selkoba Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Evo interesantne teme pa nadjoh par stihova koji me interesuju I Isus se molio kao što to rade danas Muslimani: I otišavši malo pade na lice svoje moleći se i govoreći: Oče moj... (Matej 26, 39). I narod je padao ničice: Jer dođe oganj od Gospoda, i spali na oltaru žrtvu paljenicu i salo. I vidjevši to sav narod povika i pade ničice. (3 Mojsijeva 9, 24). I Avram je pao ničice: A Avram pade ničice. I Gospod mu još govori i reče... (1 Mojsijeva 17, 3). I učenici Isusovi su pali ničice: I čuvši učenici padoše ničice, i uplašiše se vrlo. (Matej 17, 6). Svi su se klanjali na koljenima i licem na zemlji Tako se klanjamo mi muslimani ali nisam vidio da se i vi tako klanjate iako su to radili svi Poslanici i Isus i njegovi ucenici MOzete li to pojasniti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 selekoba ima i hriscana mozda da se mole na koljenima nemora znaciti ako si neke vidio sto stoje da nema na koljenima mozda sto se mole ako se mole ,mozda ne u crkvi jel malo bi obicaj promjenjen bio onda a ko zna kako ko se moli u cetiri zida Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 samo se svi izgleda trudite da dokazete skupa na zemlji ko jeste ko nije sta jeste sta nije ,ja bi to nazvala tvrdoglavost ljudska sve ,izbrisite ako se nesvidja ,za mene je to u redu iako izbrisete sve sto pisem ,no problem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Одувек је у хришжанству постојала тзв. велика метанија (поклоњење до земље). Зато се не може рећи да се Христос молио као што се моле муслимани. Обрнуто, муслимани су неке облике молитве преузели од хришћана. И данас се православни хришћани у одређено време тако моле. То што селкоба није видео, значи само да је слабо информисан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Evo interesantne teme pa nadjoh par stihova koji me interesuju I Isus se molio kao što to rade danas Muslimani: I otišavši malo pade na lice svoje moleći se i govoreći: Oče moj... (Matej 26, 39). I narod je padao ničice: Jer dođe oganj od Gospoda, i spali na oltaru žrtvu paljenicu i salo. I vidjevši to sav narod povika i pade ničice. (3 Mojsijeva 9, 24). I Avram je pao ničice: A Avram pade ničice. I Gospod mu još govori i reče... (1 Mojsijeva 17, 3). I učenici Isusovi su pali ničice: I čuvši učenici padoše ničice, i uplašiše se vrlo. (Matej 17, 6). Svi su se klanjali na koljenima i licem na zemlji Tako se klanjamo mi muslimani ali nisam vidio da se i vi tako klanjate iako su to radili svi Poslanici i Isus i njegovi ucenici MOzete li to pojasniti Колико знам, муслимани се не моле Богу са Оче наш...Према томе довољно је само ово да се разуме да се муслимани не моле како се молио Христос. Поклоњење у хришћанству или такозвана велика метанија, када ничице падамо пред Бога на кољене зове се велика метанија, или велики поклон и присутно је од апостолског доба. Осим тога навео си изузетне примере где народ пада ничице што је сасвим нормална ствар, јер се и дана у изузетним тренуцима хришћани моле такођер ничице. Дакле ти примери које цитираш из светог писма нису редовни него изузетни сходно датој ситуацији. Разлика у односу на ислам је само што је ислам молитву ничице усвојио као редовну праксу, док у хришћанству има разних начина за молитву, од стајећег, до малог поклона, великог поклона па и свих осталих поза, јер како би се инвалидне особе могле ничице молити? Суштина је дакле да молитва ничице нити било која друга поза није од никаквог значај за наш однос са Богом, него са каквим срцем приступамо молитви. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Ма јесте..и ја сам старији од мога оца??? Ја се некад исто молим на коленима,битно је срце и глава. И да напоменем у исламу није добро што се толико обраћа пажња на покрете,њима је битније како ће да се спусте на земљу,да држе руке,него како ће да принесу молитве Богу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Одувек је у хришћанству постојала тзв. велика метанија (поклоњење до земље). Зато се не може рећи да се Христос молио као што се моле муслимани. Обрнуто, муслимани су неке облике молитве преузели од хришћана. И данас се православни хришћани у одређено време тако моле. То што селкоба није видео, значи само да је слабо информисан. То Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 И данас се православни хришћани у одређено време тако моле. I danas se uzbudim kada se setim velike metanije iz sm Zografa pred sv. Georgijem u kojoj sam ucestvovao pre vise od tri godine. Neponovljivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Ма јесте..и ја сам старији од мога оца??? Ја се некад исто молим на коленима,битно је срце и глава. И да напоменем у исламу није добро што се толико обраћа пажња на покрете,њима је битније како ће да се спусте на земљу,да држе руке,него како ће да принесу молитве Богу. Ал' га и ти одвали,само тако...одакле ти уопште идеја да они обраћају више пажњу на покрете него на саму молитву,живота ти?! greengrin Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Много тога су муслимани копирали од хришћана. Почев од буквалних реченица из Јеванђеља, па до велике метаније. Тако, веровали или не, у Курану се налазе дословце речи апостола Павла: "што око не виде, ухо не чу и у срце човечије не уђе..." Скоро сам прочитао и оно "пролажење кроз иглене уши". Пажљивом анализом Курана наћићете: делове библијског текста (стари и нови завет), апокрифне јудео-хришћанске списе (нпр. она прича да је Христос као дете правио глинене голубове, дувао у њих и оживљавао их), талмудске текстове. Дакле, нема ничег оригиналног. Све већ добро познато, чак и буквално записано, у поменутим списима. Ко не верује, нек се мало позабави овом проблематиком и веома лако ће се уверити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Одувек је у хришжанству постојала тзв. велика метанија (поклоњење до земље). Зато се не може рећи да се Христос молио као што се моле муслимани. Обрнуто, муслимани су неке облике молитве преузели од хришћана. И данас се православни хришћани у одређено време тако моле. То што селкоба није видео, значи само да је слабо информисан. Upravo tako... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Децембар 23, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2010 Много тога су муслимани копирали од хришћана. Почев од буквалних реченица из Јеванђеља, па до велике метаније. Тако, веровали или не, у Курану се налазе дословце речи апостола Павла: "што око не виде, ухо не чу и у срце човечије не уђе..." Скоро сам прочитао и оно "пролажење кроз иглене уши". Пажљивом анализом Курана наћићете: делове библијског текста (стари и нови завет), апокрифне јудео-хришћанске списе (нпр. она прича да је Христос као дете правио глинене голубове, дувао у њих и оживљавао их), талмудске текстове. Дакле, нема ничег оригиналног. Све већ добро познато, чак и буквално записано, у поменутим списима. Ко не верује, нек се мало позабави овом проблематиком и веома лако ће се уверити. Hmm pa navedi konkretne citate. nemoj samo uprazno pistai A ima li i ovo u Kuranu? ” Ako se kći kojeg svećenika oskvrne podavši se javnom bludništvu, ona oca svoga skvrne, pa se mora na vatri spaliti.“ Levitski zakoni 21,9 Čovjek koji se oženi kćerju i njezinom majkom – krajnja je to pokvarenost! – neka se u vatri spali i on i one, da među vama ne bude pokvarenosti. Levitski 20, 14 “Tvoja nevjesta Tamara odala se bludništvu; čak je u bludničenju i začela.” “Izvedite je”, naredi Juda, “pa neka se SPALI !” Post. 38,24 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Децембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2010 Hmm pa navedi konkretne citate. nemoj samo uprazno pistai Al-Araaf 7, 40: Onima koji dokaza Naše budu poricali i prema njima se budu oholo odnosili - kapije nebeske neće se otvoriti, i prije će debelo uže kroz iglene uši proći nego što će oni u Džennet ući. Eto tako ćemo Mi grješnike kazniti. Ajet koji se prvo spominje u Novom Zavetu, pa tek onda ga anđeo sa neba objavljuje Muhamedu.... ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2010 A ima li i ovo u Kuranu? ” Ako se kći kojeg svećenika oskvrne podavši se javnom bludništvu, ona oca svoga skvrne, pa se mora na vatri spaliti.“ Levitski zakoni 21,9 Čovjek koji se oženi kćerju i njezinom majkom – krajnja je to pokvarenost! – neka se u vatri spali i on i one, da među vama ne bude pokvarenosti. Levitski 20, 14 “Tvoja nevjesta Tamara odala se bludništvu; čak je u bludničenju i začela.” “Izvedite je”, naredi Juda, “pa neka se SPALI !” Post. 38,24 A kakave sad ovo veze ima sa samom temom? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Децембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2010 Много тога су муслимани копирали од хришћана. Почев од буквалних реченица из Јеванђеља, па до велике метаније. Тако, веровали или не, у Курану се налазе дословце речи апостола Павла: "што око не виде, ухо не чу и у срце човечије не уђе..." Скоро сам прочитао и оно "пролажење кроз иглене уши". Пажљивом анализом Курана наћићете: делове библијског текста (стари и нови завет), апокрифне јудео-хришћанске списе (нпр. она прича да је Христос као дете правио глинене голубове, дувао у њих и оживљавао их), талмудске текстове. Дакле, нема ничег оригиналног. Све већ добро познато, чак и буквално записано, у поменутим списима. Ко не верује, нек се мало позабави овом проблематиком и веома лако ће се уверити.da,tako je.ali originalno je to što su Hrišćani dobrim delom to napustili.mnogo toga što su muslimani "iskopirali".niti jedan musliman neće reći,a ni na um mu ne bi palo,da je Kuran prva Objava.Jedino da je poslednja.Samim tim je sasvim očekivano da se odredjeni delovi texta poklapaju.e sad,da li su kopirani ili ne,zavisi kako to prihvataš.ja tvrdim da nisu,ti tvrdiš da jesu...ok.tebi tvoje,meni moje,nema tu šta da se razglaba. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука