepinac bio ratnim zločincem onda ćete uspjeti odmah i u toj kanonizačnoj kauzi ... Super , vidim da svasta znas. A ti idi i javi u Vatikan da nema dokaza da je Papa Pio Xi ili XII ucestvovao u deportaciji Jevreja iz Rimskog geta i da nema vise nikakve prepreke da ga proglase za sveca. Jer to za sada ne rade iako znaju da nije odgovoran nizasta drugo osim sto je cutao i gledao sa terase sta se radi po Rimu. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 [ Izgleda da se nikako ne razumijemo, razjasnite vi prvo sebi šta zaista želite dokazati, potom te dokaze počnite skupljati a potom ih pošaljite kamo sam vam to objasnio. Не, брате, ништа ниси разумео. Ми управо тврдимо да је Алојзије Степинац управо достојан да буде римокатолички светитељ. По мом схватању, требало би и о неким другим овде поменутим фрањевцима размислити па да их римокатоличка црква лепо екуменски канонизује. Јер такви светитељи управо заслужују такву цркву. И обрнуто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Hoćeš da kažeš da ne može da se pokaje?НЕ!Ја узимам себи за право поводом усташког крвника.. Uzimaj slobodno, ali ako je verovati Hristu, samo sebi osudu činiš... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Не, брате, ништа ниси разумео. Ми управо тврдимо да је Алојзије Степинац управо достојан да буде римокатолички светитељ. По мом схватању, требало би и о неким другим овде поменутим фрањевцима размислити па да их римокатоличка црква лепо екуменски канонизује. Јер такви светитељи управо заслужују такву цркву. И обрнуто. 0442_feel Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 да, уистину да ли је кардинал Бозанић икада био у Јасеновцу? да ли је ико од РКЦ клира поклонио највећој српској Небеској Епархији??? Tada kad je papa bio u Petrićevcu gdje su bile srpske žrtve to je smetalo, cijelo vrijeme je o tom riječ. Govorili ste o nekom izrugivanju ili sprdnji sa srpskim žrtvama. A sad najednom Bozanića prozivate jer nije bio u Jasenovcu. Koliko ja znam u jasenovcu je bio: http://www.glas-koncila.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=23 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука