Милан Меденица :) Написано Децембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2010 елем, нешто не верујем у бајке и у људе, него верујем у милост Господњу. 319.gif надам се и молим најбољем, али се свакако припремам на најгоре 1405_love клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2010 On je u Crkvi, tako da vam je tema nebulozna! Брате Призренац идеш ли данас на устоличење свог Епископа, надам се да си у Призрену Србине не пишеш нам ваљда из далеке неке земље или можда с Бановог Брда??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Децембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2010 On je u Crkvi, tako da vam je tema nebulozna! Брате Призренац идеш ли данас на устоличење свог Епископа, надам се да си у Призрену Србине не пишеш нам ваљда из далеке неке земље или можда с Бановог Брда??? Danas je ustolicenje? Nisam znala. "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 26, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 26, 2010 Кад би се преумио и вратио...прво би следовала нека епитимија као монаху, па после дуготрајне опсервације и примерног понашања у духу Православља- враћање чина, које не би доживео, што због година, што због благочестиве околине... И ако би се вратио, питање како би се провео код ових својих фанатика. Одакле знате да Владика Артемије не размишља о томе? Него да ле сме да се врати? То је питање... он је, како сви знате, био сагласан са свим шро је одлучио САСАабор и све је потписао, а онда напрасно одбија све. То свакако није случајно и ја сам сигуран да м. Артемије и текако зна шта је Црква и које је одлуке потписао, али веома је могуће да све ово ради под претњама. Зато се слажем са изјавом Митр. Амфилохија да га оваквог нико не познаје. Ко зна под којим је све притиском и свакако да њему није лако. Дакле, постоје људи који су око Артемија и око ових наших "духовника" који су у стању да ураде најгоре ствари, па чак и да убију, ако би неко од њих "скренуо са пута". О овоме нико не размишља, већ сви говоре само о покајању. Кажем, волео бих да нисам у праву, али видећи фанатике који прете по интернету, зову телефонима, прекидају Литургије и извлаче свештенство из олтара, ово је готово сигуран сценарио. Немојте да ми само кажете да не знате за случајеве када су се појединци спремали да неким, по њима неправославним Епискпима, покажу батинама шта је Православље! Ово је много озбиљније него што би неки хтели да буде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2010 Кад би се преумио и вратио...прво би следовала нека епитимија као монаху, па после дуготрајне опсервације и примерног понашања у духу Православља- враћање чина, које не би доживео, што због година, што због благочестиве околине... И ако би се вратио, питање како би се провео код ових својих фанатика. Одакле знате да Владика Артемије не размишља о томе? Него да ле сме да се врати? То је питање... он је, како сви знате, био сагласан са свим шро је одлучио САСАабор и све је потписао, а онда напрасно одбија све. То свакако није случајно и ја сам сигуран да м. Артемије и текако зна шта је Црква и које је одлуке потписао, али веома је могуће да све ово ради под претњама. Зато се слажем са изјавом Митр. Амфилохија да га оваквог нико не познаје. Ко зна под којим је све притиском и свакако да њему није лако. Дакле, постоје људи који су око Артемија и око ових наших "духовника" који су у стању да ураде најгоре ствари, па чак и да убију, ако би неко од њих "скренуо са пута". О овоме нико не размишља, већ сви говоре само о покајању. Кажем, волео бих да нисам у праву, али видећи фанатике који прете по интернету, зову телефонима, прекидају Литургије и извлаче свештенство из олтара, ово је готово сигуран сценарио. Немојте да ми само кажете да не знате за случајеве када су се појединци спремали да неким, по њима неправославним Епискпима, покажу батинама шта је Православље! Ово је много озбиљније него што би неки хтели да буде. Можда најречитији примери јесу они када су монаси са батинама долазили на Васељенски сабор... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 26, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 26, 2010 Управо то. Зато је моје мишљење да је м. Артемије као и разни други жртве своје духовне деце, које су створили. Да би схватили у правој мери шта причам, вратите се на прву поруку ове теме и замислите како би изгледало када би Артемије рекао: кајем се због свега и враћам се у моју Цркву као обичан монах. Ми би се свакако радовали и пресрећни били, али многи не би били срећни- јер пропаде бизнис бато! Чак би били спремни да убију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2010 Проблем сваког елитизма и искључивости јест што брзином светлости оде у фундаментализам. Сви монаси око м. Артемија су сматрали да нико осим њих не зна како се подвизава и служи, наравно ту су били они (господин Виловски) који су под великим речима патриотизма и одбране православља попуњавали празнине у свом радном стажу. А да не причамо о тзв. обнови манастира и цркава на Косову и Метохији... Погледајте Пећку патријаршију на шта личи! Шта год ми мислили, овако као ју је ''средио'' Раде Неимар, сигуан сам да би било ко други, кога је наша Црква желела да узме као извођача то много боље и са више укуса урадио. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2010 Тешко ће се вратити у окриље Цркве јер, бивавши непрекидно увераван и утврђиван у исправност постојећег става од стране појединаца који су га одавно окружили и непрестано му суфлирају "шта,зашто и како", верује да је недвосмислено и непогрешиво у праву.Верује, као што видимо, до те мере у исправност свога става, да је спреман због тога да одбије одлуке Сабора и Синода, да себе и друге одели од СПЦ и Њеног канонског поретка и устројства, да самопрокламовано себе и своје епископство учини, једноставно речено, вечним и самопоседујућим, да себе и друге тако олако одведе у раскол...сумњам да ће се икада вратити у окриље канонског поретка СПЦ.Моје мишљење. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 26, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 26, 2010 Тешко ће се вратити у окриље Цркве јер, бивавши непрекидно увераван и утврђиван у исправност постојећег става од стране појединаца који су га одавно окружили и непрестано му суфлирају "шта,зашто и како", верује да је недвосмислено и непогрешиво у праву.Верује, као што видимо, до те мере у исправност свога става, да је спреман због тога да одбије одлуке Сабора и Синода, да себе и друге одели од СПЦ и Њеног канонског поретка и устројства, да самопрокламовано себе и своје епископство учини, једноставно речено, вечним и самопоседујућим, да себе и друге тако олако одведе у раскол...сумњам да ће се икада вратити у окриље канонског поретка СПЦ.Моје мишљење. Ја мислим да може да се врати и да он вероватно то и хоће али, већ рекох, које последице то вуче. Тада би заиста био мученик. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2010 Тешко ће се вратити у окриље Цркве јер, бивавши непрекидно увераван и утврђиван у исправност постојећег става од стране појединаца који су га одавно окружили и непрестано му суфлирају "шта,зашто и како", верује да је недвосмислено и непогрешиво у праву.Верује, као што видимо, до те мере у исправност свога става, да је спреман због тога да одбије одлуке Сабора и Синода, да себе и друге одели од СПЦ и Њеног канонског поретка и устројства, да самопрокламовано себе и своје епископство учини, једноставно речено, вечним и самопоседујућим, да себе и друге тако олако одведе у раскол...сумњам да ће се икада вратити у окриље канонског поретка СПЦ.Моје мишљење. Ја мислим да може да се врати и да он вероватно то и хоће али, већ рекох, које последице то вуче. Тада би заиста био мученик. Твоје мишљење...ја мислим да неће,да не жели и да је то иреверзибилни процес...независно од Симеона и компаније. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 26, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 26, 2010 Мислим да опет превиђамо једну веома битну чињеницу- и да се врати не би се уопште добро провео од стране својих данашњих подржаваоца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sirena Написано Децембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2010 Slušajući ove njegove besjede i gledajući snimke i slike iz Ljuljaka ne djeluje mi kao da želi da se vrati Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2010 Мислим да опет превиђамо једну веома битну чињеницу- и да се врати не би се уопште добро провео од стране својих данашњих подржаваоца. 0442_feel и нимало се не би промјенила ситуација, Цркви би се вратио мАртемије а они би нашли новог "великомученика и преведника"... раскол је ту, како год да окренемо њих ништа вратити не може осим Господа доброг Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2010 Slušajući ove njegove besjede i gledajući snimke i slike iz Ljuljaka ne djeluje mi kao da želi da se vrati нема м Артемије намјеру да се "враћа" Невидимая борьба Добих радосну вест да је игуман црноречки отац Николај рукоположен на данашњој литургији у Љуљацима у чин Архимандрита!!!ДОСТОЈАН!!!ЧЕСТИТАМО!!![/color] Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2010 Архимандрит Љуљачки 0442_feel Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука