Crveni Baron Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 ПРАВОСЛАВНИ ПОГЛЕД НА СВИЈЕТ И САВРЕМЕНЕ НАУКЕ О ПРИРОДИ greengrin http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Nauka/Nauka.htm Нажалост отац Тимотеј покушава да покаже да су воде изнад свода могле да буду један омотач водене паре око земље који се сручио на земљу у виду кише за време великог потопа. Омотач водене паре макар и мале дебљине, направио би велики притисак на атмосферу да људи просто не би могли да живе на земљи због високог притиска, а температура на земљи би порасла као испод стакленог звона таман да се реш испечемо. Видиш ово су ствари због којих треба опрезно са ТЕ. Не можеш са књигом једном приученог физичара који додуше јесте дипломиран, али без икаквог експерименталног искуства на пољу физике да побијаш читав научни опус стваран 200 и више година од многобројних учених људи. Da tu treba biti oprezan jer znanje je nesto sto je dato coveku i nauka, verujem, ne moze dokazati nesto sto bi bilo u suprotnosti sa Svetim Pismom, ali "trenutni" rezultati se mogu upotrebljavati ili bolje reci zloupotrebljavati jer nisu konacni. Nisu definitivni. Nauka ide dalje. Za 50 god moze se otkriti ko zna sta sto moze potvrditi neku teoriju ili je negirati ali na kraju ni ti rezultati nisu konacni. To bi bilo kao da na svakih 10' km puta neko kaze " Eto stigli smo, ovde je istina". Posao nauke nije po meni da trazi "istinu" jer je ne moze naci vec moze objasniti coveku stosta i pomoci mu. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Видиш ово су ствари због којих треба опрезно са ТЕ. Не можеш са књигом једном приученог физичара који додуше јесте дипломиран, али без икаквог експерименталног искуства на пољу физике да побијаш читав научни опус стваран 200 и више година од многобројних учених људи. Sva moderna nauka je stvorena na evoluciji i na ovim pretpostavkama. Zato za nju nema alternative istina ili ne. Prizna li nauka da evolucije nije bilo, to je za nju kraj, kao i za same naučnike, koji trebaju nekoga da ubede da im da pare za njihove eksperimente. I tu kao po pravilu: Jesi li došao do spoznanja da je evolucija laž, tvoja karijera (naučna) je završena! Manual koji sledi je: otvori vrata, okreni se, noga u dupe, zatvori vrata! greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Нажалост отац Тимотеј покушава да покаже да су воде изнад свода могле да буду један омотач водене паре око земље који се сручио на земљу у виду кише за време великог потопа. Омотач водене паре макар и мале дебљине, направио би велики притисак на атмосферу да људи просто не би могли да живе на земљи због високог притиска, а температура на земљи би порасла као испод стакленог звона таман да се реш испечемо. Hm. Dobro razmišljaš! Međutim, da si pročitao barem Genezu, (1.Mz 1.6.), video bi da taj omotač nije izmišljotina o. Timoteja. (Vidi i 1.Mz 7.11, 1.Mz 6,17). Posle potopa dolazi do velike promene klime. Npr. prvi put počinje da pada kiša! Pa se pojavljuje duga, što je pre nije bilo. Pritisak je bio drugačiji, mnogo veći. To se i pripisuje tome da je čovek mogao da živi i po nekoliko stotina godina. (Čak danas na Kavzaku žive do 130 i kusur godina). Npr. kada su paradajz stavili u gasne komore i povećali pritisak, paradajz je izrastao i do 2 metra! Itd. Ali samo čitaj Timoteja, pa ćemo onda preći na jaču literaturu! greengrin Јао бре поштеди ме тих флоскула да си бар прочитао Генезу....ниси открио топлу воду нити сам ја сисао весла да ми се овако обраћаш. Знам да је водени омотач из Библије, нисам ни мислио да га је о.Тимотеј измислио. Говорим само да је неодржива теза нити је научана, да је вода изнад свода која се помиње у књизи постања стварно вода, управо због последица које сам помињао. ДА не говорим о томе да је негде горе изнад атмосфере температура близу апсолутне нуле дакле неких -270 степени целзијуса и ту није никакав водени омотач могао да постоји ако говоримо о овом свету којег спознајемо, а такав свет јесте био исти и у време Ноја. А то што поредиш парадајиз и људску главу то је тек за школу...Па може и вода да прокључа на 30 степени ако је ставиш под висок притисак, али људски мозак би прснуо ако би га ставио по толики притисак. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Видиш ово су ствари због којих треба опрезно са ТЕ. Не можеш са књигом једном приученог физичара који додуше јесте дипломиран, али без икаквог експерименталног искуства на пољу физике да побијаш читав научни опус стваран 200 и више година од многобројних учених људи. Sva moderna nauka je stvorena na evoluciji i na ovim pretpostavkama. Zato za nju nema alternative istina ili ne. Prizna li nauka da evolucije nije bilo, to je za nju kraj, kao i za same naučnike, koji trebaju nekoga da ubede da im da pare za njihove eksperimente. I tu kao po pravilu: Jesi li došao do spoznanja da je evolucija laž, tvoja karijera (naučna) je završena! Manual koji sledi je: otvori vrata, okreni se, noga u dupe, zatvori vrata! greengrin Физика је једна огромна грана науке и нема никакве везе са ТЕ. Ни једном Исаку Њутну није фалила једна ТЕ да би извео диференцијални и интегрални рачун, или законе креатања тела, прв, други и трећи као још што шта тога...Према томе наука стварно не зависи од ТЕ. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 To što si sada napisao je isto kao da si napisao da ne veruješ da Bogu nište nije nemoguće (a to je već tvoj problem ne moj), jer naučno (po današnjim zakonima) nije moguće da kiša ne pada tolike godine itd. Onda je i taj omotač izmišljen, i pritisak i sve...), a ljudi su ipak bili isti kao danas? Imaš jako čudne silogizme. Jeli ti, da te prvo to pitam, uopšte veruješ u Potop ili ne? Jeli veruješ da je Matuzalem živeo 969 godina? Da ne gubim vreme... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Видиш ово су ствари због којих треба опрезно са ТЕ. Не можеш са књигом једном приученог физичара који додуше јесте дипломиран, али без икаквог експерименталног искуства на пољу физике да побијаш читав научни опус стваран 200 и више година од многобројних учених људи. Sva moderna nauka je stvorena na evoluciji i na ovim pretpostavkama. Zato za nju nema alternative istina ili ne. Prizna li nauka da evolucije nije bilo, to je za nju kraj, kao i za same naučnike, koji trebaju nekoga da ubede da im da pare za njihove eksperimente. I tu kao po pravilu: Jesi li došao do spoznanja da je evolucija laž, tvoja karijera (naučna) je završena! Manual koji sledi je: otvori vrata, okreni se, noga u dupe, zatvori vrata! greengrin klapklap 0110_hahaha smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Физика је једна огромна грана науке и нема никакве везе са ТЕ. Ни једном Исаку Њутну није фалила једна ТЕ да би извео диференцијални и интегрални рачун, или законе креатања тела, прв, други и трећи као још што шта тога...Према томе наука стварно не зависи од ТЕ. Opet si jako površan. Znaš li šta je to c-Decay? I ako znaš, kakve to veze ime sa modernom fizikom, u kojim sferama? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 To što si sada napisao je isto ko da si napisao da ne neveruješ da Bogu nište nije nemoguće (a to je već tvoj problem ne moj), jer naučno (po današnjim zakonima) nije moguće da kiša ne pada tolike godine itd. Onda je i taj omotač izmišljen, i pritisak i sve...), a ljudi su ipak bili isti kao danas? Јели, срећо, ако није битно шта је могуће по научним законима, а шта није, зашто се онда Тимотеј Сељски трудио да прекопира памфлете америчких фундаменталиста да би доказивао своје и својих истомишљеника фантазије? Зашто није објавио књигу од једне странице на којој би написао ”Богу је све могуће” и крај приче. То би било много поштеније. Овако сте ништа друго него најобичнији лицемери, какве свет дуууго није видео. Прво постујете тону псеудонаучних квазиаргумената, најобичнијих бесмислица, а онда кад вас сатерају у ћпшак, извлачите се на Бога. Јадно, другар! Што се тиче твог питања о вероватноћи да настане човек, то није могуће предвидети, јер је еволуција на великим временским скалама у самој основи непредвидив процес (баш као и време, не можеш уапред предвидети да ли ће и са којом вероватноћом за годину дана, у том и том тренутку, пасти киша). Али могуће је, на основу наших данашњих опажања, проценити време потребно за еволуцију (то не значи нужност настанка неког ентитета, нужност не постоји у еволуцији, већ само теоријско време потребно за то). Ево једног лепог текста из кога би штошта могло да се закључи. http://teorijaevolucije.com/EvolucijaOka.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 To što si sada napisao je isto ko da si napisao da ne neveruješ da Bogu nište nije nemoguće (a to je već tvoj problem ne moj), jer naučno (po današnjim zakonima) nije moguće da kiša ne pada tolike godine itd. Onda je i taj omotač izmišljen, i pritisak i sve...), a ljudi su ipak bili isti kao danas? Imaš jako čudne silogizme. Jeli ti, da te prvo to pitam, uopšte veruješ u Potop ili ne? Jeli veruješ da je Matuzalem živeo 969 godine? Da ne gubim vreme... Богу је све могуће апсолутно. Није уопште питање верујем ли или не верујем књизи Постања. Тренутно многе појаве које опажамо око себе не можемо да ускалидо са извештајима у књизи постања. То не значи да се књига Постања одбацује, ја сам и сам најпре библијски креациониста, а не ни еволуциониста нити научни креациониста. Ових дана мало више пишем на очиглед еволуционистичких теза јер неке ствари се једнсотавно не могу просто побити и одбацити, и зато ме интерсује да што више чујем обе стране како бих добро сагледао све чињинце и формира исправно мишљење. Научни креационсити су се толико наизваљивали да је просто невероватно да се ти људи не сраме говорити о науци, тако да ми они и тај c-Decay који помињеш апсолутно ништа не значе када нико од њих не ради на научним основама, него им је фундамент најпре свето Писмо, а онда физику света око нас изобличавају како би доказали дословне тврдње из књиге Постања. Чудим се како никоме изван хришћанства или ислама није пошло за руком да примети толико "очигледну истину" да је брзина светлости у прошлости била далеко већа него сада greengrin То што помиње да киша пада 40 дана и ноћи, или да се небо затвори 3 године, апсолутно нема никакве везе са равнотежеом природе. То су већ нарочити упливи Божанске моћи у природни поредак ради одређеног циља, као што је по науци иначе не могуће ходање Христово по води, храњење 5000 људи са неколико риба и хлебова, претварање воде у вино и пролазак кроз забрављена врата код апостола који су били устрашени чувши вест о васкрсењу. Ако се хватамо ипак за то да сваки секунд природе на неки начин одржава божанска моћ, онда је сувисло позивати се на било какве научне тезе што раде креационисти. Ако пак подразумевао да је у време Ноја владала иста физика која није била под принудом Божанског уплива, онда ми само лепо објасни како је могуће опстајање воде на -270 степени целзијуса и решили смо ствар. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Ivica, ne lupetaj. Ako si imalo pošten znaćeš da nauka može samo da nagađa kakav je svet pre potopa bio, zato i ne krivi tog sveštenika što ima ovako ili onako mišljenje. Možda je ono u ovoj stvari netačno, ali on počinje sa objašnjenjem sveta koji nama je dat u Otkrivenju. Drugo je ako je neko ateista, onda se ne treba prizivati na Bibliju ni na Otkrovenje, imaju druge metode. A ti šta si? Ateista? Je li i tebi smeta šta u Bibliji? Samo kaži, slobodno!... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 A ti šta si? Ateista? Je li i tebi smeta šta u Bibliji? Samo kaži, slobodno!... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Vidi, koliko sam ja zapazio, kod raznih kreacionista ima baš onoliko gluposti koliko ih možeš naći i u raznim teorijama zavere, što opet ne dovodi do zaključaka, da su baš zbog njih sada sve teorije zavere netačne? Jelde? Jel bilo paljenje Reichstaga od strane Hitlera, pa Gleiwitz itd. C-Decay je dokazan i izmeren sa više od 16 različitih metoda. I kad drugo i sam sam naučnik, pa kada dođem do nekog otkrića, više puta se je desilo, da sam morao da ćutim, politički to nisam smeo da objavim... jer gubim posao, a tako mi piše i u ugovoru! So, welcome to the club of grown-ups! Drugo, u nauci će uvek biti više nepoznanica nego poznanica. Svaki novi odgovor rađa 10 novih nepoznatih pitanja. Ako me neko pita kako je moguće da je taj omotač postojao ili da je Matuzalem živeo 969 godina, ja kažem da je mogao tako da živi, i da je taj omotać mogao da postoji. Kako? Sa ovim današnjim zakonima ovoga sveta to je nemoguće dokazivati, i pošto verujem, mene to ni ne briga kako, jer mi je davno postalo jasno da je ovaj život prekratak a moj mozak premali da bi mogao sve tajne da pohvata u sebe i shvati. Ali to je druga priča. Međutim zna se šta se ovim zakonima ovoga sveta danas može dokazivati i to je ono što je ovde presudno, kada govorimo jeli čovek zaista stvoren ili je nastao od majmuna. To je ono što je sa ontološkog stanovišta najvažnije kod ove rasprave. Jer nikako nije isto da li je Adam stvoren ili je on evoluiran majmun! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 I kad drugo i sam sam naučnik, pa kada dođem do nekog otkrića, više puta se je desilo, da sam morao da ćutim, politički to nisam smeo da objavim... jer gubim posao, a tako mi piše i u ugovoru! So, welcome to the club of grown-ups! smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Никад се нисам оволико исмејао за овако кратко време. Ајде, леба ти, покажи тај уговор, баш сам радознао! smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif 0110_hahaha 0110_hahaha Значи, која легенда, нема даље! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Ivice, ako su neki ljudi Boga iskoristili za svoje političke ciljeve, ako su u Njegovo ime činili zlodela, ko je sada tu kriv, ti ljudi ili Bog? Ko kaže da je bog, kakvog su si oni zamislili, sami stvorili po svoj obrazu i podobiju, Bog koji jeste? Gde ima u hriščanstvu bilo kakav verski imperativ da se drugome čini bilo kakvo zlo? Zar je Bog loš, ako sam npr. ja koji verujem u tog Boga, a On je otkriven kao apsolutna ljubav, loš? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Ivica smej.gif... Vreme je da se ide na spavanje! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука